Διαβάστε για τον πιο σκληρό και κακό απλανή του Ουράνιου Στερεώματος. 

Αστρονομικά χαρακτηριστικά και όνομα: β Περσέως. 

Ο Αλγκόλ στην πραγματικότητα είναι ένας λευκός διπλός μεταβλητός αστέρας. Ο Αλγκόλ απέχει 92,8 έτη φωτός από τη Γη. 

Το όνομά του προέρχεται από το αραβικό Al-Ghoul, που σημαίνει «Δαίμων» (Κακό Πνεύμα, Το Κακό).

Ο αστέρας έχει καταγεγραμμένες αρκετές αναφορές για την βίαιη φύση του από πολλούς πολιτισμούς. Οι Εβραίοι γνώριζαν τον Αγκόλ ως «Ρος χα Σιτάν», δηλαδή το κεφάλι του Σατανά. Στον Μεσαίωνα, οι Άραβες στρατηγοί, απέφευγαν να δίνουν μάχες όταν το φως του Αλγκόλ ήταν αδύναμο. Οι δε αρχαίοι Αιγύπτιοι, τον αναφέρουν στις τυχερές και άτυχες ημέρες του ημερολογίου τους. 

Μυθολογία: Ο Αλγκόλ είναι το κεφάλι της Μέδουσας που κρατάει ο Περσεύς. Η Μέδουσα στην αρχή ήταν μία πανέμορφη ιέρεια στον Ναό της Αθηνάς. Επειδή ήλθε σε συνεύρεση με τον Ποσειδώνα η θεά την καταράστηκε να έχει φίδια για μαλλιά. Όποιος την έβλεπε αμέσως πέτρωνε. Ο Περσεύς την σκότωσε, της έκοψε την κεφαλή και την τοποθέτησε στον ομφαλό της ασπίδας του. 

Θέση: 27η Μοίρα Ταύρου (2021- 26º 27') 

Φύση: Δίας-Κρόνος

Επιρροή: Θεωρείται εξαιρετικά άτυχος. Φέρνει την μαζική καταστροφή, την βία, τον πνιγμό, τον αποκεφαλισμό, την ηλεκτροπληξία, τον θάνατο από λυντσάρισμα. Κάποιος που έχει γεννηθεί κάτω από την επιρροή του, έχει την τάση να είναι εξαιρετικά βίαιος, σκορπώντας ακόμη και τον θάνατο. Συνήθως το τέλος του είναι βίαιο. 

Έχει συνδεθεί με την πτώση ισχυρών ανδρών λόγω σεξουαλικών σκανδάλων. 

Ανήκει στα 15 Μαγικά Άστρα της Μεσαιωνικής και Αραβικής Αστρολογίας. 

Σημείο του Σώματος: Ο Αλγκόλ κυβερνά τα πρώτα δέκα εκατοστά από την βάση του λαιμού.

Εάν ο Αλγκόλ έχει ισχυρή επιρροή στο γενέθλιο ωροσκόπιο, τότε δίνει στο άτομο κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό του, όπως επίσης και μαλλί. Μπορεί να έχει έντονη γενειάδα ή πλούσια μακρυά μαλλιά. Επίσης, προκαλούν εντύπωση τα δόντια, η μύτη ή και τα αυτιά του, το οποίο μπορεί να είναι πανέμορφα, στραβά, ακόμη και παραμορφωμένα 

Δεκαετής κίνηση 

1950- 25° 28', 

1960- 25° 36', 

1970- 25° 45', 

1980- 25° 53', 

1990- 26° 02', 

2000- 26° 10', 

2010- 26° 18'

2020- 26° 26'


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan