Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

mercury in aries 4 s

Ο Ερμής στον Κριό

Ο Ερμής στον Κριό σου προσδίδει αποφασιστικότητα, γρήγορη σκέψη, αντίληψη, παρατήρηση και ικανότητα άμεσης αποτιμήσεως των προβλημάτων. Διαθέτεις γόνιμο και εφευρετικό νου, ικανό για αυθεντικές ιδέες και πρωτότυπα σχέδια. Ο λόγος του είναι εκφραστικός, πάντα υπερβολικός και χρησιμοποιεί πολλές λέξεις της αργκό. Απορρίπτεις την ηλιθιότητα και έχεις την τάση να περνάς κατ' ευθείαν στο θέμα. Κάνεις σχέδια αλλά βαριέσαι με τις λεπτομέρειες. Επίσης, έχεις την τάση να υπερβάλεις και να σαρκάζεις. Παρ' όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να σε χαρακτηρίσει βαρετό ή βαρετή. Χαρακτηριστικό σου γνώρισμα είναι η αδυναμία συγκέντρωσης, για αυτό και έχεις περίεργο τρόπο να μελετάς.  

mercury in taurus 2

Ο Ερμής στον Ταύρο

Διαθέτεις σταθερό τρόπο σκέψεως, υπολογισμένο λόγο και γραφή. Το μόνο μειονέκτημα σου είναι ότι μαθαίνεις αργά. Πολύ δύσκολα αλλάζεις γνώμη για κάτι καθώς πιστεύεις ότι ο δικός σου τρόπος είναι ο ενδεδειγμένος. Επίσης, όλες τις αποφάσεις τις παίρνεις αργά, αλλά όταν τις πάρεις μένεις σε αυτές. Διαθέτεις εστιασμένη προσοχή και πρακτική κοινή λογική, συνδυαζόμενες μερικές φορές με συμβατική και συντηρητική νοοτροπία. Εννοείται πως δεν ακούς τους άλλους ό,τι κι αν λένε. Αν και είσαι κοινωνικός/ή δεν μιλάς εύκολα σε αγνώστους. Δεν σου αρέσει να ταξειδεύεις, εκτός κι αν υπάρχει λόγος.

 texting driving 060815

Ο Ερμής στους Διδύμους

Η ανάγκη για επικοινωνία, για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, είναι μεγάλη. Είσαι πολύλογας, επινοητικός/ή, ευέλικτος/ή, παίρνεις γρήγορες αποφάσεις και θρέφεις μεγάλη αντιπάθεια στους ανθρώπους με αργόστροφη σκέψη. Είσαι πνευματώδης, έξυπνος/η, αστείος/α, περίεργος/η, οξυδερκής. Έχεις άποψη για τα πάντα, ακόμη και αν δεν κατέχεις το γνωστικό πεδίο ή η γνώση που έχεις να είναι απλά επιφανειακή. Μπορείς να απορροφάς πληροφορίες απλά παρατηρώντας. Έχεις την τάση να πολυδιασπάσαι και να σπαταλάς την ενέργειά σου κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είσαι πονηρός/ή, πανούργος/α αλλά και επιπόλαιος/η.

 Mercury in Cancer

Ο Ερμής στον Καρκίνο

Ο Ερμής στον Καρκίνο σου προσδίδει καταπληκτική μνήμη και εξαίσια φαντασία! Ασχολείσαι με πολλά νοητικά πράγματα, ψάχνοντας συνέχεια, και έτσι αξιοποιείς την εξυπνάδα σου. Έχεις την τάση να κοιτάς πίσω στο παρελθόν, σχεδόν νοσταλγικά. Εξ αιτίας της παραπάνω στάσεώς σου, το μέλλον και τα σχέδια που κάνεις για αυτό σου προκαλούν φόβο και ανησυχία, καθώς έχεις να αντιμετωπίσεις μπροστά σου το άγνωστο. Πρέπει επίσης να μάθεις να ελέγχεις την φαντασία σου διότι όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως επιθυμείς, μεγαλοποιείς τις καταστάσεις, δυσκολεύοντας έτσι και την ζωή σου.

Fotolia 103717411 Subscription Monthly M

Ο Ερμής στον Λέοντα

Έχεις εξαιρετική ικανότητα οργανώσεως και προγραμματισμού. Η σκέψη σου είναι αρκετά δημιουργική. Η προσέγγιση όλων των ειδών εργασιών, γίνεται με τρόπο πρακτικό και αρκετά συμβατικό. Δείχνεις μεγάλη αποφασιστικότητα, έχοντας εξαιρετική πνευματική διαύγεια. Έχεις την ικανότητα να βλέπεις την μεγάλη εικόνα και να διαμορφώνεις απόψεις. Ο τόνος της φωνής φανερώνει πάντα τις προθέσεις σου. Ο τρόπος ομιλίας σου, αν και ξεκάθαρος, μπορεί να γίνει δραματικός. Η παρουσία του δογματισμού και του αυταρχισμού σε εμποδίζει να δέχεσαι τις γνώμες των άλλων, ενώ παράλληλα προσπαθείς να επιβάλλεις τις δικές σου. 

mercury in virgo 

Ο Ερμής στην Παρθένο

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Ερμή στην Παρθένο είναι η ικανότητα αναλύσεως, οργανώσεως και διεξοδικής εξετάσεως ενός προβλήματος ή μίας καταστάσεως. Προσεγγίζεις κάθε τί πρακτικά χρησιμοποιώντας την κοινή λογική. Γνωρίζεις τι χρειάζεται κάθε στιγμή, χωρίς να υπερβάλλεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν βασανίζεσαι από ανησυχίες. Η εμμονή στην λεπτομέρεια μπορεί να οδηγήσει στην πλημμελή αντιμετώπιση και κατανόηση μίας καταστάσεως στο σύνολό της. Είσαι πολύ αυστηρός/ή κριτής των απόψεων των άλλων, ειδικά εκείνων που δεν βασίζονται σε λογικά επιχειρήματα. Έχεις την ικανότητα να τα βγάζεις πέρα με απαιτητικές πνευματικές εργασίες.

Mercury in Libra 

Ο Ερμής στον Ζυγό

Ο Ερμής στον Ζυγό δεν φημίζεται για την ταχύτητα της σκέψεώς του. Σίγουρα όμως η ανάγκη σου για επικοινωνία είναι μεγάλη, ιδίως όταν έχει να κάνει με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Πιθανότατα παρουσιάζεις αναβλητικότητα, αναποφασιστικότητα και μία σχετική αδιαφορία στα σημαντικά ζητήματα. Επίσης, ο λόγος σου παρουσιάζει μία σχετική βραδύτητα, ο οποίος όμως δεν παύει να είναι γλυκός και χαριτωμένος. Η ανάγκη σου για ησυχία σε οδηγεί στο να επιλέγεις να μην παίρνει μέρος σε διαμάχες. Έχεις δυσκολία στην μελέτη και στην αυτοσυγκέντρωση. Μαθαίνεις καλύτερα μαζί με άλλους παρά μόνος ή μόνη σου. 

Mercury in Scorpio

Ο Ερμής στον Σκορπιό

Με τον Ερμή σου στον Σκορπιό μπορείς να χαρακτηριστείς ως «λαγωνικό», καθώς είσαι παρατηρητικός, διεισδυτικός, δύσπιστος και αεικίνητος. Δεν είσαι πολύ επικοινωνιακός/η, διαθέτεις όμως αρκετό βάθος. Η τάση σου είναι να υποσκάπτεις τα επιχειρήματα των άλλων και με εξαίσιο χειρισμό να τους πείθεις για την ορθότητα των δικών σου. Ο σαρκαστικός σου λόγος υποκρύπτει τον υψηλό δείκτη ευφυΐας που έχεις. Έχεις την ικανότητα να ανακαλύπτεις οτιδήποτε είναι κρυφό. Δεν παίρνεις τίποτα ως δεδομένο διότι είσαι αρκετά δύσπιστος, σε βαθμό που μπορεί να γίνεις παρανοϊκός. Επίσης, μπορείς να κτυπάς τους εχθρούς σου με τον λόγο, καθώς οι λέξεις μπορούν να γίνουν το όπλο σου. 

mercury in sagittarius

Ο Ερμής στον Τοξότη

Με τον Ερμή σου στον Τοξότη χρειάζεσαι διακαώς την πνευματική διέγερση και για αυτό μονίμως μελετάς οτιδήποτε. Έχεις την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι αφηρημένες ή σύνθετες έννοιες. Σου αρέσει να μελετάς, να φιλοσοφείς ή να συγγράφεις για βαθυστόχαστα θέματα. Πρέπει να μάθεις να μην αλλάζεις συνέχεια τα ενδιαφέροντά σου, να προσπαθείς πρώτα να μάθεις καλά την βάση της γνώσης και να μην ασχολείσαι με θέματα που δεν κατέχεις τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Χαρακτηριστικό σου γνώρισμα είναι η ταχύτητα ομιλίας. Έχεις μεγάλη έφεση στις ξένες γλώσσες και αγάπη στα ταξείδια.

mercury in capricorn S

Ο Ερμής στον Αιγόκερω

Πολύ αργή σκέψη αλλά συγκροτημένη, πρακτική, λογική, σχολαστική, οργανωμένη και ψύχραιμη. Όταν ασχολείσαι με ένα θέμα δύσκολα το εγκαταλείπεις. Ό,τι λες το εννοείς. Στις συζητήσεις σου είσαι πολύ διακριτικός ή διακριτική. Ο νους σου είναι συστηματικός, μεθοδικός, ακριβής για αυτό και μπορείς να αναλάβεις να φέρεις εις πέρας οποιαδήποτε πνευματική εργασία. Ο λόγος σου ορισμένες φορές θεωρείται «ξύλινος», αυστηρός, ενίοτε και δικτατορικός. Για σένα η ζωή είναι πολύ σοβαρή, για αυτό κάτω από τις λέξεις και τα αστεία κρύβεται η απαισιοδοξία σου. Έχεις πολύ καλή μνήμη. Έχεις την τάση να επικρίνεις τα ελαττώματα και την επιπολαιότητα των άλλων. 

 

crazy scientist 17806204

Ο Ερμής στον Υδροχόο

Με τον Ερμή σου στον Υδροχόο είσαι ανεξάρτητος/η με προοδευτικές ιδέες. Διαθέτεις ταχύτατο μυαλό που γεννά νέες και πρωτότυπες ιδέες. Ο τρόπος ομιλίας σου είναι ευθύς, αυθεντικός αλλά και απότομος. Η καλή σου μνήμη σε βοηθά να αποστηθίζεις ευκολότερα. Απεχθάνεσαι τις συμβουλές, την περιέργεια και την αδιακρισία των άλλων. Το ότι είσαι ανοικτός/ή σε νέες ιδέες δεν σημαίνει ότι αλλάζεις τις δικές σου. Δεν υπολογίζεις τίποτα από κοινωνικά «πρέπει» και κανόνες, για αυτό αναζητάς την παρέα εκκεντρικών ανθρώπων. Επίσης, διώχνεις από κοντά σου όσους δεν συμμερίζονται τις απόψεις σου.

 4

Ο Ερμής στους Ιχθύες

Με τον Ερμή σου στους Ιχθύες η σκέψη σου λειτουργεί με χαοτικό, ευφάνταστο και διαισθητικό τρόπο. Απόψεις ή αποφάσεις, συνήθως παίρνονται αυτόματα παρά συνειδητά. Επιδεικνύεις καλοσύνη και συμπάθεια προς τους άλλους. Δυστυχώς όμως, είσαι απρόσεκτος, αφηρημένος και ξεχνάς εύκολα, με αποτέλεσμα να μπλέκεις σε συγκεχυμένες καταστάσεις, τις οποίες δύσκολα αντιμετωπίζεις. Δύσκολα αναπτύσσεις συγκροτημένο τρόπο σκέψεως και πρακτικότητα, αδυνατώντας έτσι να ανταπεξέλθεις σε θέματα καθημερινότητας. Όμως, όσο κι  αν φανεί παράξενο, φθάνεις σε λογικά συμπεράσματα χωρίς την λογική. Η έντονη διαίσθηση σου σπανίως σφάλει.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε τί είδους εμηνεία δίνουμε όταν ο Ερμής βρίσκεται σε κάποιον συγκεκριμένο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου μας. 

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε παράδειγμα της πλήρους γενέθλιας ανάλυσης , την οποία μπορείτε να παραγγείλετε από εμάς στέλνοντας μήνυμα στο e-mail μας. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan