Η ανάλυση του αστεροειδούς Έρως και της σημασίας του για την αστρολογία. 

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Μία από τις πολλές εκδοχές για την καταγωγή του  Έρωτα ήταν ότι υπήρξε γιός της Αφροδίτης και του Άρη. Ο μύθος λέει πως ο Έρως ήταν ο καρπός της συνεύρεσης των δύο θεών ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ.

Ως θεός ο Έρως συμβόλιζε τον πόθο, τον έρωτα, την σεξουαλική δραστηριότητα. Ήταν πανέμορφος και μόνιμος μπελάς με τα κατορθώματά του, τόσο για τους θνητούς όσο και για τους Θεούς.

Δύο ήταν οι κύριες απεικονίσεις του. Η πρώτη ως φτερωτό μωρό με το τόξο και τα βέλη του. Τα βέλη του ήταν είτε με χρυσά φτερά περιστεριών είτε με φτερά κουκουβάγιας. Εκείνα με τα φτερά των περιστεριών όταν έβρισκαν τον στόχο τους είχαν ως αποτέλεσμα να νιώθουν οι θνητοί και οι Αθάνατοι το ερωτικό φτερούγισμα στην καρδιά τους. Η δεύτερη απεικόνιση του Έρωτα ήταν ως ένας όμορφος αθλητικός νέος. Εξυμνούσε με αυτόν τον τρόπο την νεανική ομορφιά και το πάθος που κρύβουν οι νέοι.  

Ο πιο γνωστός μύθος που αφορά τον Έρωτα είναι εκείνος που μιλά για το πώς ο Θεός ερωτεύθηκε μία θνητή, την Ψυχή.

 erospsyche

Έρως και Ψυχή

Η Ψυχή και οι δύο αδελφές της ήταν φημισμένες για την ομορφιά τους. Η ομορφιά της Ψυχής ήταν θεϊκή και γι' αυτόν τον λόγο την ερωτεύονταν όλοι, άνθρωποι από όλο τον κόσμο έφταναν για να τη δουν από κοντά και την τιμούσαν περισσότερο από τη θεά Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη θύμωσε και ζήτησε από τον γιο της, τον Έρωτα, να δηλητηριάσει τις ψυχές των ανδρών και να μην επιθυμούν την Ψυχή. Μόνο που δεν υπολόγισε πως και ο Έρωτας θα ερωτευόταν την Ψυχή.

Τα χρόνια περνούσαν και η Ψυχή δεν μπορούσε να βρει μνηστήρα. Οι γονείς της ζήτησαν χρησμό από τους Δελφούς, και εκεί ο Απόλλωνας, υπό την καθοδήγηση του θεού Έρωτα, έδωσε τον ακόλουθο χρησμό: «Η Ψυχή δεν προορίζεται για γυναίκα κανενός θνητού. Ο άντρας της την περιμένει στην κορυφή ενός βουνού, και είναι ένα αποκρουστικό τέρας, που κανείς, ούτε θνητός ούτε αθάνατος, δεν μπορεί να του αντισταθεί. Σκοπός της ήταν να την οδηγήσει σε δυνατό έρωτα με τον ασχημότερο των ανθρώπων, θεόφτωχο, πάντα άρρωστο και κακομοίρη».

Οι γονείς ακολούθησαν τον χρησμό και ετοίμασαν τη Ψυχή για τον γάμο. Ανέβηκαν ψηλά στο βουνό και από εκεί την παρέλαβε ο άνεμος Ζέφυρος, σταλμένος από τον Έρωτα. Η Ψυχή είχε παγιδευτεί στο παλάτι του Έρωτα και κάθε βράδυ ο ίδιος με χαμηλωμένα φώτα, για να μην τον δει, πλάγιαζε μαζί της. Ήταν ωστόσο τόσο τρυφερός και καλόκαρδος, που η Ψυχή κατάλαβε ότι δεν μπορεί να είναι ένα αποκρουστικό τέρας, αλλά ο άνδρας που επιθυμούσε σε όλη της τη ζωή.

Όταν επισκέφθηκε την οικογένειά της, οι αδερφές της την έπεισαν πως έπρεπε να δει το πρόσωπό του, και μάλιστα πως αφού δεν θέλει εκείνος να τον βλέπει, είναι ένα τέρας και θα την σκοτώσει. Εκείνη λοιπόν, όταν γύρισε στο παλάτι, πήρε ένα λυχνάρι, έγειρε από πάνω του και καθώς φώτισε το πρόσωπό του με το λυχνάρι, είδε προς μεγάλη της έκπληξη τον πανέμορφο θεό Έρωτα. Η Ψυχή τα έχασε, το λυχνάρι έγειρε στο πλάι και καυτό λάδι χύθηκε πάνω στον Έρωτα. Ο Έρωτας ξύπνησε από τον πόνο και πέταξε μακριά, λέγοντάς της πως η καχυποψία της σκότωσε την αγάπη τους κι εξαφανίστηκε, όπως την είχε προειδοποιήσει. 

Η Ψυχή τον έψαξε παντού και έφτασε στη θεά Δήμητρα, η οποία την συμβούλευσε να μιλήσει στην θεά Αφροδίτη. Η Αφροδίτη είχε φυλακίσει τον Έρωτα μέχρι να ξεχάσει την Ψυχή και να επουλωθεί η πληγή του από το καυτό λάδι. Είπε στην Ψυχή πως για να δει τον αγαπημένο της, θα έπρεπε πρώτα να περάσει τρεις δοκιμασίες με βοηθούς την Ανησυχία και τη Λύπη. Της επέβαλε λοιπόν τρεις δοκιμασίες, για να αποδείξει την αξία της: να ξεδιαλέξει σπόρους δημητριακών, να μαζέψει μαλλί από άγρια πρόβατα και τέλος, το σημαντικότερο, να κατέβει στον Κάτω Κόσμο και να πάρει από την Περσεφόνη το ελιξίριο της νιότης για την Αφροδίτη, με την προϋπόθεση να μην ανοίξει το δοχείο του ελιξιρίου. Εκείνη δεν τήρησε τη συμφωνία, άνοιξε το δοχείο και έπεσε σε βαθύ ύπνο. Μέσα στο δοχείο ήταν τελικά ο Μορφέας. Ο Έρωτας έμαθε τα μαντάτα και έτρεξε στον Όλυμπο. Ζήτησε από τον Δία να σώσει την Ψυχή. Ο Δίας, συγκινημένος από την αγάπη του θεού Έρωτα, την έκανε αθάνατη, επιτρέποντας σ' εκείνον να ενωθεί μαζί της για πάντα

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Έρως 433 ανακαλύφθηκε στις 13 Αυγούστου 1898 από τους Gustav Witt στο Βερολίνο και τον Auguste Charlois στην Νίκαια της Γαλλίας. Το έτος του διαρκεί 643 ημέρες. Το σχήμα του είναι ακανόνιστο. Μπορεί κάποιος να το παρομοιάσει ως κελυφωτό φυστίκι ή πατάτα. Το μήκος του είναι μόλις 33 χιλιόμετρα. Είναι ο μοναδικός αστεροειδής που μπαίνει στην τροχιά του Άρη. Στις 15 Φεβρουαρίου 2001 προσεδαφίστηκε η διαστημοσυσκευή NEAR. 

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Ο Έρως συμβολίζει την λίμπιντο, η οποία εκφέρεται ως ερωτική και –κυρίως- σεξουαλική επιθυμία.. Είναι το στοιχείο που τονίζει τα σημεία εκείνα που αφορούν την έκφραση του πάθους μας, των επιθυμιών μας, του σημείο του ερεθισμού μας, την καθαρή έκφραση της σεξουαλικής μας ζωής. 

erotic

Ο ΕΡΩΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

Ο Έρως στον Κριό 

Θέλεις δράση, ανταγωνισμό, σύγκρουση, και βέβαια θέλεις να κερδίζεις. Ο έρωτας είναι για εσένα ένα παιγνίδι, στο οποίο κάθε νέος εραστής ή ερωμένη είναι ένας αντίπαλος  η κατάκτηση του οποίου δίνει σε εσένα πόντους. Διεγείρεσαι πολύ εύκολα, αλλά το πάθος σου ξεφουσκώνει το ίδιο γρήγορα μόλις κατακτήσεις αυτό που ποθείς. Για αυτό, όσο πιο δύσκολο είναι αυτό που διεκδικείς τόσο το καλύτερο! Αυτό είναι στην τελική που σου αρέσει, το παιχνίδι της πολιορκίας και της κατάκτησης,

Ο Έρως στον Ταύρο

Αυτό που αναζητάς είναι η απόλυτη ηδονή που προσφέρουν οι αισθήσεις του κορμιού. Η επαφή με το άλλο πρόσωπο διεγείρει άμεσα τις αισθήσεις σου. Έτσι, ένα παθιασμένο φιλί πολύ σύντομα μπορεί να μετατραπεί σε παθιασμένο σεξ. Το άγγιγμα για εσένα είναι απαραίτητο, καθώς μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις την επιρροή που έχεις επάνω στο άτομο που σε ενδιαφέρει ή εκείνο επάνω σου. Αυτό που σε κάνει να απελευθερώνεις την λίμπιντό σου είναι η σταθερή ερωτική επαφή.

Ο Έρως στους Διδύμους

Η ηδονή για εσένα προέρχεται από τα λόγια, από τα μηνύματα, ακόμη και από συζητήσεις. Οι κατάλληλες λέξεις, τα λεκτικά παιγνίδια μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις τον πόθο. Χωρίς αυτά πολύ δύσκολα θα καταλήξεις στην ερωτική συνεύρεση. Είσαι αρκετά περίεργος/η να μάθεις τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ηδονή για αυτό και θα δοκιμάζεις εμπειρίες από διαφορετικές πηγές. Είσαι καλός εραστής ή ερωμένη, επειδή πολύ δύσκολα θα πεις όχι σε μία καινούργια ερωτική εμπειρία. 

Ο Έρως στον Καρκίνο

Αυτό που επιθυμείς πάνω από όλα είναι η προσωπική επαφή με το άτομο που σε ενδιαφέρει, να μοιραστείς μαζί του συναισθήματα, τους πόνους σας, τις θλίψεις σας, τις αγωνίες σας. Ο έρωτας για εσένα δεν είναι φόβητρο. Από την στιγμή που τον νιώσεις πολύ δύσκολα θα κάνεις πίσω. Θέλεις να νιώθεις ποθητός, να έχεις όλη την προσοχή του ή της ερωτικού σου συντρόφου, να μοιράζεσαι την κάθε στιγμή μαζί του ή μαζί της. Το σεξ για σένα αποτελεί τον τρόπο με τον οποίον ανανεώνεσαι ψυχικά και συναισθηματικά.

Ο Έρως στον Λέοντα

Έχεις την ανάγκη να νιώθεις ποθητός/ή, μοναδικός/ή, ξεχωριστός/ή στα μάτια εκείνου του ατόμου που επιθυμείς. Ζεις πραγματικά τον έρωτα και ξεμυαλίζεσαι, όταν είσαι ερωτευμένος/η. Θέλεις να νιώθεις την λατρεία και την αφοσίωση όλων εκείνων που ακουμπάς με το ερωτικό σου ενδιαφέρον. Συνήθως όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αν όμως συμβεί, τότε εσύ δίνεις όλον τον παιγνιδιάρικο εαυτό και την ενέργειά σου, ώστε να βιώσετε την μαγεία του έρωτα στον μέγιστο βαθμό. Οι ερωτικές φαντασιώσεις είναι το αδύνατο σημείο σου.

 Ο Έρως στην Παρθένο

Το σεξ για εσένα είναι κάτι πολύ φυσικό, καθώς αποτελεί μέρος της καλής υγείας του οργανισμού σου. Θέλεις από τα άτομα τα οποία επιθυμείς να σε κρατούν, να σε ακουμπούν, να σε φιλούν, να γεύεστε ο ένας τον άλλον, να σου αγοράζουν πράγματα και να σου εξηγούν συνέχεια τους λόγους που το κάνουν. Ο ερωτισμός σου είναι ισχυρός, το ίδιο και οι επιθυμίες σου. Κατά περιόδους η σεξουαλική σου ζωή θα μεταπίπτει από την πλήρη αγαμία στον έκλυτο βίο.

Ο Έρως στον Ζυγό

Είσαι λάτρης του φλερτ! Σου αρέσει να μιλάς, να ανταλλάσσεις ιδέες, να συζητάς, να δίνεις συμβουλές. Πιστεύεις στην άψογη εξωτερική εμφάνιση και γοητεύεσαι από τον συνδυασμό ευγένειας και ψυχραιμίας, αλλά όταν κάποιος ή κάποια κεντρίσει το ενδιαφέρον σου, ανυπομονείς να ζήσεις μαζί του ή μαζί της την ένταση της ερωτικής οικειότητας. Ακριβώς επειδή δίνεις έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και στους καλούς τρόπους συμπεριφοράς, δεν θα σε δούμε ποτέ με άσχημο/η ή ανάγωγο/η σύντροφο. Θέλεις να μοιράζεσαι όμορφες στιγμές με τον εραστή ή την ερωμένη σου, αρκεί να έχετε κάτι να πείτε μετά ή πριν το σεξ.

Ο Έρως στον Σκορπιό

Όταν είναι να εκφράσεις τις ερωτικές σου επιθυμίες μιλάς απότομα, αλλά με ειλικρίνεια. Οι επιθυμίες σου είναι ισχυρές, γεμάτες πάθος, και εκδηλώνονται τόσο έντονα που οι λιγόψυχοι/ και λιγόψυχες σύντροφοι δεν θα σας αντέξουν. Δεν σε νοιάζουν τα κοινωνικά στερεότυπα και ποίον  ή ποία έχεις ενώπιον σου ή ποίον ή ποία  αντιμετωπίζεις. Μέσα από την σεξουαλική επαφή μπορείς να αναγνωρίσεις την ψυχή του άλλου ή της άλλης, και δεν θα σταματήσεις παρά μόνο όταν αποκωδικοποιήσεις την προσωπικότητα του άλλου. 

Ο Έρως στον Τοξότη

Ο έρωτας και το σεξ για σένα είναι περιπέτεια, εμπειρία, παιγνίδι, διασκέδαση, ταξίδι. Όσο περισσότερο εξερευνάς τις πτυχές του εαυτού σου, συνήθως με πολλά και διαφορετικά άτομα, τόσο το καλύτερο για σένα. Με τίποτα δεν μπορείς να εκφράζεις τον ερωτικό σου εαυτό, όταν ο/η σύντροφος που έχεις είναι στενόμυαλος/ή, δεν έχει διάθεση για εξερεύνηση, ελευθερία επιλογών, και βέβαια στόχους για το μέλλον, τους οποίους η κατάκτησή τους λειτουργεί ως αφροδισιακό!

Ο Έρως στον Αιγόκερω

Δείχνεις τόσο σοβαρός/ή, ψυχρός/η και απρόσιτος/η, που δύσκολα κάποιος μπορεί να φανταστεί ότι μπορείς να χαλαρώνεις και να κάνεις έρωτα. Ο/Η σύντροφος που καταφέρνει να σου ανεβάζει την λίμπιντο είναι εκείνος/η που θεωρείς ότι είναι τέλειος, ή τουλάχιστον φθάνει κοντά στην τελειότητα συμφώνα με τα πρότυπά σου. Παρ’ ότι η λίμπιντό σου είναι ισχυρή φοβάσαι την οικειότητα. Μπορεί να τα δώσεις όλα στο σεξ, εκτός από τον εαυτό σου. Όταν έχει καταφέρει κάτι που θεωρείς σημαντικό ψάχνεις απεγνωσμένα για σεξ!

Ο Έρως στον Υδροχόο

Αυτό που θέλεις από τον ή την σύντροφό σου είναι να σε εκπλήξει, να σε θαμπώσει, να σε αναστατώσει. Η λίμπιντό σου φθάνει στα ουράνια, όταν έρχεσαι σε επαφή με το παράξενο, το ιδιόρρυθμο, το περίεργο. Δεν γνωρίζεις όρια ανάμεσα στα γένη και θα δοκιμάσεις ό,τι μπορεί να σου προσφερθεί μέσω του σεξ. Αυτό που θέλεις είναι να έχεις ελευθερία να εκδηλώνεις την λίμπιντό σου και να έχεις για εραστή ή ερωμένη άτομο, το οποίο να μην σε κάνει να βαριέσαι.

Ο Έρως στους Ιχθύες

Θέλεις να βυθιστείς στην ψυχή του/της άλλου/ης και να γίνεις ένα με εκείνον/η. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ηδονικό για εσένα από το να μοιράζεσαι τον πόνο, την αγωνία, τα όνειρα, τις προσδοκίες του/της αγαπημένου/ης σου. Μέσα από αυτήν την δυναμική διαδικασία μπορείς να βοηθήσεις τον/την αγαπημένο/η σου να βγάλει στην επιφάνεια τον δημιουργικό του/της εαυτό! Σεξουαλικά είσαι χαμαιλέων. Δεν αντέχεις έναν/μία άτολμο/η σύντροφο, που περιμένει να ακούσει εντολές από εσένα.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1967 ΚΑΙ ΜΕΤΑ


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan