Οι όψεις του Ηλίου με τον Άρη συμβολίζουν την ζωτικότητα, την θέληση για ζωή, το σθένος, την δύναμη, την κίνηση.

Σύνοδος: Το άτομο έχει έντονη διάθεση και ισχυρή θέληση για να επιτύχει τους στόχους του. Έχει την ικανότητα να παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Η ενέργεια που δίνει η σύνοδος στο άτομο το βοηθά να εργάζεται σκληρά και ακατάπαυστα. Έχει την τάση να ρισκάρει χωρίς να το πολυσκέφτεται. Η σεξουαλικότητα του είναι έντονη. Στην αρνητική της εκδοχή η σύνοδος δίνει εγωιστική και επιθετική συμπεριφορά, που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως θερμοκέφαλη. Συνήθως το άτομο ταλαιπωρείται από πονοκεφάλους.

 

Αρμονική όψη: Το άτομο έχει καλύτερη έκφραση της σωματικής και συναισθηματικής του ενέργειας με αποτέλεσμα να βγάζει αρκετές αρετές, όπως θάρρος, τόλμη, δύναμη, πρωτοβουλία. Με την ορθή κατανομή της σωματικής του ενέργειας μπορεί να εργάζεται λιγότερο αλλά εξίσου αποδοτικά. Παράλληλα παίρνει λιγότερα ρίσκα από ότι με την σύνοδο. Συνήθως έχει γεροδεμένο σώμα.

 

Δυσαρμονική όψη: Το άτομο κατασπαταλά την σωματική και συναισθηματική του ενέργεια με αποτέλεσμα να είναι κακότροπο και με έντονες συναισθηματικές εξάρσεις. Μπορεί να γίνει αρκετά βίαιο, με αρκετά ξεσπάσματα και ξαφνικούς θυμούς. Η ορμητικότητα που διακατέχει το άτομο συχνά το οδηγεί σε μικροατυχήματα και τραυματισμούς. Ασθενεί συχνά επειδή εξαντλεί τον οργανισμό του. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan