Πρόσωπα & Γεγονότα

Είτε ως Αυγερινός είτε ως Αποσπερίτης, ο δεύτερος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος, είναι το πιο φωτεινό αστέρι στον ουρανό! 

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που ονομάζεται ως η «δίδυμη αδελφή» της Γης, επειδή έχει περίπου το ίδιο μέγεθος, μάζα, και απόσταση από τον Ηλιο. Όμως από όλες τις απόψεις είναι εντελώς διαφορετική από την Γη. Οι αστρονόμοι λένε πως η Αφροδίτη είναι μία καυτή κόλαση, με ρήγματα και αρχαία ηφαίστεια, και μία πυκνή ατμόσφαιρα που αποτελείται από δηλητηριώδη αέρια. Με μία θερμοκρασία επιφανείας στους 464° C, με ατμόσφαιρα αποτελούμενη από τοξικά αέρια, με πίεση εκατό φορές μεγαλύτερη από της Γης, πλανήτης είναι ένα μέρος που απέχει παρασάγγας από το να ονομαστεί ειδυλλιακό μέρος, καθιστώντας την Αφροδίτη μη κατοικήσιμη.    

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Στην κλασσική μυθολογία, η Αφροδίτη είναι η Θεά της Αγάπης και της Ομορφιάς. Υπήρξε ερωμένη του Αδώνιδος (μεταξύ πολλών άλλων) και η άπιστη σύζυγος του Ηφαίστου, ο οποίος την έπιασε στο κρεββάτι με τον Άρη, τον αγαπημένο της εραστή, τον Θεό του Πολέμου.

Οι αστρολόγοι συνέδεσαν την Αφροδίτη με την αγάπη, την ερωτοτροπία, την ομορφιά, της πολυτέλεια, την τέχνη, την αρμονία, την ισορροπία, την απόλαυση. Η Αφροδίτη κυβερνά την δύναμη της Έλξης είτε αυτή είναι ερωτικής φύσεως ή οτιδήποτε άλλο. Μελετώντας την σε ένα ωροσκόπιο μπορούμε να δούμε την ικανότητα του ατόμου να ενώνεται με άλλους ανθρώπους. 

Η Αφροδίτη συμβολίζει τις Αξίες, το Σύστημα Αξιών του καθενός, τα χρήματα και τα πράγματα που έχουμε στην κατοχή μας. 

Η Αφροδίτη μας δείχνει κατά πόσο είναι επιθυμητό να ενσωματώσουμε κάτι που γνωρίζουμε για πρώτη φορά, είτε αυτό είναι άνθρωπος, είτε είναι φαγητό, είτε είναι εμπειρία κ.ο.κ.

Μας δείχνει επίσης πόσο έχει κάποιος έφεση στην Καλλιτεχνία και τα όμορφα πράγματα. Είναι η αισθητική μας και οι προσωπικές μας προτιμήσεις. 

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την επιθυμία μας για να έλκουμε αυτό που επιθυμούμε (ερωτική έλξη). Με την μελέτη της Αφροδίτης μπορούμε να μάθουμε πώς ερωτευόμαστε, πώς αγαπάμε, πώς εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Δείχνει επίσης αν είμαστε τρυφεροί και ρομαντικοί με τους ή τις συντρόφους μας.  

Η Αφροδίτη στα ωροσκόπια αντιπροσωπεύει την Αξιολόγηση.  Χάρη σε αυτήν μπορούμε, υποκειμενικά πάντα, να πούμε ότι κάτι μας αρέσει και κάτι όχι. Από την στιγμή που ως παιδιά έλθουμε σε επαφή με τον έξω κόσμο, πρέπει να μάθουμε να αξιολογούμε το πόσο ποθητά είναι αυτά που συναντούμε. Αν π.χ. ακουμπήσουμε ένα καυτό σίδερο, το πιθανότερο είναι πως στο μέλλον θα το αποφεύγουμε. Ένα παιδί που έχει αυτού του είδους την εμπειρία θα ονομάσει το σίδερο «κακό» και θα το απορρίψει. Αυτή η άποψη σαφώς είναι υποκειμενική αλλά είναι από εκείνες που θεωρούνται αναγκαίες για την επιβίωση. Έτσι η Αφροδίτη συμβολίζει αυτά που υποκειμενικά θεωρούμε «καλά» ή «κακά», «επιθυμητά» ή «ανεπιθύμητα». 

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την επιθυμία μας να ζήσουμε αρμονικά με τους άλλους. Πολλές φορές, καθώς η Αφροδίτη «έλκει» με την προοπτική της «ενσωμάτωσης» νέων στοιχείων στην ζωή μας, τείνει να κάνει αρμονικά ακόμη και απειλητικά στοιχεία. Μία πιθανή εξήγηση για αυτό είναι πως η Αφροδίτη κάποιες φορές προσπαθεί να ενσωματώσει περισσότερα από όσα μπορεί, κι έτσι η προσπάθειά της να δημιουργήσει αρμονία φαίνεται να είναι ένα μηχανισμός επιβίωσης, ο οποίος ενεργοποιείται όταν απειλούμαστε από άκρως επιθετικές καταστάσεις, και οι οποίες δεν έχουν υποστεί το απαραίτητο φιλτράρισμα πριν την ενσωμάτωσή τους.    

Ως «θηλυκός» πλανήτης η Αφροδίτη αρέσκεται στον αισθησιασμό και στις ευχάριστες στιγμές. 

Παραδόξως η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίον διαχειριζόμαστε τα χρήματα. 

Όπως κοιτάμε την Αφροδίτη από την Γη, ο πλανήτης δεν μπορεί να είναι πάνω από 48° από τον Ήλιο. Αυτό σημαίνει πως η Αφροδίτη μπορεί να απέχει από τον Ήλιο μέγιστη απόσταση δύο ζωδίων. 

Σύμβολο: venus symbol s

Το σύμβολο της Αφροδίτης ενσωματώνει δύο στοιχεία από την Μεταφυσική παράδοση: τον σταυρό της γης και τον κύκλο του πνεύματος. Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι συσχετίζουν το σύμβολό της με το βιολογικό σύμβολο των γυναικών.   

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Θετική σημασία: Χάρη, αγάπη, αρμονία, γοητεία, μαγνητισμός, καλλιτεχνία, φήμη, κοινωνικότητα, συμφωνία.

Αρνητική σημασία: Ατονία, μίσος, τεμπελιά, δυσαρμονία, απώθηση, ανευθυνότητα, αποξένωση, ασάφειες, απροσεξία.

Η Αφροδίτη κυβερνά τα ζώδια του Ταύρου και του Ζυγού.

Μπορείτε να διαβάσετε για την Αφροδίτη σε κάθε Ζώδιο εδώ!

Μπορείτε να διαβάσετε για την Αφροδίτη σε κάθε Οίκο εδώ!

Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan