Ας γνωρίσουμε τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της Φαντασίας και των Παραισθήσεων!

Κάποιες από τις πρώτες καταγεγραμμένες παρατηρήσεις που έγιναν από με την χρήση τηλεσκοπίου υπάρχουν στα σχέδια του Γαλιλαίου που σχεδίασε στις 29 Δεκεμβρίου 1612 και στις 27 Ιανουαρίου 1613, περιέχουν γραφικές παραστάσεις σημείων που σήμερα γνωρίζουμε ως την θέση του Ποσειδώνα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Γαλιλαίος λανθασμένα νόμισε τον Ποσειδώνα ως απλανή αστέρα που βρισκόταν σε σύνοδο με τον Δία, και για αυτό δεν του πιστώθηκε η ανακάλυψη του πλανήτη. Η πρώτη παρατήρηση που έκανε τον Δεκέμβριο του 1612, ο Ποσειδώνας φαινόταν σχεδόν στάσιμος και αυτό επειδή εκείνη την ημέρα γινόταν ανάδρομος. Επειδή ο Ποσειδώνας μόλις ξεκινούσε την ετήσια ανάδρομη πορεία του, η κίνηση του ήταν πολύ μικρή ώστε να γίνει αντιληπτή από το μικρό τηλεσκόπιο που χρησιμοποιούσε ο Γαλιλαίος.

Διακόσια χρόνια αργότερα, ο Ποσειδώνας εξακολουθούσε να είναι άγνωστος. Περί τα μέσα του 19ου αιώνος, δύο επιστήμονες, ένας Γάλλος κι ένας Άγγλος, εργαζόμενοι ξεχωριστά, εντόπισαν θεωρητικά την θέση του πλανήτη, αλλά λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο τηλεσκόπιο δεν μπορούσαν να αποδείξουν την θεωρία τους. Αν μπορούσαν, θα τον είχαν βρει ακριβώς στο σημείο που τον είχαν υπολογίσει (Υδροχόος). Δυστυχώς όμως δεν την είχαν αυτήν την δυνατότητα. Εν τέλει, το 1846, ένας από εκείνους ζήτησαν από αστρονόμους στην Γερμανία να αναλάβουν εκείνοι την έρευνα για αυτόν τον νέο πλανήτη. Ένας νεαρός βοηθός που εργαζόταν στο Αστεροσκοπείο του Βερολίνου, ονόματι Johann Galle, μέσα σε μία ώρα τον είχε ανακαλύψει.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

ΚΡΙΟΣ (1861-1875): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την επιβολή με την βία των ιδεοληψιών. Στον Αμερικανικό Εμφύλιο, ο Βιομηχανικός Βορράς κατέστρεψε τον Αγροτικό Νότο για την ελευθερία των Μαύρων. Οι Αυτοκρατορίες της Ευρώπης επεκτείνονται και παράλληλα προσπαθούν να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Επιπλέον, η βιομηχανική επανάσταση επεκτείνεται, με παράλληλη αύξηση του πληθυσμού και κατακόρυφη αύξηση της χρήσης του άνθρακα (με όλες τις αντίστοιχες ασθένειες).

Η γενεά αυτή έβγαλε ανθρώπους με θέματα στην διαχείριση του θυμού τους. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Ουΐνστον Τσώρτσιλ (άκρως επιθετικός), του Νέβιλ Τσάμπερλεϊν (ο πρωθυπουργός της Αγγλίας πριν του Τσώρτσιλ που οδήγησε την χώρα του στον πόλεμο, διότι ακολουθούσε το δόγμα του κατευνασμού), και τον Γκάντι (ο οποίος άλλαξε την μορφή της επιθετικότητας).

ΤΑΥΡΟΣ (1875-1889):  Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την κομψότητα, την μετατροπή των παλαιών αρχόντων σε bon viveur, και από οτιδήποτε θα μπορούσε να δώσει καλή ζωή. Η φαντασία τίθεται στην υπηρεσία της πραγματικότητας. Αυτή είναι η περίοδος που ανακαλύπτονται οι κινούμενες εικόνες που είναι ο προάγγελος του κινηματογράφου, το τηλέφωνο, οι μηχανές που παίζουν δίσκους, οι σύγχρονοι σεισμογράφοι, το εμβόλιο της λύσσας, η πρώτη μηχανή εσωτερικής καύσης που κινείται με βενζίνη, η τηλεγραφία.

Η γενεά αυτή είχε άτομα που αντιλαμβανόντουσαν την ευρύτερη έννοια της ύλης, αλλά στην ζωή τους δεν ήταν καθόλου πρακτικοί.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο Άλμπερτ Άινσταϊν, ο Πάμπλο Πικάσο.

ΔΙΔΥΜΟΙ (1889-1902): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την ανάγκη να προστατευτούν τόσο οι νέοι όσο και οι ηλικιωμένοι. Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που εισήγαγε τον θεσμό της σύνταξης. Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, νέοι άνθρωποι, τόσο από τον ακαδημαϊκό τομέα όσο και από τον στρατό δημιουργούν το κίνημα των Νεότουρκων. Οι γυναίκες αποκτούν σε κάποιες χώρες το δικαίωμα της ψήφου. Ο Γιοζεφ Μπρόιερ και ο Ζίγκμουντ Φρόιντ εγκαινιάζουν την Εποχή της Ανάλυσης. Η δίκη του Ντρέυφους στην Γαλλία προξενεί αντιδράσεις, κυρίως από τους Εβραίους, οι οποίοι προχωρούν στο Πρώτο Σιωνιστικό Κογκρέσο. 

Η γενεά αυτή θέλησε να εισαγάγει νέες ιδέες και νέα ήθη, κυρίως μέσα από την μόρφωση. Αν και έψαχναν την αλήθεια, δεν ήταν λίγες οι φορές που επέλεξαν το ψέμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (1902-1915): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την άνοδο του εθνικισμού, η οποία οδήγησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, για να υπάρξει κάποιου είδος μέτρο στον πόλεμο, υπεγράφη η Συνθήκη της  Χάγης. Στην Ιταλία, σεισμός σκότωσε 150.000 ανθρώπους. Ανοίγει το κανάλι του Παναμά.

Η γενεά αυτή έζησε με την άνοδο και την πτώση των πατρίδων τους. Αναζήτησαν να φτιάξουν τις οικογένειές τους  παρ’ ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες.

ΛΕΩΝ (1915-1929): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την διάλυση πολλών παραδοσιακών δυνάμεων και νέων, ιδεολογικών αναπτύσσονται (Σοβιετική Ένωση). Νέοι ηγέτες εμφανίζονται, προβάλλοντας την δύναμη μέσα από την Ιδεολογία (Στάλιν, Μουσολίνι, Χίτλερ). Στην Αμερική εισάγεται το μέτρο της Ποτοαπαγόρευσης. Ο Γκάντι ξεκινά στις Ινδίες το κίνημα της μη-βίας. Δημιουργείται η Κοινωνία των Εθνών, μία διεθνής ένωση κρατών, ώστε να μην υπάρξει ξανά κράτος, το οποίο να ασκήσει βία σε κάποιο άλλο κράτος.  Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος. Εμφανίζεται η πρώτη τηλεόραση. Διατυπώνεται επίσης η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, στην οποία εδράζεται η δημιουργία του Σύμπαντος.

Η γενεά αυτή έζησε την άνοδο και την πτώση των ιδεολογιών. Κάποιοι από εκείνη την γενεά έμειναν πιστοί σε αυτές, ακόμη κι όταν αποδείχτηκαν λάθος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (1929-1942): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη ανεργία, την έλλειψη σταθερότητας, την  πείνα και την δυστυχία, η οποία οδήγησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Βέβαια, ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε κυρίως επειδή υπήρξε ισχυρό το αίσθημα της αδικίας και του ρεβανσισμού. Και όπως όλα τα μικρά πράγματα σύντομα έγιναν τεράστια (δεν είναι τυχαίο που ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ουσιαστικά ξεκίνησε από ένα καμένο χωριό στην Κίνα).

Η γενεά αυτή μεγάλωσε μέσα στην δυστυχία, τον πόλεμο και την απογοήτευση. Για αυτό θέλησαν να φτιάξουν την ζωή τους με ότι υπήρχε διαθέσιμο.

ΖΥΓΟΣ (1942-1957): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από τον χωρισμό του κόσμου σε δύο ιδεολογικά στρατόπεδα και την απειλή ενός Τρίτου, πυρηνικού αυτήν την φορά, Πολέμου. Η ισορροπία του τρόμου ήταν γεγονός. Στην Αμερική ξεκινά ο Μακαρθισμός. Δημιουργείται ο διάδοχος της Κοινωνίας των Εθνών οργανισμός, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Χάρη στον ιδεολογικό πόλεμο των δύο Υπερδυνάμεων ξεκινά η Διαστημική Εποχή, με την εκτόξευση του πρώτου  τεχνητού δορυφόρου, του Σοβιετικού Σπούτνικ.

Η γενεά αυτή μεγάλωσε θέλοντας να βρει μία αλήθεια στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η Ψυχεδέλεια, τα ναρκωτικά, και οι κοινωνικοί αγώνες ήταν το πεδίο δράσης τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (1957-1970): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την ανάγκη διεύρυνσης του Νου, αλλά και την ανάγκη για ένα νέο οικονομικό δόγμα. Η ενασχόληση με την Νέα Εποχή ανοίγει νέες προοπτικές στην ανθρωπότητα. Ο κόσμος γίνεται ένα απέραντο πεδίο μάχης των μυστικών υπηρεσιών. Είχαμε επίσης αρκετούς ανθρώπους που πέθαναν για τα πιστεύω τους (Κέννεντυ, Μάλκομ Χ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Νεώτερος).

Η γενεά αυτή έζησε την σεξουαλική επανάσταση, η οποία οδήγησε στο Έιτζ. Η απογοήτευση των ανθρώπων οδήγησε αρκετούς στο να δοκιμάσουν τα σκληρά ναρκωτικά (ηρωίνη).

ΤΟΞΟΤΗΣ (1970-1984): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για ελευθερία, για αναζήτηση μεθόδων για την διεύρυνση του πνεύματος, αλλά και για επαφή με την θρησκεία. Το κίνημα των Χίπις, των εναλλακτικών θρησκειών, των αγώνων για την ελευθερία των ανθρώπων, οι συμφωνίες για την μείωση των πυρηνικών, η προσέγγιση των Αιγυπτίων και των Ισραηλινών, η ανάδειξη ενός ηθοποιού ως προέδρου των Η.Π.Α (Ρ. Ρέηγκαν) είναι χαρακτηριστικά της περιόδου. Στα αρνητικά είναι η φανατική προσήλωση στην ιδεολογία και η ανάδειξη του φονταμενταλισμού. Οι εκτελέσεις των ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, η Ισλαμική επανάσταση στην Περσία, η ανατροπή ουσιαστικά του Νίξον, είναι και αυτά χαρακτηριστικά γεγονότα της περιόδου.

Η γενεά αυτή αναζητά την αλήθεια του πνεύματος, από όπου κι αν προέρχεται. Ακολουθά πιστά οποιαδήποτε ιδεολογία θεωρεί ότι δίνει ελευθερία, ακόμη κι όταν διαπιστώνει ότι είναι λάθος. Η γενεά αυτή είναι που θέλει να ταξιδέψει όσο τίποτα στον κόσμο!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (1984-1998): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από τις τεράστιες αλλαγές που προκάλεσε η διάλυση του ενός ισχυρού πόλου στο τότε δίπολο, της Ε.Σ.Σ.Δ. Ξαφνικά, άνθρωποι βρέθηκαν να μην έχουν πατρίδα, μέλλον, χρήματα. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από αποφάσεις και πράξεις ενός ανθρώπου, του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τελευταίου Γ.Γ. της Ε.Σ.Σ.Δ. Προσπάθησε να αλλάξει το μονολιθικό μοντέλο της πατρίδας του, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να την διαλύσει. Η περίοδος αυτή είχε το σκάνδαλο Ιράν-Κόντρας, την πάταξη της φοιτητικής εξέγερσης στην Τιέν-αν-Μεν, το Βόγιατζερ 2 φτάνει στον Ποσειδώνα(!!!), την πτώση του τείχους του Βερολίνου, την βράβευση του Δαλάι Λάμα με τον βραβείο Νόμπελ, την πτώση του Απαρτχάιντ στην Ν.Αφρική, την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκοπίου Χάμπλ, τον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, την λήξη του Ψυχρού Πολέμου, την έναρξη του Γιουγκοσλαβικού εμφυλίου πολέμου, την επίθεση στο Μετρό του Τόκυο από την θεοκρατική εξτρεμιστική ομάδα Αούμ Σινρίκιο με το αέριο Σαρίν, την βομβιστική ενέργεια στην Οκλαχόμα.

Η γενεά αυτή έζησε τις καλές ημέρες της ευδαιμονίας, έως ότου ξεκίνησε η οικονομική Κρίση. Για αυτό οτιδήποτε συντηρητικό τους έλκει!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (1998-2012): Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την τεχνολογική έξαρση! Πέρα από αυτό, έχουμε τις καπνοβιομηχανίες να παραδέχονται ότι το τσιγάρο βλάπτει την υγεία του ανθρώπου, την επίθεση του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς οδηγείται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, έχουμε την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, τον βομβαρδισμό του Αφγανιστάν, τον Δεύτερο Πόλεμο του Κόλπου, την εκτέλεση του πρώην Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν, την επίθεση με αέριο από τις Ρωσικές δυνάμεις για την εξουδετέρωση Τσετσένων τρομοκρατών στην Μόσχα. Η Αλ-Κάιντα εμφανίζεται κτυπώντας συνέχεια σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Το τσουνάμι στην Ασία σκοτώνει 200.000 ανθρώπους.

Η γενεά αυτή έχει μεγαλώσει, μαθαίνοντας ότι πρέπει να ανατρέψουν οτιδήποτε τους καταπιέζει. Μαθαίνουν επίσης την αλληλεγγύη και την ανάγκη να προστατεύσουν το περιβάλλον.

ΙΧΘΥΕΣ (2012-2026):

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την διάλυση όλων αυτών που γνωρίζαμε, την μετακίνηση των πληθυσμών, τον πόλεμο των πολιτισμών με την αύξηση των πολέμων με θρησκευτικό χαρακτήρα.

Η Αριστερά επικρατεί σε χώρες που παραδοσιακά ήταν φιλελεύθερες (εκλογή Μπάηντεν στις Η.Π.Α.) και επιβάλει την ρητορική της.

Η αύξηση της αλληλεγγύης του κόσμου στον πόνο του συνάνθρωπου. Ο κινηματογράφος μεταφέρεται στην τηλεόραση, δημιουργώντας σειρές με βάθος στην ιστορία, στην πλοκή και στην ανάπτυξη των χαρακτήρων.

Η προπαγάνδα στο μεγαλείο της στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσσίας, με όπλο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η αύξηση της διασποράς Ψευδών Ειδήσεων. 

Η φοβία του κόσμου για της ασθένειες, ειδικά μετά την πανδημία που αρνείται να πετάξει από επάνω του όλα τα περιοριστικά μέτρα που δεν έχουν κανένα νόημα. 

Η γενεά αυτή θα είναι απίστευτα πνευματική, αλληλέγγυα, σε έναν κόσμο που κανείς δεν θα έχει ταυτότητα, αναζητώντας την δική της μέσα από διάφορους δρόμους.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Ποσειδώνας είναι ο όγδοος πλανήτης του ηλιακού συστήματος και ο πιο μακρυνός. Η ανακάλυψή του οφείλεται κυρίως σε μαθηματικές υποθέσεις παρά σε εμπειρικές παρατηρήσεις. Εντοπίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1846, από τον Γερμανό αστρονόμο Γιόχαν Γκόντφριντ Γκάλε (Johann Gottfried Galle, 1812-1910), που με τις δικές του παρατηρήσεις επιβεβαίωσε τις υποθέσεις των μαθηματικών Ουρμπέν Λεβεριέ (Urbain Leverrier, 1811-1877) και Τζον Κάουτς Άνταμς (John Couch Adams) για έναν πλανήτη πέρα από τον Ουρανό. Απέχει από τον Ήλιο περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και η περίοδος περιφοράς του γύρω από αυτόν διαρκεί περίπου 164,79 έτη. Η περίοδος περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά του είναι 16,08 ώρες. Η επιφανειακή θερμοκρασία του Ποσειδώνα αγγίζει τους -228° Κελσίου. Ο καιρός στον Ποσειδώνα είναι εξαιρετικά βίαιος, με σφοδρές καταιγίδες και ανέμους που πνέουν με ταχύτητες που σχεδόν αγγίζουν στο φράγμα του ήχου. Χαρακτηριστικό φαινόμενο είναι η Μεγάλη Σκοτεινή Κηλίδα στο Νότιο Ημισφαίριό του. Έχει πέντε δακτυλίους και 13 γνωστούς δορυφόρους, με μεγαλύτερο τον Τρίτωνα. Είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος πλανήτης σε διάμετρο, ο τρίτος μεγαλύτερος σε όγκο, και είναι ο πιο πυκνός από τους πλανήτες γίγαντες του ηλιακού μας συστήματος. Ο Ποσειδώνας έχει δέκα επτά φορές μεγαλύτερη μάζα από την Γη, και ελαφρά μεγαλύτερη από τον Ουρανό. Ο Ποσειδώνας είναι πυκνότερος από τον Ουρανό αλλά μικρότερος σε μέγεθος διότι η μεγαλύτερη μάζα του πλανήτη προκαλεί μεγαλύτερη βαρυτική πίεση στην ατμόσφαιρά του. Ο Ποσειδώνας δεν είναι ορατός στο γυμνό μάτι.   

  

Το Σύμβολο του Ποσειδώνα:neptune symbol s

Το σύμβολο του Ποσειδώνα είναι η Τρίαινα. 

Γενικές Ιδιότητες και Αντιστοιχία

Δεκτικότητα, ευαισθησία, κατανόηση και συμπάθεια προς τους άλλους ανθρώπους. Ενορατικότητα, ιδεαλισμός, ευαισθησία, εύκολος επηρεασμός. 

Ψυχολογική αντιστοιχία με θετική μορφή

Δεκτικότητα, φαντασία και οραματισμός, ευαισθησία, στοχαστικότητα, άτομο που έχει την διάθεση να κατανοεί και να συμπάσχει με τους άλλους. Μία ονειροπόλα φύση τάση στον μυστικισμό. 

Ψυχολογική αντιστοιχία με αρνητική μορφή

Υπερευαισθησία, ασάφεια και έλλειψη διαύγειας, σύγχυση αλλοπρόσαλες αντιλήψεις, εξαπάτηση, έλλειψη οργάνωσης, τάσεις για ψέματα ή απατεωνιές. 

Γενική Βιολογική αντιστοιχία

Η επίφυση, το οσφυϊκό πλέγμα, η θολή ή εξασθενισμένη αύρη, παράλυση.  

Κοινωνιολογική αντιστοιχία

Άτομα με αρνητική οπτική της ζωής, τα οποία επηρεάζονται εύκολα από τους άλλους. Μέντιουμ. Άτομα με αμφίβολο χαρακτήρα. Απατεώνες. Ασθενικοί Τύποι.  

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετική σημασία: Ψυχικός, Τέχνη, πνευματικός, ρομαντικός, οραματιστής, ιδεαλιστής, πνευματικός, καλλιτεχνικός, έμπνευση, μαγνητισμός, διόραση, μυστικισμός, συναισθηματικός.

Αρνητική σημασία: Αυταπάτες, εξαπάτηση, δειλία, παραμόρφωση, ονειροπόλος, δολοπλόκος, φευγαλέος, παραίσθηση, τρέλλα, σύγχυση, παράλογος, φυγή, φαντασιόπληκτος.

Η Αστρολογική Επιρροή του Ποσειδώνα

Ο Ποσειδώνας είναι η Φαντασία. Κυβερνά το ένστικτο, τα οράματα, τις ψυχικές ικανότητες, την αίγλη, και ο,τιδήποτε ρευστό. Η ενέργεια του Ποσειδώνα είναι η ύλη των ονείρων. Ο Ποσειδώνας βρίσκει έκφραση στον χορό, την μουσική, την πίεση, την ονειροπόληση, τον ρομαντισμό. Ενισχύει την συμπόνια, διαλύει τα όρια, και ευαισθητοποιεί οτιδήποτε ακουμπά. Συμβολίζει επίσης την συμπαντική αγάπη, την κατανόηση και την ζεστασιά. Είναι ακόμη και η ικανότητα (ή η κατάρα) μας να αυτοθυσιαζόμαστε. Αν και είναι ιδεαλιστής και βαθιά πνευματικός, έχει και την σκοτεινή του πλευρά. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της ψευδαίσθησης, της σύγχυσης, της αοριστίας, και των ευσεβών επιθυμιών. Είναι η εξαπάτηση (θύμα ή θύτης). Είναι η απώλεια της επαφής από την πραγματικότητα και οι τάσεις φυγής, οι ψευδαισθήσεις και οι παραισθήσεις. Στον Ποσειδώνα ανήκουν τα υποκατάστατα που χρησιμοποιούμε για να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα (φάρμακα, αλκοόλ, κάπνισμα, ναρκωτικά).

Εάν στο ωροσκόπιο έχει θετική επιρροή, ο Ποσειδώνας χαρίζει καλλιτεχνικό ταλέντο και φαντασία, ρομαντική διάθεση, αγάπη στην εκμάθηση πνευματικών μαθημάτων, και ψυχικές ικανότητες. 

Εάν στο ωροσκόπιο έχει αρνητική επιρροή, προκαλεί χάος και αυξάνει την πιθανότητα για έξεις, υποχονδρία. 

Ο Ποσειδώνας δεν επηρεάζει τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Όπως όλοι οι εξωτερικοί πλανήτες, τείνει να επηρεάζει περισσότερο γενεές παρά άτομα. Όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν έχετε στο ωροσκόπιό σας έναν δυνατό Ποσειδώνα; Ο Ποσειδώνας έχει ισχυρή θέση εάν:

α’) Εάν καταλαμβάνει Γωνία, εάν δηλαδή βρίσκεται στον Πρώτο, Τέταρτο, Έβδομο, και Δέκατο Οίκο του Ωροσκοπίου σας. Είναι ιδιαίτερα ισχυρός εάν βρίσκεται πλησίον του Ωροσκόπου ή του Μεσουρανήματος,

β’) Εάν σχηματίζει στενές όψεις με άλλους πλανήτες, ειδικά με τον Ήλιο, την Σελήνη, και τον κυβερνήτη του Ωροσκόπου. 

γ’) Εάν υπάρχει πάνω από τρεις πλανήτες ή πολυαστρία στους Ιχθύες.

Ο Ποσειδώνας μένει σε κάθε ζώδιο περίπου δέκα τέσσερα έτη. 

Ο Ποσειδώνας κυβερνά το ζώδιο των Ιχθύων

Ο Ποσειδώνας στα Ζώδια

Η θέση του Ποσειδώνα περιγράφει τα πιο ιδεαλιστικά στοιχεία μίας γενεάς, και παράλληλα τα πλέον μη ρεαλιστικά. Η θέση του στο γενέθλιο ωροσκόπο αντιπροσωπεύει τον τομέα που εκδηλώνεται η φαντασία, ο ιδεαλισμός, ο πνευματισμός, αλλά και η άσκοπη περιπλάνηση, η σύγχυση, και απάτη. Μπορείτε να διαβάσετε για τον Ποσειδώνα στα ζώδια εδώ!

Ο Ποσειδώνας στους Οίκους

Ο Οίκος του Ωροσκοπίου που καταλαμβάνει ο Ποσειδώνας μας λέει σε πού μπορούμε να ανακαλύψουμε το βαθύτερο ένστικτό μας αλλά και σε ποίον τομέα της ζωής μας είμαστε επιρρεπείς στην απάτη. Μπορείτε να διαβάσετε για τον Ποσειδώνα στους Οίκους εδώ!


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan