Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω στις 13 Ιουλίου, γνωστή και ως η Πανσέληνος του Αρσενικού Ελαφιού, είναι αδυσώπητη. Η Σελήνη αμφισβητείται από το ζώδιο απέναντι από το σπίτι της (τον Καρκίνο) και ενώνεται με τον ισχυρό Πλούτωνα. Έτσι, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ευγενική Σελήνη μπορεί να δυσκολευτεί να ανοίξει και να αποκαλύψει τα ευάλωτα συναισθήματά της, ακόμα κι αν η πιο βίαιη καταιγίδα συμβαίνει μέσα μας.

Οι κορυφώσεις ενός κύκλου που ξεκίνησε με την Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 2 Ιανουαρίου, καλώς ή κακώς, αποκαλύπτονται τώρα. Για καλό ή για κακό, θα δούμε τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών τώρα, κυρίως σε επαγγελματικό και υλικό επίπεδο. Η ένταση που θα νιώσουμε αυτές τις μέρες θα προέλθει από την ανάγκη να βρούμε κάποιου είδους ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που είναι σωστό και στις προσωπικές μας επιθυμίες.

Όπως με όλες τις Πανσελήνους, είναι καλή περίοδος για να αποδεσμευτούμε από την αρνητική ενέργεια, να οργανωθούμε, και να κοιτάξουμε ποίους από τους στόχους μας τελικά μας ευεργέτησαν και ποίοι όχι. Είναι η ιδανική περίοδος να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να κάνουμε μία ανασκόπηση των επαγγελματικών μας φιλοδοξιών. Ο Αιγόκερως κυβερνά οτιδήποτε έχει να κάνει με την εργασία, και αυτή η Πανσέληνος μπορεί να μας βοηθήσει να εστιάσουμε τις προθέσεις μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Πέρα από το γεγονός ότι είναι υπερ-Σελήνη, η Πανσέληνος του Ιουλίου ονομάζεται και η Σελήνη των Καταιγίδων. Αυτό συμβαίνει επειδή στο Βόρειο Ημισφαίριο έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που προκαλεί σφοδρές καταιγίδες. 

 

Πώς θα επηρεάσει η διέλευση του Άρη από τον Ταύρο το ζώδιό σας; Για να μάθετε, ακολουθήσετε τον σύνδεσμο ΕΔΩ!

 

Αστρονομικά, η Σελήνη περιφέρεται πιο κοντά στη Γη, προσδίδοντας επιπλέον φωτεινότητα.. Και αστρολογικά, μπορούμε να περιμένουμε ότι όποιες αποκαλύψεις μας κάνει η Σελήνη αυτή τη στιγμή, ως αποτέλεσμα, θα είναι εξαιρετικά ισχυρές.

Με αυτήν την Πανσέληνο, θα πρέπει να βρούμε κάτι για να αποδεσμευτούμε από την ένταση και την απογοήτευση, με έναν τρόπο που να μας κάνει καλό, όπως π.χ. βόλτα με το ποδήλατο ή ένας μακρύς περίπατος. Τα συναισθήματα θα είναι κάπως βαρύτερα αυτήν την περίοδο, αλλά ο Αιγόκερως έχει την ικανότητα να μας δείξει πώς να τα διαχειριστούμε με τον μοναδικό δικό του τρόπο.

Επιστροφή λοιπόν στο βασικό ερώτημα - τι θα κάνετε με τις πληροφορίες που σας έχουν δοθεί; «Και τώρα τι;». Αυτή η πανσέληνος είναι κομβική στιγμή για τη συλλογική συνείδηση, που θα οδηγήσει στη λήψη προσωπικών αποφάσεων και στον στρατηγικό σχεδιασμό μας για να προχωρήσουμε.

Θυμηθείτε ότι με τη Σελήνη στον Αιγόκερω και τον Ήλιο στον Καρκίνο, έχουμε να κάνουμε με παρορμητική ενέργεια. Ενέργεια που μας καλεί να είμαστε ηγέτες από μόνοι μας, να είμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας και να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Είναι μια δυναμική που μας ζητά να αντλήσουμε από τα αποθέματα της δύναμής μας και να επιστήσουμε την προσοχή στην πηγή της. 

Με αυτήν την Πανσέληνο, μπορεί να έχουμε ισχυρά ρεύματα έντονων συναισθημάτων ακριβώς κάτω από την επιφάνεια, έτοιμα να εκραγούν μέσα μας. Το να επιτρέπουμε στους άλλους να δουν τον πόνο και την ευαισθησία μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση, καθώς θα φοβηθούμε να αποκαλύψουμε όλα τα χαρτιά μας. Ίσως υπήρξε κάποιο τραύμα στο παρελθόν που μας επηρέασε και μας έκανε να κλειστούμε, να υψώσουμε τοίχους και «παγώσουμε». Αυτή η Πανσέληνος προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία να το ξεπεράσουμε και να ξεκινήσουμε την αργή, εξελικτική διαδικασία απελευθέρωσης.

Θα είναι σημαντικό να βρούμε πιο καθαρτικούς τρόπους απαλλαγής από τον πόνο και τα φορτία μας– ίσως ουρλιάζοντας σε ένα μαξιλάρι, να κάνουμε μάθημα πυγμαχίας, να κουνήσουμε το σώμα μας, να πάμε για μια συνεδρία ενεργειακής θεραπείας ή να προγραμματίσουμε ραντεβού με τον θεραπευτή μας. Όταν δεσμευόμαστε να κάνουμε τη βαθύτερη συναισθηματική δουλειά μέσα μας, είναι αναμενόμενο να κάνουμε ισχυρές ανακαλύψεις.

Ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον αυστηρό Κρόνο και συνδέεται με τον Οίκο της Κοινωνικής Θέσης. Ως αποτέλεσμα, αυτή η πανσέληνος φωτίζει την επαγγελματική μας ζωή. Η πανσέληνος μπορεί να είναι δραματική, αλλά αυτό δεν είναι πάντα κακό. Η πανσέληνος στον Αιγόκερω θα μπορούσε να φέρει συναρπαστικές νέες επαγγελματικές ευκαιρίες ή μία έκρηξη ενέργειας που θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε ένα έργο.

Ο κυβερνήτης αυτής της Πανσελήνου, ο Κρόνος, ο οποίος βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο ζώδιο του Υδροχόου, θα βοηθήσει οτιδήποτε πραγματοποιηθεί αυτό το διάστημα θα διαρκέσει. Θα κάνει ένα ισχυρό τρίγωνο με την Αφροδίτη, που σημαίνει ότι αν αφοσιωθούμε τόσο στον εαυτό μας όσο και με τους άλλους, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουμε πιο ουσιαστικές σχέσεις και ισχυρότερες αξίες. Θα χρειαστεί αφοσίωση, επιμονή και δέσμευση, καθώς και να είμαστε αρκετά γενναίοι για να είμαστε αληθινοί με τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε.

 

Πώς θα επηρεάσει ο ανάδρομος Ποσειδώνας από τους Ιχθύες το ζώδιό σας; Για να μάθετε, ακολουθήσετε τον σύνδεσμο ΕΔΩ!

 

Μιλώντας για εμπιστοσύνη, αυτή είναι η λέξη-κλειδί για αυτήν την Πανσέληνο. Δεν θα είναι εύκολο να κάνουμε ελεύθερη πτώση στο μέλλον, και μάλιστα θα είναι δύσκολο να αφήσουμε τον έλεγχο. Μπορεί να θέλουμε να κρατήσουμε κάθε ψήγμα ασφάλειας που έχουμε, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο έλεγχος δεν είναι παρά μία ψευδαίσθηση και ότι οι δομές που δημιουργούμε γύρω από τον εαυτό μας μπορεί να είναι εκείνες που μας περιορίζουν. Έτσι, ό,τι μπορεί να διαλυθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου - ό,τι αφαιρεθεί, καταστραφεί, καθαριστεί ή με άλλον τρόπο αφεθεί- θα φέρει μόνο μεταμόρφωση και την ενδυναμωμένη εξέλιξη της ψυχής μας. Αυτό είναι το δώρο του Πλούτωνα και η υπόσχεση του Κρόνου. Απλώς πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να κατεβούμε στον κάτω κόσμο για να μπορέσουμε να επηρεάσουμε αυτήν την αλλαγή, να είμαστε πρόθυμοι να αφήσουμε ό,τι πιστεύαμε ως ασφαλές και να είμαστε ευπρόσδεκτοι στη νέα αρχή που πάντα υπονοεί η Πανσέληνος.

Καθώς η Πανσέληνος κορυφώνεται, είναι δεσμευμένη στον ισχυρό Πλούτωνα, ενώ ο Ήλιος βρίσκεται σε μια στενή επαφή με τον Ερμή. Η ένταση μεταξύ αυτών των τεσσάρων πλανητών υποδηλώνει ότι βαθιά μυστικά και δραματικές αποκαλύψεις μπορούν πράγματι να δημιουργήσουν έντονα συναισθήματα. Κάποιοι μπορεί να μας αποσβολώσουν ή να μας κάνουν να νιώσουμε ότι δεν έχουμε τα σωστά λόγια για να μεταφέρουμε το βάθος των σκέψεων και των συναισθημάτων μας.

Αλλά με την υποστήριξη του Ουρανού και του Ποσειδώνα, και το υποστηρικτικό τρίγωνο μεταξύ του Κρόνου και της Αφροδίτης, μας υπενθυμίζεται ότι οι φωνές μας έχουν σημασία - και ότι μερικές φορές το να μένουμε σιωπηλοί μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Θυμηθείτε να παραμένετε προσγειωμένοι στην παρούσα στιγμή, να αντιδράτε σε αυτό που έχετε μπροστά σας και εάν χρειάζεστε βοήθεια, να αναζητάτε πάντα όπου υπάρχει διαθέσιμη.

 

Για να μάθετε πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος το ζώδιό σας, μπείτε εδώ!


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan