Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Η Πανσέληνος εκτός από το να μας μαγεύει με την ομορφιά της, μας υπενθυμίζει πάντα την ολότητα και την ολοκλήρωση. Η δύναμη και η μαγεία της μας επηρεάζουν όσο και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε. Το καλοκαίρι βαδίζει προς το τέλος του, κάτι ολοκληρώνεται, και εμείς μετά από μία πρωτόγνωρη περίοδο καλούμαστε να δούμε πώς θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα. Οι κάρτες που χρησιμοποιούμε για τις προβλέψεις μας, είναι βαθιά εσωτεριστικές και μιλάνε στο επίπεδο της αυτογνωσίας μας. Ας δούμε λοιπόν το μήνυμα της Πανσελήνου του Σεπτεμβρίου για όλα τα ζώδια.


ΚΡΙΟΣ - ΦΩΤΙΣΗ 

Μερικές φορές μέσα στην καθημερινότητά μας, λειτουργούμε αυτόματα και μηχανικά. Ξεχνάμε πως οτιδήποτε κάνουμε, αν το κάνουμε σε πλήρη εγρήγορση και με επίγνωση, τότε ακόμα και το πιο απλό πράγμα αποκτά άλλο νόημα. 

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, έχει αυτό το μήνυμα για εσάς τους Κριούς. Σταματήστε να λειτουργείτε όπως συνήθως στα θέματα που σας απασχολούν καθημερινά. Μειώστε ταχύτητα και μην αντιδράτε μηχανικά σε ό,τι σας συμβαίνει. Φωτίστε τις πράξεις και τη ζωή σας με επίγνωση. Παρατηρήστε τις σκέψεις σας, τις αντιδράσεις σας, τον αντίκτυπο που αυτές έχουν στους γύρω σας και τότε το συσσωρευτικό αποτέλεσμα που θα έχετε, είναι αυτό που ονομάζουμε Φώτιση. 


ΤΑΥΡΟΣ - ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ 

Για εσάς τους Ταύρους η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου μπορούμε να πούμε ότι κυριολεκτικά έρχεται να σας ξυπνήσει από τον λήθαργο στον οποίο έχετε περιπέσει. 

Με όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά σας το τελευταίο διάστημα, έχετε βουλιάξει στην απογοήτευση και την αδράνεια. Πρέπει να βοηθήσετε εσείς οι ίδιοι τους εαυτούς σας και να αποκτήσετε περισσότερη εγρήγορση. Αρχίστε και πάλι να ζείτε την κάθε στιγμή ολοκληρωτικά και κάντε όσα βήματα χρειάζεται για να βελτιώσετε τον εαυτό σας και τις συνθήκες της ζωής σας. Η ζωή τρέχει και είναι κρίμα να είστε απλοί θεατές. 


ΔΙΔΥΜΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Για εσάς τους Διδύμους η γνώση, η μάθηση και τα νοητικά παιχνίδια είναι σημαντικά, καθώς το μυαλό σας λειτουργεί αδιάκοπα και χρειάζεστε ολοένα και περισσότερες προκλήσεις για να μην βαριέστε. 

Η πρώτη φθινοπωρινή Πανσέληνος λοιπόν, έρχεται να σας θυμίσει πως πρέπει να κάνετε μία παύση και να απολαύσετε τη ζωή όπως ακριβώς είναι. Δεν χρειάζεται πάντα να υπάρχει κάποια πρόκληση για να σας εξιτάρει, ούτε χρειάζονται πάντα εξεζητημένοι τρόποι για να νιώσετε “ζωντανοί”. Στην ζωή, κάθε περίσταση, ακόμα και η πιο απλή μπορεί να γίνει μάθημα. Αν είστε βιαστικοί και κοιτάτε μόνο την επιφάνεια, θα χάνετε την ουσία. Χαλαρώστε και απολαύστε απλά πράγματα χωρίς συνεχή πίεση.  


ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ 

Το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο ώστε πάντα να ζητάει. Πάντα επιθυμούμε να συμβεί κάτι, πάντα επιθυμούμε κάτι που δεν έχουμε και δεν δίνουμε την δέουσα σημασία σε όσα ήδη έχουμε. Περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερο σπίτι, κοινωνική καταξίωση, η λίστα είναι ατελείωτη. 

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, έρχεται να θυμίσει σε εσάς τους Καρκίνους πως η ίδια η ζωή είναι ένα θαύμα. Αυτό το ξεχνάτε στον αγώνα σας να είστε κάτι ιδιαίτερο, ψάχνοντας να κάνετε κάτι καλύτερα από τους άλλους, αυτό το κάτι που θα σας δώσει την αίσθηση της επιβεβαίωσης. Πατήστε μία παύση, αναλογιστείτε και εκφράστε ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχετε, και θα δείτε πως η αληθινή μεγαλοσύνη είναι τόσο συνηθισμένη που δεν διεκδικεί τίποτα και δεν προσπαθεί να αποδείξει τίποτα. 


ΛΕΩΝ - ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Στην ζωή μας οι στιγμές που μας φέρνουν Φώτιση, είναι σχεδόν πάντα τυχαίες. Είναι απροσδόκητες και δεν έχουμε κανέναν έλεγχο επάνω τους. Απλά συμβαίνουν, και τότε είναι σαν να γυρίζει ένας διακόπτης μέσα μας και αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια και την ομορφιά της ζωής.

Εσείς οι Λέοντες, αυτό το μήνα θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο και το έναυσμα ώστε να αναγεννηθείτε. Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε πολύ για να επιτύχετε όσα επιθυμείτε, στην πραγματικότητα, μπορεί να είστε πιο κοντά από όσο φαντάζεστε. Επιτρέψτε στο μυαλό και το σώμα σας να αναπαυθεί και ίσως τότε να ξεκινήσει μία αλληλουχία γεγονότων που μπορεί να μοιάζουν τυχαία, ακόμα και άσκοπα, τα οποία όμως θα σας οδηγήσουν εκεί που θέλετε να πάτε. 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ - ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Ως Παρθένοι πολλές φορές υπεραναλύετε τα πάντα, αγχώνεστε για το καθετί, μετράτε και υπολογίζετε τις κινήσεις σας προσεκτικά, προκειμένου να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων. 

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου έρχεται να σας υπενθυμίσει πως είναι δυσβάσταχτο βάρος να θέλετε να ελέγχετε τα πάντα. Και η ουσία είναι ότι στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να το κάνετε. Είναι καιρός να σταματήσετε να είστε τόσο σοβαροί με τη ζωή και τις καταστάσεις της. Αφήστε και μερικά πράγματα στην τύχη, φερθείτε λίγο ξέγνοιαστα, έστω σαν παιχνίδι, και δείτε πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα. Οι σκέψεις σας δεν θα σας εγκαταλείψουν, αν όμως σταματήσετε να τις παίρνετε όλες τόσο σοβαρά θα νιώσετε μεγάλη ανακούφιση και απελευθέρωση. 


ΖΥΓΟΣ - ΦΩΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 

Πολλές φορές στη ζωή μας αναλωνόμαστε τόσο με το να συσσωρεύσουμε γνώση, αγαθά και ανούσιες εμπειρίες που ξεχνάμε να ζήσουμε πραγματικά. Όσα χρήματα και να αποκτήσουμε, ποιο το νόημα αν δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι;

Για εσάς τους Ζυγούς, η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου έρχεται να σας υπενθυμίσει πως είναι καιρός να ξαλαφρώσετε από το άγχος και τα βάρη και να ξεκινήσετε να ζείτε πραγματικά. Απαλλαγείτε από το άγχος της διαδρομής και εστιάστε στον προορισμό σας. Δώστε σημασία στα μικρά πράγματα, που όμως έχουν ασυνήθιστη ομορφιά όταν εστιάζουμε σε αυτά. Όταν αρχίσετε να ζείτε με αυτό τον τρόπο θα δείτε τη ζωή σας να μεταμορφώνεται. Τολμήστε το!


ΣΚΟΡΠΙΟΣ - ΑΝΗΣΥΧΙΑ 

Η ανησυχία και τα βάσανα του μυαλού μας προκαλούνται είτε από όσα θέλαμε να κάνουμε στο παρελθόν και δεν τα κάναμε είτε από όσα θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον και δεν ξέρουμε αν είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε. Μας διαφεύγει πάντα μία μικρή αλήθεια, πως στο παρόν, στην τωρινή στιγμή δεν υπάρχουν βάσανα και ανησυχία, απλά και μόνο επειδή δεν χωράνε. 

Εσείς οι Σκορπιοί, με αυτή την Πανσέληνο, ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσετε πως είστε ακριβώς εκεί που πρέπει να βρίσκεστε. Έχετε περάσει πολλά, και το μυαλό σας πολλές φορές συνηθίζει να μεγαλοποιεί τις καταστάσεις με αποτέλεσμα να είστε μόνιμα μέσα στο άγχος. Πατήστε μία παύση, δείτε πραγματικά το τώρα και αντιληφθείτε πόσα έχετε καταφέρει και πόσο μπροστά έχετε προχωρήσει. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και νιώστε την γαλήνη και την ηρεμία που τόσο χρειάζεστε. 


ΤΟΞΟΤΗΣ - ΑΠΛΗΣΤΙΑ 

Όταν γινόμαστε πολύ άπληστοι, βιαζόμαστε συνεχώς να βρούμε τρόπους και λύσεις ώστε να αποκτήσουμε όσα νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε, ή απλώς επιθυμούμε. Η ρήση “ο χρόνος είναι χρήμα” αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτή την βιασύνη της απληστίας. Τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε γρήγορα. 

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, έρχεται να επισημάνει σε εσάς τους Τοξότες πως ο χρόνος δεν είναι χρήμα, γιατί το χρήμα είναι κάτι πολύ περιορισμένο και ο χρόνος από την άλλη είναι απεριόριστος. Περιορίστε την αίσθηση του ανικανοποίητου που σας έχει καταλάβει, μειώστε την απληστία και μην πολυσκοτίζεστε για τα υλικά πράγματα. Μερικές φορές, όσο περισσότερα επιζητάτε να αποκτήσετε, τόσο ευκολότερα θα ξεγλυστρούν από τα χέρια σας. Να μην είστε λοιπόν ανυπόμονοι και η ζωή θα φροντίσει να σας ανταμείψει με ό,τι σας αξίζει. 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - ΑΠΟΤΥΧΙΑ 

Ως ζώδιο, έχετε έμφυτη την απέχθεια για κάθε είδους αποτυχία. Πασχίζετε να είστε σωστοί σε ό,τι κάνετε, δοκιμάζετε συνεχώς τα όριά σας, αμφισβητείτε τις ικανότητές σας, προσπαθείτε ξανά και ξανά, προκειμένου να είστε επιτυχημένοι.

Το μήνυμα αυτής της Πανσελήνου για εσάς είναι να συνειδητοποιήσετε πως τα πράγματα συμβαίνουν όταν είναι να συμβούν. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα αφήνετε όλα στην τύχη και στην μοίρα, αποδεχτείτε όμως πως και οι αποτυχίες είναι μέρος της ζωής. Σταματήστε να καταπιέζετε τους εαυτούς σας και πηγαίνετε λίγο με τη ροή των πραγμάτων. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσετε απελευθερωμένοι, και που ξέρετε, μπορεί όλα να πάνε καλά!


ΥΔΡΟΧΟΟΣ - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 

Μερικές φορές αξίζει να αναρωτηθούμε αν όσα σκεφτόμαστε, όσα αποφασίζουμε και όσα πράττουμε προέρχονται πραγματικά από εμάς. Ακούμε άραγε την δική μας εσωτερική φωνή ή μία φωνή που με κάποιο τρόπο μας έχει επιβληθεί, ίσως από την οικογένειά μας ή από την κοινωνία.

Εσείς οι Υδροχόοι με αυτή την Πανσέληνο, πρέπει να ωριμάσετε, να κινηθείτε και να αποφασίσετε για τις ζωές σας μόνοι σας. Αρκετά έχετε παραμείνει παιδί, αρκετά έχετε μείνει εξαρτημένοι. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σας οδηγήσει ή να σας υποδείξει το πώς θα ζήσετε. Ως ζώδιο είστε αρκετά ευφυείς. Οπότε χρησιμοποιήστε την ευφυΐα σας για να φτιάξετε τις ζωές σας.  


ΙΧΘΥΕΣ - ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗ 

Για τους περισσότερους από εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία η γνώμη των γύρω μας. Μας ενδιαφέρει πολύ τι λένε και τι νομίζουν οι άλλοι για εμάς, και φροντίζουμε να συμπεριφερόμαστε με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των άλλων για να μην χάσουμε την καλή μας φήμη.

Εσείς οι Ιχθύες, αυτή την Πανσέληνο, πρέπει να αποτινάξετε από επάνω σας αυτόν τον βραχνά. Κοιτάξτε μέσα σας, στο κέντρο του εαυτού σας, δείτε ποιοι πραγματικά είστε και τι πραγματικά θέλετε και αφήστε τους άλλους στην περιφέρεια. Ακούστε τι έχουν να σας πουν χωρίς όμως να τρέξετε να ανταποκριθείτε στις επιθυμίες ή στις παραινέσεις τους. Ακούστε, χωρίς να προσπαθήσετε να αλλάξετε ούτε την δική σας στάση αλλά ούτε και των άλλων. Μείνετε εστιασμένοι στο κέντρο σας και μέσα από την αποταύτιση, που δεν θα είναι βεβιασμένη αλλά αυθόρμητη, θα διαπιστώσετε πως τίποτα δεν είναι ικανό να σας ταράξει αν δεν το επιτρέψετε εσείς οι ίδιοι. 
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan