Η Σελήνη στους Οίκους μας δείχνει σε ποίον τομέα της ζωής μας εκδηλώνουμε τον συναισθηματισμό μας.


1st house moon

Είσαι άτομο ευμετάβλητο, έντονα συναισθηματικό και κυκλοθυμικό λόγω των μεταβολών και των διακυμάνσεων των προσωπικών σου υποθέσεων. Ως προσωπικότητα είσαι ασταθής. Επί πλέον, δείχνεις υπερευαισθησία ως ψυχική αντίδραση στις δύσκολες καταστάσεις. Είσαι δραστήριος και σου αρέσουν οι αλλαγές. Τα καταφέρνεις πολύ καλά σε θέματα που αφορούν το κοινό, όπως τα δημόσια αγαθά, το εμπόριο, την διατροφή.

2nd house moon 2

Με την Σελήνη στον Δεύτερο Οίκο επιζητάς κυρίως την ασφάλεια, είτε οικονομική είτε συναισθηματική. Διαθέτεις ισχυρότατο ένστικτο συσσώρευσης αποκτημάτων. Κατά περιόδους αυτή η τάση γίνεται εμμονή καθώς κατευθύνεις προς τα εκεί όλη σου την ενέργεια. Όσο τα εισοδήματά σου είναι σε υψηλό επίπεδο, είσαι μία χαρά. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτά είναι σε χαμηλό επίπεδο, όπου εκεί ανησυχείς υπερβολικά, αφήνοντας την φαντασία σου να καλπάζει.

3rd house moon small

Η επικοινωνία είναι θεμελιώδης ανάγκη για την έκφραση των συναισθημάτων σου. Επιθυμείς την γνώση, αλλά συνήθως οι απόψεις σου επηρεάζονται από ό,τι προβάλλεται από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ο νους σου είναι δραστήριος, ευμετάβλητος, αλλά δυσκολεύεται στην συγκέντρωση. Είσαι περίεργος ή περίεργη και θέλεις να μαθαίνεις τα πάντα! Έχεις πολύ καλή μνήμη και ζωηρή φαντασία. 

4th house moon

Η επιρροή του οικογενειακού περιβάλλοντος είναι καταλυτική για την μετέπειτα εξέλιξη σου ως ατόμου. Η οικογένεια για εσένα θα πρέπει να προστατευτεί, για αυτό με όλες σου τις δυνάμεις θα παλεύεις για να λύνεις όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκαλούν εξωτερικοί παράγοντες σε αυτήν. Στην πορεία της ζωής σου θα δημιουργήσεις αλλά και θα διαλύσεις πολλούς δεσμούς. Πιθανόν να εμφανίζεις εσωστρέφεια καθώς δεν αντιμετωπίζεις καλά τον φόβο του αγνώστου. 

5th house moon

Τα συναισθήματα είναι πλούσια και ο πραγματικός σου εαυτός εκφράζεται χωρίς ενδοιασμούς. Βιώνεις την ενστικτώδη ανάγκη να εκφράσεις τα συναισθήματά του αυθόρμητα, σχεδόν με μία παιδική αφέλεια. Είσαι δεκτικός και πρόθυμος σε οτιδήποτε προκαλεί συγκίνηση, προσφέρει στοργή και παράγει ρομαντισμό. Χαίρεσαι και απολαμβάνεις τις χαρές της ζωής και του έρωτα. Πιστεύεις ακράδαντα ότι το συναίσθημα είναι αυτό που μας καθοδηγεί και λιγότερο η λογική.

6th house moon 2

Με την Σελήνη στον Έκτο Οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου αυξάνεται η επιθυμία σου για την εργασία, αν και μπορεί να έχεις αστάθεια παραμονής σε κάποια συγκεκριμένη. Ως εκ τούτου, μπορεί να παρατηρηθούν αρκετές επαγγελματικές μεταβολές στον βίο σου. Για αυτό, καλό θα ήταν να συνηθίσεις στην εργασιακή ρουτίνα, ώστε να αποφύγεις τις έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις που προκύπτουν από κάθε εργασιακή αλλαγή. 

7th house moon 2

Με την Σελήνη στον Έβδομο Οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου ανταποκρίνεσαι με πολύ αγάπη, ευαισθησία, γλυκύτητα στον ή στην σύντροφο και τις ανάγκες του. Έχεις την τάση να προσκολλάσαι σε αυτόν ή αυτήν, καθώς έχεις την ανάγκη της διαρκούς συντροφικότητος. Προτιμάς τις σοβαρές σχέσεις, μέσα από τις οποίες μπορείς να εκφράζεις τον συναισθηματισμό σου.

8th house moon

Η διαίσθηση, οι συγκινήσεις και τα βαθιά συναισθήματα εντείνονται. Η έντονη σεξουαλική έκφραση ικανοποιεί τα βασικά ένστικτά σου, αλλά αυτό γίνεται μόνο αν υπάρχει αρμονία στους συντρόφους και συμμερίζονται τον ίδιο ακριβώς τρόπο έκφρασης. Ζωτικής σημασίας είναι επίσης η εμπιστοσύνη που δείχνεις προς τους αγαπημένους σου. Η ζήλια και η καχυποψία σε εμποδίζουν να διατηρήσεις την σεξουαλική σου ικανοποίηση και την σταθερότητα στις σχέσεις σου.

9th house moon

Έχεις την ενστικτώδη ανάγκη να διεγείρεις το πνεύμα του αλλά σου λείπει η αυτοσυγκέντρωση, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι μακροπρόθεσμοι στόχοι σου να μην επιτυγχάνονται. Τα πολλά συναισθήματα που νιώθεις σου θολώνουν την κρίση. Αν όμως χρησιμοποιηθούν με ρεαλισμό το αποτέλεσμα είναι άκρως θετικό. Έχεις πολλές ιδέες και φαντασία. Αγαπάς τα ταξίδια, και πολλές φορές ονειροπολείς για αυτά που θα ήθελε να πραγματοποιήσεις.

10th house moon

Ενδιαφέρεσαι κυρίως για το μέλλον και την σταδιοδρομία σου. Έχεις πολύ μεγάλες ελπίδες για να κάνεις μία επιτυχημένη σταδιοδρομία. Έχεις την ικανότητα καθοδήγησης και χειρισμού μεγάλων ομάδων. Δείχνεις συμπάθεια και κατανόηση στους υφισταμένους σου, για αυτό άλλωστε σε λατρεύουν. Έχεις ανάγκη για αλλαγή και ποικιλία στον επαγγελματικό τομέα. Με την θέση της Σελήνης στον Δέκατο Οίκο, τονίζεται η δημόσια ζωή, όπως επίσης και η επιτυχία στα πολιτικά δρώμενα.

11th house moon

Η μόνιμη επιθυμία σου είναι να είσαι μέλος μίας ομάδας μέσα στην οποία θα ασχολείσαι για την πραγμάτωση των στόχων σου. Αυτό συμβαίνει επειδή κάποιες φορές δεν ήσουν αποδεκτός/ή από τους συνομηλίκους σου όταν ήσουν παιδί κι έτσι προσπαθείς στην κατοπινή σου ζωή να αναπληρώσεις το κενό που νιώθεις. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσεις τα κίνητρά σου ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος να απολέσεις την ταυτότητά σου! 

12th house moon

Με την Σελήνη στον Δωδέκατο Οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου τονίζεται η ανάγκη της απομόνωσης ώστε να μπορείς να ηρεμείς. Υπάρχει έμφυτη η ευγένεια, η ευαισθησία, η φαντασία, ο ρομαντισμός, όπως και η αυτοθυσία. Έλκεσαι από οτιδήποτε παράξενο, περίεργο ή μυστικό. Υπάρχει η πιθανότητα να εξαπατάς ή να εξαπατάσαι, καθώς και να έχεις τάσεις φυγής. Πρέπει να προσέχεις από ψευδείς κατηγορίες και προδοσίες.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan