Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Ο Ποσειδώνας στον Κριό

Το άτομο διακατέχεται τόσο από ιδεαλισμό όσο και από φανατισμό. Παλεύει και αγωνίζεται για κάθε θρησκευτική, πολιτική, κοινωνική, φιλοσοφική Ιδέα, στα όρια του οπαδισμού, πολλές φορές ακόμη και πέρα από αυτόν. Έχει την τάση πεισματικά να θεωρεί τον εαυτό του αλάθητο. Είναι άτομο απερίσκεπτο, καθώς δεν μπορεί να χαλιναγωγήσει την επιθετικότητά του.  

Ο Ποσειδώνας στον Ταύρο

Η θέση αυτή του Ποσειδώνα, δίνει στο άτομο αδιαφορία για τα υλικά αγαθά. Αν όμως είναι από εκείνα τα άτομα που λατρεύουν τα υλικά αγαθά, τότε επιζητά να αποκτήσει όμορφα αντικείμενα, να ντύνεται με απαλά υφάσματα, να τρώει πλούσια φαγητά, και όλες εκείνες τις αισθησιακές απολαύσεις και ανέσεις που προσφέρει η ζωή. 

Ο Ποσειδώνας στους Διδύμους

Το άτομο έχει την ικανότητα να μετατρέπει αφηρημένες ιδέες σε απλή και κατανοητή γλώσσα. Έχει ταλέντο στην συγγραφή, αν και του αρέσει να επιλέγει ρηχή θεματαλογία, με πολλές όμως εναλλαγές. Η εκπαίδευση δεν είναι απλά ανάγκη αλλά Ιδέα. Πιστεύει ότι μόνο μέσα από την εκπαίδευση μπορεί να υπάρξει ανάδειξη της διανόησης. Έχει την τάση να αναζητά όλο και περισσότερα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν τον εσωτερικό του κόσμο. 

Ο Ποσειδώνας στον Καρκίνο

Το άτομο πιστεύει πραγματικά στις οικογενειακές αξίες, στην θρησκεία και στην πατρίδα. Το τρίπτυχο αυτό δεν είναι απλά μια θεωρητική έννοια, αλλά βιώνεται στο μεγαλείο του. Ο συναισθηματισμός του έχει μεγάλες μεταβολές και θα πρέπει να ελέγχεται, ώστε να περιοριστεί η ανασφάλεια, η μελαγχολία και οι τάσεις φυγής. Όσο βρίσκεται στην θαλπωρή της οικογένειάς του, του σπιτιού του, ή οπουδήποτε αισθάνεται προστατευμένο, θα νιώθει υπέροχα. 

Ο Ποσειδώνας στον Λέοντα

Εδώ έχουμε ένα άτομο καλόκαρδο, συμπονετικό, δίκαιο, δυναμικό. Είναι επίσης γεμάτο ζωντάνια και ενεργητικότητα, αν και υπερβολικά σπάταλο. Έχει καταπληκτικές, πρωτοποριακές ιδέες, τις οποίες τολμά να πραγματοποιήσει, χαράσσοντας έτσι νέους δρόμους. Ζει και αναπνέει για τον έρωτα, έχοντας μία ρομαντική αλλά και εξιδανικευτική προσέγγιση  στο θέμα αυτό.

Ο Ποσειδών στην Παρθένο

Η θέση αυτή του Ποσειδώνα δίνει στο άτομο την ικανότητα να εκφράζει σωστά, οργανωμένα και με λεπτομέρεια κάθε τι που είναι αφηρημένο. Το πρόβλημά του είναι πως δεν μπορεί να διαχειριστεί τις λεπτομέρειες. Οι λεπτομέρειες είναι και η κύρια πηγή άγχους του ατόμου αυτού. Για αυτό έχει και την τάση να αγχώνεται με το παραμικρό και συνήθως για λανθασμένους λόγους. 

Ο Ποσειδώνας στον Ζυγό

Το άτομο βιώνει την εξιδανίκευση των σχέσεων. Οι ρομαντικές σχέσεις έχουν κάτι το μαγικό για το άτομο αυτό, μέχρι την στιγμή που πέφτει επάνω στην πραγματικότητα. Αναζητά την ηρεμία, την ισορροπία και πάνω από όλα, την αγάπη. Ο τρόπος ζωής του μπορεί να χαρακτηριστεί μαλθακός, όχι ιδιαίτερα δραστήριος, λίγο τεμπέλικος, και με έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αντιμετωπίζει όμως πάντα τους άλλους με καλοσύνη. 

Ο Ποσειδώνας στον Σκορπιό

Δείχνει εικόνα σκληρού ατόμου, με άγρια και επιθετική συμπεριφορά. Όμως πρέπει να παλέψει σκληρά για να πετύχει τους στόχους της ζωή του, για τους οποίους αγωνίζεται αψηφώντας κάθε κίνδυνο και εμπόδιο. Τα συναισθήματά του είναι πολύ έντονα. Αν δεν βγει ο δυναμισμός του, τότε κάνει στροφή προς τα έσω, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το αγνό κομμάτι του και να γίνεται βίαιο, ανορθόδοξο, παράλογο και διαστροφικό. Έχει πολλές σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Ο Ποσειδώνας στον Τοξότη

Το άτομο συνδυάζει επιτυχημένα την αισιοδοξία με τον ιδεαλισμό. Υπάρχουν όλα τα περιθώρια να γίνει μία ηθική, πρωτοποριακή, ανθρωπιστική, φιλοσοφική και συγκροτημένη προσωπικότητα. Έχει την διάθεση να μάθει επιπλέον πράγματα για τις θρησκείες και αν κάποια του ταιριάζει να την ακολουθεί με ζήλο. Δεν αντέχει τον δογματισμό, ειδικά όσο τα θρησκευτικό του πιστεύω εξελίσσονται. Έχει δίψα για προσωπική ελευθερία και ταξίδια. Έχει την τάση να είναι εύπιστο άτομο και να εξαπατάται αρκετά εύκολα.

Ο Ποσειδώνας στον Αιγόκερω

Το άτομο διαθέτει λογική και διαίσθηση σε θέματα επιχειρήσεων. Κατά καιρούς περνάει περιόδους κατάθλιψης, μυστικών και εξαπάτησης. Όταν συμβαίνει αυτό, απομονώνεται. Έχει την ικανότητα να συγκεντρώνεται σε οτιδήποτε συμβαίνει και να λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει. Όνειρό του είναι ο πλούτος και η ισχύς, αν και δεν γνωρίζει πώς μπορεί να τα αποκτήσει. Έχει όμως την υπομονή και την επιμονή που χρειάζεται για να επιτύχει. 

Ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο

Στο ανθρωπιστικό ζώδιο του Υδροχόου ο Ποσειδώνας χαρίζει στο άτομο υψηλά ιδανικά και ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη. Διακατέχεται από επαναστατικές και ριζοσπαστικές ιδέες, οραματιζόμενο έναν νέο, διαφορετικό κόσμο. Το άτομο πλέον παύει να σκέπτεται μέσα σε στενά πλαίσια, καθώς ο νους του είναι αρκετά διευρυμένος. Έχει πολλές, πρωτότυπες και ανατρεπτικές εμπνεύσεις, τις οποίες με τολμηρές κινήσεις προσπαθεί να πραγματοποιήσει. Η θέση αυτή του Ποσειδώνα δίνει στο άτομο έντονο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. 

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες

Το άτομο χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια, πονοψυχία, αλτρουισμό, ρομαντισμό, ιδεαλισμό και από καλλιτεχνικές ανησυχίες. Πρέπει να μάθει να ισορροπεί τον ευαίσθητο ψυχισμό του, διότι αν κλειστεί στον εαυτό του μπορεί να οδηγηθεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Για το άτομο ο πόνος του άλλου είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί ενεργά, με έμπρακτη αλληλεγύη. Η θρησκεία παίζει, για καλό ή κακό, σημαντικό ρόλο στην ζωή του. 

 

Μπορείτε να συνεχίσετε την μελέτη του Ποσειδώνα στους Οίκους εδώ!


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan