Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Ο Ουρανός στον Κριό

Το άτομο έχει ριζοσπαστική προσωπικότητα, πρωτοπόρο πνεύμα, και λατρεύει απεριόριστα την ελευθερία του. Συχνά αντιμετωπίζει στην ζωή του ξαφνικά γεγονότα, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει, ακόμη και παρά την θέλησή του. Όμως, είναι αρκετά αυθόρμητο, εξωστρεφές, δραστήριο, αδάμαστο, παίρνει αμέσως πρωτοβουλίες, είναι προοδευτικό, και μάχεται με όλες του τις δυνάμεις, όταν κάνει καινούργια ξεκινήματα.

Ο Ουρανός στον Ταύρο

Το άτομο δείχνει πεισματική και σταθερή έλλειψη ευελιξίας. Μόλις παραδεχθεί ότι θέλει κάτι και αρχίσει να κινείται προς την απόκτησή του, τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει. Η δύναμη της θελήσεώς του, το βοηθά να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Η καταπίεση των άλλων είναι συνηθισμένη, αφού έτσι επιβεβαιώνει την δύναμή του επάνω τους. Μπορεί ακόμη να βγάλει εκείνο το άτομο που απορρίπτει πλήρως τον υλισμό.

Ο Ουρανός στους Διδύμους

Το άτομο ενδιαφέρεται να ανοίξει νέους ορίζοντες επικοινωνίας. Η χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας γίνονται απαραίτητα εργαλεία για την μετάδοση, αλλά και την λήψη πληροφοριών. Το μυαλό του είναι μοναδικό, καθώς έχει μεγάλη ευστροφία, ευελιξία, εξυπνάδα, αντίληψη, πρωτότυπες ιδέες και ταχύτητα στις απαντήσεις όταν συζητά. Τις αλλαγές στην ζωή του τις αντιμετωπίζει, φέρνοντας αυτές στα μέτρα του.

Ο Ουρανός στον Καρκίνο

Το άτομο έχει πολύ ανήσυχη προσωπικότητα, με εντονότατη κυκλοθυμία και ζωηρή φαντασία. Όσο και να επιθυμεί την οικογένεια την αμφισβητεί, όπως επίσης και κάθε άλλη παραδοσιακή αξία. Η οικογενειακή του ζωή μπορεί να χαρακτηριστεί περίεργη. Συχνά αντιμετωπίζει μεγάλες αναστατώσεις στο σπίτι του. Του αρέσει να διακοσμεί το σπίτι του αναζητώντας πάντα περίεργα τεχνουργήματα και αντίκες. Η θέση αυτή είναι πολύ καλή για βιολόγους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ψυχολόγους και όσους ασχολούνται με την μεταφυσική.

Ο Ουρανός στον Λέοντα

Το άτομο είναι δυναμικό, με αυτοπεποίθηση, άνετο, παθιασμένο και ταλαντούχο. Σαγηνεύεται και ενθουσιάζεται από τον έρωτα, για αυτό επιλέγει και πολλούς/ες και διαφορετικούς/ες ερωτικούς/ές συντρόφους. Η τάση του να μην κοιτά σε βάθος, όταν ερευνά θέματα που το ενδιαφέρουν, το οδηγεί σε λανθασμένες αντιδράσεις. Έχει αυξημένη ενεργητικότητα και ισχυρή κινητήρια δύναμη. Μέσα του υπάρχει η τάση για απόκτηση δύναμης, η οποία όταν εκφράζεται, γίνεται με αυταρχικό τρόπο.

Ο Ουρανός στην Παρθένο

Η θέση αυτή του Ουρανού είναι πηγή έντασης, ιδίως αν το άτομο είναι νευρικό ή αγχώδες. Παρουσιάζει ικανότητα στην ανάλυση και την έρευνα, αλλά με πρωτοτυπία στην προσέγγιση και στην επίλυση των προβλημάτων. Η ψυχρή λογική επικρατεί, όταν θέλει να δει πρακτικά το αποτέλεσμα της έρευνάς του. Έχει ιδιαίτερα οξύ και αναλυτικό νου, αλλά αντιδρά στην μονοτονία και την ρουτίνα. Αυτός είναι ο λόγος που αλλάζει συνέχεια εργασίες. Μπορεί να μην του αρέσει η ρουτίνα, δημιουργεί όμως τις δικές του συνήθειες, τις οποίες ακολουθά με σχεδόν εμμονικό τρόπο.

Ο Ουρανός στον Ζυγό

Με μία πρώτη ματιά το άτομο φαίνεται γοητευτικό και ελκυστικό, αλλά στην συνέχεια η εμμονή του στην ανεξαρτησία προκαλεί πολλές δυσκολίες. Παρόλα αυτά στις δυσκολίες θέλει να έχει έναν άνθρωπο δίπλα του. Σε προσωπικό επίπεδο θέλει, να εφαρμόσει τις ιδέες του έστω κι αν χρειαστεί να σπάσει τις παραδοσιακές αξίες, να πραγματώσει τις αληθινές σχέσεις, την δίκαιη αντιμετώπιση των ανθρώπων, ακόμη και την αγνή φιλία. Πιστεύει ακράδαντα στην ανατροπή των αξιών, του κοινωνικού γίγνεσθαι και στην επιβολή ενός νέου μοντέλου. Δεν πιστεύει στον γάμο, αλλά όταν αυτός πραγματοποιείται, συνήθως πρόκειται για μία περίεργη συμβίωση.

Ο Ουρανός στον Σκορπιό

Γενναίο και τολμηρό άτομο, αλλά τείνει να αποφεύγει να δείχνει τα συναισθήματα του. Κατά συνέπεια, εξωτερικά δείχνει πολύ ήρεμο, εσωτερικά όμως επικρατεί συναισθηματική ένταση. Αν, λοιπόν, καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις μεταβολές στην ψυχική του ισορροπία, θα δυναμώσει συναισθηματικά. Χαρακτηρίζεται από την βαθιά του διαίσθηση και από την δύναμη του χαρακτήρα του. Η σεξουαλικότητά του είναι έντονη και εκκεντρική. Δύο είναι τα θέματα που κυνηγάει με πάθος για ολοένα και περισσότερη γνώση: το σεξ και ο θάνατος. Πάνω σε αυτά τα θέματα οι απόψεις του είναι τόσο περίεργες όσο και εκκεντρικές.

Ο Ουρανός στον Τοξότη

Το άτομο έχει φαντασία και ευρηματικότητα. Ο Ουρανός από τη θέση αυτή ευνοεί την ενόραση, τις εξερευνήσεις, τα ταξίδια, και την διεύρυνση του πνεύματος. Το άτομο αγαπάει τις επιστήμες και ενδιαφέρεται για τα επιστημονικά γεγονότα. Είναι προοδευτικό, τυχοδιωκτικό, γενναιόδωρο, αισιόδοξο και εξαιρετικά φιλελεύθερο. Θέλει να μαθαίνει, αλλά παράλληλα προσπαθεί να ανατρέψει όλες τις γνώσεις που είναι καθεστηκυίες. Μπορεί να αναπτύξει την φιλοσοφία σε νέα μεγέθη και νέους δρόμους, αρκεί να μην αλλάζει συνέχεια στόχους. Δείχνει ενθουσιασμό για κατορθώματα, τα οποία δεν είναι πάντα ορθόδοξα ή απαλλαγμένα από κινδύνους. 

Ο Ουρανός στον Αιγόκερω

Το άτομο έχει λογική και ψυχρή θεώρηση των πραγμάτων. Βλέπει όλα τα προβλήματα με ψυχρό τρόπο και θέλει να κάνει πάντα το σωστό. Έχει ικανότητα συλλογισμού και βαθύ, διαπεραστικό μυαλό. Όμως όταν συγκρούεται με το απρόβλεπτο, νιώθει αμηχανία ή αυτοπεριορισμό. Είναι ένα άτομο σωστό, επιφυλακτικό, φιλόδοξο, επίμονο και αρκετά σκληρό. Προσέχει πολύ τι θα πει στο κοινωνικό του περιβάλλον. Έχει μία φυσική απέχθεια για την πεπατημένη οδό και την κλασσική δόμηση της ιεραρχίας, τα οποία και θεωρεί ξεπερασμένα. Μπορεί να μην είναι ο μεγάλος επαναστάτης, μπορεί όμως να διατηρεί την ατομικότητά του μέσα στο οργανωμένο σύνολο. 

Ο Ουρανός στον Υδροχόο

Το άτομο είναι φιλικό, ευγενικό, ανεκτικό και διέπεται από έντονο ανθρωπισμό. Από την μία, λατρεύει την ανεξαρτησία του και από την άλλη προστατεύει την ιδιωτική του ζωή. Είναι πρωτοπόρο και φέρνει καινούργιες ιδέες και ιδανικά. Πρεσβεύει την ατομικότητά του, ακόμη κι αν θεωρείται από τον υπόλοιπο κόσμο ως «περίεργος». Πιστεύει στην Αλλαγή και συμμετέχει σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες δυναμικά. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την Τεχνολογία, την Επιστήμη, και την Αστρολογία. 

Ο Ουρανός στους Ιχθύες

Εξετάζει τα πράγματα με αντικειμενικότητα, οξυδέρκεια και διορατικότητα, όμως πάντα με γνώμονα την ευγένεια, την συμπόνια και τον ανθρωπισμό. Διαθέτει πρωτοτυπία, φαντασία και έμπνευση. Το άτομο έχει κάποιου είδους αφέλεια και μπορεί να υιοθετεί πρότυπα της στιγμής και του συρμού (μόδα). Υπάρχουν τάσεις φυγής και αυταπάτης. Περνάει μεγάλες περιόδους απομόνωσης και αποξένωσης. Τότε είναι που χρειάζεται την μεγαλύτερη βοήθεια και υποστήριξη από τους φίλους του ή τους δικούς του ανθρώπους.

Διαβάστε εδώ για το πώς λειτουργεί ο Ουρανός στους Οίκους.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan