Πρόσωπα & Γεγονότα

Τι είναι αυτό που ζητάει ο περισσότερος κόσμος από έναν αστρολόγο; Μα φυσικά κάποιου είδους πρόβλεψη. Τι είναι λοιπόν η πρόγνωση αυτή και πώς «βγαίνει»;

Η πρόγνωση είναι το εργαλείο του αστρολόγου, με το οποίο προσπαθεί να ξετυλίξει το νήμα των πιθανών εξελίξεων, όπως αυτές «ζωγραφίζονται» από τις κινήσεις των πλανητών. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές τεχνικές, με τις οποίες ο αστρολόγος μπορεί να δώσει την πρόγνωσή του, είτε στον εαυτό του είστε στους πελάτες του. Οι συνηθέστερες μέθοδοι είναι των Διελεύσεων, των Προόδων, της Ηλιακής και Σεληνιακής Επιστροφής.

Η ατομική πρόγνωση βασίζεται, κυρίως, πάνω στο "προσωπικό βιβλίο" του καθενός, το οποίο είναι το γενέθλιο ωροσκόπιο. Χάρη σε αυτό ο αστρολόγος μπορεί να κοιτάξει στις εσωτερικές σελίδες αυτού του βιβλίου και να δει πως θα εξελιχθεί η ιστορία. Από εκεί και πέρα ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να το κάνει και μόνος/η του, όμως σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά το γενέθλιο ωροσκόπιό του, τις δυνατότητες που έχει αλλά και τις αδυναμίες του, πριν επιχειρήσει να κοιτάξει το μέλλον του. Ο/η ανέτοιμος/η για κάτι τέτοιο θα νιώσει όπως την πρώτη ημέρα που παίρναμε τα βιβλία μας και νιώθαμε απελεπισία όταν βλέπαμε όλα αυτά που έγραφαν μέσα αλλά δεν ήμασταν ακόμη έτοιμοι/ες να τα καταλάβουμε!

Είτε στις Διελεύσεις είτε στις Πρόοδους, τα σημαντικά γεγονότα μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν ένας πλανήτης σχηματίσει όψη με έναν γενέθλιό μας πλανήτη με μέγιστη ανοχή την μία μοίρα. Αυτό σημαίνει ότι θα ελέγξουμε για γεγονότα όταν η όψη προσεγγίζει την μία μοίρα, όταν γίνει ακριβείας, και όταν αποκλίνει κατά μία μοίρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν κι αργότερα γεγονότα. Π.χ. μία όψη βαρέως πλανήτου με γενέθλιο πλανήτη μπορεί να δώσει γεγονότα πολύ αργότερα, αλλά, η βάση να έχει τεθεί όταν βρισκόταν εντός της ανοχής της σχηματισθείσας όψεως. 

Οι Διελεύσεις

Όπως φανερώνει και το όνομά της μεθόδου αυτής, οι Διελεύσεις των πλανητών είναι η πραγματική κίνηση των πλανητών. Ανάλογα το είδος τους, αν δηλαδή είναι γρήγοροι πλανήτες ή αργοί, η επιρροή που έχουν επάνω μας είναι από αμελητέα έως πολύ σοβαρή.

Π.χ η Σελήνη αλλάζει ζώδιο ανά δύο και μισή ημέρες, ενώ Δίας αλλάζει ζώδιο κάθε χρόνο περίπου.

Ο Ουρανός σχηματίζει αντίθεση με την γενέθλια θέση του κάθε 42 έτη (ημιεπιστροφή).

a1 1

Οι Πρόοδοι

Η μέθοδος της Προόδου λειτουργεί κυρίως σε συμβολικό επίπεδο και επηρεάζει μόνο το προσωπικό μας ωροσκόπιο. Η αίσθηση των πλανητών που προοδεύουν είναι πως αποκτούμε καινούργιες εμπειρίες, τόσο από την νέα ζωδιακή θέση ή από την μετάβαση σε έναν νέο οίκο.

Π.χ  Ο τροπικός Ήλιος είναι στον Λέοντα. Ο Προοδευτικός Ήλιος είναι στον Ζυγό. Το άτομο θέλει να κάνει σοβαρές σχέσεις, να κοινωνικοποιηθεί, να φτιάξει την εμφάνισή του.

Η κυριότερη μέθοδος είναι των Δευτερευουσών Προόδων. Πως λειτουργούν; Ανοίγουμε το γενέθλιο ωροσκόπιό μας. Στην συνέχεια κοιτάμε το ωροσκόπιο της επόμενης ημέρας (συμπληρωμένες 24 ώρες). Αυτή είναι η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει το πρώτο έτος της ζωής μας. Αν θέλουμε να δούμε τι εμπειρίες θα έχουμε αποκομίσει στο 30ο έτος της ηλικίας μας, βλέπουμε το ωροσκόπιο της 30ης ημέρας μετά την γέννησή μας.

a1 2

Οι Ηλιακές και Σεληνιακές επιστροφές

Οι χάρτες επιστροφών των πλανητών καταστρώνονται την στιγμή που οι πλανήτες επιστρέφουν στην γενέθλια θέση τους.

Η Ηλιακή επιστροφή καταστρώνεται όχι την ημέρα που έχουμε γενέθλια, αλλά την στιγμή που επιστρέφει στην ακριβή γενέθλια θέση του. Μάλιστα αυτό μπορεί να συμβεί και μία μέρα νωρίτερα. Μέσω αυτού του ωροσκοπίου μπορούμε να δούμε τις τάσεις και τα γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν το άτομο το διάστημα από γενέθλια σε γενέθλια.         

a1 3

Το ίδιο ισχύει και για την Σεληνιακή επιστροφή, μόνο που η διάρκειά του είναι μηνιαία.

a1 4

Οι προβλέψεις που γίνονται με όλα τα προγνωστικά συστήματα πραγματοποιούνται με την προοπτική το άτομο να τις χρησιμοποιήσει και να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο για εκείνο. Ακόμη και οι δοκιμασίες, υπάρχουν στην ζωή, όχι για να μας τιμωρήσουν, αλλά για να μας κάνουν πιο δυνατούς. Η γνώση του χρόνου που αναμένεται μία αλλαγή, μία δυσκολία, μία νέα εμπειρία, μας βοηθά να ξέρουμε πότε και πόσο θα διαρκέσει αυτό που θα βιώσουμε. 


Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan