Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την συνειδητή μας ταυτότητα, ενώ η Σελήνη κυβερνά τα βαθιά μας συναισθήματα και τον υποσυνείδητο εαυτό μας. Οι όψεις μεταξύ του Ηλίου και της Σελήνης δείχνουν πόσο άνετα μπορούν να συνεργαστούν. 

Σύνοδος: Εάν ο Ήλιος σου είναι σε σύνοδο με την Σελήνη σου, έχεις γεννηθεί κοντά σε Νέα Σελήνη, που σημαίνει ότι έχει την δύναμη και την ζωτικότητα αυτής. Η θέλησή σου εργάζεται μαζί με το υποσυνείδητό σου, για αυτό είσαι ενθουσιώδης, μπορείς εύκολα να συγκεντρωθείς, και ισχυρή θέληση. 

Η αρνητική εκδοχή της όψης σε κάνει ισχυρογνώμον και στενόμυαλο.  

Μαλακές όψεις: Με τον Ήλιο σου εξάγωνο ή τρίγωνο με την Σελήνη σου, είσαι γεμάτος με θετική ενέργεια και καλοσυνάτος. Συνέχεια στον δρόμο σου εμφανίζονται ευκαιρίες. Επειδή υπάρχει εσωτερική ισορροπία είσαι κι εσύ καλά με τον εαυτό σου. Να θεωρείς τον εαυτό σου ευλογημένο. 

Τετράγωνο: Αν ο Ήλιος και η Σελήνη σχηματίζουν τετράγωνο, ο συνειδητός σου εαυτός έχει διαφορετικές επιθυμίες από τον υποσυνείδητο. Έτσι ποτέ δεν πρόκειται να νιώσεις πραγματικά ικανοποιημένος, και μπορεί να παλεύεις σε όλη σου την ζωή να μην σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Έχει ενδιαφέρον όμως αυτή η όψη, διότι αυτή η έλλειψη ικανοποίησης σου δίνει συνέχεια κίνητρα για να κάνεις κάτι. Άπειροι επιτυχημένοι άνθρωποι σε διάφορους τομείς έχουν γεννηθεί με αυτήν την όψη. Μάλιστα είναι τόσοι πολλοί που κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί εάν αυτή η όψη είναι πραγματικά μειονεκτική.  

Αντίθεση: Εάν ο Ήλιος και η Σελήνη σου είναι σε αντίθεση, έχεις γεννηθεί σε πανσέληνο, μία περίοδο όπου τα συναισθήματα είναι έντονα. Ανήσυχος και σε εσωτερική σύγκρουση, είναι πολύ δύσκολο να ταιριάξεις τις επιθυμίες με τις ικανότητές σου. Έχεις την τάση να μπλέκεις σε αγχωτικές σχέσεις. Επίσης, έχεις την τάση να αντιδράσεις υπερβολικά όταν αντιμετωπίζεις εμπόδια. Αν και λίγοι άνθρωποι με αντίθεση Ηλίου-Σελήνης καταστρέφονται από την συγκεκριμένη όψη (όπως π.χ. ο Μάικλ Τζάκσον), η αντίθεση σε προκαλεί να αναλάβεις πρωτοβουλίες προκειμένου να κατανικήσεις τον εσωτερικό διχασμό κι έτσι να γίνεις εξαιρετικά επιτυχημένος.  


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan