Η ανάλυση της γειτονική μας χώρας από αστρολογική σκοπιά. Από τον Άγγελο Πέτσιο.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Τουρκία είναι γέννημα θρέμμα μίας κατεστραμμένης πατρίδας, μίας διαλυμένης αυτοκρατορίας και της δημιουργίας κάτι πραγματικά νέου, μακρυά από το Σουλτανάτο, το Ισλάμ, και την Οθωμανική κληρονομιά.

Μέσα από την αστρολογική ανάλυση της Τουρκίας θα δούμε για ποιόν λόγο η χώρα αυτή παλινωδεί ανάμεσα στο σύγχρονο κοσμικό κράτος και στο οθωμανικό της παρελθόν, τον ρόλο του Στρατού στην πολιτική σκηνή της χώρας, τους λόγους που παρέμεινε μόνο κατ’ όνομα δημοκρατία και τις σχέσεις τις με τα άλλα κράτη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το σύγχρονο Τουρκικό κράτος είναι δημιούργημα της συνθήκης της Λωζάννης ως κράτος-διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η συνθήκη της  Λωζάννης έκλεινε οριστικά τον αιματοβαμμένο κύκλο που άνοιξε με την είσοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έκλεισε με την Μικρασιατική Καταστροφή. Ο Τουρκικός Πόλεμος για την Ανεξαρτησία, που ξεκίνησε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τους συνεργάτες του, είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση της σύγχρονης Δημοκρατίας της Τουρκίας το 1923, με τον Ατατούρκ ως πρώτο πρόεδρό της. Η ανακήρυξη της δημοκρατίας και η εγκαθίδρυση ουσιαστικά του νέου κράτους πραγματοποιείται  στις 29 Οκτωβρίου 1923. Η σύγχρονη Τουρκία είναι το δημιούργημα ενός και μόνου ανθρώπου, του Μουσταφά Κεμάλ Πασά ή Ατατούρκ, όπως ήταν το επίθετο που απέδωσε στον εαυτό του κατά το έτος 1938.

Η τελευταία επίσημη απογραφή ήταν το 2000 και κατέγραψε συνολικό πληθυσμό της χώρας που ανέρχεται στους 67.803.927 κατοίκους.

Πρωτεύουσα της Τουρκίας, αλλά δεύτερη σε πληθυσμό, είναι η Άγκυρα με 4.631.000 κατοίκους. Είναι κτισμένη στο κέντρο του οροπεδίου της Ανατολίας σε μικρή απόσταση από τη θέση της αρχαίας Χετταϊκής Ακρόπολης, όπου ήταν σταυροδρόμι περάσματος καραβανιών.

Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας είναι η Κωνσταντινούπολη, με πληθυσμό 13.711.000 κατοίκους, πόλη η οποία σκοπίμως δεν επελέγη ως πρωτεύουσα του νέου κράτους δεδομένης της βαριάς ιστορίας της ως πρωτεύουσα της βυζαντινής αυτοκρατορίας και  ως κέντρο ελληνισμού και λοιπών μειονοτήτων που διατηρούσαν στα χέρια τους μέχρι και την συνθήκη της Λωζάννης τον οικονομικό πλούτο της χώρας και δεδομένης της θέσης της ως  πρωτεύουσα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, μνήμες τις οποίες ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ επιθυμούσε να διαγράψει από το μυαλό των Τούρκων.

Η Σμύρνη είναι η τρίτη πόλη της Τουρκίας σε πληθυσμό με 3.402.000 κατοίκους. Είναι χτισμένη στο μυχό του ομώνυμου κόλπου, στο νότιο άκρο μιας γόνιμης προσχωματικής πεδιάδας. Πριν το 1922 στη Σμύρνη υπήρχε αρκετό ελληνικό στοιχείο, που κρατούσε όλη την εμπορική κίνηση της πόλης και του λιμανιού. Γνωστή είναι από την ιστορία, η καταστροφή και η πυρπόληση της Σμύρνης.

Η Τουρκία, αν και είναι κοσμικό κράτος, ο πληθυσμός της ανήκει κυρίως στο Σουνιτικό Ισλάμ. Υπάρχουν επίσης Αλεβίτες, οι οποίοι είναι σιιτική σέκτα.

Η τουρκική είναι η επίσημη και πολυπληθέστερη ομιλούμενη γλώσσα, της τάξεως του 85%. Ένα 12% μιλάει την κουρδική. Υπάρχουν επίσης πολλές τοπικές γλώσσες και διάλεκτοι.

Νόμισμά της είναι η Νέα Τουρκική Λίρα.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

turkey

Ωροσκόπος: 7° 47' Καρκίνου

Μεσουράνημα: 16° 20’ Ιχθύων

Δεσμοί Σελήνης: 9° 41' Παρθένου/Ιχθύων

Ήλιος: 5°  18’ Σκορπιού, 5ος Οίκος

Σελήνη: 29° 55’ Διδύμων, 12ος Οίκος

Ερμής: 24° 26’ Ζυγού, 5ος Οίκος

Αφροδίτη: 18°  11’ Σκορπιού, 5ος Οίκος

Άρης: 7° 23’ Ζυγού, 4ος Οίκος

Δίας: 24° 16’ Σκορπιού, 5ος Οίκος

Κρόνος: 24° 32’ Ζυγού, 5ος Οίκος

Ουρανός: 13° 53’ Ιχθύων, 9ος/10ος Οίκος, ανάδρομος

Ποσειδών: 20°  12’ Λέοντος, 3ος Οίκος

Πλούτων: 12° 20’ Καρκίνου, 1ος Οίκος, ανάδρομος

Χείρων: 18° 00’ Κριού, 11ος Οίκος, ανάδρομος

Ας ξεκινήσουμε κάνοντας κάποιες παρατηρήσεις στον χάρτη της Τουρκίας. Πρώτα από όλα λείπει τελείως από τον χάρτη το στοιχείο της Γης. Το στοιχείο της Φωτιάς είναι ελάχιστο, ενώ τα στοιχεία του Αέρα και του Νερού είναι πολύ έντονα. Ειδικά το νερό είναι το πιο δυνατό σημείο του χάρτη, και μάλιστα το Παρορμητικό, κάνοντας την Τουρκία στον πυρήνα της ψυχοσύνθεσή της Καρκίνο.

Το Έθνος Γενικά, οι ιδιαιτερότητές του, η ψυχολογία της μάζας, η ταυτότητα του Κράτους (1ος Οίκος. Κυβερνήτης του Οίκου η Σελήνη).

Ας δούμε πρώτα από όλα τον ωροσκόπο. Ο Ωροσκόπος είναι Καρκίνος. Έχουμε δηλαδή μία χώρα η οποία είναι βαθιά πατριωτική, πιστή στις παραδόσεις και στην οικογένεια. Και κάτι ακόμη, μία χώρα της οποίας η ιστορία διέπεται από μυρωδιές μπαχαρικών και φαγητού, παράδοση στην κουζίνα, η οποία είναι πλούσια, κυρίως στα βαριά γλυκά.

Ας δούμε και τις όψεις που κάνει ο ωροσκόπος.

Σύνοδο με τον ανάδρομο Πλούτωνα. Τετράγωνο με τον Άρη. Ένα και μισό τετράγωνο με τον Δία. Τρίγωνο με τον Ουρανό. Εξάγωνο με τον Βόρειο Δεσμό και τρίγωνο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης.

Οι Τούρκοι είναι ένα έθνος βαθιά προσηλωμένο στην οικογένεια, στις παραδόσεις και κυρίως στο ιστορικό τους Παρελθόν. Προέρχονται από μία μεγάλη πληγή, την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την βίαιη προσαρμογή τους σε νέα δεδομένα (εκλατινισμός της αλφαβήτου, αφαίρεση – κατάργηση της παραδοσιακής φορεσιάς που συμπεριελάμβανε το φέσι και τον φερετζέ, απόκτηση επωνύμων, κατάργηση της πολυγαμίας και ενστερνισμό δυτικότροπων συνηθειών σε όλους τους τομείς  δυτικές ενδυμασίες). Σε αυτήν την προσαρμογή βοηθός αλλά και εχθρός παράλληλα ήταν και είναι ο Στρατός. Μην ξεχνάμε ότι ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας ήταν ο στρατιωτικός Μουσταφά Κεμάλ.

Αν και ο δρόμος της Τουρκίας περνάει από την προσαρμογή σε ένα πλαίσιο κρατικό που απέχει μακράν από εκείνο του Οθωμανικού (δηλαδή να εργάζονται αντί να περιμένουν αργά αργά να συμβεί κάτι), δύσκολα μπορούν να αποφύγουν τις κλεφτές ματιές στο οθωμανικό τους παρελθόν.

Το τουρκικό έθνος είναι, όσο κι αν φαίνεται, μητριαρχικό. Μπορεί οι άνδρες να κάνουν ότι θέλουν αλλά οι γυναίκες είναι εκείνες που ελέγχουν κάθε πτυχή της οικογενειακής ζωής. Ας μην ξεχνάμε ότι επί Κεμάλ αναβαθμίζεται ο ρόλος της γυναίκας και θεσπίζεται το δικαίωμά τους στην ψήφο. Έχουν σε υψηλή εκτίμηση την οικογένεια και τις παραδόσεις που απορρέουν από αυτήν. Για αυτό και στις τουρκικές τηλεοπτικές σειρές υπάρχει έλλειψη γυμνού, αναφορές στην οικογένεια, και στην αγάπη που φοβάται να βγει στην επιφάνεια.

Ο ανάδρομος Πλούτωνας πάνω στον Ωροσκόπο δείχνει πως η χώρα βασίστηκε (και συνεχίζει να βασίζεται) στην βία. Η σύγχρονη μορφή του Κράτους, ενώ δείχνει δημοκρατική, δεν είναι. Η Τουρκία είναι κράτος της Ανατολής, για αυτό και έννοιες όπως δημοκρατία είναι ξένες ως προς την ψυχοσύνθεση των κατοίκων της. Για αυτό κιόλας για πολλά χρόνια η Τουρκία είχε δικτατορικά καθεστώτα ή γενικά καθεστώτα με αέρα απολυταρχίας, όπως αυτό του Ερντογάν (του επονομαζόμενου και σουλτάνου). Ο Πλούτωνας επίσης έχει άλλη μία ιδιότητα. Στην Τουρκία υπάρχουν ΜΟΝΟ Τούρκοι. Πέρα από τις τρεις αναγνωρισμένες μειονότητες όλοι οι υπόλοιποι είναι Τούρκοι. Όποιος έχει άλλη άποψη συνήθως δεν έχει καλό τέλος. Για αυτό και στην Τουρκία δεν υπάρχουν Κούρδοι. Υπάρχουν Τούρκοι πολίτες κουρδικής καταγωγής.

Ας δούμε και τον ίδιο τον Λαό της Τουρκίας, δηλαδή την Σελήνη. Η Σελήνη βρίσκεται στον 12ο Οίκο, στους Δίδυμους και σε αναιρετική μοίρα. Τι σημαίνει αυτό; Ο Τούρκος είναι διπλοπρόσωπος ως προσωπικότητα. Είναι ο ίδιος λαός που την μία ημέρα ήταν φίλος με τον γείτονά του και ο ίδιος λαός που τον σκότωνε ή του έπαιρνε την περιουσία. Είναι πανέξυπνοι, αλλά δεν μπορούν προκόψουν στην οπισθοδρομική τους χώρα. Δεν είναι χαρούμενοι ιδιαίτερα επειδή από μικροί αναλαμβάνουν υποχρεώσεις.

Στο ευρύτερο πλαίσιο, τί είναι οι Τούρκοι; Ένα συνονθύλευμα φυλών-λαών τα οποία ενώθηκαν υπό την απειλή της βίας, η οποία όμως καλύπτεται από τον μανδύα της δημοκρατίας και της ενώσεως κάτω από την ίδια σημαία. Είναι ένα νέο έθνος που δημιουργήθηκε, απεμπολώντας κάθε τι διαφορετικό. Δεν υπάρχουν Λαζοί, Καππαδόκες, Άραβες, Μουσουλμάνοι Πόντιοι, Μουσουλμάνοι Κρήτες, Κούρδοι. Για αυτό και στο σύνταγμά τους η έννοια του Τούρκου Πολίτη είναι διαφορετική από την εθνική καταγωγή. Για αυτό και το τρίγωνο της Σελήνης με την σύνοδο Ερμή-Κρόνου στον 5ο Οίκο. Αυτό σημαίνει πως όλα τα παιδιά που γεννιούνται είναι Τούρκοι και τίποτα άλλο.

Εθνική οικονομία, έσοδα, χρήματα, αποκτήματα, σύστημα αξιών, Το Εθνικό νόμισμα. (2ος Οίκος,  Κυβερνήτης του Οίκου η Σελήνη)

Και σε αυτόν εδώ τον οίκο βλέπουμε πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Τουρκίας. Η εσωτερική αγορά της είναι τεράστια και βασίζεται σε αυτήν. Είναι άνθρωποι που ξέρουν να χειρίζονται τα χρήματά τους με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον τους. Είναι άνθρωποι γενικά που δεν δίνουν, αλλά λατρεύουν να παίρνουν χρήματα! Δεν είναι τυχαίο που πολλές από τις συναλλαγές που κάνουν είναι υπόγειες (στις εκλογές τους είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που μοιράζονται χρήματα για την εξαγορά ψήφων). Επίσης δεν είναι τυχαίο που έχει μείνει και στην ελληνική ψυχοσύνθεση η λέξη μπαξίσι.

Το σύστημα αξιών τους, όπως είπαμε, είναι οικογενειοκεντρικό. Κατ’ επέκταση είναι πολύ συντηρητικοί, φροντίζουν τις οικογένειές τους, και βέβαια (σε αυτό μοιάζουμε) βγάζουν χρήματα προσφέροντας υπηρεσίες σίτισης (σ.σ στο εξωτερικό ή σε Έλληνα θα φας ή σε Τούρκο) .

Επίσης, όσο και να θέλουν κάποιοι να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία θα διατηρεί το εθνικό της νόμισμα.

Ο Τύπος, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες. (3ος Οίκος-Λέων-Ήλιος)

Η Τουρκία είναι μία χώρα που πραγματικά ξέρει πώς να χειρίζεται τον 3ο Οίκο της. Πρώτα από όλα, ο κυβερνήτης του Ήλιος (δηλαδή η κυβέρνηση) ξέρει να χειρίζεται τον Τύπο, την προπαγάνδα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και να περνάει τα δικά της μηνύματα. Επίσης, η κυβέρνηση ξέρει πώς να απασφαλίζει τα δικά της προβλήματα, προβάλλοντας προς τα έξω ένα διαφορετικό πρόσωπο, εκείνο του σκληρού, προς τα γειτονικά κράτη. Για αυτό τον σκοπό ο Ήλιος έχει σύμμαχο τον Ποσειδώνα.

Ο Ποσειδώνας έχει την ικανότητα να παραμορφώνει την εικόνα. Άρα η εικόνα της Τουρκίας προς τα γειτονικά της κράτη είναι εκείνη του λιονταριού. Πρώτα από όλα, όλα της ανήκουν. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από το γεγονός  ότι είναι στην φύση του Λέοντα η αλαζονεία, αλλά και από το γεγονός ότι ο Ποσειδώνας είναι κυβερνήτης του 9ου Οίκου και του Νοτίου Δεσμού. Άρα, όσο η Τουρκία ολισθαίνει στο παρελθόν της τόσο θα παραμένει στην συνείδησή της και θα προβάλλεται το Οθωμανικό της παρελθόν. Αυτό το παρελθόν, το αυτοκρατορικό, την εμποδίζει να έχει καλές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες. Έχει καλές σχέσεις μόνο με εκείνες που θεωρούνται υπό την προστασία της (Αλβανία, Σκόπια, Βοσνία). Η Τουρκία για να επέμβει στα εσωτερικά άλλων χωρών χρησιμοποιεί κυρίως την θεωρία περί προστασίας των μουσουλμανικών (ο Ποσειδώνας) πληθυσμών, τους οποίους τους θεωρεί πρωτίστως τουρκικούς. Και για να μην νομίσετε ότι αναφέρομαι στην Ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, σας αναφέρω ότι θεωρεί Τούρκους τους Ουιγούρους της Κίνας και κάθε τουρκόφωνο της Ασίας.   

Εννοείται ότι η σχέση με τον Τύπο και την ελευθερία του λόγου είναι «απλή». Όποιος έχει διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση, απλά κλείνει (απαγορεύεται η κουρδική γλώσσα, οι κουρδικοί σταθμοί, τα ελληνικά στον Πόντο, η λειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης). Πρόσφατα έκλεισε και η Ζαμάν, ενώ κατά το δοκούν και κατά περιόδους απαγορεύεται η πρόσβαση σε διάφορους διεθνείς ιστότοπους. Γενικά, επιτρέπεται οτιδήποτε προβάλει τον τουρκικό πολιτισμό, την τουρκική γλώσσα, την ισχύ της Τουρκίας, και γενικά οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας επευφημεί την κυβέρνηση.

Ο 3ος Οίκος όμως έχει τον Βόρειο Δεσμό, ο οποίος είναι στην Παρθένο. Δυστυχώς, ο κυβερνήτης της Ερμής είναι σε σύνοδο ακριβείας με τον Κρόνο και σε σκληρή όψη με τον Βόρειο Δεσμό. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως τα πάντα είναι προσκολλημένα στο παρελθόν. Αν και η Τουρκία έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα σύγχρονο Κράτος (ίσως και μικρότερο σε έκταση), με ένα Λαό καλά εκπαιδευμένο και εργατικό, δυστυχώς επιλέγει να αιθεροβατεί στον Οθωμανικό τρόπο σκέψεως και λειτουργίας. Κάθε τι που μπορεί να δώσει έναν νέο τρόπο σκέψεως και προοπτικής πνίγεται εν τη γενέσει του. Επίσης, όταν επικρατεί ο φονταμενταλισμός της Θρησκείας, η Τουρκία πολύ γρήγορα παγιδεύεται στην οπισθοδρόμηση. Δεν είναι τυχαίο που η Τουρκία (με την βοήθεια του Στρατού) ήθελε δια ροπάλου να παραμείνει κοσμική χώρα έως την στιγμή που ανέλαβε το μουσουλμανικό κόμμα του Ερντογάν. Πέρα από την ανάπτυξη του Νέο-οθωμανισμού ήδη αρχίζει ολοένα και συχνότερα η μαντίλα να εμφανίζεται σε μέρη όπως η Κωνσταντινούπολη.

Αντιπολίτευση, έσοδα από κτήρια και γη, υπέδαφος (4ος Οίκος-Παρθένος-Ερμής).  

Από τους πιο ενδιαφέροντες Οίκους καθώς εμπεριέχει το βασικό δομικό στοιχείο της πολιτικής στην Τουρκία, τον Στρατό (Άρης στον Ζυγό).

Ο Στρατός, βάσει του Κεμαλικού δόγματος, είναι ο Θεματοφύλακας της Δημοκρατίας στην χώρα. Σε εμάς τους Έλληνες μπορεί να ξενίζει, αλλά στην Τουρκία ο Στρατός εγγυάται την Δημοκρατία και τον συνεκτικό δεσμό της χώρας.

Το γεγονός ότι ο Άρης βρίσκεται στον Ζυγό έχει δύο εκφάνσεις. Η πρώτη είναι ότι ο Στρατός είναι εξισορροπητικός παράγοντας στην πολιτική ζωή της χώρας. Οι Τούρκοι θεωρούν επιβεβλημένη την παρουσία του Στρατού στην πολιτική ζωή της χώρας, ειδικά όταν απειλείται η κοσμική μορφή του Κράτους. Μην ξεχνάμε πως ο στρατός ήταν αυτός που δημιούργησε το κίνημα των Νεό-Τουρκων, ο Κεμάλ ήταν στρατιωτικός, ο Στρατός ήταν εκείνος που κατήργησε το Σουλτανάτο, ο στρατός ήταν αυτός που επέβαλε την εφαρμογή του εκδημοκρατισμού της Τουρκίας. 

Η δεύτερη έκφανση δεικνύει την απροθυμία του Στρατού να εμπλακεί, αν δεν είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι υπό την απειλή του Στρατού η Κυβέρνηση είναι ικανή να επιβληθεί είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό (προστασία της ακεραιότητας στο εσωτερικό, απειλή πολέμου στην Ελλάδα).

Ας δούμε τις όψεις για να γίνει πιο κατανοητός ο χάρτης σε αυτό το σημείο. Ο Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα, χιαστί με τον Νότιο Δεσμό-Ουρανό και μισό τετράγωνο με τους Δία-Αφροδίτη.

Πρώτα από όλα, ο Στρατός πολέμησε και θα πολεμά για να διατηρήσει την Πατρίδα (το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα). Η Τουρκία είναι και θα είναι μία στρατιωτικοποιημένη χώρα, διότι κυριολεκτικά έχει την βία στο DNA της.

Μετά, η χιαστή με τον Νότιο Δεσμό-Ουρανό δείχνει ξεκάθαρα ότι η παρουσία του Στρατού είναι αυτή που εμποδίζει την επιστροφή στο Οθωμανικό Παρελθόν και την επαναφορά του Θρησκευτικού καθεστώτος και παράδοσης.

Το μισό τετράγωνο με τον Δία και την Αφροδίτη δείχνει ότι ως θεσμός είναι ημι-ανεκτός από την κοινωνία. Επιπλέον ότι κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα οι διάφορες επιχειρήσεις του στρατού.

Διασκέδαση, δημιουργικότητα, τυχερά παίγνια, επενδύσεις (5ος Οίκος-Ζυγός-Αφροδίτη-Εμπεριεχόμενος οίκος Σκορπιός).

Ο 5ος Οίκος τους Τουρκίας περιέχει τους μισού πλανήτες του ωροσκοπίου της. Τρεις από αυτοί εμπεριέχονται στον οίκο, καθώς ο Σκορπιός δεν εμφανίζεται. Πόσο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι αυτό για την Τουρκία.

Ας δούμε πρώτα τον Ερμή και τον Κρόνο. Ο Κρόνος είναι στην έξαρσή του και ο Ερμής τον λατρεύει! Αυτό σημαίνει πως οι νέοι άνθρωποι είναι και θα είναι εγκλωβισμένοι στα ήθη και στις παραδόσεις. Δεν είναι τυχαίο πόσο αλλάζουν όταν βγαίνουν εκτός Τουρκίας, και μάλιστα οι γυναίκες. Για αυτό έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εγκλημάτων τιμής εις βάρος νέων γυναικών εκτός Τουρκίας. Ο Κρόνος κυβερνά 7ο και 8ο Οίκο. Αυτό σημαίνει ότι είναι διατεθειμένοι οι Τούρκοι να στέλνουν την νέα γενιά ως μετανάστες, αλλά και ως στρατιώτες σε εμπόλεμες ζώνες, για να διατηρηθεί η Τουρκική ταυτότητα.

Ο Ήλιος είναι στον εμπεριεχόμενο τομέα του 5ου Οίκου. Πρώτα από όλα, η κυβέρνηση δεν φαίνεται ποτέ ότι έχει σχέσεις με το παρακράτος, δεν φαίνεται να κάνει διεκδικήσεις εις βάρος γειτονικών χωρών, και βέβαια ότι δεν υπάρχει καθόλου διακίνηση μαύρου χρήματος από κυβερνητικά στελέχη. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα στην Τουρκία. Το τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα δείχνει πόσο βαθύ είναι αυτό το παρακράτος και μέχρι που μπορούν να φθάσουν για τα χρήματα (πογκρόμ ενάντια σε μειονότητες, δημεύσεις περιουσιών κλπ κλπ). Ο μύθος του σκορπιού και του βατράχου είναι πολύ χαρακτηριστικός, για να περιγράψει την κυβέρνηση στην Τουρκία (σύντομη αναφορά του μύθου: Ο βάτραχος μετά από τα παρακάλια και τις υποσχέσεις του σκορπιού να μην τον τσιμπήσει με το κεντρί προσπάθησε να περάσει το ποτάμι με τον σκορπιό στην πλάτη. Στην μέση όμως του ποταμού ο σκορπιός τον τσίμπησε πνίγοντας και τους δύο. «Γιατί;» ρώτησε ο βάτραχος και ο σκορπιός απάντησε «Διότι είναι στην φύση μου»). Η κυβέρνηση όμως έχει και κάτι καλό. Με τον τρόπο της δημιούργησε την νέα γενιά των Τούρκων αν και ποτέ δεν μπόρεσε να επιβληθεί στο 100%. Αυτό είναι το κατόρθωμα του Κεμαλισμού στην χώρα, μία σύγχρονη ταυτότητα με δυτικό προσανατολισμό.

Οι Τούρκοι, χάρη στην σύνοδο Δία και Αφροδίτης στον Σκορπιό, είναι ένα απίστευτα γόνιμο έθνος. Σήμερα είναι περίπου στα 80.000.000 και ο αριθμός αυτός ανεβαίνει. Βέβαια, πολλά παιδιά γεννούνται είτε φτωχά είτε ορφανά. Σημασία έχει όμως ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Δεν είναι τυχαία η ρήση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ όταν είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα και ότι απλά το μόνο που έχει να κάνει είναι να στείλει μεθοδευμένα τρία με τέσσερα εκατομμύρια φανατικούς μουσουλμάνους.

Καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, υγεία, εργαζόμενοι, σώματα ασφαλείας (6ος Οίκος- Τοξότης-Δίας).

Οι εργαζόμενοι στην Τουρκία δεν έχουν και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μπορεί η κυβέρνηση μέσα από την Τηλεόραση και τον Τύπο να προβάλει σκηνές ευδαιμονίας, αλλά αυτές είναι επίπλαστες (Αφροδίτη-Δίας τετράγωνο με τον Ποσειδώνα). Ο μέσος εργαζόμενος παλεύει μέρα νύκτα για πολύ λίγα χρήματα.

Η κλασσική διέξοδος για εργασιακή αποκατάσταση είναι ο Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας.

Η Δημόσια Διοίκηση, όσο και να φαίνεται σύγχρονη, εξακολουθεί να άγεται και να φέρετε ως Οθωμανική. Αυτό σημαίνει υπάρχει διαφθορά, δωροληψίες, έντονη γραφειοκρατία και όλα κινούνται αργά, εκτός κι αν έχεις χρήματα να δώσεις (μπαξίς).

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τα άλλα Κράτη. Διεθνείς Συνθήκες. Οι φανεροί εχθροί του Κράτους. Εμπορικές Συμφωνίες (7ος Οίκος-Αιγόκερως-Κρόνος)

Η Τουρκία είναι μία χώρα που προβάλλει την ισχύ της. Χάρη σε αυτήν έχει φθάσει πολύ μακρυά. Είναι μία χώρα που έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μέσα στο ΝΑΤΟ.  Χάρη στην στρατιωτική της δύναμη πιέζει τις άλλες χώρες, ώστε να περνάει τα συμφέροντά της. Προβάλει τον πολιτισμό της σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Έχει έδρες Τουρκικών Σπουδών στα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου.

Τις διεθνείς συνθήκες η Τουρκία τις μεταφράζει κατά το δοκούν. Ακριβώς επειδή έχει επίγνωση της δύναμής της κάνει τα πάντα για να τις ερμηνεύει όπως θέλει. Για αυτό κιόλας είναι αφερέγγυα, όταν υπογράφει συμφωνίες.

Το πλεονέκτημά της έναντι των άλλων χωρών έγκειται στο γεγονός ότι διαθέτει άριστη διπλωματική υπηρεσία και η εξωτερική της πολιτική βασίζεται στην ενεργητική ουδετερότητα. Αυτό σημαίνει ότι θέτει στόχους, τους οποίους ακολουθεί απαρέγκλιτα και μπορεί να περιμένει χρόνια μέχρι να αποδώσουν. Επιπλέον, περιμένει πάντα να δει προς τα πού κλείνει η ζυγαριά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι πρώτες συμφωνίες με την Ε.Σ.Σ.Δ (κέρδισε οπλισμό και υποστήριξη όταν πολεμούσαν τον ελληνικό Στρατό στην Μικρά Ασία) και η στάση της στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (κήρυξε τον πόλεμο στην Γερμανία λίγες ημέρες πριν παραδοθεί και απαιτούσε να κάτσει στο τραπέζι των Νικητών, διεκδικώντας τα Δωδεκάνησα). 

Ασφαλιστικό Σύστημα, Τράπεζες, Χρέη (8ος Οίκος-Αιγόκερως- Κρόνος)

Η οικονομική ισχύς της Τουρκίας είναι συνυφασμένη με την ισχύ που προβάλει στις άλλες χώρες. Γνωρίζει την αξία της στην διεθνή σκακιέρα και την εκμεταλλεύεται πλήρως. Το κακό είναι πως η οικονομία στην Τουρκία δεν είναι ελεύθερη. Το Κράτος παρεμβαίνει σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομίας. Για αυτό και η οικονομία της είναι συνυφασμένη με το κόμμα που κυβερνά. Δεν είναι τυχαίο πως η χώρα είχε καταρρεύσει δημοσιονομικά έως ότου την ανέλαβε ο Ερντογάν, ο οποίος κατάφερε και πέταξε το Δ.Ν.Τ έξω από την Τουρκία.

Ένα ακόμη μειονέκτημα της Τουρκίας είναι το γεγονός ότι χάνει πολύτιμα κεφάλαια εξαιτίας της νοοτροπίας της, δηλαδή προβάλλει τις δυνατότητές της συνήθως υπό το καθεστώς απειλών.  

Δικαστική Εξουσία, Θρησκεία και το θρησκευτικό αίσθημα, Ανώτατη Μόρφωση, Συναλλαγές με μακρυνές χώρες (9ος Οίκος-Υδροχόος-Ουρανός).

Ο Ένατος Οίκος είναι από τους σημαντικότερους οίκους, διότι εμπεριέχει ένα από τα κλειδιά τα οποία μπορούν να μας δώσουν να καταλάβουμε καλύτερα την σύγχρονη Τουρκία. Το κλειδί αυτό είναι η σύνοδος του κυβερνήτη του 9ου οίκου, δηλαδή του Ουρανού με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, η οποία σύνοδος πραγματοποιείται στους Ιχθύες. Παράλληλα, λόγω της εγγύτητας της συνόδου στο μεσουράνημα, επηρεάζει και τον Δέκατο Οίκο, τον οποίον θα τον δούμε αργότερα.

Η σύνοδος του Ουρανού με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης είναι η πάλη που δίνεται καθημερινά μέσα στην ψυχή του μέσου Τούρκου. Από την μία μαθαίνει να είναι κοσμικός από την άλλη μέσα από τον Ισλαμισμό και την οθωμανική κληρονομιά αισθάνεται πανίσχυρος. Για αυτό βλέπουμε μία Τουρκία των άκρων. Η αστική τάξη, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, θεωρεί αποκρουστικό κατάλοιπο τον Ισλαμισμό και τον αποφεύγει. Για αυτό και χρόνια τώρα συμπορεύεται με το Κεμαλικό κατεστημένο. Μάλιστα, οι ίδιοι οι Τούρκοι θεωρούν Τούρκους αυτούς που έρχονται από την Άγκυρα και πέρα. Όσο λοιπόν είναι επικρατούσα η δυτικοστροφή πορεία της Τουρκίας τόσο βλέπουμε ανοίγματα προς την Ε.Ε. Μπορεί το Κεμαλικό κράτος να μας απειλεί ως Ελλάδα, οι στρατιωτικοί όμως ξέρουν ότι δεν μπορούν να εισέλθουν σε έναν πόλεμο, ειδικά με την προοπτική της ήττας. Κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε το οικοδόμημα του Κεμάλ και το απεύχονται.

Το πρόβλημα είναι πως τα οθωμανικό κατάλοιπα και ο Ισλαμισμός είναι πολύ ισχυρός στον μέσο Τούρκο. Για να καταλάβουμε την διαφορά μεταξύ Κεμαλισμού και Οθωμανισμού θα πρέπει ανατρέξουμε στον πυρήνα του προβλήματος. Ο Κεμαλισμός λέει «στην Τουρκία υπάρχουν μόνο Τούρκοι. Το πολίτευμα είναι δημοκρατικό και το κράτος κοσμικό». Ο Οθωμανισμός λέει πως «Τούρκοι μπορούν να λέγονται όσοι είναι μουσουλμάνοι. Νόμος είναι η Σαρία. Σκοπός είναι η επανασύσταση του Σουλτανάτου». Για αυτό και όταν υπερισχύει ο οθωμανισμός έχουμε ανοίγματα προς την Ανατολή.

Σε αυτό εδώ το σημείο θα κάνουμε την απαραίτητη αναφορά στο παρόν. Το γεγονός ότι ο Ποσειδώνας βρίσκεται ακριβώς πάνω στον Νότιο Δεσμό εξηγεί το φαινόμενο Ερντογάν. Δεν είναι τυχαίο πως καλείται «Σουλτάνος». Είναι ισλαμιστής, κέρδισε τις κεμαλικές συνιστώσες, προβάλει τον εαυτό του ως προστάτη των Πιστών (σουλτανική ιδιότητα), επιβάλλει την θρησκεία ως νόμο (αύξηση της μαντίλας), και εννοείται ως γνήσιος Ανατολίτης φτιάχνει παλάτια. Για τους Δυτικούς η κατασκευή ενός παλατιού ισοδυναμεί με την προβολή κύρους και ισχύος, κάτι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Δικαστική Εξουσία στην Τουρκία είναι πανίσχυρη. Το ισχυρότερο δικαστήριο της χώρας είναι το Συνταγματικό. Αυτό είναι που ορίζει ποιο κόμμα μπορεί να κατέβει στις εκλογές και ποίο θα εισέλθει στην Βουλή. Έχει ακόμη και την ικανότητα να καθαιρέσει τον εκάστοτε κυβερνώντα.       

Erdogan

Ο αρχηγός του Κράτους. Η ανώτατη αρχή, Η τιμή και η φήμη της χώρας (10ος Οίκος-Ιχθύες-Ποσειδών).

Η Τουρκία είναι άκρως αντιφατική ως προς την επιλογή του ανωτάτου άρχοντα της χώρας. Οι ηγέτες της είναι ικανοί να την αναδείξουν ή να την καταστρέψουν. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν κάτι κοινό, την «θεοποίηση» των αρχόντων της. Είναι όπως η λέξη «εθνάρχης», αλλά με ακόμη πιο «ιερό» περιεχόμενο.

Πάνω στον 10ο Οίκο βρίσκεται ο Ουρανός σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, από το μέρος του 9ου Οίκου. Αυτό δείχνει και την αντιφατικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, αλλά και την θεοποίησή της. Οι «εθνάρχες» στην Τουρκία δημιουργούν εξάρσεις μεγαλείου και για αυτό γίνονται «ιερές αγελάδες». Έχουμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε ριζικά την Τουρκία (Ουρανός). Όμως και αυτός σύντομα έγινε καθεστώς και ιερό πρόσωπο (Ιχθύες), όπως ο σουλτάνος τον οποίον αντικατέστησε. Έγινε μάλιστα η αφορμή του επίσημου δόγματος της Τουρκίας (9ος Οίκος), το οποίο φανατικά ακολούθησαν όλοι οι ηγέτες μετά από αυτόν, δηλαδή του κοσμικού κράτους και της ενιαίας Τουρκίας. Ο Κεμαλισμός έγινε επίσημη «θρησκεία» του Κράτους, στο όνομα της οποίας έγιναν γενοκτονίες. Όποιος είχε αντίθετη άποψη απλά καθαιρούταν, είτε με νόμιμες μεθόδους είτε με πραξικοπήματα. Για αυτό και ο Στρατός (χιαστί με τον Ουρανό) αποτελεί την ουσιαστική προστασία από το «Κακό Παρελθόν».

Στον αντίποδα αυτού βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συμβολίζει όλο το (νέο)-Οθωμανικό παρελθόν και κληρονομιά. Όλη η φιλοσοφία της πολιτικής του βασίζεται στην ανατροπή του Κεμαλισμού. Η θρησκεία επέστρεψε πολύ δυναμικά στην Τουρκία (χρήση μαντίλας στις γυναίκες). Η στροφή της πολιτικής της Τουρκίας από την ένταξη στη  Ε.Ε. στην «προστασία των απανταχού ισλαμικών πληθυσμών». Ο ίδιος πολέμησε τους Κεμαλιστές, κλείνοντάς τους στην φυλακή και θέτοντας τον Στρατό υπό την εποπτεία του. Προβάλλει την ισχύ της Τουρκίας ως νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία στο εξωτερικό και στα γειτονικά της Κράτη. Ο δε, ίδιος, λειτουργεί ως «σουλτάνος». Από το 2003 κυβερνά ουσιαστικά μόνος του την Τουρκία. Δεν δίστασε μάλιστα να αλλάξει την πολιτειακή μορφή της χώρας (από προεδρευόμενη σε προεδρική Δημοκρατία), ώστε να συνεχίσει να κυβερνά. Εμπλέκετε σε ξένες χώρες με υπόγειους και παρασκηνιακούς τρόπους, ώστε να επιβάλει την εξουσία του (ΙΣΙΣ, Δυτ. Θράκη).

Και στις δύο περιπτώσεις, αυτός είναι ο ενδεικνυόμενος τρόπος κυβερνήσεως της Τουρκίας. Για αυτό και η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μία χώρα συνεργασίας. Ο μέσος Τούρκος δεν πιστεύει στην δημοκρατία. Πιστεύει στην ισχύ του Ηγέτη. Όσο πιο ισχυρός είναι ο ηγέτης τόσο περισσότερο θα τον ακολουθεί (ανάδρομος Χείρων στον Κριό, σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, τετράγωνο με τον Πλούτωνα, χιαστί με την Αφροδίτη).

Κοινοβούλιο, Πολιτικοί, Κόμματα (11ος Οίκος-Κριός (Ταύρος)-Άρης (Αφροδίτη).

Όλα τα κόμματα στην Τουρκία, για να είναι μέσα στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να είναι αρεστά στο Κεμαλικό Καθεστώς και στον Στρατό. Είπαμε πως ο Στρατός είναι εκείνος που ορίζεται ως θεματοφύλακας της Δημοκρατίας στην Τουρκία. Για αυτό κιόλας η Τουρκία μαστίζεται από πραξικοπήματα.

Το σημαντικό στοιχείο που μπορούμε να δούμε από αυτό τον Οίκο είναι ο εμπεριεχόμενος Ταύρος. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτα από όλα, τα κόμματα έχουν πηγές εντελώς αδιαφανείς (Αφροδίτη στον εμπεριεχόμενο Σκορπιό). Το μαύρο χρήμα στην Τουρκική πολιτική σκηνή είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Δεύτερον, δεν εκπροσωπείται όλη η Τουρκική κοινωνία στο Κοινοβούλιο. Οι Κούρδοι και τα Κουρδικά κόμματα είναι απαγορευμένα, όπως επίσης όλα εκείνα τα κόμματα τα οποία μιλούν για δικαιώματα.

Ένα ακόμη στοιχείο είναι πως η πολιτική ζωή της χώρας βασίζεται σε συνεργασίες κομμάτων, διότι το Κεμαλικό καθεστώς φοβάται την ύπαρξη ενός κόμματος εξουσίας που δεν ελέγχει. Το βλέπουμε από το 2003 όπου το κόμμα του Ερντογάν σαρώνει όλες τις εκλογές και που επί της ουσίας κατήργησε τον Κεμαλισμό.              

turkey riotstwo

Καταπίεση, μυστικές υπηρεσίες, κρυφοί εχθροί, μετανάστευση (12ος Οίκος-Δίδυμοι-Ερμής).

Ο 12ος Οίκος είναι από τους σημαντικότερους για τον χάρτη της Τουρκίας επειδή εμπεριέχει την Σελήνη, δηλαδή τον ίδιο τον λαό της Τουρκίας.

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο Λαός καταπιέζεται, επειδή αποτελείται από πολλά και διαφορετικά δομικά στοιχεία. Επί της ουσίας η σύγχρονη Τουρκία είναι το αμάγαλμα ενός συνονθυλεύματος διαφορετικών εθνοτήτων, τις οποίες ο Κεμάλ (που ο ίδιος ΔΕΝ ήταν τούρκος) τις ονόμασε Τουρκικό έθνος. Επειδή στην οθωμανική περίοδο δεν υπήρχαν εθνότητες για την διοίκηση παρά μόνο θρησκευτικές οντότητες, ο ορισμός Τούρκος δεν βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους Τούρκους. Παρ’ ότι καταπιέζονται πολλά κομμάτια της ψυχοσύνθεσης του λαού, επειδή υπάρχει διάχυτη η κλειστοφοβική τουρκική παράδοση, ο Λαός θέλει να αποκτήσει την ταυτότητα του Τούρκου (η Σελήνη είναι σχεδόν έτοιμη να μπει στον Καρκίνο).

Το γεγονός αυτό έχει δύο προεκτάσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την μετανάστευση. Πολλοί οι τούρκοι που έφυγαν σε ξένες χώρες για να ζήσουν πιο ελεύθεροι, αλλά κι εκεί που πήγαν έφτιαξαν μία μικρογραφία της παραδοσιακής Τουρκίας (προσωπική εμπειρία). Η δεύτερη έχει να κάνει με το γεγονός ότι εχθρός της Τουρκίας είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ο πόλεμος του επίσημου κράτους με τους ακροαριστερούς και τους κούρδους.

Δύο ακόμη τα χαρακτηριστικά του τουρκικού λαού. Το ένα είναι ότι πολλοί Τούρκοι λειτουργούν ως μυστικοί πράκτορες του επίσημου Κράτους. Το δεύτερο είναι πως και οι ίδιοι οι Τούρκοι είναι διπλοπρόσωποι. Με την ίδια ευκολία που ήταν φίλοι με τους γείτονές τους με την ίδια ευκολία τους καταδίωκαν, ώστε να αποκτήσουν (κυρίως) τις περιουσίες τους.    


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan