Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να μάθετε για την επιρροή που ασκεί ο Πλούτωνας στην Αστρολογία.

Ο Πλούτωνας είναι το μεγαλύτερο σώμα στα έσχατα του Ηλιακού Συστήματος, όχι όμως και το τελευταίο.Ανακαλύφθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1930 από τον Αμερικάνο αστρονόμο Κλάιντ Τόμπω (Cl. Tombaugh), ο οποίος βασίστηκε στις μελέτες ενός άλλου Αμερικανού αστρονόμου, του Πέρσιβαλ Λόουελ (P. Lowell, 1855-1916). Μέχρι το 2006, εθεωρείτο ο ένατος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Η ανακάλυψη της Έριδος στην ζώνη του Κάιπερ, με όγκο 27% μεγαλύτερο του Πλούτωνα, οδήγησε την Διεθνή Αστρονομική Ένωση στην 26η γενική της συνέλευση να τον χαρακτηρίσει ως πλανήτη-νάνο. 

Θεωρείται σύστημα διπλού άστρου, καθώς ο μεγαλύτερος δορυφόρος του ο Χάρων, έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με αυτόν. Απέχει από τον Ήλιο 39,44 A.U., έχει περίοδο περιφοράς γύρω από τον Ήλιο 248,09 έτη και 7,3 ημέρες γύρω από τον άξονά του. Λόγω της μεγάλης αποστάσεως του από αυτόν, η θερμοκρασία του είναι στους -238° Κελσίου. Διαθέτει πολύ αραιή ατμόσφαιρα, αποτελούμενη από άζωτο, μεθάνιο και μονοξείδιο του άνθρακα. Εκτός από τον Χάροντα, διαθέτει άλλους τρεις δορυφόρους και ίσως και έναν πέμπτο.

Ο Πλούτωνας στην Αστρολογία

Στην κλασσική μυθολογία, ο Πλούτων ή Άδης, ήταν ο Θεός του Κάτω Κόσμου, βασιλιάς των νεκρών, και Θεός του πλούτου καθώς τα πολύτιμα μέταλλα και οι πολύτιμοι λίθοι μπορούν να βρεθούν στα έγκατα της γης. Κυριολεκτικά, κάθε ήρωας της μυθολογίας έκανε ταξείδι στον Κάτω Κόσμο, το οποίο συμβολίζει την επαφή με την πιο σκοτεινή πλευρά της ψυχής, εκείνη που τρέμουμε να ακουμπήσουμε. Η επιστροφή στη γη των ζωντανών συμβολίζει την ανανέωση και την μεταμόρφωση.  

Ετσι, για τους αστρολόγους, ο Πλούτωνας συμβολίζει, τον θάνατο, την αλλοίωση, την ανανέωση, και την αναγέννηση. Ο Πλούτωνας καταστρέφει, καθαρίζει, εξαγνίζει, ανανεώνει, και αποδίδει συνείδηση σε αυτό που ήταν κρυμμένο, οδηγώντας μας με αυτόν τον τρόπο στην μεταμόρφωση. Αυτού του είδους η αλλαγή επέρχεται ως αποτέλεσμα της καταστροφής ή της απάλειψης όλων εκείνων που πλέον δεν είναι απαραίτητα στην περαιτέρω ανάπτυξή μας ως προσωπικότητες ή μας προκαλούν ζημιά. Μας βοηθά να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές ώστε τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε στις ζωές μας να έχουν κάποιο ουσιαστικό νόημα. Η διαδικασία αυτή  είναι κουραστική επειδή ο Πλούτωνας και κινείται αργά και ο δρόμος του είναι σπαρμένος με εμπόδια. Όμως οι ανταμοιβές του πραγματικά αλλάζουν τις ζωές μας. 

Ο Πλούτωνας είναι επίσης η διαφθορά και η αποπλάνηση των άλλων, προκαλώντας την εξάρτησή τους από εμάς. Είναι η δίψα για δύναμη-εξουσία-χρήμα-συνουσία, για τα οποία δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, ακόμη και αμφιλεγόμενες μεθόδους.

Είναι επίσης η ικανότητά μας να αναρρώνουμε από τις ασθένειες. 

Ο Πλούτων κυβερνά το ζώδιο του Σκορπιού.

Στα Κοσμικά Ωροσκόπια συμβολίζει την Δομή, το Σύστημα, την Διαφθορά, και την Άκρα Δεξιά

Γενικές ιδιότητες και αντιστοιχία

Μεγαλειώδεις «μοιραίες» δυνάμεις, αόρατες πιέσεις και δυνάμεις, μετάλλαξη, αναγέννηση, διερεύνηση σε βάθος και ανάλυση.

Γενική Βιολογική αντιστοιχία

Το συλλογικό ασυνείδητο. Αναγέννηση. 

Κοινωνιολογική αντιστοιχία

Άτομα που ασκούν «μαγική» επιρροή επάνω στις μάζες, όπως προπαγανδιστές, δημόσιοι ομιλητές, πολιτικοί. 

Ψυχολογική αντιστοιχία με θετική μορφή

Η θέληση ή επιθυμία για άσκηση δύναμης, η αποκάλυψη ασυνείδητων δυνάμεων, άσπλαχνη ειλικρίνεια ή ευθύτητα, , παρόρμηση για την επιρροή των μαζών, προπαγανδιστικές τάσεις, κατανόηση των μαζών.   

Σύμβολο: pluto symbol s

Το σύμβολο του Πλούτωνα είναι ένας μικρός κύκλος επάνω σε ημικύκλιο που ισορροπεί σε σταυρό. Ο Πλούτωνας κυβερνά το ζώδιο του Σκορπιού. 

Η Επιρροή του Πλούτωνα στα Ωροσκόπια

Όπως ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, έτσι και ο Πλούτωνας επηρεάζει πρωτίστως γενεές. Η επιρροή στα γενέθλια ωροσκόπια δεν είναι ορατή, εκτός κι αν ο Πλούτωνας κατέχει δεσπόζουσα θέση. Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

α’) Να είναι Γωνιακός, δηλαδή να ακουμπάει τις ακμές του Πρώτου, Τετάρτου, Εβδόμου και Δεκάτου Οίκου. Είναι ιδιαιτέρως ισχυρός εάν είναι πάνω στον Ωροσκόπο ή στο Μεσουράνημα. 

β’) Να σχηματίζει στενές όψεις με άλλους πλανήτες, κυρίως τον Ήλιο, την Σελήνη, ή τον κυβερνήτη του Ωροσκόπου.

γ’) Εάν υπάρχουν ένας ή περισσότεροι πλανήτες στον Σκορπιό

Αν και ο Πλούτωνας περνάει σχεδόν είκοσι χρόνια σε κάθε ζώδιο, σε μερικά είναι αρκετά γρήγορος (στον Ζυγό μένει κάπου δώδεκα χρόνια) ενώ σε άλλα παραμένει για αρκετό χρονικό διάστημα (στον Ταύρο παραμένει περίπου τριάντα δύο χρόνια). 

Ο Πλούτωνας στα Ζώδια

Η θέση του Πλούτωνα στα Ζώδια υποδηλώνει τις βαθύτερες εμμονές της γενεάς του καθενός καθώς και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα που αλλάζουν ριζικά την ζωή μας. Μπορείτε να διαβάσετε την ερμηνεία του Πλούτωνα εδώ ή να δείτε το βίντεο εδώ!

Ο Πλούτωνας στους Οίκους

Ο Οίκος που βρίσκεται ο Πλούτωνας υποδηλώνει τον τομέα της ζωής που είναι πιθανότερο να αισθανθούμε τόσο την εμμονή όσο και την μεταμόρφωση. Μπορείτε να διαβάσετε για τον Πλούτωνα στους Οίκους εδώ!

 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Ο Πλούτωνας στον Κριό (1822/23–1851/53) 

Η περίοδος εκείνη χαρακτηρίστηκε από την άνοδο του εθνικισμού και την ανάγκη για ελευθερία από τις αυτοκρατορίες της εποχής εκείνης. Παρ’ όλα αυτά, είχαμε την άνθηση της άνθηση της Αποικιοκρατίας. Είδαμε την Αγγλία (που είναι Κριός) να γίνεται παγκόσμια δύναμη, μία αυτοκρατορία όπου «ο Ήλιος δεν έδυε ποτέ». Είχαμε την επέκταση του εποικισμού της Αμερικής προς Δυσμάς. Για πρώτη φορά εισήχθη ο σιδηρόδρομος στις Η.Π.Α.   

Η γενεά εκείνη γαλουχήθηκε με τις αρχές της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας με κάθε τίμημα.

Ο Πλούτωνας στον Ταύρο (1852-1884)

Η περίοδος εκείνη χαρακτηρίστηκε από την διάλυση αρκετών γνώριμων πρακτικών, όπως του θεσμού της δουλείας στις Η.Π.Α, αλλά και από την ενίσχυση της προσωποκεντρικής εξουσίας, όπως π.χ. η επαναφορά της Αυτοκρατορίας στην Γαλλία.

Η γενεά εκείνη αναγκάστηκε να εργασθεί σκληρά, με τα δικά της χέρια.

Ο Πλούτωνας στους Διδύμους (1884-1914)

Η περίοδος εκείνη χαρακτηρίστηκε από την ανακάλυψη νέων επιστημονικών τεχνολογιών, όπως και από το μοίρασμα του κόσμου σε δύο στρατόπεδα. Η έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου γέμισε με εκατόμβες νέων ανθρώπων τα πεδία των μαχών.

Η γενεά εκείνη άρχισε να εκπαιδεύεται και να αναζητά καλύτερο μέλλον. Ο πόλεμος στιγμάτισε τις ζωές τους, και αυτό φάνηκε από την συγγραφική έξαρση.

Ο Πλούτωνας στον Καρκίνο (1914-1939)

Η περίοδος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και του Μεσοπολέμου. Μέσα σε αυτό το διάστημα οικογένειες ξεκληρίστηκαν, πατρίδες διαλύθηκαν, πείνα, φτώχεια, και άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων. Αυτό το σκηνικό οδήγησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η γενεά εκείνη έζησε την διάλυση της οικογένειας με την ευρύτερη έννοια. Για αυτό επιδίωξε με την βία να επαναφέρει την προτέρα κατάσταση, την ασφάλεια δηλαδή και, κατ’ επέκταση, την ανασυγκρότηση των πατρίδων.

Ο Πλούτωνας στον Λέοντα (1939-1957)

Η περίοδος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της έναρξης του αντι-αποικιακού αγώνα. Νέες δυνάμεις ήλθαν να αντικαταστήσουν τις παλαιές. Η χρήση για πρώτη φορά των ατομικών όπλων (άκρως πλουτώνιο χαρακτηριστικό) και η ανάδειξη για πρώτη φορά πυρηνικών δυνάμεων.

Η γενεά εκείνη διέγραψε για πάντα το παρελθόν της. Θέλησε να φτιάξει τον δικό της κόσμο, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν της. Για αυτό εκείνη την περίοδο έχουμε την ραγδαία αύξηση των γεννήσεων και την επίδειξη πλούτου (τα αυτοκίνητα της περιόδου ήταν τεράστια).

Ο Πλούτωνας στην Παρθένο (1957-1972)

Η περίοδος εκείνη είναι το αποτέλεσμα της προηγούμενης. Λόγω της αύξησης του πληθυσμού, νέες τεχνολογίες ανακαλύφθησαν, υπήρξε ανάγκη για θέσεις εργασίας, τελειοποίησης των ιατρικών μηχανημάτων για την βελτίωση και προστασία του πληθυσμού από τις ασθένειες. Παράλληλα, ξεκίνησε και η Σεξουαλική Επανάσταση.

Η γενεά εκείνη ακολούθησε δύο δρόμους. Ο ένας ήταν εκείνου του μικροαστού, που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η δουλίτσα του, και ο άλλος ήταν εκείνος της ανάδειξης μέσα από την εξειδικευμένη γνώση. Και οι δύο τύποι «μίσησαν» τους γονείς τους διότι αντιμετωπίστηκαν ως «ταπεινά χαμομηλάκια».

Ο Πλούτωνας στον Ζυγό (1972-1984)

Η περίοδος εκείνη χαρακτηρίζεται από την ανάγκη να σταματήσουν οι πόλεμοι (Βιετνάμ, Αραβο-Ισραηλινές και Ινδο-Πακιστανικές συρράξεις), διότι η ισορροπία του Τρόμου των Πυρηνικών μπορούσε άνετα να καταστρέψει τον πλανήτη.

Η γενεά εκείνη έζησε την σεξουαλική απελευθέρωση των γονέων της και αναζητά τώρα την αλήθεια πίσω από τις σχέσεις. Η συμβατική σχέση είναι το ίδιο επιθυμητή όσο και αποκρουστική. Η ανάγκη για ισότητα μέσα κι έξω από τον γάμο οδήγησε στην ευκολία των διαζυγίων, όταν αυτή η ισότητα καταστρατηγούνταν.

Ο Πλούτωνας στον Σκορπιό (1984-1995)

Η περίοδος εκείνη γέννησε το γρήγορο χρήμα και το γρήγορο σεξ. Απόρροια αυτών το Έιτζ, τα σκληρά ναρκωτικά, και ο τύπος του Γιάπι. Η οικονομία ήταν εκείνη που ανέδειξε και κατέστρεψε Υπερδυνάμεις.

Η γενεά Y. Αυτή η γενεά τα είχε όλα και τα μετέφρασε όλα σε δύναμη, δόξα, χρήμα σεξ. Η αρχή της Ύφεσης το 2000 την κτύπησε ιδιαίτερα, καθώς έχασε αυτό που θεωρούσε σίγουρο. Ένα άλλο σκέλος αυτής της γενεάς μισεί αφάνταστα, επειδή έζησε στο πετσί της την διάλυση του Ανατολικού Μπλοκ. Δεν θα διστάσει να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να πάρει αυτό που θεωρητικά της ανήκει.

Ο Πλούτωνας στον Τοξότη (1995-2008)

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την προώθηση των οικονομικών ιδεολογημάτων, όπως πχ της παγκοσμιοποίησης και της φιλελευθεροποίησης των αγορών. Σε αυτήν την περίοδο έχουμε την επέκταση της Ε.Ε και του Ευρώ. Το 2008 ήταν και το τέλος του «ονείρου».

Η γενεά αυτή θα αναζητήσει την διάλυση όλων των ιδεολογημάτων που την έφερε σε αυτήν την θέση, και θα αναζητήσει με κάθε τίμημα την ελευθερία της.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω (2008-2024)

Η περίοδος της Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης. Η κατάρρευση των αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο επιτάσσει την μετάλλαξη των οικονομικών μοντέλων στην γραμμή της άκρας λιτότητας. Η περίοδος αυτή σηματοδοτεί την διάλυση του Καπιταλισμού όπως τον γνωρίζαμε και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Η διάλυση αλλά και η επάνοδος των παραδοσιακών δυνάμεων. Ο Κορωναϊός κατάφερε να αναστείλει τα δημοκρατικά δικαιώματα των ανθρώπων και να προκαλέσει σημαντικότατη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία. 

Η γενεά αυτή μεγαλώνει και θα μεγαλώσει σε συνθήκες άθλιες. Θα βγάλει άτομα που θα παλέψουν για μία εργασία μέσα σε μία καταρρέουσα παγκόσμια οικονομία. Θα βγάλει όμως και πολύ δυνατούς πολιτικούς. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan