Πρόσωπα & Γεγονότα

Ο Ουρανός έχει την έννοια του ξαφνικού και του απρόβλεπτου. Συμβολίζει την διορατικότητα, την πρωτοπορία και την πρωτότυπη σκέψη. Είναι η τρέλλα, το ξεσάλωμα, ο παράφρων.

Ο Ουρανός είναι ο επαναστάτης, ο ριζοσπάστης, αυτός που μας μαθαίνει πως να γίνουμε πραγματικά Άτομα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε ελεύθεροι από τους κανόνες που μας έχουν επιβληθεί. Βέβαια, μπορεί να περάσει και στην απέναντι όχθη, δηλαδή του ολοκληρωτισμού, καθώς πιστεύει πως η αλήθεια που πρεσβεύει είναι και η μόνη αλήθεια. Υπάρχουν περιπτώσεις που η επιρροή του Ουρανού προκαλεί συγκρούσεις μόνο και μόνο επειδή κάποιος θέλει να αισθάνεται «μοναδικός». 

Ο Ουρανός προκαλεί σοκ. Στα γενέθλια ωροσκόπια συμβολίζει εκείνη την πτυχή της προσωπικότητάς μας που είναι αυθεντική και επινοητική, αναζητά την ελευθερία, και δημιουργεί ξαφνικές αλλαγές. Μπορεί να δημιουργήσει άσκοπες επαναστάσεις, εκκεντρικότητα, ανησυχία, αναστάτωση, και νευρικότητα. Μπορεί να φέρει ξαφνικά γεγονότα που αλλάζουν την ζωή, συνήθως σε τομείς που δεν δίνουμε σημασία. Ο Ουρανός φροντίζει με την παρουσία του να σου κάνει τον κόσμο σου θρύψαλα.  

Ο Ουρανός δημιουργεί στιγμές ενορατικότητας, γεννά μοναδικές ιδέες, και νέα οράματα όταν εκείνα είναι αναγκαία. Είναι ο άρχοντας της εικονοκλαστικής ευφυΐας, της εφευρετικότητας, της πρωτοτυπίας, και οτιδήποτε σε πιάνει εξ απήνης. Όταν κάτι αναπάντεχο συμβεί στην ζωή μας, όπως μία ξαφνική απόλυση ή μία περίεργη επαγγελματική ευκαιρία, ένας έρωτας με την πρώτη ματιά ή αναπάντεχο διαζύγιο, το να κερδίσεις το λαχείο ή να δημιουργηθεί κρίση στο σπίτι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο Ουρανός είναι παρών.  

Είναι η τάση μας να πειραματιζόμαστε για να προκαλέσουμε. 

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της επανάστασης και της σύγχρονης εποχής καθώς είναι ο πρώτος πλανήτης που ανακαλύφθηκε με την χρήση της τεχνολογίας. Κυβερνά τον Ηλεκτρισμό, την Τεχνολογία, και οτιδήποτε καινοτόμο. Είναι η επιστήμη και ο επιστήμων.

Ο Ουρανός συμβολίζει την Αστρολογία και τους αστρολόγους.

uranus5a

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Ουρανός είναι ο έβδομος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε μέγεθος πλανήτης και ανήκει και αυτός στην κατηγορία των Γιγάντων Αερίων. Ανακαλύφθηκε το 1781 από τον Βρετανό αστρονόμο Ουίλιαμ Χέρσελ (William Herschel). Η ατμόσφαιρά του απαρτίζεται από πυκνά νέφη υδρογόνου, ηλίου και μεθανίου. Η θερμοκρασία του είναι στους -190 βαθμούς Κελσίου, έχει και αυτός δακτυλίους και διαθέτει είκοσι επτά δορυφόρους μικρών διαστάσεων. Η περίοδος περιφοράς του είναι 84 έτη περίπου, ενώ η περίοδος περιστροφής του (ανάδρομη) 18 ώρες περίπου. Η μάζα του είναι 14,50 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης. Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τον Ουρανό από όλους τους άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος είναι ότι ο άξονας περιστροφής γύρω από τον εαυτό του βρίσκεται σχεδόν πάνω στην εκλειπτική, το επίπεδο δηλαδή πάνω το οποίο βρίσκεται η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο (οι πόλοι του είναι στον ισημερινό του). Έτσι, καθώς ο Ουρανός περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο και τον εαυτό του, μοιάζει σαν να «κυλά» πάνω στην τροχιά του. Η ημέρα και η νύκτα του διαρκούν περίπου 42 έτη.


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ (28/03/1935-15/05/1942)

Αυτή η περίοδος σηματοδότησε την άνοδο και την πτώση της τρίτης πολιτικής ιδεολογίας του 20ου αιώνας, του μονοκομματικού εθνικιστικού κράτους. Η ανάγκη της ανθρωπότητας, και κυρίως της Ευρώπης, να πατήσει πάνω στα εθνικά κόμματα ήταν τόσο η απειλή του κομμουνισμού ο οποίος είχε κάνει δυναμικά την εμφάνισή του (ΕΣΣΔ, Γερμανία, Ισπανία, Κίνα) αλλά και το «δυτικό μοντέλο» που εξαθλίωσε τους ηττημένους του πρώτου παγκοσμίου πολέμου αλλά και από γεγονός ότι τα παλαιοκομματικά στοιχεία των κρατών είχαν διαιωνίσει τόσο την οικονομική κρίση του 1929 όσο και την ηθική κατάπτωση κι εξαθλίωση που προκάλεσε αυτή. Επίσης, η πολιτική του κατευνασμού (κυρίως της Βρεττανίας υπό τον Τσάμπερλαιν), οδήγησε σε ανοικτό πόλεμο και την ανθρωπότητα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το οξύμωρο είναι πως τόσο ο Στάλιν όσο και ο Τσώρτσιλ, όταν έβλεπαν την ήττα προ των πυλών, έβγαλαν λόγους που έγειραν τα εθνικά συναισθήματα των λαών τους.


Το 1936, εγκαταλείφθηκε οριστικά ο «κανόνας του χρυσού», οδηγώντας στην υιοθέτηση του δολαρίου στον καθορισμό της αξίας των νομισμάτων των κρατών. Το αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή κατάρρευση της Βρεττανικής Αυτοκρατορίας καθώς όλα τα κράτη άρχισαν να αποδεσμεύονται από την λίρα.


Στην τέχνη είχαμε την εισαγωγή της τζαζ, του σουΐνγκ και των μεγάλων ορχηστρών.


Οι γεννημένοι αυτό το διάστημα, γεύτηκαν τι σημαίνει ξεριζωμός και επιβολή. Όταν αυτή η γενεά ενηλικιώθηκε, αναγκάστηκε να βρίσκει οποιαδήποτε εργασία ώστε να καλύψει τις ανάγκες της. Η επαναστατικότητα της περιόδου εμφανίστηκε μέσα από το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ταύρου, τον χορό και το τραγούδι. Γεννήθηκε το ροκ εν ρολ.


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ (15/05/1942-10/06/1949)

Το 1942 σηματοδοτεί την πλήρη εμπλοκή των Η.Π.Α στον  Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό ήταν και το έναυσμα του χωρισμού του κόσμου σε δύο στρατόπεδα, το Ανατολικό με υπερδύναμη την Ε.Σ.Σ.Δ και το Δυτικό με υπερδύναμη τις Η.Π.Α. Επειδή ο κόσμος δεν άντεχε άλλον έναν παγκόσμιο πόλεμο, αναγκάστηκε να ανακαλύψει νέες μεθόδους επικοινωνίας. Χάρη σε αυτό το ουτοπικό όνειρο γεννήθηκε ο Ο.Η.Ε. Παράλληλα, γεννήθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής.


Η γενεά αυτή έζησε τον πόλεμο και τον διχασμό. Όταν ενηλικιώθηκε, αναζήτησε νέους τρόπους εκφράσεως και την ανάγκη τους να ζήσουν και πάλι σαν παιδιά. Έτσι η περίοδος αυτή γέννησε την πολύχρωμη και άκρως πρωτοποριακή δεκαετία του ’60.


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ (10/06/1949-10/06/1956)

Το 1949, το κεφάλαιο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κλείνει οριστικά. Η ανάγκη τώρα είναι να ανοικοδομηθούν όλες οι χώρες που καταστράφηκαν από τον πόλεμο. Όμως οι μεγάλες αποικιακές δυνάμεις (Γαλλία, Η.Β) αν και προσπάθησαν να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς ελέγχου, δεν τα κατάφεραν. Νέοι ηγέτες, επαναστάτες, με όραμα την ανεξαρτησία της πατρίδας τους ξεκίνησαν ένοπλο αντι-αποικιακό αγώνα (Ινδία, Ινδοκίνα, Κύπρος, Χώρες του Μαγκρέμπ, Αραβικές χώρες).


Η γενεά αυτή μεγάλωσε χωρίς την ασφάλεια της οικογένειας, λόγω των νεκρών γονέων, την καταστροφή των οικιών, ακόμη και τον διαμελισμό των οικογενειών. Ακριβώς επειδή δεν είχαν καθοδήγηση, ανέπτυξαν εχθρότητα σε κάθε τι παραδοσιακό. Έτσι γεννήθηκε το κίνημα των Χίππυς και οι αγώνες ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή των δυνάμεων σε άλλες χώρες (διαδηλώσεις για το Βιετνάμ, την Παλαιστίνη, τα δικτατορικά καθεστώτα).


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ (24/08/1955-01/11/1961)

Το διάστημα αυτό, σηματοδότησε το τέλος των μεγάλων δυνάμεων του παρελθόντος (Γαλλία, Η.Β.) και την ανάδειξη νέων, των Η.Π.Α και των Ε.Σ.Σ.Δ. Πλέον δεν μιλάμε για Μεγάλες Δυνάμεις αλλά για Υπερδυνάμεις. Νέα όπλα, νέα μορφές επίδειξης ισχύος. Αρχίζουν να υπάρχουν οι πρώτες υποκινούμενες επαναστάσεις ανάλογα σε ποιο μπλοκ θέλουν να ενταχθούν. Το λεγόμενο Baby boom είναι γεγονός (η έκρηξη γεννήσεων).


Οι γεννημένοι σε αυτήν την περίοδο βιώνουν για πρώτη φορά ηρεμία και λίγη καλή ζωή. Όταν ενηλικιώθηκε αυτή η γενεά, ξεκίνησε η σεξουαλική απελευθέρωση. Το μπικίνι πλέον ήταν απαραίτητο αξεσουάρ στην παραλία.


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ (01/11/1961-28/09/1968)

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την εισαγωγή της τεχνολογίας στην κάλυψη των αναγκών της «μέσης νοικοκυράς». Ηλεκτρικά πλυντήρια, ηλεκτρικές σκούπες, ηλεκτρικές κουζίνες, τα πάντα στην υπηρεσία της. Το ραδιόφωνο και σιγά σιγά η τηλεόραση δημιουργούν μία ευρύτερη μεσοαστική τάξη.


Οι γεννημένοι σε αυτήν την περίοδο ζουν μέσα σε ένα κράμα μικροαστισμού και μεγαλοαστισμού. Έχουν αρκετές ελευθερίες αλλά δεν μπορούν να γλιτώσουν από τον μικροαστισμό των γονέων τους, δημιουργώντας έτσι θέματα αποδοχής. Το αποτέλεσμα είναι η γέννηση του κινήματος των Πανκ.


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ (28/09/1968-21/11/1974)

Η εποχή της κρίσης της οικογένειας και των δεσμών. Ο γάμος περνάει κρίση καθώς θεωρείται ξεπερασμένος. Η ανάγκη των ανθρώπων για νέες μορφές αγάπης και συντροφικότητας, οδήγησε στην Παγκόσμια Αγάπη, μέσα από κινήματα όπως των Χίππυς. Είναι όμως κι εποχή που ξεκινούν έντονες κοινωνικές αναταράξεις, οι οποίες προκαλούν τριγμούς στους κοινωνικούς ιστούς των χωρών (ο πόλεμος του Βιετνάμ, η Άνοιξη της Πράγας, ο Μάης του ’68). Η Τέχνη γίνεται εντελώς ανατρεπτική.


Οι γεννημένοι σε αυτήν την περίοδο μεγαλώνουν με την επανάσταση μέσα τους. Γαλουχούνται σε τελείως διαφορετικές έννοιες δεσμών από ό,τι οι προηγούμενες γενεές. Με την ενηλικίωσή τους, η συγκεκριμένη γενεά κλήθηκε να ξεπεράσει αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ο γάμος και το διαζύγιο πλέον είναι το ίδιο εύκολα, για αυτό και η συγκεκριμένη γενεά έχει θέματα με τις σχέσεις της.


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ (21/11/1974-16/11/1981)

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την μέγιστη δύναμη του Ουρανού (έξαρση). Η περίοδος αυτή τα έχει όλα. Γρήγορο σεξ, γρήγορο χρήμα, βία, ναρκωτικά, ντίσκο. Η σεξουαλική επανάσταση μετατρέπεται σε ένα παρακμιακό όργιο. Το Έιτζ εμφανίζεται ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης.


Οι γεννημένοι σε αυτήν την περίοδο μεγάλωσαν αναζητώντας το τρίπτυχο σεξ, χρήματα, καταξίωση. Τα πάντα είναι επιτρεπτά και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή η γενεά κτυπήθηκε (και θα κτυπηθεί) περισσότερο από την οικονομική κρίση.


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ (16/11/1981-02/12/1988)

Η τεχνολογία είναι αυτή που μας φέρνει πιο κοντά. Χάρη σε αυτήν, ο κόσμος άρχισε να γίνεται ολοένα και μικρότερος. Οι υπολογιστές, τα μέσα μεταφοράς, τα μέσα επικοινωνίας, όλα βοηθούν στην φιλελευθεροποίηση των κοινωνιών. Βέβαια, η ανάγκη για περισσότερη ενέργεια έστησε το πεδίο για μεγάλα οικολογικά εγκλήματα, όπως π.χ. το Τσερνόμπιλ.


Η γενεά αυτή γνώρισε πραγματικά τι σημαίνει ποιοτική ζωή. Ταξείδεψε, μορφώθηκε, γνώρισε τι σημαίνει ελευθερία. Η συγκεκριμένη γενεά είναι αυτή που δεν θα διστάσει να φύγει από τον τόπο της ώστε να διατηρήσει τον τρόπο ζωής της.


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ (15/02/1988-12/01/1996)

Ένας άνεμος ελευθερίας απλώθηκε σε όλον τον κόσμο. Η αστική δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο καθώς η Ε.Σ.Σ.Δ κατέρρευσε οικονομικά λόγω της αδυναμίας της στην προσαρμογή σε άλλα οικονομικά μοντέλα. Ο κόσμος πραγματικά εκείνη την περίοδο ξεσπιτώθηκε καθώς έχασε την εργασία του, την πατρίδα του, όλα αυτά που θεωρούσε δεδομένα. Το παραδοσιακό μοντέλο οικονομίας κτυπήθηκε βάναυσα (χρηματιστηριακές κρίσεις, πρόβλημα στην οικονομία των Η.Π.Α). Ζήσαμε επίσης την μονοκρατορία των Η.Π.Α.  


Η γενεά αυτή μπορεί να θεωρηθεί η «χαμένη γενεά». Τα παιδιά αυτά τώρα ενηλικιώθηκαν και ζουν από πρώτο χέρι το τι σημαίνει κατάρρευση της οικονομίας. Παρότι έχουν σημαντικά καλύτερη εκπαίδευση από κάθε άλλη προηγούμενη γενεά έχουν και τον μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας. Πολύ δύσκολα θα γευτούν την ποιοτική ζωή καθώς θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος των παροχών που είχαν ως ανήλικοι. Για αυτό και αυτή η γενεά θα αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι της, την οικογένειά της, την πατρίδας της).


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ (12/01/1996-30/12/2003)

Το 1996 ο Κόσμος βρέθηκε στην χαραυγή της τεχνολογικής επανάστασης. Νέοι υπολογιστές, νέοι τρόποι επικοινωνίας. Το Διαδίκτυο μπήκε σταθερά στις ζωές μας. Η Παγκοσμιοποίηση είναι γεγονός. Το Ευρώ έφερε επανάσταση στις συναλλαγές μας καθώς έσπασε τα παραδοσιακά σύνορα των χωρών.


Η γενεά αυτή τώρα ενηλικιώνεται. Αυτή είναι η γενεά που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο που έχουμε βρεθεί τώρα καθώς είναι εκπαιδευμένη πλήρως στην νέα μορφή του κόσμου. Στο χέρι της είναι πως θα τον διαμορφώσει καθώς μπορεί να ξεχάσει τι σημαίνει άνθρωπος και τι ανθρωπιά.


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ (10/03/2003-28/05/2010)

Η περίοδος αυτή μπορεί να λάβει πολλούς χαρακτηρισμούς. Από την μία υπήρξε μεγάλη απελευθέρωση σε οτιδήποτε θεωρούνταν καταπιεστικό. Τα όρια χάθηκαν. Το κάθε τι έχασε την έννοιά του και η δικτατορία «του πολιτικώς ορθού» είναι γεγονός. Από την μία υπήρξε ανοχή σε οτιδήποτε και από την άλλη υπήρξε κυνήγι σε οτιδήποτε δεν συμφωνούσε με αυτήν την γραμμή. Μέσα σε αυτό το διάστημα γιγαντώθηκε ο Ισλαμικός Φονταμενταλισμός.


Η γενεά αυτή τώρα είναι παιδιά αλλά βλέπουν έναν κόσμο να χάνεται μέσα από τον παραλογισμό του «σωστού». Ας ελπίσουμε πως δεν θα βιώσουν την μεγάλη αναταραχή που διαδέχτηκε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (Ο Ουρανός βρισκόταν από το 1919 έως το 1928 και πάλι στους Ιχθύες).


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ (28/05/2010-15/05/2018)

Το 2010 σηματοδότησε την απαρχή πολλών εντάσεων και πολέμων (Συρία, Κριμαία). Η βία είναι έκδηλη, είτε είναι οικονομική είτε είναι φυσική. Το να επιβάλει κανείς με βία αυτό που θέλει είναι αρκετά εύκολο αρκεί να είναι έτοιμος για όλα (το παράδειγμα των Αθηναίων με τους Μηλίους). Η Αραβική Άνοιξη άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου με το Ισλαμικό Κράτος να μονοπωλεί τα καθημερινά δελτία ειδήσεων, με τον πόλεμο που διεξάγει στην Συρία και το Ιράκ και τα συνεχή τρομοκρατικά κτυπήματα. Η Οικονομική Κρίση οδήγησε σε βίαιη ανατροπή των κοινωνιών (το παράδειγμα της Κρίσης του ’29). Οι μικρές εστίες είναι ικανές να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα (κρίση του Μεσοπολέμου). Παντού εστίες πολέμου, έστω και περιφερειακές. Ο Ουρανός, το διάστημα που παρέμεινε στον Κριό, ουσιαστικά ευνούχισε τον Άνδρα. Το κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλόφιλων, οδήγησε στην μείωση και απαξίωση των ανδρών, με κύριο εργαλείο την τέχνη. Επίσης, ο ελεύθερος λόγος πέθανε, άλλωστε ο Κριός φημίζεται για την έλλειψη διαλόγου και εμμονής στην άποψή του. Όποιος είχε αντίθετη άποψη ήταν «σεξιστής», «φασίστας», «ναζί». Ο αναρχισμός Ουρανού σε συνδυασμό την πολεμική του Κριού δημιούργησε βίαια ακτιβιστικά κινήματα, κυρίως από νεαρά άτομα, όπως η ΑντίΦα.   


Η γενεά αυτή θα είναι εκείνη που όταν ενηλικιωθεί θα πάρει ξανά τα όπλα για να υπερασπιστεί την ελευθερία της.


ΣΥΜΒΟΛΟ: urano

Το σύμβολο του Ουρανού μοιάζει σαν κλασσική κεραία τηλεοράσεως, το οποίο ταιριάζει πλήρως στον πλανήτη που συνδέεται με τον ηλεκτρισμό, την τεχνολογία, και το μέλλον. Το σύμβολο επίσης έχει ενσωματωμένο και το γράμμα Η, το οποίο παραπέμπει στον William Herschel που ανακάλυψε τον πλανήτη το 1781.  


ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Γενικές Ιδιότητες: Ξάφνιασμα, επανάσταση, αλλαγή, απελευθέρωση, πρωτοτυπία.


Θετική ψυχολογική σημασία: Φιλία, αμφισβήτηση, αναμόρφωση, ειλικρίνεια, ανεξαρτησία, αποκάλυψη, επαναστατικότητα, ιδιαιτερότητα, ισότητα, κοινωνικότητα, προοδευτικότητα, εφευρετικότητα, μεταρρύθμιση, αυθορμητισμός, επαναστατικότητα, ελευθερία, δράση.


Αρνητική ψυχολογική σημασία: Αδιακρισία, εκκεντρικότητα, αδιαλλαξία, αναποφασιστικότητα, αντίδραση, περιέργεια, αποστασιοποίηση, σκληρότητα, διαστροφή, φανατισμός, έλλειψη φραγμών, ισχυρογνωμοσύνη, ανατρεπτικότητα.


Γενική Βιολογική αντιστοιχία: Συνδέσεις με το νευρικό σύστημα, με τις μήνιγγες του εγκεφάλου, με τον αδένα της υπόφυσης και τον νωτιαίο μυελό.


Κοινωνιολογική αντιστοιχία: Αναμορφωτές, εφευρέτες, τεχνικοί. Επαναστάτες και ανατροπείς.Ο Ουρανός μένει σε κάθε ζώδιο περίπου επτά έτη. Όπως ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, έτσι και ο Ουρανός επηρεάζει κυρίως γενεές.  


Στο ατομικό ωροσκόπιο η επιρροή του είναι δυσδιάκριτη, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Όταν όμως ο Ουρανός έχει δεσπόζουσα θέση σε γενέθλιο ωροσκόπιο, τότε αυτό είναι το σημάδι που γεννά ιδιοφυίες, ιδεαλιστές, εικονοκλάστες, αντικομφορμιστές, εκκεντρικούς, εφευρέτες, επαναστάτες, και αστρολόγους. 


Και όταν μέσα στην ογδοντατετράχρονη πορεία του μέσα στον Ζωδιακό ενεργοποιεί τον Ήλιο, την Σελήνη και τους άλλους πλανήτες του γενέθλιου ωροσκοπίου, δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση, γίνονται ανόητα ατυχήματα, σοβαρές ανακατατάξεις στις σχέσεις, απίστευτες επαγγελματικές μεταβολές, κι εν συντομία, δημιουργείται εκείνη η χαοτική κατάσταση που χρειάζεται προκειμένου να απελευθερωθούμε από τα δεσμά μας.   


Ο Ουρανός, όπως και οι λοιποί εξωκρόνιοι πλανήτες, επηρεάζει περισσότερο γενεές παρά άτομα, εκτός κι αν κατέχει μέσα στο γενέθλιο ωροσκόπιο ισχυρή θέση. Ισχυρή θέση ορίζεται ως εξής:


α’) Εάν βρίσκεται σε μία από τις τέσσερεις Γωνίες του ωροσκοπίου, δηλαδή τις ακμές του πρώτου, τετάρτου, εβδόμου και δεκάτου οίκων. Είναι ιδιαιτέρως ισχυρός εάν βρίσκεται εντός 8° από τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα.  

β’) Σχηματίζει αρκετές στενές όψεις με άλλους πλανήτες, ιδιαιτέρως με τον Ήλιο, την Σελήνη, ή τον Κυβερνήτη του Ωροσκόπου. 

γ’) Υπάρχει πολυαστρία στον Υδροχόο.

 

Ο Ουρανός κυβερνά το ζώδιο του Υδροχόου.

 

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ πως ερμηνεύεται η θέση του Ουρανού στα ζώδια.


Μπορείτε να διαβάσετε εδώ πως ερμηνεύεται η θέση του Ουρανού στους Οίκους. 


Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Περισσότερα

Τα Φώτα: Η σημασία τους στην Αστρολογία

Πολλοί γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο (Κριός, Ταύρος κλπ. κλπ.), κάποιοι γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους και κάποιοι έχουν ακούσει για Άρη, Αφροδίτη, Ερμή. Λίγοι όμως κατανοούν την δυναμική που δίνουν σε έναν προσωπικό Χάρτη και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν το τί πραγματικά είναι και τί συμβολίζουν. 

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Περισσότερα

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Περισσότερα

Οι Εκλείψεις

Η Έκλειψη σαν φυσικό γεγονός πάντα γοήτευε και φόβιζε τον άνθρωπο από τότε που πρωτοαντίκρυσε το φαινόμενο, την συσκότιση δηλαδή -ολική ή μερική-, του Ηλίου ή της Σελήνης εξ αιτίας της κίνησης της Γης. Δείτε εδώ το βίντεο!

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Περισσότερα

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ

Ορισμός: Ως όψη στην Αστρολογία ορίζεται η γωνιακή σχέση που έχουν δύο Πλανήτες μεταξύ τους η οποία μετράται σε μοίρες.

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Περισσότερα

Οι Ανάδρομοι Πλανήτες

Στην Αστρολογία δεν υπάρχει τίποτα πιο παρεξηγημένο, που να μην έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ όσο η ανάδρομη κίνηση των πλανητών. Είναι καταπληκτικό πως τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν από αστρολογικούς χάρτες, δεν γνωρίζουν τον Ωροσκόπο τους, πανικοβάλλονται όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος.

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Περισσότερα

ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Περισσότερα
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan