Στο παρόν άρθρο θα δούμε πώς ο Ερμής επηρεάζει συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας. 

 1st house mercury 2

Με τον Ερμή στον Πρώτο Οίκο σου έχεις μεγάλη ανάγκη για επικοινωνία. Είσαι ετοιμόλογος, ομιλητικός, μελετηρός, λογικός, πειστικός, εκφραστικός και ευμετάβλητος. Διαθέτεις αξιοσημείωτη ευστροφία, γρήγορη αντίληψη, αλλά και επιπολαιότητα, ανησυχία, εγωισμό και παρορμητικότητα. Ευνοείται η προσαρμοστικότητα σε ομάδες και η κοινωνικότητα. Η ταχύτητα της σκέψης σου συνδυάζεται με γρήγορες, κοφτές και καυστικές απαντήσεις που δίδονται αλλεπάλληλα. 

mercury in 2nd small

Η ευστροφία και οι γνώσεις σου σε ευνοούν την απόκτηση χρημάτων, και ιδιαιτέρως του εύκολου πλουτισμού, τα οποία κερδίζονται χάρη στην ικανότητα σου να μοιράζεσαι τις ιδέες με τους άλλους, μέσω της γραφής και της ομιλίας. Έχεις ικανότητα στα οικονομικά. Το πρόβλημα είναι ότι τα χρήματα φεύγουν από την τσέπη σου με χαρακτηριστική ευκολία. Μπορεί να έχεις κέρδη από ταξείδια, διδασκαλία, υπαλληλικές ασχολίες, προμήθειες, χρηματιστήριο και εμπόριο, όπως και μέσω των σπουδών, της διαφήμισης, της διανομής ή της συγγραφής βιβλίων. 

3rd house mercury

Η μεγάλη περιέργεια, η ανάγκη για επικοινωνία, η κινητικότητα και η ταχύτητα της ομιλίας είναι στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν, όπως και η εξυπνάδα και η προσαρμοστικότητά σου. Έχεις πνευματική διαύγεια και πολύ καλή αντιληπτική ικανότητα. Η ταυτόχρονη ενασχόληση με διαφορετικά πράγματα προκαλεί την απόσπαση της προσοχής σου. Είσαι ιδιαιτέρως έξυπνος και σου αρέσει συνέχεια να μαθαίνεις. Μπορείς άνετα να εκφράζεσαι. Αν επιθυμείς την μόρφωση, καλό θα είναι να την εμβαθύνεις.

mercury in 4th house

Το σπίτι και η οικογένεια παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τρόπου σκέψεως σου. Συχνά θέλεις να αλλάζεις κατοικία ή απλά την διακόσμηση αυτής. Παρατηρείται επίσης το φαινόμενο να μην μπορείς να σταθείς σε ένα μέρος. Πιθανόν η μητέρα να έχει καταλυτική δράση στην πνευματική σου ανάπτυξη. Διακατέχεσαι από ανησυχία όσον αφορά στις οικογενειακές υποθέσεις και αναστατώνεσαι όταν υπάρχουν ενδοοικογενειακές τριβές. Μπορεί να δείξεις ενδιαφέρον στην αναζήτηση της οικογενειακής ιστορίας, να μαζεύεις αντίκες και ιστορικά κειμήλια.

mercury in 5th B

Πιθανόν να λατρεύεις τον κίνδυνο ή τα τυχερά παιχνίδια. Θέλεις να προβάλλεις την προσωπικότητά σου και να σε προτιμούν για τις διανοητικές σου ικανότητες. Έχεις διάθεση για δημιουργία και δράση. Έχεις την διάθεση να αποδείξεις την εξυπνάδα σου δημιουργώντας πράγματα που έχουν πνευματικό χαρακτήρα. Έχεις ιδιαίτερη έλξη στις ερωτικές σχέσεις αλλά και τάση για πολλαπλούς ερωτικούς δεσμούς. Σου αρέσουν πολύ τα παιδιά. Είναι επίσης πιθανόν να σου αρέσει να μιμείσαι άλλους ανθρώπους. 

mercury 6th Β

Δείχνεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δίαιτες, με τις οποίες καταλήγεις να γίνεσαι υπερβολικός καθώς δοκιμάζεις συνέχεια νέες και διαφορετικές. Προσοχή στην ανησυχία καθώς «κτυπά» το στομάχι και τα έντερα. Ασχολείσαι τόσο πολύ με την υγεία σου που στο τέλος καταφέρνεις να την επιδεινώνεις. Ανταποκρίνεσαι καλύτερα στην ολιστική ιατρική και στην ομοιοπαθητική.  Προτιμάς την παροχή υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των άλλων. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και θα προσπαθήσεις να το κάνεις στην εντέλεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να οργανώσεις τον εαυτό σου.

 

mercury 7th

Πολύ καλή θέση για να διατηρείς καλό επίπεδο φιλίας στις προσωπικές σου σχέσεις. Επίσης, ο Ερμής στον Έβδομο Οίκο βοηθά την επικοινωνία με τον ή την σύντροφο. Όταν κάνεις σχέση, επιθυμείς ο ή η σύντροφός σου να είναι έξυπνος και μορφωμένος. Έχεις την προδιάθεση να κάνεις σχέση με μικρότερο σε ηλικία άτομο. Μπορείς να συνεργαστείς με αδέλφια και ξαδέλφια. Μοναδικό μειονέκτημα η εξάρτηση από τους άλλους, με αποτέλεσμα να μην παίρνεις εύκολα πρωτοβουλίες.

8th house mercury

Ο Ερμής στον Όγδοο Οίκο σου προσδίδει μεγάλη δυσκολία στην επικοινωνία με τους γύρω σου. Αρνείται να συμβιβαστείς με τον πραγματικό χαρακτήρα των σχέσεών σου, μειώνοντας έτσι τα περιθώρια να μπορέσεις να συναναστραφείς άνετα. Η σταθερότητα των απόψεών σου είναι τέτοια που δύσκολα κάποιος άλλος θα σε πείσει χωρίς την θέλησή σου. Έλκεσαι από την μελέτη του αποκρυφισμού, του θανάτου, του σεξ, της μαγείας και των ψυχικών φαινομένων.

mercury 9th house

Ο Ερμής στον Ένατο Οίκο ευνοεί όλες τις μορφές υψηλής διανόησης. Χρειάζεσαι συνέχεια πνευματικές προκλήσεις αλλά πρέπει να μάθεις την ικανότητα της αυτοσυγκέντρωσης. Μπορεί να έχεις γενικές γνώσεις για πολλά θέματα. Έχεις τάση να ονειροπολείς. Ενθουσιάζεσαι με τα ταξείδια, είτε αυτά είναι νοερά είτε είναι φυσικά. Θέλεις διακαώς να ταξειδεύεις στο εξωτερικό. 

mercury 10th house

Με τον Ερμή σου στον Δέκατο Οίκο τονίζονται χαρακτηριστικά όπως η λογική, η καλή κρίση, η μετριοφροσύνη, η υπευθυνότητα και η φρόνηση. Υπάρχει η πιθανότητα πολλαπλών αλλαγών στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Αν δεν υπάρξει κάποια πετυχημένη σταδιοδρομία, θα υπάρξει αλλαγή στη ζωή, ανάλογα των φιλοδοξιών και των αντικειμενικών σκοπών που έχεις. Χρειάζεσαι την ποικιλομορφία της καθημερινή σου εργασία. 

11th house mercury S

Ο νους σου είναι ισχυρός, με καλή αντιληπτική ικανότητα και πολύ καλή συγκέντρωση. Μπορείς να ασχοληθείς με την συγγραφή επιστημονικών βιβλίων. Οι ουσιαστικές φιλίες μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικές όσο οι κοινωνικές επαφές και ο ελεύθερος χρόνος. Νιώθεις έντονα την ανάγκη να αποδέχονται οι άλλοι την αυτοέκφραση και την ελευθερία σου. Μπορείς να κάνεις φιλίες με νεαρά άτομα, να διατηρείς φιλικές σχέσεις με τα αδέλφια σου, ακόμη και να κάνεις φίλους κατά τις μετακινήσεις σου. 

mercury in 12th

Πιθανότατα να αντιπαλεύεις ανάμεσα στην λογική και την διαίσθησή του. Μπορεί επίσης να βιώνεις την ταυτόχρονη διάθεση για απομόνωση αλλά και για επικοινωνία με τους άλλους. Όπως και να έχει, τονίζονται ο φόβος, η δειλία, η καχυποψία αλλά και η καλλιτεχνική έκφραση. Πρέπει να δείχνεις προσοχή στις μετακινήσεις σου. Ίσως να έχεις κάποιο μαθησιακό πρόβλημα (πχ. δυσλεξία). 

Μπορείτε να δείτε την ερμηνεία του Ερμή στα ζώδια εδώ!


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan