Διαβάστε για την τελευταία πανσέληνο του έτους! Με τον αστρολόγο Άγγελο Πέτσιο. 

Στις 30 Δεκεμβρίου, έχουμε την τελευταία Πανσέληνο του έτους, και η οποία πραγματοποιείται στο υδάτινο ζώδιο του Καρκίνου. Η Πανσέληνος είναι η κορύφωση του Σεληνιακού Κύκλου, πόσο δε μάλλον που είναι στο ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη. Η Πανσέληνος αυτή λοιπόν, με τον τρόπο της θα μας ακουμπήσει όλους. Στην επιφάνεια θα αναδυθούν συναισθήματα που θα αφορούν τα παιδικά μας χρόνια και την οικία μας. 


Ο άξονας Καρκίνου-Αιγόκερω έχει να κάνει με την ισορροπία ανάμεσα, στην ιδιωτική ζωή, την ανάγκη να έχουμε μία σταθερή βάση, την δέσμευση, την αγάπη, την ύπαρξη οικογένειας, και της ανάγκης για φροντίδα, θέματα που κυβερνά ο Καρκίνος, και την δημόσια ζωή, την επαγγελματική σταδιοδρομία, τα επιτεύγματα, την ανταμοιβή/τιμωρία, την φήμη, και την υπευθυνότητα, θέματα που κυβερνά ο Αιγόκερως. Με κάποιο τρόπο ο άξονας αυτός έχει να κάνει με την ισορροπία ανάμεσα στην με και χωρίς όρους αγάπη. Μην ξεχνάμε πως μία πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω ξυπνάει τις μνήμες μας από τους γονείς μας, οπότε (κυρίως) οι μεγαλύτερες ηλικίες θα νιώσουν μία βαθιά νοσταλγία για τις ημέρες που έζησαν ως παιδιά με την μαμά και τον μπαμπά.  


Ο κόσμος όλος, με αυτήν την Πανσέληνο, θα κάνει έναν απολογισμό για όλα όσα συνέβησαν μέσα σε αυτόν τον χρόνο. Η Σελήνη στον Καρκίνο αν και είναι προσωπική, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτό που περνάμε συλλογικά, και μέσα από αυτήν την κατανόηση θα καταφέρουμε να φροντίσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας. Σε αυτό θα βοηθήσει το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Χείρωνα, το οποίο θα μας επιτρέψει να πετάξουμε από επάνω μας αυτά που μας πληγώνουν τώρα, αλλά και τα μακροχρόνια προβλήματα που έχουμε με τους γονείς μας και τα οποία στοιχειώνουν την ενήλικη ζωή μας. Το τετράγωνο αυτό θα είναι ένα εξωτερικό κάλεσμα να εκφράσουμε αυτά που νιώθουμε, να τους δώσουμε μορφή, και στην συνέχεια να τα απελευθερώσουμε ώστε απλά να γίνουν μνήμες. 


Η Καρκινίσια Σελήνη σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό και την Λίλιθ από τον Ταύρο, δίνοντας σε όλους εμάς την ευκαιρία να αγκαλιάσουμε το άγνωστο και να προσαρμοστούμε ταχύτατα στις αλλαγές που πραγματοποιούνται. Η ενέργεια αυτής της όψης θα φέρει κύματα έξαψης και ενθουσιασμού καθώς θα δοκιμάζουμε το καινούριο, το διαφορετικό. Αντιμετωπίζοντας τα συναισθηματικά κατάλοιπα των απωλειών που βιώσαμε μέσα στο 2020, θα βρούμε τον χώρο και τον χρόνο που χρειαζόμαστε να επιτρέψουμε να ρεύσει ενέργεια που θα είναι ζωντανή και ελεύθερη! Μην ξεχνάμε πως ο κυβερνήτης του Ηλίου, Κρόνος, είναι στο Αέρινο ζώδιο του Υδροχόου.  


Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια που μία Πανσέληνος στον Καρκίνο δεν έχει σκληρές όψεις με διελαύνοντες πλανήτες στο ζώδιο του Αιγόκερω, ούτε επίσης υπάρχει κάποια σοβαρή πίεση στους Δεσμούς της Σελήνης. Ως εκ τούτου, η Πανσέληνος αυτή θα λειτουργήσει εξαγνιστικά, ανοίγοντας τον δρόμο για τον καινούριο χρόνο και για ένα καλύτερο αύριο.  Η τελευταία Πανσέληνος του έτους, θα σας βρει εσάς τους Κριούς σε απόλυτη αρμονία με την καραντίνα που βιώνουμε, καθώς το μόνο που θα θέλετε είναι να μείνετε στη ζεστασιά του σπιτιού σας, με τους αγαπημένους σας, πίνοντας ζεστές σοκολάτες και περνώντας ήρεμα και χαλαρά! Από ό,τι φαίνεται το έχετε μεγάλη ανάγκη, καθώς θα σας βοηθήσει να ξαναβρείτε τις σταθερές σας μετά από αυτήν την πραγματικά δύσκολη και αποσταθεροποιητική χρονιά. Δώστε λοιπόν προτεραιότητα στην φροντίδα του εαυτού σας και ακούστε τις ανάγκες σας και μόνο. Σε πιο εσωτερικό επίπεδο, είναι καιρός να λύσετε το παιδοψυχολογικό σας τραύμα ώστε να μπορέσετε να γίνετε καλύτεροι σύντροφοι και γονείς. 


Εσείς οι Ταύροι, παρόλο που είστε πραγματιστές, περάσατε το ίδιο δύσκολα με όλους μας αυτή την χρονιά. Είναι λοιπόν φυσιολογικό να νιώθετε ευάλωτοι έχοντας να διαχειριστείτε τα δύσκολα συναισθήματα που βιώσατε, κυρίως για όλα αυτά που χάσατε ή πάψατε να έχετε τον έλεγχό τους. Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει καθαρτικά για εσάς, καθώς θα σας βοηθήσει να ανοιχτείτε, να δείξετε τις ευαισθησίες σας, και παράλληλα να βοηθήσετε και τα αγαπημένα σας πρόσωπα να κάνουν και αυτά το ίδιο. Κυρίως φροντίστε να πετάξετε από επάνω σας όλες εκείνες τις συνήθειες, μοτίβα, ανθρώπους, σχέσεις, που πλέον δεν έχουν κάτι να σας προσφέρουν, αφήνοντας χώρο μόνο για το καινούριο! 


Μετά από αυτή την πραγματικά χαοτική και ατελείωτη χρονιά, εσείς οι Δίδυμοι πρέπει να εκμεταλλευτείτε την Πανσέληνο του μήνα και να κακομάθετε τον εαυτό σας προσφέροντάς του όλη την φροντίδα που χρειάζεστε. Κάντε χαλαρωτικά αφρόλουτρα, παραγγείλτε ασυνήθιστα φαγητά στο σπίτι, χαρίστε όμορφα δώρα σε εσάς και τους αγαπημένους σας και θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Είναι επίσης σημαντικό να θέσετε όρια στους Άλλους. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε την καλή και σωστή συμπεριφορά των άλλων προς εσάς, ειδικά των ανθρώπων στον στενό σας κύκλο. Επί πλέον, θα μπορέσετε να σταθείτε στο ύψος σας μη επιτρέποντας στους άλλους να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε εσάς. 


Εσείς οι Καρκίνοι, είστε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό και δοτικό ζώδιο, και νοιάζεστε πολύ για τους γύρω σας. Η Πανσέληνος αυτή θα τονίσει όλα εκείνα που σας αγχώνουν, για αυτό θα πρέπει να εκδηλώσετε τα συναισθήματά σας, ακόμη κι αν χρειαστεί να κλάψετε, καλό θα σας κάνει. Όμως έρχεται και να σας υπενθυμίσει ότι πρέπει να φροντίζετε πρώτα τον εαυτό σας, να θέτετε όρια και να κοιτάτε να ικανοποιούνται και οι δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Η δική σας ευζωία είναι εξίσου σημαντική με των άλλων, οπότε κάντε πρώτοι εσείς το βήμα και οι αγαπημένοι σας καλό θα ήταν να σας ακολουθήσουν. 


Με την τελευταία Πανσέληνο του έτους, εσείς οι Λέοντες θα έρθετε σε επαφή με τα βαθύτερα και κρυμμένα σας συναισθήματα, και για να μπορέσετε να τα διαχειριστείτε, καλό θα ήταν να βρείτε λίγο χρόνο να μείνετε μόνοι σας. Καλώς ή κακώς ακόμη και εσείς οι Λέοντες χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τον κόσμο και το να είστε μονίμως στο προσκήνιο. Έτσι θα δώσετε την ευκαιρία στο νου και την ψυχή σας να ισορροπήσουν αυτό το συναισθηματικό τρενάκι του τρόμου που ζήσατε αυτή την δύσκολη χρονιά. Χαλαρώστε, ηρεμήστε, μαζέψτε τις σκέψεις σας. Με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθείτε στην ψυχική ηρεμία και την ίαση που τόσο πολύ την έχετε ανάγκη. 


Η τελευταία Πανσέληνος του έτους έρχεται να δώσει σε εσάς τους Παρθένους μία εικόνα και μία γεύση του μέλλοντός σας. Θα σας υπενθυμίσει ότι μπορείτε να επιτύχετε και να πραγματοποιήσετε τους στόχους και τα όνειρά σας. Φροντίστε να έχετε γύρω σας ανθρώπους που σκέφτονται όπως εσείς και που θα σας παροτρύνουν εκεί που θα νιώθετε έτοιμοι να τα παρατήσετε. Μην φοβηθείτε να βγείτε στο προσκήνιο και να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό. 

Οι φιλίες σας επίσης αλλάζουν με αυτήν την Πανσέληνο, το οποίο δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται. Αν θέλετε να έλθετε πιο κοντά σε συγκεκριμένους ανθρώπους και να τους δείξετε πόσο νοιάζεστε για εκείνους, να το κάνετε. Εκείνοι από το μέρος τους θα το εκτιμήσουν και θα έλθουν πιο κοντά σε εσάς. 


Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου, σε εσάς τους Ζυγούς, «φωτίζει» και δίνει έμφαση στον Οίκο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Οπότε τώρα είναι μία καλή στιγμή να αναγνωρίσετε όσα έχετε πετύχει και το πόσο πολύ έχετε εξελιχθεί τον τελευταίο χρόνο. Επικεντρωθείτε στους επαγγελματικούς σας στόχους για την χρονιά που έρχεται, νιώθοντας περηφάνια για όσα έχετε καταφέρει, και επιτρέψτε σε αυτό το συναίσθημα να τροφοδοτήσει τις μελλοντικές σας επιτεύξεις. 

Αν έχετε αναλάβει να διεκπεραιώσετε ένα έργο, αυτό ολοκληρώνεται, αλλά, στην θέση του θα μπει το άγχος για το τι θα κάνετε μετά.  Χαλαρώστε, δεν υπάρχει λόγος να πιέσετε τους εαυτούς σας για το τι θα συμβεί Αύριο. Μία επαγγελματική ευκαιρία έρχεται για εσάς αλλά θα πρέπει να υπομονετικοί. Και μην ανησυχείτε, αν πιστεύετε στους εαυτούς σας και την αξία σας, τότε το Σύμπαν θα συνωμοτήσει για να πετύχετε αυτό που θέλετε. 


Εσάς τους Σκορπιούς, η Πανσέληνος αυτή, θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα πολλά συναισθήματα που βιώσατε αυτή την χρονιά και να τα αναλύσετε από μία θα μπορούσαμε να πούμε, φιλοσοφική σκοπιά. Παρόλο που δεν σας αρέσει να το δείχνετε, είστε βαθιά συναισθηματικοί και ευαίσθητοι και τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να δείτε τον εαυτό σας από μία άλλη οπτική γωνία. Μην φοβηθείτε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να βγείτε έξω από την βολή σας, προκειμένου να εξελιχθείτε συναισθηματικά, ψυχικά και γενικά ως άνθρωποι. 

Επίσης, είναι αρκετά δύσκολο να συνεχίσετε την πορεία σας όταν γνωρίζετε ότι έχετε αδικηθεί σε κάποιο θέμα σας. Χρειάζεται ένα αρκετά ώριμο άτομο για συγχωρέσει όσους τον πλήγωσαν. Η Πανσέληνος αυτή θα σας βοηθήσει να δώσετε την συγχώρεση και να ελαφρύνει την καρδιά σας. Και ως γνήσιοι Σκορπιοί, το να συγχωρήσετε κάποιον δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα ξεχάσετε και το τι σας έκανε.   


Με αυτή την Πανσέληνο, εσείς οι Τοξότες θα κάνετε μία μεγάλη «βουτιά» στις εσώτερες επιθυμίες σας, και θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε τα πραγματικά όρια του εαυτού σας. Μπαίνοντας στην νέα χρονιά, καλό θα ήταν να αφήσετε πίσω κακές και αυτοκαταστροφικές συνήθειες πολλών ετών, ειδικά στον τομέα των προσωπικών σχέσεών σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τακτοποιήσετε και να πληρώσετε διάφορα χρέη, να πειθαρχήσετε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ακόμα και να αποφύγετε μυστικά και ψέμματα προς τους αγαπημένους σας.

Το γεγονός ότι το ένστικτό σας θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρό αυτήν την περίοδο θα σας επιτρέψει να δείτε την σκιώδη πλευρά των ανθρώπων. Σκεφτείτε όμως καλά τις επιπτώσεις αν μιλήσετε. Στην παρούσα περίπτωση, η σιωπή είναι χρυσός.


Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου για εσάς τους Αιγόκερους, ρίχνει φως στην συναισθηματική σας ζωή και στις σχέσεις σας, ιδιαίτερα στα γεγονότα που ξεκίνησαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Προετοιμαστείτε λοιπόν να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε σοβαρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να έχετε με τους αγαπημένους σας. Πρέπει να δείτε πού είναι το πρόβλημα, να αποφασίσετε τί σας κάνει και τί όχι, και να το δηλώσετε ανοιχτά και ειλικρινά προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης. Έτσι, θα δυναμώσετε τον δεσμό ανάμεσα σε εσάς και τα συντροφικά σας πρόσωπα, και θα δείτε να χαλαρώνει η πίεση που δεχόσασταν σε αυτόν τον τομέα το τελευταίο διάστημα, γεγονός το οποίο θα σας επιτρέψει να έλθετε εγγύτερα με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας. 


Εσείς οι Υδροχόοι, μπαίνοντας στη νέα χρονιά θα χρειαστεί να δώσετε έμφαση στην σωματική, ψυχική και πνευματική σας υγεία. Εκμεταλλευτείτε την ήπια ενέργεια αυτής της Πανσελήνου στον Καρκίνο και απελευθερώστε χώρο και χρόνο από υποχρεώσεις, δουλειές και αγγαρείες προκειμένου να χαλαρώσετε. Αν και συνήθως θέλετε να είστε μόνιμα απασχολημένοι με κάτι, είναι σημαντικό αυτό το διάστημα να κάνετε ένα διάλειμμα, που θα σας επιτρέψει να νιώσετε και πάλι ολοκληρωμένοι και δυνατοί. Σε αυτό θα βοηθήσει η ύπαρξη ενός προγράμματος που θα ακολουθήσετε πιστά! Φροντίστε επίσης να κάνετε όλα εκείνα που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του σώματός σας αλλά και για την ανάδειξη της φυσικής σας ομορφιάς. 


Εσείς οι Ιχθύες, με την τελευταία Πανσέληνο του έτους έχετε να αναμένετε κυριολεκτικά μία έκρηξη δημιουργικότητας και ρομαντικής διάθεσης. Δοκιμάστε να ασχοληθείτε με διάφορες καλλιτεχνικές ενασχολήσεις και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να κάνει ό,τι αγαπά περισσότερο. Η ενέργεια αυτή που πηγάζει μέσα από το βαθύτερο «είναι» σας, θα φωτίσει και την ερωτική σας ζωή. Ο Έρωτας αυτήν την περίοδο θα έχει την δύναμη να σας μεταμορφώσει! Και για αυτό δεν θα είναι καθόλου περίεργο να διαπιστώσετε το επόμενο διάστημα θα έχετε απίστευτη απήχηση στο άλλο φύλο, καθώς θα είστε ιδιαίτερα θελκτικοί και γοητευτικοί! Όσοι είστε ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να αναθερμάνετε μία ερωτική ιστορία από το παρελθόν ή να δοκιμάσετε ξανά με έναν ή μία πρώην σας. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan