Πρόσωπα & Γεγονότα

Τι τρομερή φήμη έχει ο Άρης! Επειδή λάμπει κόκκινος στον ουρανό (το αποτέλεσμα του οξειδίου του σιδήρου που βρίσκεται στο πετρώδες έδαφός του), οι Βαβυλώνιοι τον συνέδεσαν με τον θάνατο και την καταστροφή, ενώ οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού θεωρούσαν ότι ήταν το σπίτι ενός γιγαντιαίου ερυθρού χοίρου. Και όμως, οι άνθρωποι πάντα φαντασιωνόντουσαν να ζήσουν στον ερυθρό πλανήτη.    

Για τους αρχαίους Ρωμαίους ήταν ο Μαρς, ο θεός του πολέμου, και για τον οποίον τελούντουσαν πολλές εορτές. Εν αντιθέσει με τους αρχαίους Ρωμαίους, οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν σε μεγάλη υπόληψη τον Άρη, τον δικό τους θεό του πολέμου. Συνέχεια, σε ολόκληρη την Μυθολογία, οι Θεοί ταπείνωναν συνέχεια το Άρη, εκτός από την Αφροδίτη, τη Θεά του Έρωτα, η οποία τον λάτρευε!

Οι πρώτοι αστρολόγοι έβλεπαν τον Άρη ως τον πλανήτη της βίας και της οξυθυμίας. Μέχρι τα τέλη του 15ου αιώνος, οι αστρολόγοι τον συνέδεαν με την κλοπή, τον φόνο, την μάχη, την ασέλγεια, την απιστία, και κάθε είδους κακία. Οι αστρολόγοι εξακολουθούν να τον συνδέουν τον Άρη με τον θυμό, τα ατυχήματα, και τους τραυματισμούς. Βλέπουν επίσης τον Άρη ως τον πλανήτη της δράσης και της επιθυμίας. Δίνει επίσης θέληση, αντοχή, ώθηση, δύναμη, ενέργεια, και το κουράγιο να κυνηγήσουμε αυτό που θέλουμε. Ο Άρης κάνει την θεωρία πράξη. Ο Άρης συμβολίζει την φυγόκεντρο δύναμη (την πρόσθια κίνηση), η οποία εμφανίζεται ως επιθετικότητα, παρορμητικότητα, πρωτοπορία, και την ανάγκη για ανακάλυψη.     

Ο Άρης είναι ο τέταρτος πλανήτης από τον Ήλιο, και κάνει σχεδόν δύο χρόνια (687 ημέρες για την ακρίβεια) για να περάσει από όλον τον Ζωδιακό κύκλο. Παραμένει σε κάθε ζώδιο περίπου δύο μήνες. 

Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ 

Θετική σημασία: Δράση, αυθορμητισμός, πρωτοβουλία, γενναιότητα, δημιουργικότητα, δραστηριότητα, αρχηγία, δυναμισμός, τόλμη, αγωνιστικότητα, πείσμα, ενεργητικότητα, παρόρμηση, πάθος.

Αρνητική σημασία: Εγωισμός, απερισκεψία, επιθετικότητα, σκληρότητα, ανυπομονησία, απροσεξία, μνησικακία, αυθάδεια, καταστροφικότητα, βιαιότητα, ένταση, ζήλια, ανησυχία, θράσος, εριστικότητα, ισχυρογνωμοσύνη. 

Ο Άρης συμβολίζει την «αρσενική» πλευρά του εαυτού μας, και όλες τις «αρσενικές» αρετές μας. Συμβολίζει επίσης την φυσική μας ενέργεια και την ανάγκη μας για δράση. 

Ο Άρης είναι η αυτοπροβολή μας. Συμβολίζει την παρόρμησή μας για δράση, την ενέργεια που είναι εστιασμένη προς μία κατεύθυνση. Δίνει στην προσωπικότητά μας (Ήλιο) το κίνητρο, την κατεύθυνση, και την θέληση για Πράξη.

Η θέση του Άρη στο ωροσκόπιο, μας δείχνει την ικανότητα να παλεύουμε, το ένστικτο της επιβίωσης, και πως μπορούμε να επιτύχουμε υπεροχή έναντι των άλλων.   

Ο Άρης είναι το σύμβολο της επιθετικότητας και της σεξουαλικότητας. Είναι ο κατ’ εξοχήν δείκτης της ποιότητας της σεξουαλικότητας του ατόμου. Ως ο «σύντροφος» της Αφροδίτης, ο Άρης δρα προκειμένου να φέρει όλα αυτά που επιθυμεί η Αφροδίτη, ή μάχεται ενάντια σε εκείνα που η Αφροδίτη απορρίπτει. Είναι η επιθυμία για κατάκτηση. Στον σεξουαλικό τομέα, η Αφροδίτη έλκει τον επιθυμητό σύντροφο ενώ ο Άρης επιθυμεί να κατακτήσει τον σύντροφο. 

Επίσης συμβολίζει την δυναμική, την πρωτοβουλία, και τον ατομισμό. 

Ο Άρης σηματοδοτεί την ανάγκη να σπάσει κανείς το «κέντρο» του προκειμένου να εισέλθει σε άγνωστες περιοχές. Αυτό το «σπάσιμο» μίας ήδη ισορροπημένης κατάστασης δημιουργεί ένα δίπολο, καθώς απομακρυνόμενοι από τον «πυρήνα» μας αντιλαμβανόμαστε για πρώτη φορά την διαφορά του Εγώ από το Εσύ. Αυτός είναι ο σκοπός του Άρη, να προκαλέσει δυσαρμονία ώστε να κάνουμε τα πρώτα βήματα να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πέρα από εμάς και να ενσωματώσουμε την ιδέα ότι δεν είμαστε μόνοι. 

Η θέση του Άρη στο ωροσκόπιο μας δείχνει που είμαστε ενεργητικοί και δυναμικοί. 

Σύμβολο: mars symbol s

Το σύμβολο του Άρη αντιπροσωπεύει το Αρσενικό, όπως αντιστοίχως της Αφροδίτης συμβολίζει το Θηλυκό. 

Ο Άρης κυβερνά το ζώδιο του Κριού, και παραδοσιακά το ζώδιο του Σκορπιού

Η θέση του Άρη στα ζώδια περιγράφει τον τρόπο που παίρνουμε πρωτοβουλίες, που διεκδικούμε, και την διάθεση που έχουμε όταν αναλαμβάνουμε ένα έργο ή κυνηγάμε έναν σκοπό. Μπορείτε να διαβάσετε για τον Άρη στα ζώδια εδώ!

Μπορείτε να διαβάσετε για τον Άρη στους Οίκους εδώ!


Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan