Δείτε το βίντεο εδώ!

Λίγο μετά το Νέο Αστρολογικό Έτος (στις 21 Μαρτίου), έχουμε Νέα Σελήνη τον Κριό, το πρώτο ζώδιο του Ζωδιακού. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους αυτή η Νέα Σελήνη θα έχει την αίσθηση της νέας χρονιάς, επειδή θα έχουμε καινούργια ξεκινήματα.


Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η Νέα Σελήνη είναι εύκολη. Ο κυβερνήτης του Κριού, ο Άρης, είναι στους πολυάσχολους Δίδυμους και τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη του ιδεαλισμού και της σύγχυσης. Ο Άρης έχει όλη την δύναμη, την πύρινη ενέργεια, αλλά με το τετράγωνο δεν θα έχει πού να διοχετεύσει αυτόν τον ενθουσιασμό. Ο Άρης στους Δίδυμους μπορεί να είναι έξυπνος και πολυταλαντούχος, αλλά την ίδια στιγμή, μπορεί να διασκορπίζεται, κάτι που είναι ιδιαιτέρως εύκολο κάτω από την επιρροή του Ποσειδώνα. 


Για αυτό και θα είναι αρκετά δύσκολο για όλους μας, καθώς δεν θα ξέρουμε τί ακριβώς θα πρέπει να ξεκινήσουμε, πού πρέπει να αναλάβουμε δράση ώστε να έχουμε εμείς τα ηνία της ζωής μας, ή τι είναι αυτό ακριβώς αυτό που έχουμε αναλάβει. Αν και ο Κριός είναι ένα ζώδιο που σφύζει από ενέργεια, όπως η ενέργεια της Άνοιξης, εντούτοις θα νιώθουμε κουρασμένοι, ληθαργικοί, ή μπορεί να χάσουμε το ενδιαφέρον μας για ένα έργο που μόλις ξεκινήσαμε.  


Οπότε, τί θα κάνουμε με αυτήν την Νέα Σελήνη; Λοιπόν, θα κάνουμε χρήση της ενέργειας του Διός και οποιουδήποτε πλανήτη τριγωνίζει στο ωροσκόπιό μας. Θα χρησιμοποιήσουμε τον ενθουσιασμό του Κριού και θα βοηθήσουμε πρακτικά όσους έχουν την ανάγκη μας. Μπορούμε επίσης, αντί να τα κάνουμε όλα μόνοι μας (όπως κάνει ο Κριός), να στρατολογήσουμε την βοήθεια και την υποστήριξη της κοινότητάς μας προκειμένου να πετύχουμε τον επιθυμητό μας στόχο. Ας γίνουμε εμείς οι πρωτοπόροι και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν ώστε να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκινήσαμε! Και στο κάτω κάτω της Γραφής, είμαστε ένα τίποτα χωρίς την βοήθεια των φίλων μας. 


Επίσης, μπορούμε με αυτήν την Νέα Σελήνη να ξεκουραστούμε και να περιμένουμε εκείνα τα σημάδια που θα μας δείξουν την σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε αντί να προσπαθήσουμε να πιέσουμε τις καταστάσεις, όπως κάνει ο Κριός όταν ενθουσιάζεται.   


Ευτυχώς που η Αφροδίτη και ο Ερμής θα βρίσκονται αρκετά κοντά, το οποίο μπορεί να είναι κάπως βοηθητικό. Οτιδήποτε ξεκινήσουμε να κάνουμε με αυτήν την Νέα Σελήνη, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας συνέχεια την λέξη «ειλικρίνεια». Το γεγονός αυτό θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την ένταση του τετραγώνου της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα, το οποίο μπορεί να φέρει τοξικές καταστάσεις στην ζωή μας, κάνοντάς μας να νιώσουμε ανήμποροι. Η αθωότητα του Κριού άνετα μπορεί να χαθεί στις μηχανορραφίες του Πλούτωνα, για αυτό είναι τόσο σημαντική σε αυτήν την Νέα Σελήνη η ειλικρίνεια. 


Ας προσπαθήσουμε τον θυμό που θα νιώσουμε να τον διοχετεύσουμε σε κάτι εποικοδομητικό και στην φιλευσπλαχνία, αντί να κάνουμε την ζωή μας ένα δράμα. Οτιδήποτε κι αν κάνουμε, να έχουμε στον νου μας να παραμείνουμε ηθικοί, αληθινοί, και καθαροί από κάθε είδους τοξικότητα.     Με την Νέα Σελήνη να πραγματοποιείται στο ζώδιό σας, κυριολεκτικά, κάτι καινούριο ξεκινάει για εσάς τους Κριούς, το οποίο όμως δεν θα είναι εύκολο επειδή πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στην ζωή σας. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από το μηδέν, ειδικά σε θέματα εργασίας, αλλά επειδή είστε το ζώδιο που αρέσκεται στο να αρχίζει και πάλι από την αρχή, δεν θα φοβηθείτε τις προκλήσεις! Μην φοβηθείτε να διαλύσετε τα πάντα προκειμένου να έχετε την ζωή που σας αξίζει.


Εσείς οι Ταύροι, το να αρχίζετε και πάλι κάτι από την αρχή είναι για εσάς ανάθεμα διότι για να φτάσετε σε ένα σημείο έχετε ξοδέψει πολύ χρόνο, ενέργεια, ακόμη και χρήμα. Οπότε με αυτήν την Νέα Σελήνη θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση αφήνοντας πίσω τα όνειρα που δεν είναι πλέον πραγματοποιήσιμα και τα οποία ακόμη κυνηγάτε πεισματικά. Καιρός να πάψετε να είστε αδρανείς και φοβικοί. Η ζωή θέλει θάρρος και τόλμη! 


Εσείς οι Δίδυμοι, με αυτήν την Νέα Σελήνη θα κάνετε, σε πείσμα της περιόδου, ένα καινούργιο ξεκίνημα στην ζωή σας, ακολουθώντας νέους στόχους, με περισσότερη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, και διάθεση να πετύχετε. Μέσα από αυτήν την διαδικασία θα χάσετε φίλους, συντρόφους, συνεργάτες αλλά είναι το αναγκαίο τίμημα, ειδικά στην περίπτωση που βλέπατε ότι δεν ήταν ειλικρινείς μαζί σας. Στην θέση τους θα μπουν καινούρια άτομα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να κάνετε την υπέρβασή σας.


Εσείς οι Καρκίνοι, θα κάνετε ολική επανεκκίνηση στην ζωή σας, κυρίως όμως στα επαγγελματικά και τις σχέσεις. Είναι καιρός να αφήσετε πίσω συνεργάτες και συντρόφους που σας εμποδίζουν να ζήσετε την ζωή σας όπως θέλετε ή που δεν σας αφήνουν να ασκήσετε την εργασία που θέλετε ή όπως θέλετε. Μην φοβηθείτε να είστε ειλικρινείς μαζί τους και να τους πείτε ότι δεν θέλετε άλλο να σας λένε τι πρέπει να κάνετε. Η αντίσταση που θα δεχτείτε θα είναι σφοδρή αλλά η ελευθερία είναι μονόδρομος!


Εσείς οι Λέοντες, καιρός να πάψετε να είστε αδρανείς, νωχελικοί, φοβικοί, ειδικά εάν δεν έχετε εργασία ή φοβάστε για την υγεία σας. Η Νέα Σελήνη σας λέει ότι πρέπει να σηκωθείτε από τον καναπέ και να κυνηγήσετε ενεργά τα όνειρά σας! Μπορείτε να πετύχετε ό,τι θέλετε αρκεί να είστε ειλικρινείς με τα άτομα που θα σας βοηθήσουν, διότι ας μην κρυβόμαστε, μόνοι σας δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα. 


Εσείς οι Παρθένοι, θα πρέπει να απεξαρτηθείτε από έρωτες που πλέον μόνο κακό σας κάνουν. Αναζητήστε την εκτίμηση και την αγάπη σε άτομα που είναι ειλικρινή απέναντί σας και που θέλουν να ζήσουν κάτι έντονο μαζί σας. Μην αφήνετε τον χρόνο να τρέχει. Η Νέα Σελήνη σας δείχνει τον δρόμο. Εσείς απλά ακολουθήστε τον. Επίσης, είναι καιρός να κόψετε όλα εκείνα που σας προκαλούν εθισμό, κυρίως τυχερά παίγνια.


Εσείς οι Ζυγοί, με την Νέα Σελήνη να πραγματοποιείται στον οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών σας, είναι καιρός να σπάσετε τις αλυσσίδες με τα πρέπει της οικογένειάς σας, τις υποχρεώσεις προς τους γονείς σας, τα κολλήματα του παρελθόντος. Μιλήστε ειλικρινά και πείτε ότι δεν θέλετε άλλο να είστε τα «καλά» παιδιά και να περιμένετε μία καλή κουβέντα. Πλέον θέλετε δυναμικές καταστάσεις, αληθινή αγάπη και στοργή. Κι αν χρειαστεί δεν θα διστάσετε να ξεκινήσετε από την αρχή, μακρυά από οτιδήποτε σας καταπιέζει.  


Εσείς οι Σκορπιοί, νιώθετε αφόρητη πίεση από την αδυναμία να μετακινηθείτε. Με αυτήν την Νέα Σελήνη τα πράγματα αλλάζουν. Η περίοδος μπροστά σας έχει πολύ δουλειά και τρέξιμο! Τέλος η αδράνεια, η πλήξη, και τα κιλά που συσσωρεύτηκαν από το καθισιό! Σηκωθείτε από τον καναπέ και ανεβάστε στροφές! Επίσης, στην δουλειά σας, καλό θα είναι να μην παίζετε παιχνίδια κυριαρχίας και χειραγώγησης με τους συναδέλφους σας. Τους χρειάζεστε και σας χρειάζονται, για αυτό και η ειλικρίνεια θα είναι εκείνη που θα φτιάξει σωστές σχέσεις και  καλό κλίμα στον χώρο της εργασίας.


Εσείς οι Τοξότες, με την Νέα Σελήνη στον Κριό, θα πάψετε να ασχολείστε με τις ανασφάλειές σας και με το αν έχετε χρήματα στην τσέπη σας! Το επόμενο διάστημα θα είναι χαρούμενο, ερωτικό, δημιουργικό, και σας καλεί, όσο κι αν αντιστέκεστε, να πετάξετε από επάνω σας την μιζέρια και να νιώσετε τον καθαρό, ανοιξιάτικο αέρα, να σας γεμίζει καλή διάθεση! Είναι καλή περίοδος για να ξεκινήσετε κάτι ερωτικό, με την προϋπόθεση ότι θα είστε ειλικρινείς στο τι θέλετε από το άλλο άτομο! 


Εσείς οι Αιγόκεροι, θα πρέπει να ξεχάσετε τα προσωπικά σας δράματα και να δώσετε έμφαση στην οικογένειά σας. Σας έχουν ανάγκη όπως τους έχετε κι εσείς. Οπότε, σταματήστε την μιζέρια, την καταπίεση, και την απαξίωση, και δώστε τους την αγάπη σας, την προσοχή σας, και κυρίως ελευθερία κινήσεων. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι θα αντισταθείτε σε αυτήν την προοπτική, εντείνοντας την καταπίεση, η οποία όμως θα σκάσει στα μούτρα σας.


Εσείς οι Υδροχόοι, με αυτήν την Νέα Σελήνη όλα γίνονται καινούρια! Η θετική ενέργεια του Κριού θα σας κάνει να αποβάλλετε από επάνω σας την καταπίεση από άτομα που σας απομυζούν λίγο λίγο την ζωή, από καταστάσεις που είναι αδιέξοδες, ακόμη και από τον ίδιο σας τον εαυτό που έχει επαναπαυτεί. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσετε σημαντικούς εχθρούς που κινούνται πίσω από την πλάτη σας. Το καλύτερο όπλο για το σκοτάδι τους είναι η ειλικρίνεια. 


Εσείς οι Ιχθύες, εάν θέλετε να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και οικονομική ασφάλεια, πρέπει να κάνετε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός! Το κακό είναι πως ακόμη είστε προσκολλημένοι σε στόχους και επιθυμίες που πλέον δεν σας εξυπηρετούν και το μόνο που σας προσφερουν είναι να σας κρατούν πίσω, φοβισμένους, νωχελικούς, αδρανείς. Η Νέα Σελήνη είναι το μπαρούτι στα θεμέλια ενός σαθρού οικοδομήματος. Η φλόγα της αρκεί για να το γκρεμίσει κι έτσι να ζήσετε πλέον ελεύθεροι!
Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan