Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 11:36 το πρωί ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκλειψη του έτους,

η οποία μάλιστα θα είναι Ολική Ηλιακή. Επιπλέον, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι πραγματοποιείται στην τελευταία ακριβώς μοίρα του ζωδιακού, την 30η Ιχθύων. Θα επηρεάσει  κυρίως εσάς που είστε γεννημένοι στις δύο τελευταίες ημέρες των Μεταβλητών Ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες), και εσάς που είστε γεννημένοι στις δύο πρώτες ημέρες του Κριού και του Ζυγού.  Επίσης, θα επηρεάσει εσάς  που έχετε Σημεία, Πλανήτης η Μεσοδιαστήματα στην 30η μοίρα των Μεταβλητών και στην 1η Μοίρα του άξονο Κριού-Ζυγού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΑΡΟΣ 120

Η τωρινή έκλειψη είναι η 61η στην σειρά και η προτελευταία ολική του κύκλου αυτού. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 27 Μαΐου του 933 μ.Χ. Η προηγούμενη εμφάνισή της ήταν στις 9 Μαρτίου 1977. Η διάρκειά της προβλέπεται να είναι κάτι λιγότερο από τρία χρόνια. 

13/3/1997 Η αδελφή Νιρμάλα διαδεχέται την μητέρα Τερέζα.

14/4/1997 343 άτομα πεθαίνουν από πυρκαγιά σε καταυλισμό προσκυνητών έξω από την Μέκκα.

21/4/1997 Πραγματοποιείται η πρώτη διαστημική ταφή.

29/4/1997 Τίθεται σε εφαρμογή ο Οργανισμός για την απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

26/6/1997 Εκδίδεται το πρώτο βιβλίο της J. K. Rowling «Ο Χάρυ Πόττερ και η Φιλοσοφική Λίθος».

1/7/1997 Το Χονγκ Κονγκ παραδίδεται από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κίνα.

Στην Ελλάδα, 4/4/97 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά την απόσυρση από την συνθήκη Σέγκεν και στις 24/4/97 ο Ολυμπιακός στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ στο Φάϊναλ Φορ της Ρώμης.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο Ήλιος στους Ιχθύες δεν έχει τίτλους.

Η Σελήνη στους Ιχθύες δεν έχει τίτλους.

Κυβερνήτης της Εκλείψεως ο Ποσειδών (9ος Οίκος).

Στην Ελλάδα ο Ωροσκόπος της Εκλείψεως είναι Καρκίνος.

Η Έκλειψη στην Ελλάδα πραγματοποιείται στον 10ο Οίκο.

Η Έκλειψη πραγματοποιείται στον απλανή Σχέατ.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ

Ο Ήλιος, όπως βεβαίως και η Σελήνη, βρίσκονται σε αναιρετική μοίρα! Ενώ θα περιμέναμε ένα νέο, μεγάλο, ξεκίνημα, μάλλον φαίνεται να είναι μία μεγάλη αλλαγή στις ζωές μας. Σημαντικό ρόλο παίζει ο ο απλανής αστέρας Σχέατ, καθώς θα χρωματίσει με την ενέργειά του την έκλειψη. Ο συγκεκριμένος αστέρας είναι συνυφασμένος με μεγάλες καταστροφές που προέρχονται από νερό. Σαφώς και βέβαια δεν περιορίζεται εκεί. Σίγουρα μπορεί να υπάρξουν θέματα με ατυχήματα στην θάλασσα ή με σεισμούς, αυτό που πιστεύω ως προσωπική εκτίμηση έχει να κάνει με την κύρια ιδιότητα των Ιχθύων, δηλαδή το θρησκευτικό. Τα Φώτα θέλουν το ταχύτερο δυνατό να απομακρυνθούν από τους Ιχθύες  (αναιρετική μοίρα) και από οτιδήποτε έχει να κάνει από τον κόσμο των Ιχθύων. Ειδικά ο Ήλιος, που αδημονεί να βρεθεί στον Κριό, εκεί που έχει θεμελειώδεις δυνάμεις. Τον βλέπει όμως με αντισκιά, που σημαίνει οι κυβερνήσεις σκέφτονται ήδη τρόπους για να δράσουν. Μόνο που αυτή η δράση δεν θα έχει προηγούμενο και αυτό θα σηματοδοτήσει μία νέα σειρά δεδομένων ή μία καινούργια πολεμική συμμαχία. Ίσως για αυτόν τον λόγο να υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις αυτοκτονίας, αύξηση των φόνων για θρησκευτικούς λόγους και βέβαια περισσότεροι πνιγμοί από την αθρόα μετακίνηση πληθυσμών.  Οι Λαοί (Σελήνη) μπορεί να μην συμφωνούν εντελώς με τις κυβερνήσεις όμως είναι διατεθειμένοι να τις υποστηρίξουν ενάντιον του Εχθρού. Ίσως μέσα από αυτήν την αύξηση της επιθετικότητας να βρεθούν εκείνοι οι άνθρωποι που θα έχουν την πνευματική διαύγεια ώστε να σταματήσουν την αυξάνουσα επιθετικότητα

Στην Ελλάδα ο Ωροσκόπος καθώς και ο Δεύτερος Οίκος είναι Καρκίνος. Η Έκλειψη πραγματοποιείται στον 10ο Οίκο, ενώ ο κυβερνήτης της εκλείψεως Ποσειδών είναι στον 9ο Οίκο. Σαφώς, εδώ η έκλειψη επηρεάζει τόσο την μορφολογία του Έθνους όσο και τον οικονομικών μεγεθών. Αυτό σημαίνει πως η Κυβέρνηση και ο Λαός θα ψάξουν απεγνωσμένα να φύγουν από την επήρεια του εξωτερικού και να αναπτύξουμε και πάλι την εθνική μας ανεξαρτησία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως κάποιες μυστικές συμφωνίες ή κάποια καταστροφή να προξενήσει την μεταστροφή μας σε άλλες ενώσεις κρατών ή συνεταιρισμούς με σκοπό όπως είπαμε την εθνική ανεξαρτησία. Επίσης, μπορεί να σημάνει την αλλαγή κυβερνήσεως της χώρας και να αντικατασταθεί με μία πιο ισχυρή κι έτσι να αποκτήσουμε πραγματική ανεξαρτησία. Το γεγονός ότι η έκλειψη πραγματοποιείται στον 11ο Οίκο της χώρας σημαίνει πως την επόμενη τριετία θα έχουμε πραγματικά την αρχή ενός νέου κοινοβουλευτικού βίου.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ Η ΕΚΛΕΙΨΗ;

ΚΡΙΟΣ:  Η έκλειψη θα σας δώσει την ευκαιρία να σταματήσετε να σκέφτεστε αρνητικά. Σιγά σιγά θα δείτε ότι θα μπορείτε να κάνετε πραγματικά καινούργιες αρχές στις ζωές σας, να νιώσετε πως τώρα είναι καιρός να κάνετε την υπέρβαση που τόσο φοβόσασταν!

ΤΑΥΡΟΣ: Για εσάς τους Ταύρους ήλθε ο καιρός να ξεφύγετε από το στενό πλαίσιο των παραδοσιακών στόχων που έχετε στο μυαλό σας, όπως τα χρήματα. Είναι καιρός να κοιτάξετε να κάνετε οικογένεια ή να βρείτε μέσα σας την απαραίτητη πνευματική διάγεια ώστε να ξεφύγετε από τις συνέπειες των δύσκολων ετών που περάσατε.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Την επόμενη τριετία θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε πράξη τους στόχους που έχετε θέσει στην ζωή αρκεί να είστε έτοιμοι για την μεγάλη αλλαγή στις ζωές σας. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να αλλάξετε ιδέες για πολλά πράγματα που μέχρι τώρα τα θεωρούσατε δεδομένα. Ίσως ένας γάμος ή μία επαγγελματική συνεργασία να σας περάσει στο επόμενο επίπεδο της ζωής σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Για εσάς η έκλειψη αυτή σημαίνει πως πρέπει να αποκτήσετε εκείνη την πνευματική διαύγεια που χρειάζεται κάποιος που θέλει να ξεφύγει από τα δεσμά της ζωής του. Άρα, αφήστε την ανασφάλεια κατά μέρος και αναζητήστε τον πραγματικό σας εαυτό.

ΛΕΩΝ: Αφήστε τον οικονομικό φόβο πίσω σας και κοιτάξτε τρόπους με τους οποίους θα πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Θυμηθείτε ποιοι είστε και ζήστε τις ζωές σας όσες καταστροφές κι αν έχουν γίνει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Τα χρόνια που θα διαρκέσει η έκλειψη θα έχετε την ευκαιρία να ξεπεράσετε κάθε είδους φοβία σας για τις σχέσεις, τον θάνατο, τις συνεργασίες, τα προβλήματα, τα πισωγυρίσματα. Αφεθείτε και ψάξτε μέσα σας αυτό που σας τρομάζει και λύστε το!

ΖΥΓΟΣ: Αυτό που θα σας φέρει η έκλειψη είναι η ανάγκη να ξεφύγετε από την καθημερινότητα που ζούσατε μέχρι τώρα. Είναι καιρός να κάνετε πράξη τα όνειρά σας, τους στόχους σας, με ένα άλλο άτομο το οποίο θα σας βοηθήσει να τα καταφέρετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Είναι καιρός να αφήσετε τις πολύ κακές ερωτικές εμπειρίες ή τις δύσκολες αποφάσεις που πήρατε για το μέλλον των παιδιών σας και να ρίξετε όλο το βάρος στην εργασία. Μέσα από αυτήν θα αφήσετε το κακό παρελθόν πίσω σας.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Προσέξτε αυτήν την περίοδο να μην σας επηρεάσουν οι δυσκολίες που θα σας παρουσιαστούν. Θυμηθείτε ότι έχετε έμφυτη την αισιοδοξία για αυτό προσπαθήστε να δημιουργήσετε με αυτά που έχετε! Προσέξτε οτιδήποτε έχει να κάνει με ακίνητη περιουσία!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο θα αναζήσετε να νιώσετε ασφάλεια από ένα άλλο άτομο, είτε αυτό είναι συντροφικό πρόσωπο είτε συνεργάτης! Απλά για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει να το νιώσετε μέσα σας και βέβαια να αλλάξετε τρόπο σκέψεως!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Τέρμα στην ανασφάλεια και την έλλειψη μίας καλή καθημερινότητας για εσάς. Ήλθε η εποχή να βρείτε το συντροφικό πρόσωπο που σας αξίζει! Μην περιμένετε άλλο πια μόνοι/ες σας!

ΙΧΘΥΕΣ: Αυτό που θα σας νοιάξει περισσότερο είναι η ανάγκη να σταθείτε στα δικά σας πόδια και όχι στις «πλάτες» των άλλων. Είναι καιρός να διεκδικήσετε τα πολύ απλά πράγματα τα οποία όμως είναι αναγκαία για να κάνετε την ζωή σας πιο άνετη.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan