Ποίες είναι οι πλανητικές διατάξεις του Marc Edmund Jones;

Το 1941, ο αστρολόγος Marc Edmund Jones ανακάλυψε επτά πλανητικές διατάξεις που λειτουργούν όπως οι διαχωρισμοί των ημισφαιρίων, χωρίς να λαμβάνονται υπ΄ όψιν συγκεκριμένα ζώδια και πλανήτες. Από τούδε και μέχρι σήμερον, αυτές οι διατάξεις έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης από πολλούς σπουδαστές της αστρολογίας, προσπαθώντας να δώσουν νόημα σε αυτούς. Οι επτά διατάξεις είναι οι εξής:


Η Δέσμη (The bundle): Όταν όλοι οι πλανήτες είναι συγκεντρωμένοι εντός τεσσάρων ζωδίων ή 120°, έχουμε bundle, ανεξάρτητα από ποιά ζώδια εμπλέκονται ή πού στο ωροσκόπιο η Δέσμη των πλανητών τυγχάνει να πέφτει. Αυτή η διάταξη χαρίζει καθαρό μυαλό, ενδιαφέροντα που δεν αλλάζουν εύκολα, αυτοπεποίθηση, και προσωπική δύναμη. Την ίδια στιγμή όμως περιορίζει: Εκείνος που έχει την συγκεκριμένη διάταξη είναι ισχυρός εκεί που θέλει να είναι ισχυρός, και πλήρως ασυναίσθητος εκεί που αδιαφορεί.     


Κούπα (The bowl): Αν οι πλανήτες σου καλύπτουν ένα εύρος άνω των 120° αλλά όχι περισσότερο από 180° (ή τον μισό ζωδιακό), τότε έχεις την διάταξη «Κούπα». Η συγκεκριμένη διάταξη σου προσδίδει κίνηση, κίνητρο, ενθάρρυνση. Από την άλλη, μπορεί να νιώθεις συνέχεια ότι κάτι σου λείπει. Σε αυτήν την περίπτωση, αναζητάς τρόπους προκειμένου να καλύψεις αυτό το κενό. Συνήθως αυτήν την διάταξη ωροσκοπίου την έχουν ακτιβιστές.    


Το Δοχείο (The bucket): Το Δοχείο είναι σαν την Κούπα με την διαφορά πως ένας πλανήτης (ή ακόμη και δύο εάν βρίσκονται σε σύνοδο) είναι αποκομμένος από τους υπόλοιπους. Αυτός ο μοναχικός πλανήτης, η λαβή του κουβά, είναι το εστιακό σημείο του ωροσκοπίου. Οι ανάγκες αυτού του πλανήτη μονοπωλούν την προσοχή σου. Ο Marc Edmund Jones συνέκρινε αυτόν τον πλανήτη τον πονόδοντο. Συνέχεια σε απασχολεί και ενίοτε προκαλεί πόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή, όσο κι αν φανεί περίεργο, ισορροπεί το υπόλοιπο ωροσκόπιο. Πρέπει να σημειώσουμε την μέγιστη αξία που έχει το ζώδιο και ο οίκος που βρίσκεται ο πλανήτης, καθώς ο συνδυασμός σε περιγράφει με μοναδικό τρόπο.


Η Ατμομηχανή (The locomotive): Αν οι δέκα πλανήτες του ωροσκοπίου σου βρίσκονται στην σειρά στα δύο τρίτα του ζωδιακού, τότε έχεις πρακτικότητα, αντοχή και κίνητρο. Ο σπουδαιότερος πλανήτης του μοτίβου είναι ο πρώτος στην σειρά καθώς είναι εκείνος που είναι η ατμομηχανή που σέρνει τους υπόλοιπους πλανήτες.  


Διασκοπισμένος (The splash): Είναι ακριβώς όπως ακούγεται, σε αυτή τη διάταξη οι πλανήτες είναι πάνω κάτω διασκορπισμένοι σε ολόκληρο το ωροσκόπιο, με μερικά κενά, διότι μην ξεχνάς πως υπάρχουν δέκα πλανήτες και δώδεκα ζώδια. Με αυτή την διάταξη, οι πλούσιες εμπειρίες που προσφέρει η ζωή είναι δικές σου να τις γευτείς. Που είναι το μειονέκτημα; Διασκορπίζεις την ενέργεια και την προσοχή σου σε πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα. Μπορεί να γίνεις επιπόλαιος και αλλοπρόσαλλος. 


Διευρυμένος (The splay): Σε αυτή τη διάταξη, οι πλανήτες είναι διασκορπισμένοι στο ωροσκόπιο ανόμοια, έχοντας τουλάχιστον μία συμπύκνωση τριών ή περισσοτέρων πλανητών. Αν έχεις αυτήν την διάταξη είσαι ανεξάρτητος, με ιδιαίτερη την αίσθηση της προστασίας των συμφερόντων σου, και μία άρνηση να υποκύπτεις στις απαιτήσεις της κοινής γνώμης.


Η Τραμπάλα (The seesaw): Αν έχεις δύο ομάδες πλανητών που βρίσκονται απέναντι η μία από την άλλη και μεσολαβούν μερικοί άδειοι οίκοι σε κάθε πλευρά, ανεβοκατεβαίνεις πάνω στη τραμπάλα των καταστάσεων και των εμπειριών. Είσαι ένας υπέροχος διαμεσολαβητής, κριτής, και διαχειριστής. Επειδή αναγνωρίζεις τις δύο πλευρές του εαυτού σου, μπορείς να δεις τις καταστάσεις αντικειμενικά,   Μπορεί επίσης να νιώθεις εσωτερικά διχοτομημένος επειδή έχεις δύο τύπων ικανότητες και δύο τύπων επιθυμίες, οπότε σου είναι δύσκολο να βρεις τρόπο να ικανοποιήσεις και τις δύο. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan