Η Αστρολογία είναι ζωντανός οργανισμός ο οποίος εμπλουτίζεται με την πάροδο του χρόνου με νέα στοιχεία που προέρχονται από τις παρατηρήσεις των ανακαλύψεων της αδελφής αστρονομίας. 

Με την εξέλιξη στα μέσα παρατηρήσεως του ουρανού μπόρεσαν οι αστρονόμοι να παρατηρήσουν την ζώνη των αστεροειδών και οι αστρολόγοι να ξεχωρίσουν τους τέσσερεις μεγαλύτερους, την Δήμητρα, την Εστία, την Παλλάδα Αθηνά και την Ήρα.

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Η βασίλισσα του Ολύμπου και των Θεών Ήρα, ήταν κόρη του Κρόνου και της Ρέας, αδελφή και σύζυγος του Διός. Προστάτευε τον γάμο, τις γυναίκες και τις γεννήσεις των παιδιών. Σύμβολά της ήταν το ρόδι, το παγώνι και ο κούκος. 

Ο τόπος γεννήσεως της Θεάς διεκδικούταν από πολλούς, κυρίως από τους Σαμίους, τους Ευβοείς και τους Στυμφάλιους. Οι Σάμιοι είχαν την τιμή να έχουν τον μεγαλύτερο αφιερωμένο στην χάρη της ναό, το Ηραίον!

Ο μύθος λέει πως η Ήρα είχε και αυτή την μοίρα των παιδιών του Κρόνου. Όταν ο Ζευς ανέτρεψε τον Κρόνο και απελευθέρωσε τα αδέλφια του ερωτεύτηκε την Ήρα, την οποία ζήτησε σε γάμο. Εκείνη αρνήθηκε! Ο Ζευς τότε μεταμορφώθηκε σε κούκο και έπεσε πληγωμένος στα πόδια της Θεάς. Αυτή το λυπήθηκε και το πήρε να το φροντίσει. Τότε ο Ζευς πήρε την κανονική του μορφή και αφού έδωσε γαμήλια υπόσχεση ενώθηκε με την Θεά.

Απέκτησε με τον Δία τον Άρη, την Ήβη και την Ειλείθυια. Τον Ήφαιστο τον απέκτησε με παρθενογένεση. 

Ο χαρακτήρας της Ήρας δεν ήταν και από τους καλύτερους. Ο Όμηρος την χαρακτηρίζει ως ζηλιάρα, πεισματάρα και έτοιμη πάντα για καυγά. Ήταν μνημειώδης η ζήλεια του απέναντι στον Δία. Επειδή δεν μπορούσε παρά να υπακούει τον βασιλέα των Θεών και των Ανθρώπων εκδικείτο τις θνητές ερωμένες του και τα παιδιά αυτών. Ένα από τα θύματα της εκδικήσεως της Ήρας ήταν ο ήρωας Ηρακλής.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Ήρα (λατινικά Iuno, διεθνώς Juno) ανακαλύφθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1804 από τον Γερμανό αστρονόμο Καρλ Λούντβιχ Χάρτινγκ (Karl Ludwig Harding). Είναι ο τρίτος κατά σειρά ανακαλύψεως αστεροειδής για αυτό έχει και την κωδική ονομασία JUNO 3.

περίοδος περιστροφής της γύρω από τον άξονά της είναι 7 ώρες και 21 λεπτά. Η περιστροφής της γύρω από τον ήλιο είναι κάτι λιγότερο από 4,50 έτη (4,37). Ο ημιάξονας της τροχιάς της είναι 2,672 Αστρονομικές Μονάδες (A.U). Η μέση θερμοκρασία της είναι 163 βαθμοί Κέλβιν.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η Ήρα συμβολίζει τον θεσμό του γάμου και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν. Συμβολίζει την αφοσίωση, την εκπλήρωση ή όχι των αναγκών από τον/την σύζυγο, την απογοήτευση που νιώθουμε όταν δεν καλύπτονται οι ανάγκες μας, το σύνδρομο κατωτερότητος ή ανωτερότητος έναντι του συντρόφου, τον θυμό όταν μας απατούν, τον φόβο εγκαταλήψεως ή απορρίψεως. Συμβολίζει επίσης το πώς βλέπουμε τον ίδιο τον γάμο, το τι θέλουμε από την έγγαμη συμβίωση, τον τύπο συζύγου που χρειαζόμαστε και συνήθως καταλήγουμε να επιλέγουμε. Επίσης, η Ήρα κυβερνάει τον έμμηνο κύκλο και τη γονιμότητα.

Σύμβολο: juno symbol

Η ΗΡΑ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

Αν έχεις την Ήρα στον Κριό, οι δεσμεύσεις δεν είναι το δυνατό σου σημείο. Για σύζυγο αναζητάς ένα άτομο φλογερό, δυναμικό, ενεργητικό, δραστήριο και που δεν φοβάται να πάρει την ζωή στα χέρια του. Σίγουρα δεν θα βαρεθείς μαζί του/της!

Αν έχεις την Ήρα στον Ταύρο, είσαι το ιδανικό άτομο για μακροχρόνια σχέση. Αναζητάς για σύζυγο ένα άτομο σταθερό, αφοσιωμένο και πιστό, όπως ακριβώς είσαι κι εσύ. Συνήθως σου εκφράζει ή του εκφράζεις ζήλεια και κτητικότητα.

Αν έχεις την Ήρα στους Διδύμους αναζητάς για σύζυγο ένα άτομο έξυπνο, πολυπράγμων και προπάντων ομιλητικό. Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνεις πιστός/ή μέσα στον γάμο είναι να νιώθεις ότι είσαι ελεύθερος/η να κάνεις ό,τι θέλεις. 

Αν έχεις την Ήρα στον Καρκίνο η συναισθηματική κάλυψη είναι το παν για εσένα. Έλκεσαι από άτομα που έχουν την ικανότητα να γαλουχούν, να φροντίζουν και να νοιάζονται. Αναζητάς για σύζυγο ένα άτομο που να είναι ευαίσθητο, προστατευτικό, που να αγαπά και να φροντίζει εσένα και την οικογένειά σας. 

Αν έχεις την Ήρα στον Λέοντα μην κάνεις το λάθος να αναζητήσεις για σύζυγο ένα άτομο ντροπαλό ή συνεσταλμένο. Για σένα το καλύτερο θα ήταν να βρεις ένα άτομο παιγνιδιάρικο, δημιουργικό αλλά και συναισθηματικά ανώριμο. 

Αν έχεις την Ήρα στην Παρθένο αναζητάς για σύζυγο ένα άτομο εργατικό, αποδοτικό, σταθερό, υποστηρικτικό, αλλά και με τάσεις γκρίνιας ή ανάλυσης των πάντων. Επίσης, ένα άτομο που προσέχει την διατροφή και φροντίζει την υγεία του. 

Αν έχεις την Ήρα στον Ζυγό, αναζητάς για σύζυγο ένα άτομο που να είναι γοητευτικό, χαριτωμένο, εκφραστικό, με καλούς τρόπους, ρομαντικό και κοινωνικό. Είσαι ευτυχισμένος όταν είσαι σε μακροχρόνια σχέση. Για να την διατηρήσεις θα δώσεις τα πάντα σε αυτήν.

Αν έχεις την Ήρα στον Σκορπιό αναζητάς για σύζυγο ένα άτομο έντονο, δυνατό, παθιασμένο, ενίοτε μυστικοπαθές και πολύ καλό στο σεξ. Λόγω των πολλών προϋποθέσεων που θέτεις στην επιλογή συντρόφου αργείς πολύ να επιλέξεις κάποιον/α για ταίρι σου. 

Αν έχεις την Ήρα στον Τοξότη θα αργήσεις να παντρευτείς επειδή θέλεις την ελευθερία σου. Αναζητάς για σύζυγο ένα άτομο που να έχει εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο από σένα. Μπορεί να είναι αλλοδαπός, να έχει άλλο μορφωτικό επίπεδο από σένα ή να ταξειδεύει συνέχεια.

Αν έχεις την Ήρα στον Αιγόκερω επιζητάς την μακροχρόνια σχέση, η οποία θέλεις να είναι ουσιαστική και ολοκληρωμένη από κάθε πλευρά. Aναζητάς για σύζυγο ένα άτομο συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν περιμένεις να σου εκφράζει τον συναισθηματισμό του αλλά θέλεις να ξέρεις πως μπορεί να αναλάβει τα πάντα.

Αν έχεις την Ήρα στον Υδροχόο αναζητάς για σύζυγο ένα άτομο αντισυμβατικό. Μπορεί να είναι επαναστάτης, μπορεί να είναι ιδιοφυία, μπορεί να είναι εκκεντρικός. Πάνω από όλα όμως θέλεις να σέβεται την ανεξαρτησία σου.

Αν έχεις την Ήρα στους Ιχθύες αναζητάς για σύζυγο ένα άτομο ονειροπόλο, ρομαντικό και ευαίσθητο. Συνήθως εξιδανικεύεις τόσο πολύ το συντροφικό σου πρόσωπο που δεν βλέπεις τα αρνητικά του. Θα πρέπει να προσέξεις να μην παντρευτείς ένα άτομο επειδή το λυπάσαι ή επειδή θέλεις να το «σώσεις». 

 Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΚΑΙ ΜΕΤΑ


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan