Τί είναι το Γιοντ και πως επηρεάζει τα ωροσκόπια; 

Το Γιοντ συγκροτείται από τρεις πλανήτες που σχηματίζουν μεταξύ τους δύο χιαστί κι ένα εξάγωνο. Οι δύο χιαστί όψεις εμποδίζουν την ροή ενέργειας και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας τρόπος να τιθασευτούν. Ο πλανήτης στην κορυφή είναι αυτός που καλείται να βρει τις λύσεις, που όμως δεν μπορεί παρά μόνο να διαχειριστεί. Το εξάγωνο έρχεται σαν το «χέρι του Θεού» και δίνει κάποια διέξοδο σε αυτήν την κατάσταση, συνήθως με την μορφή του «μοιραίου».

Το Γιοντ συνήθως σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο μεταφράζεται σε κάποιας μορφής χρόνιας και επαναλαμβανόμενης κατάσταση, όπως συνήθειες που δεν αλλάζουν, νευρώσεις, ακόμη και ασθένειες. Επειδή όμως ο σχηματισμός συνεχίζει να εκλύει ενέργεια, τόσο τα ζώδια που βρίσκονται οι πλανήτες όσο και στους οίκους που είναι τοποθετημένοι, χρειάζεται συνέχεια εκτόνωση, για αυτό το άτομο το οποίο επηρεάζεται από την ενέργεια του Γιοντ χρειάζεται κάποιου είδους δημιουργικής δραστηριότητας. Η αδυναμία έκφρασης είναι εκείνη που παράγει την κακοδαιμονία του ατόμου επειδή ψάχνει διαρκώς διέξοδος.  


ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

vougiouklaki yod s

Ο Ήλιος-Πλούτωνας βρίσκεται στην κορυφή του Yod. H μία χιαστή είναι με την ανάδρομη Ήρα και η άλλη χιαστί είναι με τον ανάδρομο Κρόνο, ενώ ο Κρόνος με την Ήρα σχηματίζουν το εξάγωνο. Απο εδώ βλέπουμε την γυναίκα που έμπλεκε με μοιραίους και ισχυρούς άνδρες, οι οποίοι όμως δεν κατάφερναν ποτέ να την γεμίσουν πλήρως συναισθηματικά. Επίσης, με κάποιον τρόπο δεν μπορούσαν να ήταν μαζί της 100%. Την μοναξιά ποτέ δεν την άντεχε και επιζητούσε πάντα να βρίσκεται με κάποιον σύντροφο που να την φροντίζει, τουλάχιστον για όσο διαρκούσε η σχέση τους. Ήθελε τον γάμο αλλά πάντα τελείωνε άσχημα για εκείνη. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan