Ας δούμε το τι σημαίνουν οι δεσμοί της Σελήνη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου.


Σε προσωπικό επίπεδο, όσοι έχουν τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου καλούνται να μάθουν να αγαπούν τους εαυτούς τους. Ο Υδροχόος είναι φιλικός, είναι ατομιστής, είναι επαναστάτης, αλλά όλα αυτά τα κάνει επειδή δεν αντέχει το Εγώ του. Ο Λέοντας του δείχνει τον δρόμο για να μάθει να αγαπά και να χαίρεται αυτό που είναι, και να προστατεύει ως πεφωτισμένος δεσπότης τους ανθρώπους, παρά να τους καταπιέζει ως κομμουνιστής δικτάτορας.


Με αυτούς τους δεσμούς, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μέσα από μία ομάδα θα μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματα του κόσμο. Η ομάδα, η συλλογική εργασία, η απόρριψη κάθε αρχηγικής προοπτικής (έστω κι αν στο τέλος εκείνοι είναι που την αποζητούν, είναι όλα εκείνα που πιστεύουν ότι θα τους κάνουν ευτυχισμένους. Είναι όμως έτσι; Όχι. Αργά η γρήγορα θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι έχουν επιθυμίες, και κυρίως, θα θελήσουν να αναδειχθούν. Πολύ δύσκολα θα ανεχθούν να παραμείνουν ασήμαντοι μέσα σε μία σούπα ανθρώπων. Τότε είναι που θα αρχίσουν να ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους.


Αν κάνουν το λάθος και εμμένουν στις επιταγές του Υδροχόου, τότε θα είναι πάντα μικροί και θα μισούν εκείνους που αναδεικνύονται. Θα παλεύουν μέσα από συλλογικότητες χωρίς όμως ποτέ να είναι ευτυχισμένοι. Θα αλλάζουν συνέχεια ομάδες επειδή “πάντα κάποιος προδίδει τον αγώνα”. Στην χειρότερη, θα αποτελούν τα ζωντανά απολιθώματα του παρελθόντος τους, με αποτέλεσμα να γίνουν καρικατούρες. Σκεφθείτε πχ έναν χίππυ στην ηλικία των 80.


Αν κάνουν το λάθος και αποδεχθούν τα κελεύσματα του Λέοντα αδιακρίτως, τότε θα πραγματώσουν τις αρνητικές πτυχές του Λέοντα, όπως την αλαζονεία, την καταπίεση, τον άκρατο εγωισμό, τον παλιμπαιδισμό, την άρνηση της άποψης του άλλου, την ανάγκη να περιστοιχίζονται από άτομα χαμηλής υποστάθμης ώστε να τονώνουν την εγωπάθειά τους.


Το δέον αυτών των δεσμών είναι να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, να αποδέχεσαι τελικά το αξίωμα ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι, αλλά να φροντίζεις να αναδεικνύεις τις αρετές τους, ότι το άτομο μπορεί να προσφέρει εξίσου καλά και χωρίς την ανάγκη μίας ομάδας, ότι μπορείς να διακριθείς αλλά για το καλό του συνόλου, να μάθεις ότι ηγέτης δεν σημαίνει τύρρανος.Το Καρμικό μάθημα των Δεσμών Λέοντα-Υδροχόου

Όσοι έχουν αυτούς τους δεσμούς προέρχονται από προηγούμενες ενσαρκώσεις όπου ασχολήθηκαν με ασυνήθιστες δραστηριότητες. Έχοντας αφιερώσει την ζωή τους στον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών των άλλων, ξέχασαν πως έπρεπε να κοιτάξουν και τις δικές τους ανάγκες. Μέσα από χώρους Υδροχοϊκούς πολέμησαν κάθε τί που πίστευαν ότι είναι εξουσία. Επί της ουσίας, μισώντας αυτό που ήταν, το απέρριψαν. Ο ιστορικός παραλληλισμός θα μπορούσε να είναι όλοι εκείνοι οι πλούσιοι αστοί, που χορτασμένοι άρχισαν να παλεύουν για τα δικαιώματα του Λαού (π.χ. Γαλλική Επανάσταση). Μπορεί να υπήρξαν συνδικαλιστές, σουφραζέτες, επιστήμονες πολύ μπροστά από την εποχή τους, επαναστάτες. Τώρα πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να αγαπούν αυτό που είναι. Μέσα από την χρησιμοποίηση των αρετών τους θα θελήσουν να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο. Οι επιθυμίες τους θα γίνουν αυτοσκοπός και θα θελήσουν να επιτύχουν, ακόμη κι αν στην πορεία πατήσουν επί πτωμάτων. Όταν όμως ολοκληρωθεί η ανάδειξή τους, θα τους θυμηθούν και θα τους αποζημιώσουν. Επίσης, θα μάθουν να αγαπούν με πάθος, και αληθινά, όχι για την εμπειρία και την πρόκληση της αιδούς.

 

Βρείτε τους Δεσμούς της Σελήνης στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας εδώ!


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan