Ας δούμε τι σημαίνουν οι δεσμοί της Σελήνη στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω.

Σε προσωπικό επίπεδο, όσοι έχουν τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα  Καρκίνου-Αιγόκερω καλούνται να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, καθώς ο άξονας αυτός έχει έντονο το άρωμα καταπίεσης από τους γονείς. Ο Αιγόκερως είναι σκληρός, φιλόδοξος, θέλει την καταξίωση, την οικονομική και την επαγγελματική, και όλα αυτά επειδή θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από τον πατέρα του ή από το σκληρό περιβάλλον που μεγάλωσε. Ο Καρκίνος του δείχνει τον δρόμο να αποδεχτεί τα συναισθήματά του, και να αντιληφθεί ότι χωρίς να απολαμβάνει την αγάπη της οικογένειας η επιτυχία και η καταξίωση γίνονται έννοιες κενές.


Με αυτούς τους δεσμούς, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα χρήματα και η εξουσία είναι εκείνα που κινούν τον κόσμο, και όσο περισσότερα χρήματα και εξουσία κατέχεις τόσο πιο ευτυχισμένος μπορεί να είσαι. Για αυτό, όταν νιώσουν ότι όλα όσα έχουν καταφέρει τους έχουν κάνει σκληρούς και τους έχουν απομακρύνει από τους ανθρώπους, τότε θα καταλάβουν ότι είναι καιρός να χαλαρώσουν και να δώσουν κάτι στους αγαπημένους τους.


Αν κάνουν το λάθος και εμμένουν στις επιταγές του Αιγόκερω, τότε θα παραμείνουν σε έναν κόσμο όπου τα πάντα μετρώνται με το κατά πόσο μπορείς να βρεθείς στην κορυφή. Για αυτό και θα πατήσουν επί πτωμάτων προκειμένου να φθάσουν ψηλά. Αν έχουν οικογένεια, θα την ξεχάσουν προκειμένου να κάνουν τις φιλοδοξίες τους πράξη. Αν δεν έχουν, είναι πιθανό να μην αποκτήσουν ποτέ διότι θεωρούν ότι η οικογένεια αποτελεί τροχοπέδη.


Αν κάνουν το λάθος και αποδεχθούν τα κελεύσματα του Καρκίνου αδιακρίτως, τότε θα πραγματώσουν τις αρνητικές πτυχές του Καρκίνου, όπως την κυκλοθυμικότητα, τις συναισθηματικές εξάρσεις, το παράπονο, την αφόρητη πίεση στα μέλη της οικογένειας τους, εμμονές για όσα δεν πέτυχαν στο παρελθόν, μπορεί ακόμη και να εγκαταλείψουν μία επιτυχημένη σταδιοδρομία προκειμένου να αφιερωθούν πλήρως στα αγαπημένα τους πρόσωπα.


Το δέον αυτών των δεσμών είναι να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά τα συναισθήματα. Η εξουσία είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί θετικά εάν υπάρχει αγάπη και θέληση για προστασία όσων υπήρξαν άτυχοι στην ζωή τους. Η οικογένεια δεν είναι κάτι κακό, ασχέτως εάν βιώσαν είτε την καταπίεση είτε την υπερπροστασία. Μέσα από την οικογένεια και την επιτυχημένη σταδιοδρομία θα είναι πλήρεις άνθρωποι. Μπορεί να αγαπήσουν την πατρίδα τους και να κάνουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες, όχι για την απόκτηση εξουσίας αλλά για να γίνουν οι πολιτικοί που ο κόσμος θέλει ως ηγέτες.


Καρμικό Μάθημα

Αν έχετε γεννηθεί με αυτούς τους Δεσμούς οι προηγούμενες ενσαρκώσεις σας, πραγματοποιήθηκαν μέσα σε δύσκολες και περιοριστικές συνθήκες. Η ζωή σας ίσως δεν είχε σταθερότητα, ή ένα μέρος που να το ονομάζετε σπίτι-οικογένεια-πατρίδα. Μπορεί ακόμα να μεγαλώσατε σε ένα πολύ προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Σε αυτήν την ενσάρκωση καλείστε μέσα από ιδεολογίες ή από την εστίαση της ενέργειάς σας, στην δημιουργία μίας σταθερής οικογενειακής ζωής. Το να είστε τα άτομα με τον κομβικό ρόλο στην οικογένεια, είναι αυτό που σας δίνει την μεγαλύτερη χαρά. Τις καταστάσεις και τους ανθρώπους τα πλησιάζετε με συναίσθημα κι ευαισθησία. Η μεγάλη φαντασία σας θα μπορέσει να βρει δημιουργική διέξοδο. Θα χρησιμοποιήσετε τις γνωριμίες που θα κάνετε προκειμένου να πάτε όπου θέλετε. Κατά την διάρκεια της ζωής σας θα χρειαστεί να πατήσετε πάνω σε ανθρώπους προκειμένου να ανεβείτε ψηλά. Αυτό όμως δεν θα το δειτε αρνητικά, και παρόλο που μπορεί να ακούγεται εγωιστικό δεν είναι. Στην πραγματικότητα, μόλις φθάσετε ψηλά, θα τραβήξετε και όλους εκείνους που χρησιμοποιήσατε στον δρόμο προς την άνοδό σας. Θα αποκτήσετε αυτοεκτίμηση και ικανότητα να ορίζετε τον εαυτό σας.  


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan