Ας δούμε σε ποίον τομέα της ζωής μας εκδηλώνουμε την ενέργεια του Ποσειδώνα.

Ο Ποσειδώνας στον Πρώτο Οίκο

Με τον Ποσειδώνα στον Πρώτο σου Οίκο είναι αδύνατο να αντιληφθεί κανείς την προσωπικότητα σου, καθώς αυτή καλύπτεται από πολλά προσωπεία. Προκαλείς ταυτόχρονα σύγχυση και γοητεία στους ανθρώπους που σε πλησιάζουν, καθώς ποτέ δεν μπορούν να σε γνωρίσουν πραγματικά αφού η προσωπικότητά σου διαρκώς μεταβάλλεται. Αν και μπορεί να έχεις όψη θύματος, μπορείς εύκολα να εξαπατήσεις με την άνεση που έχεις στο ψεύδος.

Ο Ποσειδώνας στον Δεύτερο Οίκο

Θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ να μην πέσεις θύμα οικονομικής εξαπάτησης από επιτήδειους. Μπορεί όμως εσύ εκείνος ή εκείνη που θα εξαπατήσει. Είσαι υπερβολικά γενναιόδωρος ή γενναιόδωρη και βοηθάς πάντα εκείνους που έχουν ανάγκη. Γενικά όμως, δεν έχεις καλή σχέση με τα χρήματα και την διαχείρισή τους. Μπορεί και να φαντάζεσαι ότι την οικονομική ασφάλεια την αποκτάς χωρίς κόπο, πράγμα που οδηγεί στην επανάπαυση.

Ο Ποσειδώνας στον Τρίτο Οίκο

Διαθέτεις έντονη και ζωηρή φαντασία. Το πρόβλημα βρίσκεται στην έλλειψη συγκέντρωσης, που φαίνεται ειδικά στα πρώτα χρόνια της μάθησης. Δεν μπορείς να συνεννοηθείς εύκολα με τους άλλους διότι πάνω στην ομιλία σου περνάς σε άλλα θέματα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Έχεις την τάση να λες ψέμματα. Συνήθως πίσω από τα λόγια σου κρύβεται ανασφάλεια.

Ο Ποσειδώνας στον Τέταρτο Οίκο

Μπορεί να διακατέχεσαι από ανασφάλεια και σύγχυση. Αδικαιολόγητοι φόβοι και ανησυχίες μπορεί να σε κάνουν να αποσυρθείς από τη ζωή. Με τον Ποσειδώνα τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, για αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεις το περιβάλλον του σπιτιού σου με ρεαλισμό παρά με την φαντασία σου. Σαν άτομο εμπνέεσαι από τα πολύ κοντινά σου πρόσωπα.

Ο Ποσειδώνας στον Πέμπτο Οίκο

Ερωτεύεσαι πολύ εύκολα, διότι θέλεις να παρασέρνεσαι από τα κύμματα ενός ρομαντικού έρωτα. Δείχνεις υπέρμετρο ρομαντισμό προς τον ή την σύντροφό σου. Πολλές φορές οδηγείσαι σε αποτυχίες και απογοητεύσεις, λόγω της υπερ-ρομαντικής και μη ρεαλιστικής σου συμπεριφοράς και από το γεγονός ότι δίνεις τα πάντα στο αντικείμενο του πόθου σου. 

Ο Ποσειδώνας στον Έκτο Οίκο

Υποφέρεις από την υγεία σου. Μπορεί να έχεις αλλεργίες, να κολλάς συχνά ασθένειες, να μην ανταποκρίνεσαι σε φάρμακα ή να υποφέρεις από ψυχικές διαταραχές. Επειδή έχεις φοβίες με την υγεία σου μπορεί να γίνεις υποχόνδριος ή υποχόνδρια. Χρειάζεσαι μία εργασία που να αξιοποιεί το πνεύμα σου. Υπάρχει η πιθανότητα εξαπάτησης από συναδέλφους ή ωραιοποίησης της εργασίας ή ακόμη και απώλεια αυτής. 

Ο Ποσειδώνας στον Έβδομο Οίκο

Η επικέντρωση του ενδιαφέροντος σου, βρίσκεται στην δημιουργία μίας σχέσεως, η οποία θα σου παρέχει ασφάλεια και σιγουριά ώστε να μπορείς να εκδηλώνεις τον ρομαντισμό και τα όνειρά σου. Αναζητάς ένα συντροφικό πρόσωπο που να είναι συναισθηματικό, καλοσυνάτο και ολίγο αιθεροβάμων. Είσαι ένα άτομο ευαίσθητο, γλυκό, με λεπτότητα και ιδεαλισμό, αρετές με τις οποίες εύκολα μαγνητίζεις τους άλλους. 

Ο Ποσειδώνας στον Όγδοο Οίκο

Η σεξουαλική σου διάθεση είναι μειωμένη, με επίσης μειωμένες δυνατότητες αναπαραγωγής. Έχεις πολλές και έντονες ερωτικές φαντασιώσεις. Η σεξουαλική σου ταυτότητα μπορεί να είναι μπερδεμένη. Μπορεί να έλκεις ερωτικά όποιο πρόσωπο σου αρέσει διότι έχεις γοητεία που μαγνητίζει. Πρέπει να προσέχεις πάντα το υγρό στοιχείο, τα φάρμακα και τα δηλητήρια. Τα όνειρά σου μπορεί να είναι προφητικά. 

Ο Ποσειδώνας στον Ένατο Οίκο

Έχεις πολλές διανοητικές ικανότητες και αυξημένη νοημοσύνη. Σου αρέσει να ασχολείσαι με την φιλοσοφία και με πνευματικές προκλήσεις που θα σου ανοίξουν νέους δρόμους ηθικής και πνευματικής εξέλιξης. Πιθανόν να ζεις πολύ ζωντανά τα όνειρά σου. Σου αρέσει επίσης να ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Έχεις την τάση να επιλέγεις ουτοπικές σπουδές, χωρίς κάποιο πρακτικό αντίκρισμα, όπως και να μην κατοχυρώνεις τις γνώσεις σου με ένα επίσημο έγγραφο. 

Ο Ποσειδώνας στον Δέκατο Οίκο

Στην ζωή του θα έχεις λαμπρή σταδιοδρομία αλλά και πολλές αλλαγές κατεύθυνσης καθώς δεν γνωρίζεις τι ακριβώς θέλεις. Στην ζωή του κυνηγάς μία συγκεκριμένη ιδέα για την οποία θα αγωνισθείς, αισθανόμενος ή αισθανόμενη ότι είναι μία αποστολή που πρέπει να φέρει εις πέρας. Γενικότερα φαντασιώνεσαι έναν σκοπό τον οποίον θέλει να κατακτήσεις, όμως πολλές φορές χάνεις τον στόχο.

Ο Ποσειδώνας στον Ενδέκατο Οίκο

Διακατέχεσαι από έντονο ιδεαλισμό και υιοθετείς πολύ εύκολα ουτοπικές ιδεολογίες. Έλκεσαι από θρησκευτικές, φιλοσοφικές ή φιλανθρωπικές ομάδες. Έχεις την τάση να κάνεις περίεργους φίλους ή να διατηρείς ιδιόμορφες σχέσεις. Κάποια στιγμή στην ζωή σου ίσως να απογοητευτείς από φίλους, φιλοσοφίες ή ιδεολογίες. Μπορεί να εξαπατάς αλλά και να εξαπατάσαι από τους φίλους σου.

Ο Ποσειδώνας στον Δωδέκατο Οίκο

Έχεις τάσεις μυστικοπάθειας και απομόνωσης. Η φαντασία σου είναι καλπάζουσα. Έχεις πολύ δυνατή διαίσθηση και ψυχικά χαρίσματα. Έχεις ανάγκη για ιδιωτική ζωή και προσωπικό χώρο ώστε να αποφεύγεις την πίεση. Είναι πολύ πιθανόν να βιώσεις την προδοσία από άτομα που εμπιστεύεσαι. Επιθυμείς να παραμένεις στο παρασκήνιο και να μιλούν για εσένα τα έργα σου. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan