Διαβάστε για τον απλανή αστέρα Κάστωρ- Από τον Άγγελο Πέτσιο

Αστρονομικά χαρακτηριστικά και όνομα: α Διδύμων. Είναι το άστρο στην κεφαλή του Δυτικού Δίδυμου. Αν και φέρει τον το διακριτικό α, εντούτοις είναι λιγότερο φωτεινός από τον Πολυδεύκη. Ο Κάστωρ στην πραγματικότητα δεν είναι ένα άστρο αλλά ένα σύστημα πολλαπλών αστέρων (έξι τον αριθμό).

Μυθολογία: Ο Κάστωρ είναι ο θνητός αδελφός των Διόσκουρων. Ο έτερος, ο αθάνατος, είναι ο Πολυδεύκης. Και οι δύο λατρεύονταν στην Σπάρτη. Όταν ο Κάστωρ σκοτώθηκε στην μάχη, ο Πολυδεύκης γύρισε εκεί πού κείτονταν ο αδελφός τους κι έκλαψε πικρά σαν είδε τον θάνατο να τους χωρίζει. Παρακάλεσε τον πατέρα του τον Δία, να τον αφήσει να πεθάνει μαζί με τον αγαπημένο αδελφό του. Ο Δίας φανερώθηκε τότε στο γιο του και τον έβαλε να διαλέξει: Ή να ζήσει παντοτινά νέος ανάμεσα στους φωτεινούς θεούς του Ολύμπου ή να ζήσει για πάντα με τον αδελφό του τη μια μέρα στο ζοφερό βασίλειο του Άδη, και την άλλη στον Όλυμπο. Ο Πολυδεύκης δεν θέλησε να χωριστεί από τον αδερφό του. Ο Δίας εισάκουσε την έκκλησή του και τον σκότωσε με έναν κεραυνό. Όμως αντί για τον Άδη τους οδήγησε στον Ουρανό και σχημάτισαν τον αστερισμό των Διδύμων.    

Θέση: 21η Μοίρα Καρκίνου (2021- 20º 32')

Φύση: Ερμής (κατά Πτολεμαίο), Σελήνη-Άρης-Ουρανός (κατά Αλβίδα), Άρης-Αφροδίτη Κρόνος (Κατά Wilson, Pearce, Simmonite) 

Σημείο του Σώματος: Το πρόσθιο τμήμα του στομάχου και τους παραθυρεοειδείς.

 

castor sun c

 

Επιρροή: Δίνει διακρίσεις, οξύ νου, επιτυχία σε νομικά ζητήματα, επιτυχία στις εκδόσεις, πολλά ταξείδια, φήμη και δόξα. Στα αρνητικά του, δίνει ξαφνική απώλεια περιουσίας και ατυχία, τύφλωση και ατυχήματα (σπασίματα χεριών ή ποδιών, προβλήματα με τα γόνατα). Το άτομο που έχει γεννηθεί κάτω από την αρνητική επιρροή του Κάστορα, είναι ένας βίαιος άνθρωπος, που οδηγείται στον όλεθρο και στην φυλάκιση.   

Αν επηρεάζει το Ήλιο, τότε δίνει στο άτομο δεξιότητα στην ενασχόληση με τις απόκρυφες επιστήμες, εργασία σε κυβερνητική θέση που αφορά το Εξωτερικό, σοβαρά ατυχήματα, μαχαιρώματα, πυροβολισμούς, ναυάγιο, τραύματα στο πρόσωπο, τύφλωση, ασθένειες, ισχυρούς πυρετούς, κακή προδιάθεση, βιασμό ή φόνο ως θύμα ή ως θύτης, φυλάκιση, εξορία, αποκεφαλισμός.

Αν επηρεάζει την Σελήνη, τότε κάνει το άτομο φοβικό, ευαίσθητο, χωρίς αυτοπεποίθηση. Προκαλεί τύφλωση, τραυματισμούς στο πρόσωπο, μαχαιρώματα, πληγές. Μπορεί να προκαλέσει ατίμωση, ακόμη και φυλάκιση. Δίνει επίσης ψυχικές ικανότηες και ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό.   

Αν επηρεάζει τον Ερμή, το άτομο επιδεικνύει σημαντικές ψυχικές δυνάμεις, τις ποίες όμως χλευάζει ή ασκεί κριτική. Στο τέλος όμως θα τις αποδεχθεί και θα τις εμφανίσει στον κόσμο. Όμως, για κακή του τύχη δεν θα μπορέσει να κερδίσει κάτι από αυτές.  

 

Δεκαετής κίνηση:

1950-19° 32’

1960-19° 41’

1970-19° 49’

1980-19° 57’

1990-20° 06’

2000-20° 14’, 

2010-20° 23’

2020- 20º 31'


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan