Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου έχουμε την πρώτη έκλειψη του 2018, από τις συνολικά πέντε που θα πραγματοποιηθούν. Η πρώτη έκλειψη είναι ολική σεληνιακή, και πραγματοποιείται στην 12η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! 

Επηρεάζει εσάς που έχετε γεννηθεί μεταξύ, 31/1-2/2,1/5 - 3/5, 8/5-10/5, 3/8-5/8, 3-5/11, 9-11/11. Επηρεάζει επίσης εσάς που έχετε πλανήτες, σημεία ή μεσοδιαστήματα, στην 12η μοίρα των Σταθερών Ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και στην 18η μοίρα του άξονος Ταύρου-Σκορπιού από αντισκιά.

 


Ένα δύσκολο διάστημα τριών με τεσσάρων μηνών θα ξεκινήσει με την Σεληνιακή Έκλειψη. Ένας τιτάνιος αγώνας θα ξεκινήσει, μεταξύ της Ψυχής και του Εγώ, καθώς το Εγώ βρίσκεται εγκλωβισμένο και η Ψυχή θέλει να πετάξει μακρυά. Η λέξη-κλειδί που θα βιώσουμε ο καθένας και η καθεμία από εμάς, θα είναι η «ελευθερία».


Από την μία, υπάρχει η ανάγκη για ελευθερία, ανεξαρτησία, αυτοσεβασμό, υπερηφάνεια, ανυποταξία. Ως πότε θα είμαστε έρμαια ανθρώπων και καταστάσεων που μας λένε ότι αυτό που είμαστε, αυτό που νιώθουμε, αυτό που πιστεύουμε, είναι κακό επειδή δεν συμφωνεί με την δική του άποψη; Ως πότε θα είμαστε υποτακτικοί σε έναν γκρίζο κόσμο άμορφης μάζας;


Από την άλλη, καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα θετικά χαρακτηριστικά της ψυχής μας, την ηθική, την ευθύτητα που δεν προσβάλει, την ειλικρίνεια.


Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται. Οι παρορμητικές κινήσεις και οι τυχαίες αποφάσεις μπορούν άνετα να προκαλέσουν την πτώση μας, κι από εκεί που είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την σημαία της ελευθερίας, να υποχωρήσουμε, να δεχθούμε να μας χαλιναγωγήσουν, και με την σειρά μας, να καταπιέσουμε τους πιο άτυχους από εμάς.  


Το δέον είναι να ακούσουμε την ψυχή μας, που λέει ότι όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να έχουμε καλοσύνη μέσα μας. Από εκεί και πέρα, η αναγνώριση της αξίας πρωτίστως από εμάς τους ίδιους, θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε όλες εκείνες τις φωνές που θέλουν απλά να βγάλουμε τον σκληρό εαυτό μας στην επιφάνεια, και χειραγωγώντας το θυμικό μας, να μας κάνουν σκλάβους. 

31 1 2018

ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Η πολιτική προέκταση της εκλείψεως είναι σημαντική για την Ελλάδα, καθώς ενεργοποιείται έμμεσα η γενέθλια όψη της χώρας, η αντίθεση του Κρόνου με τον Ήλιο, στον άξονα 4-10, στον άξονα της Κυβέρνησης με την Αντιπολίτευση.


Στον χάρτη της εκλείψεως, βλέπουμε πως ο ωροσκόπος της είναι Καρκίνος, άρα ο Λαός είναι στο προσκήνιο των εξελίξεων. Ο δεύτερος οίκος στον οποίον βρίσκεται η Σελήνη, σημαίνει δύο πράγματα, τα οικονομικά πρωτίστως, και δευτερευόντως το σύστημα αξιών. Αν και δίνει έμφαση η Σελήνη στον Ήλιο, καθώς κυβερνάται από εκείνον, αντιλαμβάνεται ότι είναι καιρός για ελευθερία. Η πίστη του Λαού στις αξίες και τα ιδανικά του, θα είναι η λύτρωσή του από τα δεσμά που του έχει βάλει η οικονομική ένδεια. Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση ενός ηγέτη με αξίες, ειλικρινή, ανεξάρτητο από δεσμούς του παρελθόντος. Το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου θα προκαλέσει ιδιαίτερο πολιτικό σεισμό. Το κίνημα όμως αυτό που γεννάται, θα έχει μέλλον εάν κάνει αργές και σταθερές κινήσεις.


Από την άλλη, ο πρωθυπουργός, με την γοητεία που τον διακρίνει, θα περιχαρακωθεί περαιτέρω στην θέση του, απορροφώντας ολοένα και περισσότερες εξουσίες ή το φως των συνεργατών του, αποδεικνύοντας έτσι, ότι τελικά αυτός είναι ο ένας και μοναδικός ηγέτης. Οι οικονομικές συμφωνίες ή η οποιαδήποτε άλλη συμφωνία που θα κάνει, θα του δώσουν το δικαίωμα να παραμείνει στην ηγεσία έστω κι αν στην ουσία είναι σκλάβος. Επιπλέον, θα θέσει τόσο την οικονομική, όσο και την πολιτική θέση της χώρας υπό νέους απεχθείς περιορισμούς. Μία πολύ πιθανή αρνητική εξέλιξη, είναι να υπογραφούν συνθήκες για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου με πολύ άσχημους όρους για την χώρα.


Επειδή γίνεται πολύς θόρυβος για την στάση της Εκκλησίας, η στάση του Αρχιεπισκόπου κρατά την Εκκλησία μακρυά από μηχανισμούς εξουσίας αλλά και παράλληλα την κάνει άχρηστη. Όμως, η προσωπική του θέση, είναι και θα παραμείνει η υποστήριξη του πρωθυπουργού, ακόμη κι αν ο ίδιος βρεθεί σε αδιέξοδα από τα οποία δεν θα μπορέσει να βγει.  


 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ Η ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΑ ΖΩΔΙΑ;

Εσείς οι Κριοί, θα πρέπει να αναζητήσετε την χαρά, την διασκέδαση, την ελευθερία, όχι σε σχέδια που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Είναι καιρός να κάνετε στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών και να ακολουθήσετε την καρδιά σας. Προσοχή όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσετε όλα και να γίνετε επαναστάτες χωρίς αιτία. Με αργή αλλά σταθερή σκέψη, θα καταλάβετε τί είναι αυτό που πρέπει να αφήσετε πίσω σας και τι θα πρέπει να κοιτάξετε από εδώ κι εμπρός.


Εσείς οι Ταύροι, θα πρέπει να κοιτάξετε τόσο το συμφέρον της οικογενείας όσο και το προσωπικό σας. Τα επαγγελματικά σχέδια και οι φιλοδοξίες δεν πρόκειται να σας βγουν. Αντί να αγχώνεστε και να εμμένετε σε πράγματα και καταστάσεις που δεν βγάζουν πουθενά, κοιτάξτε να ασχοληθείτε με αυτά που αξίζουν πραγματικά, και τα οποία όντως προσφέρουν σε εσάς και την οικογένειά σας. Τον ή την σύντροφο, ή τους συνεργάτες, να τους ακούσετε, αλλά εσείς θα πρέπει να πάρετε την τελική απόφαση, ακόμη κι αν σας πιέζουν ασφυκτικά.


Εσείς οι Δίδυμοι, είναι καιρός να αφήσετε τα μεγάλα και τρανά όνειρα που κάνετε για τους εαυτούς σας, και να καθίσετε και να ασχοληθείτε με τα μικρά και καθημερινά. Ακολουθώντας τα μεγάλα όνειρα μπορεί να νιώσετε ότι είστε οι κύριοι και κυρίες του εαυτού σας, όμως, στην πραγματικότητα αυτό που πάτε να κάνετε είναι να γίνετε δέσμιοι και δέσμιες ανθρώπων που ξέρουν πως να σας χειριστούν. Στο τέλος, θα καταλήξετε σε μία θεσούλα και για ένα ξεροκόμματο, κάτι που θα σας οδηγήσει στο να γίνετε κακοί και κακές με τον κόσμο. Η πραγματική ελευθερία κρύβεται στα απλά πράγματα. Για αυτό κοιτάξετε πρώτα εκεί!


Εσείς οι Καρκίνοι ετοιμαστείτε για μεγάλες ανατροπές, πρωτίστως στα οικονομικά και δευτερευόντως στον έρωτα. Στα οικονομικά, πρέπει να αρχίσετε σοβαρά να στέκεστε στα δικά σας πόδια, παρά να δανειστείτε χρήματα ή να ξοδεύετε περισσότερα από ό,τι πρέπει. Το να κάνετε ανοίγματα ή να ζητάτε χρήματα από τρίτους, το μόνο που θα σας δώσει είναι πίκρα και σκλαβιά. Ζήστε με αυτά που κερδίζετε μόνοι και μόνες σας. Στον έρωτα, θα πρέπει να μάθετε να είστε πιο σίγουροι και σίγουρες. Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα για τα άτομα που γνωρίζετε. Το ότι ζητάνε την φροντίδα σας δεν σημαίνει ότι σας αγαπάνε κιόλας. Ζητήστε κι εσείς πίσω κάτι και μετά κρίνετε.


Εσείς οι Λέοντες θα επηρεαστείτε ιδιαιτέρως από αυτήν την έκλειψη. Ενώ είστε γεννημένοι να κυβερνάτε και να οδηγείτε τις εξελίξεις, από υπεροψία, βεβιασμένες κινήσεις, παρορμητικές αποφάσεις, ακόμη και το πάθος σας για ελεύθερη ζωή, θα σας οδηγήσει στο να γίνετε σκλάβοι των εξελίξεων, καθώς οι υπόλοιποι άνθρωποι στην ζωή σας απλά θα σας απορρίψουν. Αντί να λέτε ότι είστε ανθρωπιστές και ότι θέλετε το καλό του κόσμου (το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι απλά επιζητάτε την προσοχή του κόσμου), να το αποδείξετε με πράξεις. Η ειλικρίνεια, η σταθερότητα, η ευγένεια, και το ήθος, θα πρέπει να γίνουν οι αρετές για τις οποίες θα γίνετε γνωστοί!


Εσείς οι Παρθένοι, στην προσπάθειά σας να ζήσετε ελεύθεροι κι ελεύθερες τις ζωές σας, θα κάνετε τραγικά λάθη, εξαιτίας του γεγονότος ότι βιάζεστε και κάνετε παρορμητικές κινήσεις που δεν σας αρμόζουν. Προσπαθήσετε να αποφύγετε να ξεκινήσετε κάποια καινούρια εργασία ή να ταξειδέψετε εάν δεν υπάρχει λόγος. Επίσης, προσέξετε τις σχέσεις που έχετε με τους συναδέλφους και συνεργάτες σας. Το γεγονός ότι σας κάνουν αυτά που θέλετε, ή σας κολακεύουν, μάλλον σημαίνει ότι κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους.Η έκλειψη της Τετάρτης θα επηρεάσει εσάς τους Ζυγούς στην ερωτική σας ζωή. Αν και υπό φυσιολογικές συνθήκες η έκλειψη θα έκλεινε έναν κύκλο ερωτικών θεμάτων και θα άνοιγε έναν καινούριο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Στην πραγματικότητα αυτό που περιμένετε, είναι να κάνετε λανθασμένες επιλογές συντρόφων, οι οποίες θα σας οδηγήσουν στο να κολλήσετε στο παρελθόν. Εξωραΐζοντας καταστάσεις που ζήσατε θα απορρίψετε την δυνατότητα να κάνετε κάτι καινούριο. Αυτό θα είναι και το λάθος σας. Μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Σταθείτε και σκεφθείτε σοβαρά τί θέλετε από την ερωτική σας ζωή. Εκεί έξω υπάρχει το άτομο που μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους κι ευτυχισμένες, αρκεί να είστε ανοικτοί και ανοικτές στις προκλήσεις.


Για εσάς τους Σκορπιούς, όσο θα διατηρεί την δυναμική της η έκλειψη θα νιώθετε πως πρέπει να κάνετε κάτι για την οικογένειά σας όπως επίσης και στα επαγγελματικά σας. Το πρόβλημα είναι πως είτε δεν θα μπορείτε να βοηθήσετε την οικογένειά σας, είτε θα θελήσετε να κάνετε την επανάστασή σας και να ζήσετε την ζωή σας μακρυά από τους δικούς σας ανθρώπους. Ό, τι κι αν είναι αυτό που θα σας απασχολήσει, θα πρέπει να μην παρασυρθείτε από βεβιασμένες κινήσεις και επιπόλαιες αποφάσεις. Αυτό που θέλετε να κάνετε ή που θέλετε να δώσετε, θα πρέπει να το κάνετε με καθαρό μυαλό και ειλικρινή διάθεση.


Εσείς οι Τοξότες, με την έκλειψη αυτή, θα βρεθείτε να κάνετε πράγματα που δεν αρμόζουν σε σοβαρούς ανθρώπους. Στην ανάγκη σας να είστε πρωτοπόροι και πρωτοπόρες, για ελεύθερη ζωή, για επέκταση, θα πάρετε αποφάσεις οι οποίες μόνο κακό θα σας κάνουν. Έχοντας στο μυαλό σας μόνο τον εαυτό σας, θα οδηγηθείτε σε υπεροπτικές συμπεριφορές που δείχνουν την έλλειψη συμπάθειας προς τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων, ακόμη και στις προσωπικότητες εκείνων. Η δολιότητα που κρύβεται μέσα σας, μπορεί άνετα να βγει και να ποδοπατήσετε εκείνους που μπορείτε. Όμως, για να μην πέσετε σε αυτήν την παγίδα η λύση είναι μία, να παραμείνετε ηθικοί και ηθικές. Η φήμη σας θα παιχτεί κορώνα-γράμματα με τις αποφάσεις σας.Εσείς οι Αιγόκεροι, με την έκλειψη αυτή θα πρέπει να προσέξετε δύο πράγματα, τα οικονομικά και τις σχέσεις σας. Στις σχέσεις σας θα πρέπει να προσέξετε τις λάθος επιλογές συντρόφων λόγω της ανασφάλειας που νιώθετε. Η ανασφάλεια δεν είναι υποχρεωτικό να φανεί με άγχος. Κάλλιστα μπορείτε να πατήσετε πάνω σε ανθρώπους που σας θέλουν μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθείτε. Αυτή όμως είναι μία μεγάλη παγίδα που πρέπει να την αποφύγετε. Έχετε να κερδίσετε πολλά περισσότερα με την ειλικρίνεια και την ευθύτητα, παρά με τον παραπάνω τρόπο. Οικονομικά, αν συνεχίσετε να σκέφτεστε επιπόλαια θα χάσετε αρκετά χρήματα. Η φήμη σας διακυβεύεται από τις οικονομικές σας επιλογές, για αυτό φροντίστε να είστε εντάξει έναντι όλων.Η έκλειψη είναι πολύ σημαντική για εσάς τους Υδροχόους καθώς θα επηρεάσει τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους. Όσο θα διαρκεί η επιρροή της, θα νιώθετε έντονα όλα εκείνα τα συναισθήματα που σας έχουν καταλάβει έναν χρόνο τώρα. Ο ατομισμός και οι προσωπικές σας ανάγκες θα διαποτίσουν κάθε επαφή και γνωριμία που έχετε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που θα έλθουν σε επαφή μαζί σας να αποτραβηχτούν με την συμπεριφορά σας. Αν και θα σας είναι δύσκολο να ξεφύγετε από τους ίδιους σας τους εαυτούς, θα πρέπει να ανοιχτείτε με ειλικρίνεια και πραγματική αγάπη στους ανθρώπους. Στο χέρι σας είναι να νιώσετε ότι μπορούν κι εκείνοι να σας αγαπήσουν με την σειρά τους. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιόδου, θα είναι η επαναφορά μίας σχέσης του παρελθόντος σας.Η έκλειψη αυτή δεν θα επηρεάσει εσάς τους Ιχθύες τόσο με γεγονότα όσο με μία εσωτερική πάλη. Αυτό που θα νιώσετε είναι τον ίδιο σας τον εαυτό να παλεύει για ανεξαρτησία από οτιδήποτε σας καταπιέζει. Μάλιστα, η ένταση μπορεί να είναι τέτοια, που να θελήσετε να φύγετε και να πάτε κάπου μακρυά, ίσως ακόμη και στο εξωτερικό. Αντί όμως να κάνετε αυτό, καλό θα ήταν να αναγνωρίσετε με ειλικρίνεια την συμμετοχή στις λάθος αποφάσεις ή τις επιπόλαιες ενέργειες που κάνατε σε αρκετά θέματα. Να ξέρετε πως δεν είναι κακό να βγείτε και να παραδεχθείτε τα λάθη σας, ούτε επίσης να ζητήσετε βοήθεια, ειδικά σε θέματα υγείας ή εργασιακά.      

 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan