Οι σχέσεις, όλων των μορφών, καλύπτονται από τον κλάδο της Αστρολογίας που ονομάζεται «Συναστρία».

Η Συναστρία είναι η σύγκριση των ωροσκοπίων δύο ατόμων και από εκεί βλέπουμε πώς αυτά επικοινωνούν, πως βλέπουν το ένα το άλλο ή τί τους καλύπτει. Αυτό είναι που κάνει να καταρρίπτεται ο μύθος του «ταιριάσματος» των ζωδίων που τόσο έχει αναπτυχθεί από την «εύπεπτη» Αστρολογία. Η Συναστρία δεν βρίσκει εφαρμογή μόνο στις ερωτικές σχέσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλου είδους ανθρώπινες επαφές, όπως, ανάμεσα σε δύο άτομα που θέλουν να συνεργαστούν, μεταξύ γονέων και παιδιών, ακόμη και μεταξύ φίλων. 

Πριν μπείτε στην διαδικασία ανάλυσης συναστρίας θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι την χρειάζεστε. Μπορείτε να κάνετε μία απλή ανάλυση του γενέθλιου του ωροσκοπίου του ατόμου που σας ενδιαφέρει και να δείτε κάποια κτυπητά σημεία, όπως αν έχει ορθή κρίση, αν είναι καλός στην επικοινωνία, εάν αντέχει στην πίεση, αν χρειάζεται φροντίδα, εάν έχει θέματα με τους γονείς του, εάν μπορεί να συνεργάζεται, εάν ψεύδεται, κ.ο.κ. Εάν όμως θέλετε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις σε σχέση με ένα άλλο άτομο, τότε η Συναστρία θα σας δείξει την αλληλεπίδραση του ενός με τον άλλον.

Ποιες κατηγορίες ανθρώπων μπορούν να ωφεληθούν από την χρήση της Συναστρίας;

Κατ'αρχάς, δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός. Η μόνη υποχρέωση όσων θέλουν μάθουν για το “άλλο” άτομο είναι να έχουν τα πλήρη στοιχεία του, ώστε να υπάρχει ακρίβεια!

couples 3

Μία κατηγορία συναστρίας, και η περισσότερο διαδεδομένη, είναι η συναστρία μεταξύ ερωτικών συντρόφων. Εδώ μπορούμε να δούμε τους πλανήτες να λειτουργούν για την συνύπαρξη, την επικοινωνία και την ερωτική διάθεση των δύο προσώπων.

Μία μορφή συναστρίας, είναι η συμβατότητα. Αφορά κυρίως τους προσωπικούς πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) τους και δείχνει τις βασικές κατευθύνσεις και επιδιώξεις που θέλουν τα άτομα από τους συντρόφους τους.

parents

Μία δεύτερη κατηγορία συναστρίας είναι μεταξύ γονέων και παιδιών. Αυτή η κατηγορία είναι πολύ σημαντική κατά την προσωπική μου άποψη, διότι οι γονείς μπορούν έτσι να δουν την επιρροή που έχουν επάνω στα παιδιά τους και επιπλέον έχουν και την ευκαιρία για έναν δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους.

partners

Τρίτη κατηγορία συναστρίας είναι μεταξύ δύο ατόμων που θέλουν να συνεταιριστούν. Εδώ οι πλανήτες λειτουργούν στο κατά πόσο μπορούν να τα βρουν, πόσο μπορούν να βασιστούν ο ένας στον άλλον και πόσο μπορεί να παροτρύνει ό ένας τον άλλον.

friends

Η συναστρία μεταξύ φίλων δείχνει για ποιο λόγο δύο άνθρωποι μπορεί να δεθούν ακόμη περισσότερο και από αδέλφια.

Ένας βασικός κανόνας είναι ότι τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους, όπως και ο συνδυασμός Νερού-Γης. Αντίθετα, οι συνδυασμοί της Φωτιάς και του Αέρα με τα ζώδια της Γης και του Νερού, λειτουργούν δυσαρμονικά.

Οι Πλανήτες στην Συναστρία:

Ο Ήλιος μας δείχνει πως τα άτομα βρίσκουν κοινό τόπο στα θέλω τους. Σημαντικό ρόλο σε μία συναστρία παίζουν οι όψεις του Ηλίου και από αυτόν ξεκινάμε την μελέτη. 

Η Σελήνη μας δείχνει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δεθούν συναισθηματικά δύο άτομα. Η Σελήνη είναι εκείνη που καθορίζει την συμπεριφορά των ατόμων καθώς αντιδρούν στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Επίσης δείχνει πόσο κυκλοθυμικοί ή ευμετάβλητοι μπορούν να γίνουν οι σύντροφοι όταν ενωθούν.  

Ο Ερμής είναι καταλυτικός σε κάθε μορφή συναστρίας, καθώς η επικοινωνία μεταξύ των ατόμων παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σχέσεως που έχουν. Είναι επίσης η φωνή της λογικής, και λειτουργεί ως αντιστάθμισμα του συναισθήματος που επικρατεί σε μία σχέση,

Η Αφροδίτη συμβολίζει την αγάπη και την τρυφερότητα, καθώς επίσης τα οικονομικά και τα περιουσιακά στοιχεία. Στην συναστρία μας δείχνει την διάθεση των ανθρώπων να συσχετιστούν. Εκείνη είναι που έλκει τις ομοιότητες μεταξύ των ατόμων, προάγοντας την συνεργασία και την συμβίωση. Η οικονομική διάσταση της Αφροδίτης στην συναστρία είναι σημαντική διότι πολλά ζευγάρια ή συνεργάτες καταλήγουν να έχουν προβλήματα στην σχέση τους λόγω των οικονομικών. Και μην ξεχνάμε πως ένα διαζύγιο πάντα εγείρει διεκδικήσεις πάνω στα περιουσιακά στοιχεία.

Ο Άρης μας δείχνει στις μεν ερωτικές συναστρίες πόσο έντονο είναι το ερωτικό στοιχείο που υπάρχει, στις δε υπόλοιπες πόσο έντονα συγκρουσιακές είναι ή όχι. Ο Άρης είναι επίσης εκείνος που μας δείχνει που δύο άνθρωποι μπορούν να διαλύσουν την σχέση ή την συνεργασία τους.

Ο Δίας μας δείχνει πόσο διατεθειμένοι είναι να αναπτυχθούν μέσα από την σχέση τους. Μας δείχνει επίσης πόσο τα δύο άτομα μπορούν να ευεργετηθούν το ένα από το άλλο, αν υπάρχει ειλικρίνια μεταξύ τους, και πόσο αισιόδοξα ατενίζουν το με΄λλον της σχέσης ή της συνεργασίας τους. 

Ο Κρόνος μας δείχνει αν υπάρχει σοβαρότητα και σταθερότητα σε μία σχέση. Επίσης δείχνει αν υπάρχει περιορισμός ακόμη και καταπίεση μεταξύ των ατόμων. Οι όψεις του Κρόνου είναι εκείνες που δείχνουν σε μία συναστρία εάν θα μακροημερεύσει ή όχι.

Ο Ουρανός μας δείχνει πόσο δραστήρια είναι τα άτομα αλλά και τί μπορεί να τους διασπάσει. Δημιουργεί έντονες εφήμερες καταστάσεις που φθίνουν με την πάροδο του χρόνου. 

Ο Ποσειδώνας είναι ο πιο πονηρός και επικίνδυνος πλανήτης σε μία συναστρία, καθώς μπορεί να παρουσιάζει μία άλλη κατάσταση από αυτήν που πραγματικά είναι. Μπορεί  να δημιουργήσει βαθιά συναισθήματα, μπορεί όμως και να δημιουργήσει αυταπάτες. Είναι όμως και ο ρομαντισμός που μπορεί να υπάρχει στην σχέση.

Ο Πλούτωνας μας δείχνει πόσο μπορούν να μιλήσουν τα άτομα για τα προβλήματά τους και να μετεξελιχθούν. Αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα για την σεξουαλική έλξη που έχουν τα άτομα μεταξύ τους.

Στις περισσότερες συναστρίες οι εξωκρόνιοι πλανήτες θα βρίσκονται σε σύνοδο καθώς είναι πλανήτες γενεάς. Η προσοχή που πρέπει να δοθεί είναι στους οίκους.

Οι Οίκοι στην Συναστρία:

Ο Δεύτερος και ο Όγδοος είναι οι οίκοι που κοιτάμε όταν πρόκειται για οικονομικά.

Ο Τρίτος για συναστρίες ανάμεσα σε συγγενείς.

Ο Πρώτος, ο Τέταρτος και ο Πέμπτος στις συναστρίες μεταξύ γονέων-τέκνων.

Ο Πέμπτος και ο Έβδομος για ερωτικές συναστρίες.

Ο Έβδομος για συναστρίες που αφορούν σχέσεις, συνεργασίες και φιλίες συναδελφικές. Ο Έβδομος Οίκος δείχνει με ποίον τρόπο το άτομο μπορεί να συσχετιστεί με άλλους ανθρώπους. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα στον οίκο ή αν δεν υπάρχουν πλανήτες, δείτε το ζώδιο που καταλαμβάνει την ακμή του οίκου, το οποίο δείχνει πως αντιδρά το άτομο όταν δημιουργεί σχέσεις.

Ο Ενδέκατος για καθαρά φιλικές.

 

Όψεις στην Συναστρία

Ο Ήλιος σου σε σύνοδο με την Σελήνη του άλλου/ης: Ανάμεσά σας υπάρχει βαθύς συναισθηματισμός.

Ο Ήλιος σου σε τρίγωνο με την Σελήνη του άλλου/ης: Πολύ ευνοϊκή όψη καθώς μεταξύ σας υπάρχει αρμονία και ταύτιση.

Ο Ήλιος σου σε  τετράγωνο με την Σελήνη του άλλου/ης: Μονίμως θα υπάρχει διάσταση μεταξύ σας. Συχνά θα προκαλούνται εντάσεις, καθώς τα θέλω σου θα αντιμετωπίζουν τις συναισθηματικές αντιδράσεις του ή της συντρόφου σου.  

 

Η Σελήνη σου σε σύνοδο με την Αφροδίτη του άλλου/ης: Η όψη αυτή απελευθερώνει μεγάλη συναισθηματική ενέργεια για αυτό και δημιουργεί μεταξύ σας βαθείς και ισχυρούς δεσμούς αγάπης.

Η Σελήνη σου σε τρίγωνο με την Αφροδίτη του άλλου/ης: Στην σχέση σας έχετε αρμονία συναισθήματος, για αυτό και μπορείτε εύκολα να νιώθετε τα συναισθήματα ο ένας του άλλου και να τα κατανοούμε.  

Η Σελήνη σου σε τετράγωνο  με την Αφροδίτη του άλλου/ης: Μεταξύ σας δεν υπάρχει ευκολία μοιράσματος συναισθήματος, για αυτό και οι δύο προσπαθείτε με ακραίο τρόπο να πείσετε ότι υπάρχει μεταξύ σας συναισθηματική επαφή

Η Σελήνη σου σε αντίθεση με την Αφροδίτη του άλλου/ης: Με αυτήν την όψη στην συναστρία είναι πολύ δύσκολο να βρείτε κοινό τόπο στην μεταβίβαση των συναισθημάτων καθώς υπάρχει σημαντική διάσταση απόψεων. Εάν όμως δουλευτεί, μετά από καιρό, θα υπάρξει συναισθηματική ταύτιση. 

 

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Άρη του άλλου/ης: Υπάρχει δυναμική έλξη, η οποία παράγει πάθος. 

Η Αφροδίτη σε τρίγωνο/εξάγωνο με τον Άρη του άλλου/ης: Φυσική έλξη μεταξύ των ατόμων, αν και μπορεί να υπάρξει μία σχετική αστάθεια, ειδικά εάν οι πλανήτες βρίσκονται σε μεταβλητά ζώδια.

Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Άρη του άλλου/ης: Ζωηρή και ικανοποιητική σχέση, με εντάσεις που αναζωγονούν τον έρωτα και το σεξ. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan