hypatia

Πολλές φορές αντιμετωπίζω από πελάτες και φίλους το ερώτημα πώς βλέπω λεπτομέρειες στις ζωές ανθρώπων που δεν γνωρίζω, και όλα αυτά μόνο μέσα από έναν αστρολογικό χάρτη.

Ανά διαστήματα θα σας δίνω κάποια παραδείγματα αναλύσεως χαρτών για να δείτε τι μπορεί να μας δείξει ένας χάρτης, τις δυναμικές του και τις τάσεις του.

 

Έχω επιλέξει ένα φανταστικό πρόσωπο, την Υπατία και με πολύ απλό τρόπο θα σας δείξω ένα μέρος της ανάλυσης του γενεθλίου χάρτη της.

Ωροσκόπος (ASC) Ιχθύς:

Το άτομο συνήθως γίνεται ένα με το περιβάλλον που βρίσκεται σε βαθμό που χάνεται. Οι άλλοι μπορεί να το θεωρούν δεδομένο και αρκετές φορές να του αρνούνται την αναγνώριση που του αξίζει, έστω και αν το παραγόμενο έργο είναι σημαντικότατο. Υπάρχει μία τάση αυτοϋποτίμησης, ντροπής και άγχους.

Επειδή έχει την ανθρώπινη ανάγκη να προσφέρει, πολλές φορές παίρνει τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα και ειδικά με τους μοναχικούς ανθρώπους.

Πρέπει να μάθει ότι δεν πρέπει να λύνει τα προβλήματα των άλλων. Λειτουργεί καλύτερα στο υπόβαθρο παρά σαν ηγέτης.

Με τους συντρόφους του θα πρέπει να μην γίνεται επικριτικό καθώς τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Υπάρχουν έντονες τάσεις υποχονδριασμού. Πιθανή μία ύπαρξη καλλιτεχνικής ανησυχίας.

Ήλιος Παρθένος (το ζώδιό της):

Γενικά χαρακτηριστικά: Είναι μία γυναίκα πρακτική, λεπτομερειακή, κριτική, οργανωτική και εργατική.
Το μεγάλο της ελλάτωμα είναι η ανασφάλεια και για αυτό καταφεύγει στην ανάλυση και την κριτική. Αγαπά την καθαριότητα, την τάξη και την οργάνωση στον χώρο που βρίσκεται.
Είναι ζωηρή ομιλήτρια, με τάση να αναλώνεται στις λεπτομέρειες του θέματος που βρίσκεται προς συζήτηση. Μία ροπή προς το κουτσομπολιό, υπάρχει.
Θέλει να προσφέρει αλλά πάντα με κάποιο όφελος ή τουλάχιστον ένα ευχαριστώ ως αναγνώριση των προσπαθειών της. Πιθανότατα να αγαπά τα μικρά ζώα.

Σχέσεις: Η τάση για αυτοϋποβίβαση είναι εντονότατη. Υπάρχει μία έντονη μετριοφροσύνη και μία
αποφυγή του σεξ ως κάτι “κακό”. Όταν κάνει κάποια σχέση, την κρατά με όλες της τις δυνάμεις.

Ο Ήλιος στον 7ο Οίκο

Η ανάγκη για σχέσεις, τους συνεταιρισμούς, τον γάμο και γενικά ισχυρούς δεσμούς με τους άλλους είναι αυτό που θέλει το άτομο. Μπορεί να ζήσει αφοσιωμένο σε έναν σύντροφο αρκεί να αποφύγει την παγίδα της συνθλίψεως της προσωπικότητός του. Πρέπει να μάθει να ισορροπεί μέσω της ανάπτυξης της ατομικής αξίας και της αυτοπεποίθησης, διότι οι χωρισμοί μπορεί να του προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω

Η εργασία είναι το παν για το άτομο. Μπορεί να αντέξει την κριτική από τους ανωτέρους του αλλά ποτέ από κατωτέρους, την οποία την εκλαμβάνει ως την μεγίστη ντροπή. Τάση για γκρίνια και μελαγχολία. Οι συναισθηματικές του αντιδράσεις είναι πολύ ήρεμες. Η συμπεριφορά του ατόμου είναι τόσο συγρατημένη και επιφυλακτική που πολλοί την ερμηνεύουν σαν ψυχρότητα. Εξαιρετική όμως η αίσθηση του χιούμορ. Η λαχτάρα του να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του είναι τεράστια.

Η Σελήνη στον 11ο Οίκο

Μόνιμη επιθυμία του ατόμου είναι να είναι μέλος μίας ομάδος όπου ασχολείται για την πραγμάτωση των στόχων του. Αυτό συμβαίνει κάποιες φορές όταν το άτομο δεν ήταν αποδεκτό από τους συνομιλίκους του όταν ήταν παιδί κι έτσι προσπαθεί στην κατοπινή του ζωή να αναπληρώσει με αυτόν τον τρόπο το κενό που νιώθει. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει τα κίνητρά του ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος να απωλέσει την ταυτότητά του! Επί πλέον πρέπει να προσέξει την ταύτισή του από το τι πρεσβεύουν οι φίλοι του διότι δεν θα μπορέσει να αναπτύξει ανεξάρτητες δραστηριότητες. Άλλος κίνδυνος προκύπτει όταν θέλοντας να γίνει αγαπητό, κάνει τέτοια έκκληση για στοργή, που απομακρύνει τους ανθρώπους που προσπαθεί να προσελκύσει. Αν έχει αντιμετωπίσει μία δύσκολη παιδική ηλικία, προσπαθεί τόσο πολύ που μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην ανταπόδωση της πραγματικής αγάπης όταν πλέον την βρει.

Συμπέρασμα: Η Υπατία είναι μία γυναίκα που μεγάλωσε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με αγάπη και προστασία από τους γονείς της (Ωροσκ. Ιχθύς). Το τρίγωνο μεταξύ του Ηλίου και της Σελήνης δίνει μία αρμονική σχέση μεταξύ των γονέων.

Ο πατέρας ήταν αυτός που προσέφερε τα πάντα στην οικογένειά του με σκληρή δουλειά (Παρθένος).

Η μητέρα ήταν δυναμικότερη από τον πατέρα (σελήνη στον Αιγόκερω) αλλά κάπως ψυχρή και καταπιεστική ως προς εκείνον αλλά και στην Υπατία. Όμως το έκανε πάντα με γνώμονα το καλύτερο για την οικογένειά της. Εκεί έβρισκε πάντα σύμφωνο τον πατέρα (τρίγωνο).

Πιθανόν η Υπατία λόγω της έντονης ενασχολήσεως των γονέων της με τις εργασίες τους να μην έπαιρνε τον απαραίτητο χρόνο προσοχής που χρειαζόταν. Έτσι πιθανόν να έμαθε πως να γίνεται “αόρατη” (ωροσκ.). Παρ' όλα αυτά μία είχε μία αδυναμία στον πατέρα της.

Στο σχολείο, αγάπησε τα μαθήματα αλλά σαν παιδί δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικό φοβούμενη την αποδοχή. Όταν όμως βρισκόταν ανάμεσα σε φίλες η τάση για ομιλία γινόταν έντονη και με χιούμορ. Πάντα ήταν εκεί να βοηθήσει όσες της ζητούσαν την βοήθειά της.

Αργότερα σαν έφηβη φοβόταν τα αγόρια λόγω αυτοϋποτίμησης και για αυτό να είχε και μία φοβία ως προς την σεξουαλικότητά της. Η πρώτη της επαφή πιθανόν να έγινε με κάποιον που αγάπησε και έκανε μακρόχρονη σχέση μαζί του. Σε αυτήν την ηλικία θα έπρεπε να προσεχθεί από τους γονείς της διότι σε μία προσπάθεια να γίνει αποδεκτή από το κοινωνικό περιβάλλον να μπλέξει με άσχημες παρέες.

Όταν ήλθε η ώρα να επιλέξει επάγγελμα πιθανόν να έγινε υπάλληλος σε κάποιο ταξειδιωτικό γραφείο ή νοσοκόμα.

Όταν θα έλθει η ώρα να παντρευτεί-γιατί αυτό θέλει κατά βάθος-, θα κοιτάξει ο σύζυγός της να είναι ομιλιτικός, καθαρός και κυρίως να φροντίζει την ίδια αλλά και την οικογένειά του.

Η σχέση δεν θα βασίζεται τόσο στο σεξ όσο προς την αγάπη αλλά και τις υποχρεώσεις. Σαν μητέρα θα πρέπει να προσέξει να μην γίνει υπερπροστατευτική ειδικά αν αποκτήσει αγόρια.

 

Μπορείτε να δείτε το ωροσκόπιο σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο αυτό.
 
Μπορείτε αν θέλετε να παραγγείλετε τον προσωποποιημένο γενέθλιο χάρτη σας, σε μορφή pdf, στην τιμή των 20 ευρώ. Στείλτε μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και μάθετε πως μπορείτε να τον αποκτήσετε. Ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε δείγμα.  

 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan