Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετική σημασία: Καλή μνήμη, συναισθηματισμός, ευαισθησία, μητρότητα, δεκτικότητα, προστασία.

Αρνητική σημασία: Εσωστρέφεια, υπερευαισθησία, ευμεταβλητότητα, υπερπροστασία, ιδιοτροπία, ανευθυνότητα.

moon in aries 2

Η Σελήνη στον Κριό

Εκφράζεις τον συναισθηματισμό σου γρήγορα, άμεσα, ακαριαία. Έχεις ανάγκη την δράση, αν και πολλές φορές καταλήγεις σε βιαστικές κινήσεις. Αντιπαθείς τους περιορισμούς και αντιδράς με ανυπακοή. Επιθυμείς την ανεξαρτησία και προτρέπεις τους γύρω σου να κάνουν πράγματα για εκείνους. Ο αυθορμητισμός και η φιλοδοξία να κάνεις πρωτοπόρα πράγματα, σε οδηγούν στο να αλλάζεις συνέχεια ενδιαφέροντα. Ο ενθουσιασμός σου είναι εύκολο να διεγερθεί, το ίδιο και ο θυμός σου. Ως εραστής ή ερωμένη είσαι το ιδανικό ταίρι για κάποιον που επιθυμεί να μην βαρεθεί στο κρεββάτι. Θα πρέπει επίσης να προσέχεις την ακραία έκφραση των συναισθημάτων σου διότι φοβίζεις τους άλλους.

moon in taurus2

Η Σελήνη στον Ταύρο

Θέλεις να βρίσκεσαι σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τόσο σε υλικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Τα συναισθήματά σου είναι βαθιά, ελεγχόμενα, και με μεγάλη διάρκεια. Ο ψυχισμός σου διαταράσσεται όταν αντιμετωπίζεις χρηματοοικονομικά προβλήματα. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Σελήνης στον Ταύρο είναι ο συντηρητισμός, η συμβατικότητα, η αυστηρή προσήλωση στους κανόνες, η κτητικότητα, το πείσμα, η λογική αντιμετώπιση της ζωής, η πρακτικότητα και η αγάπη για το καλό φαγητό. Καλό βέβαια είναι να τρως με μέτρο διότι ανεξέλεγκτα θα σου δημιουργήσει πρόβλημα με την υγεία σου. Ως προσωπικότητα, είσαι ήπιος, εργατικός και φιλόδοξος, πάντα με γνώμονα τα υλικά οφέλη.

moon in gemini small

Η Σελήνη στους Διδύμους

Με την Σελήνη σου στους Δίδυμους χαρακτηρίζεσαι από επιφανειακό, ψύχραιμο και συχνά μεταβαλλόμενο ψυχισμό. Η ανάγκη σου για προστασία και σιγουριά δεν περιορίζεται στην ζεστασιά του σπιτιού, την οποία βρίσκεις βαρετή, αλλά στην επικοινωνία. Τα ζητήματα της καρδιάς τα προσεγγίζεις διανοητικά. Συνήθως όταν αντιμετωπίζεις αυτού του είδους τις καταστάσεις γίνεσαι νευρικός. Δεν έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στο ένστικτο και την διαίσθησή σου, ειδικά όσον αφορά τα συναισθηματικά. Διαθέτεις αρκετή ευελιξία και μπορείς να προσαρμόζεσαι άνετα σε καταστάσεις. Μπορείς να αντιμετωπίζεις πολλές και διαφορετικές καταστάσεις σχεδόν ταυτόχρονα, όχι όμως με συγκεκριμένη σειρά. 

moon in cancer 

Η Σελήνη στον Καρκίνο

Με την Σελήνη σου στον Καρκίνο είσαι ευχάριστος, τρυφερός, ρομαντικός και ευαίσθητος. Χαρακτηριστικό σου γνώρισμα είναι ο αυξημένος συναισθηματισμός σου και η διαίσθησή σου.  Σε όποιο φύλο κι αν ανήκεις με το παραμικρό κλαις και για να ηρεμήσεις θέλεις να πηγαίνεις κάπου απόμερα. Πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι και να στηρίζεσαι στα ένστικτά σου. Η επιρροή που έχει το περιβάλλον είναι μεγαλύτερη σε εσένα από ότι τους περισσότερους ανθρώπους. Έχεις προσκόλληση στο παρελθόν και ό,τι έχει σχέση με αυτό. Μπορεί να γίνεις ενοχλητικός με τις εναλλαγές της διάθεσής σου ή με την ασφυκτική συναισθηματική πίεση που ασκείς. Όταν ανησυχείς, έχεις την τάση να σκέπτεσαι το χειρότερο, ειδικά αν αφορά τα αγαπημένα σου πρόσωπα. 

 

moon in leo

Η Σελήνη στον Λέοντα

Σου αρέσει να είσαι κυρίαρχος των καταστάσεων. Είσαι αρκετά συναισθηματικός, θερμός και δοτικός, γενναιόδωρος, και βέβαια λατρεύεις να γελάς. Όταν όμως βγαίνει στην επιφάνεια η αρνητική πλευρά του συναισθηματισμού σου, γίνεται δεσποτικός, δογματικός και πεισματάρης. Μπορείς να γίνεις πηγή έμπνευσης για τους άλλους καθώς καταφέρνεις να βγάζεις στην επιφάνεια τα καλύτερα στοιχεία τους. Μπορείς να βοηθάς τον κόσμο χωρίς ανταλλάγματα, αλλά, απαιτείς να ακούσεις τουλάχιστον ένα «ευχαριστώ». Δεν συγχωρείς ποτέ την αχαριστία. Η αυτοπεποίθησή σου είναι υψηλή αλλά είναι και δίκοπο μαχαίρι καθώς σου είναι δύσκολο να περιορίσεις την πληθωρικότητά σου, με αποτέλεσμα να γίνεσαι φορτικός στους άλλους.

moon in virgo small

Η Σελήνη στην Παρθένο

Είσαι λεπτολόγος και εφευρετικός. Ο συναισθηματισμός σου χαρακτηρίζεται από πειθαρχία, συγκράτηση, σεμνότητα, ταπεινότητα και λεπτότητα. Πρέπει όμως να μάθεις να εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Προτιμάς να καταπιέζεις τα συναισθήματά σου παρά να μιλάς για αυτά. Είσαι ετοιμόλογος, με κοφτερό και κριτικό λόγο, για αυτό μπορείς να βάζεις τους πάντες στην θέση τους. Έχεις έλλειμμα αυτοπεποίθησης, για αυτό όταν αισθάνεσαι νευρικός, φλυαρείς. Βέβαια έτσι μπορείς να δώσεις την λάθος εντύπωση. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις σοβαρές υποθέσεις, προτιμάς να τις αποφύγεις. Όταν περιπλέκονται τα πράγματα, αντιδράς άκρως ορθολογιστικά και πρακτικά.  

 

moon in libra 2

Η Σελήνη στον Ζυγό

Είσαι άτομο κοινωνικό, το οποίο προσπαθεί να είναι αγαπητό με το να είναι ευχάριστο και γοητευτικό. Δίνεις μεγάλη σημασία στον τρόπο ομιλίας και συμπεριφοράς. Απεχθάνεσαι την χυδαιότητα και τους χυδαίους ανθρώπους. Δίνεις επίσης μεγάλη σημασία στον τρόπο ντυσίματος, και μπροστά στην ποιότητα δεν υπολογίζεις το κόστος. Έχεις πολύ καλή σχέση με το κοινό, φορώντας πάντα ένα ευχάριστο προσωπείο προκειμένου να αποφύγεις την διατάραξη της ισορροπίας. Επιζητάς στις σχέσεις σου την μονιμοποίηση διότι χωρίς σύντροφο αισθάνεσαι χαμένος. Αν πάλι είσαι δεσμευμένος, δεν μπορείς να διανοηθείς ότι μπορείς να ζήσεις μόνος σου. Στα προσωπικά σου θέματα είσαι ιδιαιτέρως αναβλητικός. 

 moon in scorpio small

Η Σελήνη στον Σκορπιό

Ο συναισθηματισμός σου είναι έντονος, μελαγχολικός, χειμαρρώδης και εκφράζεται με κάθε πρόκληση. Θέλεις να ζεις έντονα πάθη, ακόμη κι αν καταστραφείς από αυτά. Τα ξεσπάσματα που έχεις παραξενεύουν τους δίπλα σου, καθώς μπορεί να μην γνωρίζουν πλευρές της προσωπικότητάς σου. Όταν ενοχλείσαι, έχεις την τάση να γίνεσαι απότομος και αγενής. Διστάζεις να εκφράσεις τον έντονο συναισθηματισμό σου, για αυτό είσαι μυστικοπαθής γύρω από αυτόν, και επί πλέον ασκείς σημαντικό αυτοέλεγχο. Μπορεί να μην το δείχνεις αλλά πληγώνεσαι εύκολα. Έχεις ισχυρή θέληση και επιμονή όσον αφορά την επιτυχία σου.

 moon in sagittarius2

Η Σελήνη στον Τοξότη

Είσαι απίστευτα αισιόδοξος, ευχάριστος πρόσχαρος, θετικός, καλόκαρδος και ενθουσιώδης. Χαρακτηρίζεσαι από έντονα συναισθήματα, που όμως σβήνουν με την ίδια ευκολία. Η συμπεριφορά σου είναι ειλικρινής και τίμια, αν και κάποιες φορές είναι άστατη. Η μεγάλη σου επιθυμία είναι να προχωράς μπροστά, σωματικά και πνευματικά. Δεν έχεις κακία και συγχωρείς αμέσως τα πάντα. Αγαπάς με πάθος την ελευθερία σου. Με την Σελήνη σου στον Τοξότη είναι πολύ πιθανό να κάνεις συχνές αλλαγές κατοικίας ή/και επαγγελμάτων. Αντλείς μεγάλη ευχαρίστηση από τα ταξείδια. Το ελάττωμά σου είναι η αδιαφορία που δείχνεις, ειδικά όταν ξεκινάνε εκείνες οι μακροσκελείς συζητήσεις που αφορούν σχέσεις. 

 

 moon in capricorn

Η Σελήνη στον Αιγόκερω

Οι συναισθηματικές αντιδράσεις σου είναι ήρεμες, σταθερές, συγκρατημένες και επιφυλακτικές. Όμως, αυτού του είδους οι συμπεριφορές, συνήθως ερμηνεύονται από τους άλλους ως ψυχρότητα. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι τον περισσότερο καιρό κλείνεσαι στον εαυτό σου. Έχεις την τάση για γκρίνια και μελαγχολία. Δεν έχεις συναίσθηση ότι πρέπει κάπου κάπου να διασκεδάζεις, ίσως διότι ως παιδί δεν έπαιξες αρκετά. Παρ’ όλα αυτά, μπορείς να ξεχωρίσεις από τους άλλους, αποκτώντας μεγάλη δημοτικότητα ή να γίνεις γνωστός στους χώρους όπου κινείσαι. Έχεις εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Δεν αντέχεις με τίποτα τις μελοδραματικές εκφράσεις των συναισθημάτων των άλλων. 

moon in aquarius 

Η Σελήνη στον Υδροχόο

Είσαι εξαιρετικά ελκυστικός, έξυπνος, μόνο που μονίμως στέλνεις στους άλλους μηνύματα ότι επιθυμείς την διατήρηση αποστάσεων από εσένα. Αυτό που δεν θέλεις με τίποτα είναι η οικειότητα. Ελέγχεις τα συναισθήματά σου, συνδυάζοντας ψυχραιμία και απάθεια. Όμως θα προστρέξεις σε οποιονδήποτε χρειαστεί την βοήθειά σου. Η παρορμητική συμπεριφορά σου θα πρέπει να ελεγχθεί διότι δείχνεις στους άλλους εκκεντρικός και αλλοπρόσαλλος. Στις συνήθειές σου όμως είσαι σταθερός. Είσαι κοινωνικός και σου αρέσει να κάνεις φίλους και γνωστούς. Η καρδιά και η σκέψη σου βρίσκονται στην αναζήτηση τρόπων με τους οποίους θα μπορέσεις να κάνεις τον κόσμο καλύτερο και πιο ανθρώπινο. 

moon in pisces

Η Σελήνη στους Ιχθύες

Είσαι αρκετά ευσυγκίνητος, με μοναδική ευαισθησία και φαντασία. Είσαι ευγενικός, ήρεμος και με καλή διάθεση. Σου λείπει όμως η ενεργητικότητα, η αποφασιστικότητα, ο ρεαλισμός, η σταθερότητα και η επιμονή. Ο έντονος συναισθηματισμός σου εκδηλώνεται με ντροπαλό και ήπιο τρόπο. Προσπαθείς να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, όμως δεν τα καταφέρνεις, για αυτό και πληγώνεσαι πολύ εύκολα. Έχεις την τάση να θυματοποιείσαι. Παράλληλα, έχεις ροπή προς το ψεύδος, είτε προς τους άλλους είτε ακόμη και στον ίδιο σου τον εαυτό. Λες λίγα αλλά καταλαβαίνεις πολλά, ακόμη και όταν αισθάνεσαι ότι σε εξαπατούν. Σου αρέσει να υπάρχει στο σπίτι σου ρομαντική ατμόσφαιρα. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan