Η Νέα Σελήνη του Μαΐου (22 Μαΐου 2020)- Με τον αστρολόγο-ταρολόγο Άγγελο Πέτσιο. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ- Ο Ιερέας 

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου μας δείχνει ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ακολουθήσουμε την συμβουλή του Ιερέα, η οποία είναι σταδιακά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας, δηλαδή στο κλασσικό σπίτι-δουλειά-δουλειά-σπίτι. Όσο κι αν φανεί παράξενο να πεις σε κάποιον να τηρήσει τις οδηγίες που δόθηκαν για μετά το τέλος της καραντίνας, αυτό είναι που πρέπει να γίνει. Ο Ιερέας τονίζει την σημασία των κανόνων και την πιστή εφαρμογή τους, οπότε καλό θα είναι να τους τηρήσουμε. 

Ξεκινάνε επίσης και τα σχολεία ή οι σχολές, που σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε και σε αυτό το κομμάτι της ζωής μας που το αφήσαμε λόγω της καραντίνας.

Ως προς τα οικονομικά, καλό είναι να αποταμιεύσετε διότι έρχονται δύσκολες ημέρες.

Ο Ιερέας τονίζει επίσης την ανάγκη να εργασθούμε ξανά ομαδικά. Σταδιακά θα πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί με τους συναδέλφους μας, πάντα όμως τηρώντας τις οδηγίες για την παρουσία πολλών ατόμων σε έναν χώρο. 

Για τους θρησκευόμενους, ναι, τώρα μπορείτε να πάτε στην Εκκλησία, αλλά αφού πρώτα έλθετε σε συνεννόηση με τον ιερέα του ναού που επισκέπτεστε.  

Και τέλος, ο Ιερέας ως κάρτα που συμβολίζει το ζώδιο του Ταύρου, μας ετοιμάζει για την πιο χαρούμενη έκφραση ομαδικής δραστηριότητας, που είναι ο καφές και το φαγητό στα καταστήματα εστίασης, τα οποία θα ανοίξουν δειλά δειλά και αυτά.  


ΚΡΙΟΣ- Εγκράτεια

Τόσο η γενική κάρτα αυτής της Νέας Σελήνης, όσο και η Εγκράτεια που είναι η κάρτα που εμφανίστηκε σε εσάς τους Κριούς, μιλάνε κυρίως για ισορροπία και σταθερότητα, συνεπώς το μήνυμα για εσάς είναι ιδιαίτερα τρανταχτό! Προσέξτε πολύ το διάστημα αυτό τις πράξεις και τις αντιδράσεις σας ώστε να αποφεύγετε τις ακρότητες, κυρίως με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Πριν πράξετε το οτιδήποτε, σκεφτείτε με πραότητα αυτό που θέλετε να κάνετε, αυτό που έχετε στο μυαλό σας, ή αυτό που αισθάνεστε. Κάντε ό,τι μπορείτε για να βιώνετε εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι την σταθερότητα και την ομόνοια. Μίας και ο Ιερέας έχει και οικονομικές προεκτάσεις, η Εγκράτεια σας λέει πως πρέπει να μάθετε να ζείτε με αυτά που βγάζετε ή, αν θελήσετε να ξοδέψετε χρήματα, να το κάνετε με σύνεση. Τέλος, καθώς η Εγκράτεια συμβολίζει την επιτυχή ένωση, μία αρμονική σχέση ή έναν επιτυχημένο γάμο, είναι πιθανό αυτό το διάστημα να προχωρήσετε ένα βήμα πιο πέρα τις σχέσεις σας.


ΤΑΥΡΟΣ- Τέσσερα Νομισμάτων

Αυτή η Νέα Σελήνη ξυπνάει τον πραγματικό σας εαυτό, αυτόν που ψάχνει τα υλικά αγαθά και την ασφάλεια. Οπότε τώρα που επιστρέφουμε όλοι στην κανονικότητα εσείς θα πρέπει να κάνετε δύο πράγματα. Το ένα αφορά την εργασία σας. Ναι, είναι καιρός να εργαστείτε σκληρά αλλά να εργάζεστε μόνο για όσο πληρώνεστε, ενώ παράλληλα θα πρέπει να τονίζετε την αξία σας, και ότι αξίζετε κάθε ευρώ που αμοίβεστε! Το δεύτερο αφορά την ασφάλειά σας. Τώρα είναι η εποχή που θα πρέπει να αποτιμήσετε σωστά τις καταστάσεις και να προετοιμαστείτε για το μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να αποταμιεύετε για τυχόν αναποδιές στο μέλλον. Ευτυχώς που αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε άνετα. 

Σε ένα άλλο επίπεδο, η Νέα Σελήνη θα σας κάνει να νιώσετε ότι έχετε βαλτώσει. Κάτι που δεν θα θέλετε να αλλάξουν οι καταστάσεις, κάτι που θέλετε να ασκείτε τον έλεγχο και να επιβάλετε τους κανόνες σας, κάτι που θέλετε να γίνετε το δικό σας, θα δημιουργήσετε εντάσεις με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε διότι το επόμενο διάστημα θα εμποδίσετε την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, τόσο στην προσωπική σας ζωή όσο και στην επαγγελματική. 


ΔΙΔΥΜΟΙ -. Ο Τρελός

Εσείς οι Δίδυμοι εισέρχεστε σε μία νέα φάση στην ζωή σας. Κάτι καινούργιο σας περιμένει ή μία απροσδόκητη ευκαιρία θα εμφανιστεί. Ίσως να είναι ένας νέος κύκλος στον οποίον εισέρχεστε χωρίς καμία πείρα. Για αυτό, θα χρειαστεί να πάρετε μία σημαντική απόφαση, η οποία θα σας οδηγήσει σε νέα μονοπάτια. Ακολουθήσετε αυτό που λέει η καρδιά σας, προχωρήστε, τολμήστε, όχι όμως χωρίς σύνεση. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα που σας βασανίζει, το επόμενο διάστημα θα βρείτε την λύση του επειδή θα το δείτε από μία διαφορετική γωνία. Θα είναι λάθος σας εάν προσκολληθείτε σε παραδοσιακές και αναχρονιστικές μεθόδους, την ώρα που αναγνωρίζετε ότι πρέπει να κάνετε κάτι καινούριο. Ευνοούνται αυτήν την περίοδο συμφωνίες που θα σας δώσουν την ευκαιρία να ξεκινήσετε μία νέα επιχείρηση, ή να χαλαρώσετε επιτέλους από δικαστικές διαμάχες.    


ΚΑΡΚΙΝΟΣ - Βασίλισσα των Ξιφών

Για εσάς τους Καρκίνους, με την κάρτα αυτή για τη Νέα Σελήνη, θα δείχνετε στον κόσμο ως άτομα που γνώρισαν τον πόνο και που ναι μεν τους έκανε δυνατούς, έξυπνους, ανθεκτικούς, τους έκανε όμως και κάπως απόμακρους και ψυχρούς. Από εκεί και πέρα είστε αρκετά πεπειραμένοι διότι έχετε δει και έχετε κάνει πολλά πράγματα στην ζωή σας. Αυτήν την πείρα μπορείτε να την μεταλαμπαδεύσετε σε άλλους ή να γίνετε το άτομο που όλοι μπορούν να βασιστούν επάνω του. Δύσκολα μπορεί κάποιος να σας ξεγελάσει, να σας εξαπατήσει, ή να σας καλοπιάσει. Και παρ’ όλες τις δυσκολίες στην ζωή σας όχι μόνο δεν έχετε χάσει το χιούμορ σας αλλά μπορείτε να γελάτε, ακόμη και με τον εαυτό σας.    

Αν ζείτε κάποια κατάσταση που σας επηρεάζει αρνητικά, διατηρήστε την ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή σας στις δύσκολες στιγμές. Μην δείχνετε εξωτερικά την ανησυχία σας. Αν χρειαστεί να πάρετε δύσκολες αποφάσεις, όπως έναν χωρισμό, ένα διαζύγιο ή να τερματίσετε μία κατάσταση, κάντε το με χάρη και αξιοπρέπεια. 

Επίσης, προσέξτε μία γυναίκα ή έναν συνεργάτη. Μπορεί να σας βοηθήσει ή να σας καταστρέψει.


ΛΕΩΝ- Οκτώ Κυπέλλων

Αυτή η Νέα Σελήνη βρίσκει εσάς τους Λέοντες να νιώθετε πως ζειτε μία “χλιαρή” και άνοστη ζωή. Παρόλα αυτά γνωρίζετε τι θέλετε και τι πρέπει να κάνετε για να το αποκτήσετε.  Γνωρίζετε επίσης ότι τίποτα δεν χαρίζεται και ότι έχετε δύσκολο δρόμο μπροστά σας. Όμως, τώρα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε με σύνεση και σταθερότητα όπως προστάζει ο Ιερέας, που είναι η γενική κάρτα της Νέας Σελήνης, και να φτιάξετε τη ζωή σας. Κάποιοι από εσάς, ίσως αντιληφθείτε πως ένας κύκλος έκλεισε και πρέπει να σταματήσετε να ζείτε αγκιστρωμένοι σε ανέλπιδες καταστάσεις. Ήρθε η ώρα να αφήσετε ανθρώπους ή καταστάσεις να «φύγουν». 

Αυτό το διάστημα το σίγουρο είναι ότι θα ανακαλύψετε περισσότερα πράγματα από ό,τι πιστεύατε, κυρίως για τον εαυτό σας.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ - Τροχός της Τύχης 

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου σας φέρνει σοβαρές αλλαγές, όμως προς το θετικό, και αυτό διότι σταδιακά θα αποκαθίσταται η ισορροπία στις ζωές σας. Τώρα λοιπόν θα διαπιστώσετε πως ένας κύκλος έκλεισε και ότι ένας νέος ανοίγει. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστείτε όλα όσα πρόκειται να σας συμβούν. Από εκεί και πέρα, η ζωή σας θα πάρει ταχύτερους ρυθμούς, για αυτό δείτε όλες τις προκλήσεις ως ευκαιρίες και αξιοποίηστε τες. Σε προσωπικό επίπεδο, είστε έτοιμοι για την επέκταση που τόσο πολύ επιθυμείτε να κάνετε. Επίσης, οι ανθρώπινες σχέσεις θα είναι το δυνατό σας σημείο. Θα νιώθετε άνετα ανάμεσα στον κόσμο, για αυτό κι όλας θα έχετε εύνοια σε νέες γνωριμίες ή στην καλυτέρευση της σχέσης που έχετε τώρα. Καλού κακού όμως, σταματήστε να ασχολείστε με το παρελθόν. 


ΖΥΓΟΣ- Εννέα Ξιφών

Με την έλλειψη ισορροπίας που επικρατεί καιρό τώρα, εσείς οι Ζυγοί με αυτή την Νέα Σελήνη, κυριολεκτικά θα χάσετε τον ύπνο σας. Τύψεις για κάτι που κάνατε, σκέψεις που οδηγούν στην απαισιοδοξία, ασυνεννοησία και δυσάρεστες ειδήσεις, θα είναι μερικά από αυτά που περιμένετε το επόμενο διάστημα. Μπορεί να πιστεύετε πως αν συμβεί το γεγονός που τρέμετε, θα καταστραφείτε, ότι η ζωή σας όπως την γνωρίζετε δεν θα υπάρχει πια, και η χαρά σας θα εξαφανιστεί. Όμως το ότι πιστεύετε ότι κάτι θα φέρει την καταστροφή δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι αυτή θα συμβεί. Οι ημέρες αυτές είναι συνέχεια μίας κατάστασης στην οποία έχετε εγκλωβιστεί λόγω των επιλογών σας. Για αυτό και επί της ουσίας περισσότερο νιώθετε να σας ρίχνει η απαισιοδοξία σας παρά τα γεγονότα. Εκφράστε το Εγώ σας, τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά σας, χωρίς όμως να φοβάστε τις συνέπειες. Μην κρύβετε άλλο τα λάθη σας και σταματήστε τα ψέματα. Συγχωρέστε τους εαυτούς σας και κοιτάξετε να αποκαταστήσετε την ισορροπία στην ζωή σας. Κάντε υπομονή και ο χρόνος θα θεραπεύσει όλες τις πληγές σας.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ- Επτά Νομισμάτων

Αυτήν την περίοδο βρίσκεστε σε ένα σταυροδρόμι. Οι καταστάσεις που ζείτε χρειάζονται υπομονή, πλήρη και καθαρή σκέψη, και προγραμματισμό. Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά και μετά πάρτε τις αποφάσεις σας. Παράλληλα, σκεπτόμενοι τι πρόκειται να επακολουθήσει, αναλογιστείτε τί χρειάζεστε και προγραμματίστε αναλόγως τις ανάγκες σας, ειδάλλως μπορεί να αποτύχετε σε ό,τι έχετε κάνει μέχρι στιγμής. Κάποιοι από εσάς θα πρέπει να ανεβάσετε στροφές, διότι με την αδράνεια που σας χαρακτηρίζει όλο αυτό το διάστημα η παραγωγικότητά σας βρίσκεται σε πτώση. Έτσι το πιθανότερο είναι να κάνετε υπέρβαση χρονοδιαγραμμάτων, θα χάνετε προθεσμίες κ.ο.κ. Επίσης, εσείς που ζείτε τον τελευταίο καιρό μία κατάσταση εμπρός-πίσω με έναν ερωτικό σύντροφο, ειδικά εάν είναι πρώην, επιτέλους, πάρτε την απόφαση είτε να χωρίσετε είτε να τα βρείτε. Αρκετά το κουράσατε.


ΤΟΞΟΤΗΣ- Ο Θάνατος

Η ζωή σας περνάει από σαρωτικές αλλαγές. Είναι καιρός να αποδεχτείτε ότι κάτι έφυγε από την ζωή σας. Ο πόνος, η λύπη, η απώλεια, η μελαγχολία, η απόγνωση ακόμη και η κατάθλιψη είναι μέρη αυτής της εμπειρίας. Βρείτε την δύναμη και την ελπίδα που απορρέει από την γνώση ότι κάτι καινούριο θα γεννηθεί και το οποίο θα έλθει να σας καλύψει το κενό. Μην μένετε κολλημένοι στο παρελθόν. Διώξτε ό,τι άχρηστο υπάρχει στην ζωή σας, ξεφορτωθείτε ό,τι θεωρείτε περιττό, αλλάξτε παλαιές συνήθειες και προχωρήστε. Επικεντρωθείτε σε αυτά που είναι ουσιώδη. Τακτοποιήστε τις εκκρεμείς σας υποθέσεις, κυρίως τις οικονομικές. Με αυτά που έρχονται μπροστά μας καλό θα είναι να ξεκινήσετε τις περικοπές, κυρίως στα μη επουσιώδη. 

Η ερωτική σας ζωή το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει στασιμότητα ή θα επιλέξετε να απέχετε από το κυνήγι του έρωτα. 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ -  Άσσος Ξιφών

Για εσάς τους Αιγόκερους η Νέα Σελήνη του Μαΐου μάλλον δεν θα είναι και η καλύτερη. Ξεκινάει για εσάς μία περίοδος που θα την χαρακτηρίσουμε ως προβληματική. Το γεγονός ότι υπάρχει χάος στη ζωή σας και ότι δεν μπορείτε να δείτε τα πράγματα αντικειμενικά, είναι αρκετά ισχυρός λόγος για να  οδηγηθείτε σε διαπληκτισμούς, νεύρα, άγχος και πίεση. Όμως, θα πρέπει να αντιπαλέψετε με τους προσωπικούς σας δαίμονες και να προσπαθήσετε να βάλετε τάξη στο χάος με την απαράμιλλη λογική σας. Έχετε την λογική και το ένστικτο για να αντιμετωπίσετε ουσιαστικά οποιοδήποτε πρόβλημα ή κατάσταση, και να βρείτε τις λύσεις που απαιτούνται. Κυρίως μην χάνετε χρόνο αναβάλλοντας την δράση σας ή κάνοντας βιαστικές και άσκοπες κινήσεις υπό το καθεστώς του άγχους. 


ΥΔΡΟΧΟΟΣ - Τέσσερα Κυπέλλων

Αυτή Νέα Σελήνη έρχεται να σας εμφανίσει μία αλήθεια που ίσως και εσείς οι ίδιοι δεν θέλετε να παραδεχτείτε. Όπως και να το θέσετε, νιώθετε να πλήττετε και αισθάνεστε ενοχλημένοι με κάποιον, είτε αυτός είναι σύντροφος, είτε είναι συνεργάτης, είτε μέλος της οικογενείας σας, είτε είναι φίλος σας. Αν βλέπετε ότι κάτι τελείωσε, αφήστε το να φύγει. Μπορεί επίσης το επόμενο διάστημα να αποκαλυφθεί μία κατάσταση που αφορά τα οικονομικά ή την οικογένειά σας.

Επειδή πλήττετε δεν σημαίνει πως πρέπει να αδρανήσετε. Η αδράνεια φέρνει αμαρτήματα όπως λαιμαργία, τρυφηλότητα, ηδονές που μπορούν να φέρουν εθισμό και εξάρτηση, βλάπτοντας έτσι την υγεία σας. Για αυτό απομακρυνθείτε από ο,τιδήποτε ανώφελο, διατηρώντας πάντα τον αυτοέλεγχό σας.

Αν πάλι βρίσκεστε στον αντίποδα, ότι δηλαδή η ζωή σας κυλάει έντονα, τότε θα  χρειαστεί να αποτραβηχτείτε, να ηρεμήσετε και να ανανεωθείτε! 


ΙΧΘΥΕΣ - Ο Διάβολος

Περίεργο θα είναι το επόμενο διάστημα για εσάς τους Ιχθύες. Οι ενστικτώδεις και αισθησιακές μας ανάγκες έχουν απωθηθεί από τις επιταγές της κοινωνίας σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούμε πλέον να τις εκφράσουμε. Όμως αυτές υπάρχουν και όταν εμφανίζονται στο προσκήνιο τίποτα καλό δεν βγαίνει, τόσο για μας όσο και για τους άλλους. Επειδή οι επιθυμίες (υλικές, σεξουαλικές, πάθη, βία, απιστία) θέλουν ικανοποίηση, μπορεί να οδηγήσουν σε εξαρτήσεις, εμμονές και οποιαδήποτε άλλη παρέκκλιση. Καλώς ή κακώς πρέπει να παραδεχτείτε ότι έχετε και εσείς αυτές τις ανάγκες. Μην τις φοβηθείτε. Βρείτε όμως έναν τρόπο να τις εκφράσετε θετικά. Είναι πολύ πιθανό να εκφραστείτε μέσα από μία κατάσταση όπου δεν υπάρχει έρωτας, αλλά μονάχα έντονη φυσική έλξη


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan