Ας δούμε ένα παράδειγμα συναστρίας. Σε αυτό το παράδειγμα θα δούμε πως επιδρά στην Υπατία (Υ) η αδελφή της (Α) και το αντίστροφο. 

 

2

 3

Πριν ξεκινήσουμε την συναστρία και δούμε ακριβώς πως έρχονται σε επαφή τα δύο άτομα, θα κοιτάξουμε το “υποκειμενικό” κομμάτι των χαρτών τους, δηλαδή τον 3ο Οίκο, οίκο των συγγενών.

“Υποκειμενικός” διότι δεν ξέρουμε τί ακριβώς συμβαίνει ανάμεσα τους, αλλά έχουμε μία εικόνα στο πώς αντιλαμβάνεται ξεχωριστά η μία αδελφή την άλλη.

Η (Υ) έχει ακμή Τρίτου Οίκου Ταύρο και καθόλου πλανήτες μέσα εκεί. Άρα κοιτάμε τον κυβερνήτη του Οίκου που είναι φυσικά η Αφροδίτη. Αυτή βρίσκεται στον Ζυγό, στον 8ο Οίκο και αποτελεί τον τελευταίο τροχό μίας μεγάλης πολυαστρίας.  

Άρα, προσπαθεί να διατηρήσει μία ισορροπημένη σχέση ανάμεσα σε αυτήν και την αδελφή της ενδεχομένως να αισθάνεται και κτήμα της καθότι μικρότερη αλλά και με αδελφή Λέων. Αν δουλευτεί σωστά η πολυαστρία της Αφροδίτης μπορεί να δώσει μία πολύ γερή σχέση, ειδάλλως, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία δικαστική διαμάχη για κληρονομικά ζητήματα.

 Η (Α) έχει ακμή Τρίτου Οίκου στον Αιγόκερω και με την σειρά της ούτε αυτή έχει πλανήτες εκεί μέσα. Ο Κυβερνήτης Κρόνος βρίσκεται στην Παρθένο και ακριβώς στο Μεσουράνημα.

Από την πρώτη ματιά βλέπουμε πως αντιμετωπίζει την μεταξύ τους σχέση. Για αυτήν η αδελφή της είναι το μέσο που θα χρησιμοποιεί για να πετυχαίνει την δική της προβολή. Η σύνοδος που έχει ο Κρόνος που έχει με τον Ερμή, φυσικό κυβερνήτη του 3ου Οίκου, είναι μία επιπλέον ένδειξη για τον καταπιεστικό της ρόλο έναντι της μικρότερής της αδελφής.

Στην συνέχεια θα δούμε την συναστρία της (Α) προς την (Υ). Το πώς δηλαδή επηρρεάζεται  η προσωπικότητα της Υπατίας από την προσωπικότητα της αδελφής της.

 

Ήλιος (Υ) σύνοδος Αφροδίτη/Άρης (Α)

Η (Υ) σαν άτομο αισθάνεται να κτυπιέται από τις διαθέσεις της (Α) για προβολή (10ος Α). Ήδη ξεκινάει ένα άσχημο προηγούμενο που αν αφεθεί ανεξέλεγκτο μπορεί να οδηγήσει σε φανερή αντιπαλότητα (7ος Υ). Μπορεί επίσης η (Υ) να λειτουργήσει σαν “φίλη” που θα παρηγορεί την (Α) όταν αυτή θα έχει ανασφάλεια και άγχος χρημάτων (Αφροδίτη στην Παρθένο) από την εργασία της.

Ήλιος (Υ) τετράγωνο Ποσειδώνας (Α)

Η (Υ) μπορεί να πέφτει θύμα εξαπατήσεως της (Α) ή να υπάρχει εξιδανίκευση της (Α) που είναι Λέων από την μικρότερη (Υ) που είναι Παρθένος.

Σελήνη (Υ) τρίγωνο Αφροδίτη (Α)/Άρης (Α)

Η (Υ) μπορεί και αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία της (Α) για επιτυχία (10ος Α) και αναγνωρίζει τί θυσίες πρέπει να κάνει κανείς για να κάνει πράξη τις φιλοδοξίες του (Σελήνη Αιγόκερως στον 11ο Υ).

Σελήνη (Υ) αντίθεση Δίας (Α)

Η (Υ) μπορεί να έχει ξεσπάσματα ενάντια στην (Α) όταν αυτή θα θελήσει να χρησιμοποιήσει την οικογένεια ως βάση για να κάνει σπουδές ή ταξίδια. Επίσης μπορεί να αισθάνεται μειονεκτικά επειδή αυτή στερείται για να πετύχει τις φιλοδοξίες της ενώ η άλλη ζει την ζωή της.

Ερμής (Υ) τρίγωνο Σελήνη (Α)

Μία καλή όψη που βοηθά να μιλούν η μία με την άλλη σαν καλές “φιλενάδες”, κυρίως για σχέσεις.

Ερμής (Υ) σύνοδος Πλούτωνας (Α)

Η (Α) είναι ικανή να καταλαβαίνει την (Υ) και να την χειραγωγεί και από την μεριά της η (Υ) θα ακολουθεί την νοοτροπία της (Α).

Αφροδίτη (Υ) τετράγωνο Δίας (Α)

Και οι δύο αδελφές δείχνουν μεγάλη ανοχή στα ελαττώματα της μίας και της άλλης.

Άρης (Υ) σύνοδος Ήλιος (Α)

Μεγάλη ανάλωση ενέργειας από την μεριά της (Υ) για να προωθεί ζητήματα που αφορούν την (Α)

Άρης (Υ) εξάγωνο Σελήνη (Α)

Σίγουρα υπάρχουν έντονα συναισθήματα, αν και κάποιες φορές οι διαπληκτισμοί είναι στο προσκήνιο, ειδικά όταν πιέζει η (Υ) την (Α).

Δίας (Υ) εξάγωνο Ποσειδώνας (Α)

Υπάρχει μία ψευδαίσθηση, καθώς η (Υ) πιστεύει ότι γνωρίζει πραγματικά και σε βάθος την (Α)

Δίας (Υ) σύνοδος Πλούτωνας (Α)

εδώ βλέπουμε την αρχή της αμοιβαιότητας καθώς η (Α) προωθώντας τις φιλοδοξίες της έχει αρωγό την (Υ), αλλά και η (Υ) παίρνει μεγάλη χαρά επειδή βλέπει την (Α) να τις πραγματοποιεί.

Κρόνος (Υ) τρίγωνο Σελήνη (Α)

Η όψη αυτή δίνει μία σταθερή σχέση ανάμεσα στις δύο αδελφές. Δεν θα υπάρχουν εξάρσεις συναισθήματος από την μεριά της (Α) αλλά και η (Υ) θα δείχνει σεβασμό και μία διαλλακτικότητα απέναντι στην (Υ).

Κρόνος (Υ) σύνοδος Πλούτωνας (Α)

Μία πάρα πολύ δύσκολη όψη που δείχνει την πάλη μεταξύ των δύο αδελφών μέσα από την προσπάθεια επιβολής των εγωιστικών στόχων της (Α) και της απώθησης από την (Υ). Οι διενέξεις είναι εντονότατες καθώς καμία δεν θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής της.

Ουρανός (Υ) αντίθεση Σελήνη (Α)

Εδώ βλέπουμε την έλλειψη διαθέσεως της (Υ) να ακούσει τους ερωτικούς δεσμούς της (Α) και την απόπεμψή της ως ανώριμης.

Ουρανός (Υ) τετράγωνο Ερμής (Α)

Εκρηκτικές καταστάσεις και εντονότατοι διαπληκτισμοί καθώς η (Υ) ούτε που θέλει να ακούει την (Α) .

Ουρανός (Υ) εξάγωνο Άρης (Α)

Η (Υ) δεν συμπεριφέρεται όπως θα ήθελε η (Υ) και αρκετές φορές αντιδρά πολύ εγωιστικά απέναντι στην (Υ).

Ουρανός (Υ) τρίγωνο Δίας (Α)

Επειδή η όψη αυτή τριγωνίζει τους ένατους οίκους, συμμερίζονται η μία της άλλης τον διαφορετικό τρόπο σκέψεως και ιδεαλισμού.

Ουρανός (Υ) τετράγωνο Κρόνος (Α)

Οι διαφορετικοί τρόποι σκέψεως και αντιλήψεως της ζωής και των πραγμάτων, οδηγεί την (Υ) να επαναστατεί απέναντι στη (Α) μη δεχόμενη να της λέει κάθε φορά το τί πρέπει να κάνει, σύμφωνα πάντα με το σύστημα αξιών της (Α).

Ποσειδώνας (Υ) τετράγωνο Αφροδίτη/ Άρης (Α)

Η (Υ) εξιδανικεύει την αδελφή της βλέποντας πώς προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να καταξιωθεί τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά.

Ποσειδώνας (Υ) χιαστί Δίας (Α)

Εδώ βλέπουμε πόσο πιέζει ψυχολογικά η (Α) την (Υ) με τις αυθαιρεσίες και την αλαζονεία της.

Πλούτωνας (Υ) τετράγωνο Δίας (Α)

Οι δύο αδελφές μέσα από την σχέση τους εξελίσσονται και μεταμορφώνονται. Όμως, οι καθημερινές συγκρούσεις φθείρουν την σχέση αυτή. Η (Α) προσπαθεί να πείσει την (Υ) να μην είναι τόσο ανασφαλής και η (Υ) προσπαθεί να αποβάλλει τον τρόπο σκέψεως της αδελφής της θέλωντας να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.

Συμπέρασμα:

Η Υπατία βιώνει μία έντονη ποδηγέτηση από την αδελφή της. Όλη η συναστρία, από το μέρος της Υπατίας, δείχνει έναν ατελείωτο αγώνα για να βγει από αυτήν την κατάσταση. Σαν Παρθένος η Υπατία νιώθει ένα εντονότατο άγχος και μία συνεχή αυτοϋποτίμηση. Η πορεία της ζωής της θα δείξει αν θα επιλέξει την αποστασιοποίηση ή την θυματοποίηση.

sisters

 

Ας δούμε πως η Υπατία επηρεάζει την αδελφή της.

5

Ήλιος (Α) εξάγωνο Ερμής (Υ)

Αν και μπορεί να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες φιλοσοφίες, η (Α) βρίσκει τον ισορροπημένο λόγο της (Υ) αρκετά βοηθητικό και συμπληρωματικό.

Ήλιος (Α) σύνοδος Άρης (Υ)

Αν η (Α) δεν εξαντλεί όλη την ενέργειά της σε διαπληκτισμούς με την (Υ), τότε μπορεί με την μεθοδικότητα και την συνέχεια που έχει στην ζωή της η (Υ), να πάρει παραδείγματα και να γίνει καλύτερη.

Ήλιος (Α) εξάγωνο Κρόνος (Υ)

Μια πολύ καλή όψη που δείχνει πώς η μεθοδικότητα της (Υ) μπορεί να βάλει σε πλαίσια την (Α), βοηθώντας την έτσι στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς της.

Σελήνη (Α) τρίγωνο Ερμής (Υ)

Η (Υ) λειτουργεί ισορροπιστικά απένταντι στην συναισθηματικά ανέμελη και επιπόλαια (Α), αρκεί βέβαια να μην πέσει η (Υ) στην παγίδα της υπερ-εκλογίκευσης των συναισθημάτων της αδελφής της.

Σελήνη (Α) εξάγωνο Άρης (Υ)

Η ανάλαφρη συναισθηματική φύση της (Α) βρίσκει ένα μικρό χαλινάρι από την (Υ), όχι όμως ότι την ενοχλεί και ιδιαίτερα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ενστάσεις και εντάσεις από το μέρος της (Υ).

Σελήνη (Α) τρίγωνο Κρόνος (Υ)

Η (Υ) λειτουργεί ανασταλτικά πάνω στην (Α), συμμαζεύοντάς την από επιπολαιότητες.

Ερμής (Α) τετράγωνο Ουρανός (Υ)

Εδώ βλέπουμε τον έντονο διαπληκτισμό που μπορεί να υπάρχει σε θέματα εργασιακά ή μαθησιακά, καθότι η (Α) προβάλει την πρακτικότητα που έχει αποκτήσει και η (Υ) την βαθύτερη γνώση που μπορεί να έχει αποκτήσει πάνω σε οποιοδήποτε γνωστικό πεδίο.

Αφροδίτη (Α) τρίγωνο Σελήνη (Υ)

Εδώ βλέπουμε μία σύμπνοια απόψεων των δύο αδελφών. Δείχνει λίγο την αγάπη που μπορεί να τρέφει η μεγάλη αδελφή προς την μικρότερη.

Αφροδίτη (Α) σύνοδος Ήλιος (Υ)

Η απόλυτη ταύτιση! Οι προβληματικές σχέσεις τις (Α) επηρεάζουν την (Υ) αλλά και η (Υ) μπορεί να σταθεί δίπλα της σαν αρωγός, φροντίζοντάς την όταν χρειαστεί.

Αφροδίτη (Α) τετράγωνο Ποσειδώνας (Υ)

Η εξιδανικευμένη σχέση. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικούς στόχους και ζωές, που νομίζουν ότι έχουν κάτι που το ονομάζουν “αδελφική αγάπη”. Στην πραγματικότητα θέλει πολύ δουλειά και από τις δύο.

Άρης (Α) τρίγωνο Σελήνη (Y)

Ο σκληρός συναισθηματισμός της (Υ) μπορεί να μαλακώνει από την ήπια προσέγγιση που κάνει η (Α) προς αυτήν.

Άρης (Α) εξάγωνο Ουρανός (Υ)

Η βαθιά γνώση της (Υ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την (Α) ώστε να έχει επιχειρηματολογία όταν έρχεται σε αντιπαραθέσεις ή όταν θελήσει να αποκτήσει κάτι.

Άρης (Α) τετράγωνο Ποσειδώνας (Υ)

Εδώ έχουμε την κλασσική περίπτωση αδυναμίας συνεννοήσεως και την σταδιακή εξασθένιση της σχέσεως.

Δίας (Α) αντίθεση Σελήνη (Υ)

Υπάρχει έντονη εξωτερίκευση συναισθημάτων με αμοιβαία ανοχή των αδυναμιών τους. Η πληθωρικότητα της (Α) βρίσκει αντίθετη την (Υ).

Δίας (Α) τετράγωνο Αφροδίτη (Υ)

Βλέπουμε τις έντονες διαφορές που έχουν οι δύο αδελφές και την δυσκολία να συνεργαστούν. Αν δεν θέλουν να συνεργαστούν, η σχέση μπορεί να καταλήξει νωθρή και απαθής.

Δίας (Α) τρίγωνο Ουρανός (Υ)

Η (Α) δέχεται την πρωτότυπη σκέψη της (Υ), ειδικά αφού η (Α) γνωρίζει πόσο έχει εμβαθύνει σε γνώση η αδελφή της.

Δίας (Α) χιαστί Ποσειδώνας (Υ)

Η όψη αυτή δείχνει τις έντονες παρεξηγήσεις που συμβαίνουν μέσα στην σχέση τους

Κρόνος (Α) τετράγωνο Ουρανός (Υ)

Οι έντονες διαφορές μπορούν κάλλιστα να οδηγήσουν σε οριστική διακοπή της σχέσεως.

Ποσειδώνας (Α) τετράγωνο Ήλιος (Υ)

Η εξιδανίκευση του προσώπου της (Α) από την (Υ), οδηγεί και σε μία σχέση εξαρτήσεως.

Ποσειδώνας (Α) εξάγωνο Δίας (Υ)

Αν η (Α) δείξει τον πραγματικό εαυτό της απέναντι στην (Υ), τότε θα δει και την χαρούμενη πλευρά της (Υ)

Πλούτωνας (Α) σύνοδος Ερμής/ Δίας/Κρόνος (Υ)

Αυτή η πολύ δυναμική σύνοδος δείχνει από την μία την τεράστια επιρροή της (Α) απέναντι στην (Υ) αλλά και την ικανότητά της να την χειραγωγεί.

Συμπέρασμα:

Η αδελφή της Υπατίας είναι το κλασσικό λιοντάρι που από την μία έχει την μικρή αδελφή που θέλει να προστατέψει και από την άλλη μία υπηρέτρια που θα εκτελεί κάθε της καπρίτσιο. Είναι ικανή για τα πάντα, όμως, στις δύσκολες στιγμές η Υπατία είναι εκεί να την βοηθήσει.

Συμπέρασμα Συναστρίας:

Οι δύο αδελφές είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι που έρχονται σε σύγκρουση. Από την μία η μεγάλη αδελφή που προστατεύει αλλά και δυναστεύει, και από την άλλη, η μικρή που προσπαθεί να πετάξει από πάνω της την επιρροή και την αίσθηση κατωτερότητας που της προκαλεί η αδελφή της. Πολύ δύσκολη σχέση που επειδή έχει μέσα της το στοιχείο της αποξένωσης χρειάζεται ειλικρινή αφοσίωση και εργασία πάνω στην διατήρησή της.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan