Σε αυτό το κατάστρωμα θα δούμε τις συμβουλές που μας δίνει η Ταρώ για το πως να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας, και στην προκειμένη περίπτωση τον κορωναϊό.

1.Τί χρειάζεται να μάθουμε για αυτό που φοβόμαστε περισσότερο;

2. Ποιο κομμάτι του φόβου μας είναι αληθινό;

3. Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον φόβο μας;

4. Ποιο κομμάτι του φόβου μας δεν είναι αληθινό;

5. Πώς να διώξουμε από επάνω μας το κομμάτι του φόβου που δεν είναι αληθινό;

6. Τί είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο;

7. Πώς μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο αυτόν;

8. Τί θα μάθουμε από την κατανίκηση του φόβου μας;

 8cardspread

Τι πρέπει να κάνουμε με τον κορωναϊό;

1. Ο Ερημίτης

2. Πέντε των Ράβδων

3. Τρία των Νομισμάτων

4. Τρία των Ράβδων

5. Ο Διάβολος

6. Πριγκίπισσα των Κυπέλλων

7. Έξι των Ράβδων

8. Οκτώ των Ράβδων

Η πρώτη εικόνα του καταστρώματος μας δείχνει πως η πλειονότητα των καρτών ανήκουν στις Ράβδους, το οποίο σημαίνει ότι ο φόβος μπορεί να νικηθεί εάν τον αντιμετωπίσουμε ενεργά. 

1.Τί χρειάζεται να μάθουμε για αυτό που φοβόμαστε περισσότερο; Ο Ερημίτης

Η πρώτη κάρτα που βγήκε ανήκει στην Μεγάλη Αρκάνα, το οποίο σημαίνει ότι ο φόβος είναι γενικός. Συμπίπτει δε με το μήνυμα της Πανσελήνου που μας πέρασε. Ο Ερημίτης είναι συνυφασμένος με το ζώδιο της Παρθένου και στην προκειμένη περίπτωση είναι και κυριολεκτικός. 

Πρώτον μας φοβίζει ο ίδιος ο ιός και η ασθένεια που προκαλεί. Δεύτερον, τα μέτρα που μας αναγκάζουν να μένουμε απομονωμένοι, ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Τρίτο, η εικόνα του Ερημίτη είναι ένας ηλικιωμένος. Κι εδώ είναι που μιλάει κυριολεκτικά καθώς μας δείχνει την τρίτη ηλικία που αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη θνησιμότητα.  

2. Ποιο κομμάτι του φόβου μας είναι αληθινό; Πέντε των Ράβδων 

Στην προκειμένη περίπτωση το Πέντε των Ράβδων μας λέει πως όντως, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη δοκιμασία αλλά, δεν θα πρέπει να αφήσουμε τον φόβο να κυριαρχήσει και να του επιτρέψουμε να πάρει εκείνος τις αποφάσεις αντί για εμάς. Και βέβαια, ας μην κρυβόμαστε, ως άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα και ο εγκλεισμός στις οικίες θα αυξήσει αίσθημα του θυμού. Για αυτό θα είναι μεγάλη πρόκληση να πετύχουμε κάποιου είδους συμβιβασμό, τόσο με τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο όσο και με τα μέτρα που γίνονται ολοένα και αυστηρότερα.

3. Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον φόβο μας; Τρία των Νομισμάτων

Στην καταπολέμηση του φόβου βγήκε μία γήινη κάρτα, το οποίο είναι σαφές ότι το Σύμπαν θέλει να μας πει πως για να νικήσουμε τον φόβο μας θα πρέπει να δούμε τα πράγματα όπως είναι και να εργασθούμε με αυτά. Το Τρία των Νομισμάτων είναι η κάρτα της Ικανότητας. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε σε τάξη την ζωή μας, να επιδείξουμε υπευθυνότητα, συγκρότηση και πειθαρχία. Θα πρέπει να ενημερωνόμαστε σωστά και να ακολουθούμε τις οδηγίες. Επίσης, με όλα αυτά που συμβαίνουν, θα ανακαλύψουμε και πάλι πως είναι να κάνεις κάποια πράγματα μόνος σου.

4. Ποιο κομμάτι του φόβου μας δεν είναι αληθινό; Τρία των Ράβδων

Καλώς ή κακώς μπαίνουμε σε αχαρτογραφητα νερά καθώς ό,τι ζούμε είναι πρωτόγνωρο.  Το αίσθημα της ασφάλειας είναι πίσω μας και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε αυτή η ιστορία θα τελειώσει. Καλό θα είναι να μην κάνουμε κάτι εν θερμώ, και να δούμε όλη αυτήν την κατάσταση από απόσταση. Έτσι θα διαπιστώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό που ζούμε, ότι αποτελούμε μία ψηφίδα σε ένα τεράστιο ψηφιδωτό. 

5. Πώς να διώξουμε από επάνω μας το κομμάτι του φόβου που δεν είναι αληθινό; Ο Διάβολος

Ο Διάβολος στην θέση που βρέθηκε δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για να μπορέσουμε να πούμε ότι μπορούμε να διώξουμε από επάνω μας το κομμάτι του φόβου που δεν είναι αληθινό. Πρέπει να προσέξουμε πολύ τον φόβο που προκαλεί ο εγκλεισμός, η προπαγάνδα με την συνεχή ροή των κακών ειδήσεων, την πίεση από την ανάγκη για εργασία και την καθημερινή μας επιβίωση. Άρα, δύσκολα θα μπορέσουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι όλα θα πάνε καλά όταν έχουμε μπροστά μας τον φόβο του αγνώστου.

6. Τί είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο; Πριγκίπισσα των Κυπέλλων

Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται η μοναδική υδάτινη κάρτα. Η Πριγκίπισσα έχει να κάνει κυρίως με νέα. Άρα, αυτό που φοβόμαστε είναι και τις ειδήσεις οι οποίες επηρεάζουν την ψυχολογία μας αλλά και την διασπορά του ιδίου του ιού, ο οποίος απλώνεται σαν το νερό. Η Πριγκίπισσα των Κυπέλλων είναι η εκδήλωση του σπόρου που φυτεύτηκε στον Άσσο των Κυπέλλων, οπότε φοβόμαστε την έξαρση. Επιπλέον, δείχνει τον φόβο της πνευμονίας που προκαλεί ο ιός. 

7. Πώς μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο αυτόν; Έξι των Ράβδων

Εδώ έχουμε μία πολύ ενθαρρυντική κάρτα η οποία μιλάει για Νίκη. Η νίκη θα προέλθει εάν ατομικά υπεκεράσουμε τον φόβο που προκαλεί ο ιός. Θα παλέψουμε με αυτά που έχουμε και θα κερδίσουμε. Όμως, το Έξι των Ράβδων δεν κλείνει την ιστορία με το θέμα ιός, απλά δείχνει ότι κερδίζουμε την μάχη σε αυτόν τον πόλεμο.

8. Τί θα μάθουμε από την κατανίκηση του φόβου μας; Οκτώ των Ράβδων

Το Οκτώ των Ράβδων είναι άλλη μία ευοίωνη κάρτα. Τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαία. Μέσα από αυτήν την δοκιμασία θα μάθουμε να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί, και ναι, ότι όταν καταλαγιάσει η σκόνη της συμφοράς, θα μπορέσουμε και πάλι να ονειρευτούμε και να προοδεύσουμε!Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan