Ας δούμε τον σχηματισμό «Σφήνα».


Η Σφήνα σχηματίζεται από τρεις πλανήτες. Οι δύο πλανήτες σχηματίζουν αντίθεση και ο τρίτος από αυτούς κάνει εξάγωνο και τρίγωνο με τους πλανήτες της αντιθέσεως. Ο σχηματισμός αυτός βοηθάει το άτομο να διεισδύει στα πράγματα και στις καταστάσεις της ζωής του ανάλογα με την πολικότητα των πλανητών. Στα αρσενικά ζώδια δίνει παρορμητισμό, ταχύτητα αλλά και πιθανότητα λάθους ενώ στα θηλυκά ζώδια δίνει παθητικότητα, εσωτερική αντιμετώπιση και κινήσεις κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Ως γενική παρατήρηση, οι καλύτεροι πλανήτες για την μύτη της Σφήνας είναι, ο Δίας, ο Ήλιος, ο Ερμής, η Σελήνη και η Αφροδίτη. Για να είναι όμως η Σφήνα λειτουργική, θα πρέπει ο πλανήτης που βρίσκεται στην κορυφή του σχηματισμού, να είναι εξωκρόνιος.  

 

kolokotronis wedge

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έχει μία Σφήνα που την αποτελούν η Σελήνη ως μύτη, ο Πλούτωνας, και ο Ερμής στην κορυφή. Ο σχηματισμός αυτός ήταν αυτός που επέτρεπε στον Γέρο του Μωριά να εμψυχώνει τους πολεμιστές του αλλά και να γίνεται σκληρός με όσους δείλιαζαν. Επίσης, ήταν άκρως επιθετικός σε εκείνουν που τον προσέβαλαν.   

 

vougiouklaki sfina S

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει στο ωροσκόπιο της Σφήνα που την αποτελούν η Σελήνη ως μύτη, ο Ουρανός, και ο Άρης στην κορυφή. Ο σχηματισμός αυτός επέτρεψε στην να Αλίκη Βουγιουκλάκη να αντέξει τα κτυπήματα της μοίρας (Σελήνη αντίθεση Ουρανός, όταν π.χ. ξαφνικά έχασε τον πατέρα της), τα οποία ήταν σκληρά. Ο Άρης, αν και στον Καρκίνο, μετέτρεψε τον πόνο σε φιλοδοξία, με αποτέλεσμα να είναι εκείνη η γυναίκα που έφερε την μεταρρύθμιση στον Κινηματογράφο και στο Θέατρο, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο «Εθνική Σταρ». Ο σχηματισμός αποτελείται από τρεις αρνητικούς πλανήτες και θηλυκούς. Σίγουρα έχει δώσει πολλές δοκιμασίες αλλά χαρακτηρίζεται και από παθητικότητα. Το γεγονός ότι ήταν γυναίκα και Καρκίνος, της χάρισε την ικανότητα να μετατρέψει όλη αυτήν την ροή αρνητικής ενέργειας σε κάτι πολύ δυνατό, το οποίο της πήρε καιρό να το καταφέρει αλλά το κατάφερε!


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan