Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Στις 19 Νοεμβρίου θα έχουμε Σεληνιακή Έκλειψη στην 28η μοίρα του Ταύρου. Ως πρόδρομος των αστρολογικών γεγονότων που θα έρθουν τον Ιανουάριο του 2022, αυτή η Έκλειψη ξεκινά έναν νέο κύκλο συλλογικών εξελίξεων που σχετίζονται με τον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Με απλά λόγια, για τα επόμενα δύο χρόνια μπορούμε να περιμένουμε σημαντική μεταμόρφωση της σχέσης μας με τα χρήματα, τα υλικά αγαθά, τη γεωργία, τα τρόφιμα, τους κοινούς πόρους, την οικειότητα, τη σεξουαλικότητα, την ευχαρίστηση, την άνεση και την αίσθηση σταθερότητας. 

Επηρεάζει εσάς που έχετε γεννηθεί στα εξής διαστήματα:

1 με 3 Φεβρουαρίου

15 με 17 Φεβρουαρίου

17 με 19 Μαΐου

24 με 26 Ιουλίου

19 με 21 Αυγούστου

18 με 20 Νοεμβρίου

Επηρεάζει επίσης εσάς που έχετε Πλανήτες, Σημεία και Μεσοδιαστήματα στην 28η μοίρα των Σταθερών Ζωδίων και στην 2α μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου από αντισκιά. 

Όπως ξέρουμε, οι Εκλείψεις σηματοδοτούν μεταμορφώσεις και αφυπνίσεις, καθώς φέρνουν σημαντικά γεγονότα στην ζωή μας προκειμένου να εξελιχθούμε. Τα γεγονότα αυτά μπορεί να είναι ξαφνικά και γρήγορα ή μπορεί να ξεδιπλώνονται αργά, σε διάρκεια εβδομάδων, ακόμα και μηνών. Η Έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου, είναι η πρώτη Έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου από το 2014, και ξεκινάει έναν νέο κύκλο Εκλείψεων που θα συμβούν τους επόμενους μήνες. Συνήθως οι εκλείψεις είναι «ζευγάρια» και πραγματοποιούνται στα αντίθετα ζώδια. Έτσι, η Έκλειψη του Νοεμβρίου στον Ταύρο συνδέεται με τις εκλείψεις που θα γίνουν μέσα στο 2022. Προκειμένου να δούμε πού θα μας επηρεάσει η συγκεκριμένη Έκλειψη, αρκεί να ανατρέξουμε στην περίοδο 2013 έως 2014 και να θυμηθούμε τι είδους προκλήσεις και σημαντικά γεγονότα αντιμετωπίσαμε τότε. Σε ποιον τομέα εξελιχθήκαμε τότε; Τι αλλαγές αναγκαστήκαμε να κάνουμε και πώς ανταπεξήλθαμε σε όσα μας συνέβησαν; 

Η Έκλειψη του Νοεμβρίου εμπλέκεται με τον Πλούτωνα, φέρνοντάς μας μια αίσθηση ανανέωσης. Είναι λοιπόν πιθανό να βγουν στην επιφάνεια ισχυρά μηνύματα και μπορεί να συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι έχει αλλάξει δραστικά. Το πιθανότερο είναι κάτι που κάποτε λειτουργούσε να μην λειτουργεί πλέον, οπότε και αυτή η Έκλειψη θα μας βάλει στην απαραίτητη διαδικασία αλλαγής και απελευθέρωσης.

Επίσης, η αντίθεση μεταξύ της Σελήνης από τον Ταύρο και του Ερμή από τον Σκορπιό θα φέρει στο φως μια νέα αλήθεια που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας και να τα δούμε από μία άλλη οπτική γωνία. Η διαίσθησή μας θα είναι εξαιρετικά ισχυρή αυτό το διάστημα και το ένστικτό μας θα επιβεβαιωθεί σε πολλές περιπτώσεις. Είναι επίσης πιθανό να μάθουμε σοκαριστικά νέα. Καθώς η Σελήνη κυβερνά τα συναισθήματα και ο Ερμής κυβερνά την επικοινωνία, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τον έλεγχο των αντιδράσεών μας. 

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω που είναι και ο κυβερνήτης της Πανσελήνου, θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Η επίδραση αυτής της όψης μπορεί να αλλάξει ριζικά τις θεμελιώδεις δομές, την επαγγελματική μας πορεία ή την οικονομική μας κατάσταση. Μπορεί να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να ευθυγραμμίσουμε τις αξίες μας και να οικοδομήσουμε συμμαχίες που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε αυτάρκεις και ανεξάρτητοι. Σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι απαραίτητη η ισορροπία μεταξύ δούναι και λαβείν. Έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τη ζωή ως μια ομαδική προσπάθεια και όχι ακολουθώντας το «κάθε άτομο για τον εαυτό του».

Καθώς η Πανσέληνος αυτή είναι Σεληνιακή Έκλειψη, θα υπάρξει έντονη η αίσθηση της ολοκλήρωσης. Επειδή είμαστε προγραμματισμένοι να βρίσκουμε ασφάλεια στο οικείο, στην αρχή μπορεί να μας φανεί άβολη, οπότε καλό θα ήταν να έχουμε κατά νου ότι οι απροσδόκητες αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των Εκλείψεων έχουν έναν σκοπό: να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε στο μονοπάτι για το οποίο είναι προορισμένη η ψυχή μας.

Αξίζει να θυμόμαστε ότι οι Εκλείψεις μας βάζουν στον δρόμο στον οποίο είμαστε προορισμένοι να διανύσουμε, οπότε δείξτε πίστη ότι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό και πηγαίνετε με το ρεύμα. Κρατήστε την καρδιά σας ανοιχτή επιτρέποντας σε ό,τι έρθει και σε ό,τι φύγει από τη ζωή σας να πάρει το δρόμο του. 

 l.e 19 11 21

ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Σε αυτό το μέρος θα δούμε πως θα επηρεάσει η Έκλειψη την Ελλάδα

Η γενική κατάσταση της χώρας απεικονίζεται από τον Ωροσκόπο. Ο Αιγόκερως στην ακμή συμβολίζει τόσο την κρατική εξουσία όσο και την ανάγκη για οικονομία, χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ζωδίου. Υπάρχουν τρεις πλανήτες που επηρεάζουν την πολιτική σκηνή του τόπου, η Αφροδίτη, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας.

Η Αφροδίτη, ως κυβερνήτης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βρίσκεται στον 12ο Οίκο και μόλις έχει κλείσει τρίγωνο με τον ανάδρομο Ουρανό και εξάγωνο με τον Άρη στον Σκορπιό. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει κρυφή συμφωνία με την Κυβέρνηση, είτε για «υπόγεια» συγκυβέρνηση με σταδιακή επανεμφάνιση του κ. Τσίπρα καθώς θα λαμβάνει εκλογικό ποσοστό από ένα μέρος των δυσαρεστημένων πολιτών. Σε οικονομικό επίπεδο, αυτό δείχνει κρατικά επιδόματα ή χρήματα που διατεθούν για την στήριξη του υπάρχοντος σκηνικού, ασχέτως εάν η κυβέρνηση δεν θέλει να τα δώσει. 

Ο Κρόνος ως εξουσία, δείχνει ότι η επιβολή των μέτρων για τον κορωνοϊό θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια διότι ναι μεν θα κλείσει κόσμο μέσα στα σπίτια του αλλά δημιουργεί και το κλίμα για ολική ανατροπή της ενισχύοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης (συγκλίνων τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού).

Ο Πλούτωνας δείχνει την καταπίεση. Το τρίγωνο που κάνει με τον Ερμή δείχνει ότι έρχονται και άλλα μέτρα, τα οποία θα γίνουν αποδεκτά. 

Κομβική ημερομηνία για εξελίξεις θεωρώ ότι είναι η 13η Φεβρουαρίου. 

Ο Πρωθυπουργός, ως Ήλιος, έχει κλείσει όλες τις όψεις, που σημαίνει ότι οι αποφάσεις έχουν παρθεί ήδη. 

Η Σελήνη, δηλαδή ο Λαός, είναι στον 4ο Οίκο και στον Ταύρο, το οποίο δείχνει ότι ευχαρίστως έχει δεχτεί να εγκλειστεί νομίζοντας ότι έτσι κάνει κάτι, το οποίο λάθος θα διαπιστώσει με πολύ κλάμα μετά τις 13 Φεβρουαρίου. Όμως, θεωρώ ότι στις 5 Απριλίου θα αρχίσει ανοικτά να ζητά εκλογές ή θα δούμε τα πολύ μικρά κόμματα να ενισχύονται δημοσκοπικά ώστε να υπάρξει μία εναλλακτική διέξοδος στο παρόν πολιτικό σύστημα.

Οικονομικά, το τρίγωνο μεταξύ Αφροδίτης και ανάδρομου Ουρανού δείχνει ότι υπάρχει ασθενική ανάπτυξη. Όμως, το γεγονός πως ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος και μέσα στο εμπεριεχόμενο τμήμα του Δεύτερου Οίκου, δείχνει ότι υπάρχει μία φούσκα που δεν θα σκάσει άμεσα, αλλά μακροπρόθεσμα θα φανεί ότι «δεν υπάρχουν χρήματα». 

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος του μήνα είναι ιδιαίτερη καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της τελευταίας εκλειπτικής περιόδου για φέτος και η οποία πραγματοποιείται στον Δεύτερο Ηλιακό σας Οίκο. Για αυτό άλλωστε το θέμα της Εκλείψεως θα είναι τα χρήματα και όλα εκείνα που έχετε στην κατοχή σας. Το μυαλό σας θα είναι στα λεφτά, αλλά, θα πρέπει να αποφύγετε παρορμητικές αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά σας ή να κάνετε αγορές, ειδικά αν νιώσετε κάπως συναισθηματικά ευάλωτοι ή έντονα την ανάγκη να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε, καθώς η έκλειψη θα σας οδηγήσει στο να αδειάσετε το πορτοφόλι σας, ακόμη και να χρεωθείτε. Επίσης, να έχετε στον νου σας αναπάντεχες ευκαιρίες οι οποίες μακροπρόθεσμα θα σας εξασφαλίσουν ένα καλό εισόδημα. Επειδή παράλληλα ενεργοποιείται και ο Όγδοος Ηλιακός σας Οίκος, θα ολοκληρώσετε έναν οικονομικό συμβιβασμό ή θα ολοκληρωθεί μία μεταβίβαση χρημάτων στον τραπεζικό σας λογαριασμό. 

ΤΑΥΡΟΣ

Η Σεληνιακή Έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιό σας και για αυτό είναι σημαντική. Η Αλλαγή είναι προ των πυλών, και ως το σταθερό ζώδιο της Γης  το γεγονός αυτό θα είναι ιδιαιτέρως αγχωτικό για εσάς. Όμως, παράλληλα θα σας δώσει ελπίδα και διάθεση για ζωή. Είναι καιρός για καινούργιες εμπειρίες για αυτό μην φοβηθείτε την μεταμόρφωση. Θα μάθετε καινούργια πράγματα για τον εαυτό σας και πώς να γίνετε πιο αυθεντικοί με τις σχέσεις σας αλλά και γενικά στην ζωή σας. Αγκαλιάστε την μεταμόρφωση διότι όταν η κάμπια γίνει πεταλούδα, θα μπορέσει να πετάξει σε μέρη που δεν τα φανταζόταν!

Αυτή η Έκλειψη είναι ισχυρή για πολλούς λόγους. Πρώτον, πραγματοποιείται στο ζώδιό σας. Δεύτερον επηρεάζει τον Δία, τον κυβερνήτη του Ογδοου Ηλιακού σας Οίκου, οπότε αντιλαμβάνεστε την πίεση που ασκεί το Σύμπαν προκειμένου να επαναπροσδιορίσετε αυτό που είστε. Καλό θα ήταν να το κάνετε από μόνοι σας ειδάλλως θα το κάνουν άλλοι για εσάς, και αυτό θα είναι κάτι που δεν θα σας αρέσει. Για αυτό, θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας παρωχημένες ιδέες και πεποιθήσεις, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη σε αυτό που ετοιμάζεστε να γίνετε. 

Όλες αυτές οι μικροαλλαγές θα συντελέσουν στην δημιουργία μίας νέας και αναβαθμισμένης εικόνας του εαυτού σας, που θα σας δώσει άλλον αέρα! Το ολόγιομο Φεγγάρι θα λάμψει επάνω σας, οπότε δεν θα μπορείτε πλέον να κρύβεστε στις σκιές. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εσείς οι Δίδυμοι θα πρέπει να παραμείνετε χαλαροί και να αντιμετωπίσετε όσα σας έρθουν αυτό το διάστημα με ψυχραιμία, αποφεύγοντας πάση θυσία το άγχος και κάθε είδους εντάσεις. Η Αλλαγή καμιά φορά είναι δύσκολη, ακόμη και για το πιο μεταβλητό ζώδιο του Ζωδιακού. Με αυτήν την έκλειψη καλό θα ήταν να χαλαρώσετε και να κάνετε ένα διάλειμμα από τις ευθύνες της ζωής. Αφήστε για λίγο τις εργασιακές και κοινωνικές υποχρεώσεις κατά μέρος και αφουγκραστείτε το πνευματικό μήνυμα της εκλείψεως. 

Κάποιοι όμως από εσάς θα δείτε να βγαίνουν στην επιφάνεια βαθιά ριζωμένες φοβίες. Για να νιώσετε την γαλήνη και την ηρεμία, θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας απαρχαιωμένες ιδέες και πεποιθήσεις, κυρίως γύρω από τα υπάρχοντά σας. Η Έκλειψη που συνοδεύει την Πανσέληνο, θα σας παρουσιάσει αρκετές αποκαλύψεις όσο αυτή θα ξεδιπλώνεται. Όμως επειδή στα αρχικά στάδια οι εκλείψεις τείνουν να αποκρύπτουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες, καλό θα είναι να αποφύγετε βεβιασμένες κινήσεις.    

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Έκλειψη στον Ενδέκατο Ηλιακό σας Οίκο φέρνει στο επίκεντρο των καταστάσεων τις φιλίες σας. Θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί με τις συνεργασίες και τις ομαδικές δραστηριότητες, διότι θα υπάρξουν εντάσεις που πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν τσακωμοί. Όμως, είναι τέτοια η φύση σας που άνετα μπορείτε να γεφυρώσετε το χάσμα και να επαναφέρετε την αρμονία στο τεταμένο κλίμα. 

Με τα συναισθήματά σας να τονίζονται ιδιαιτέρως με αυτήν την Έκλειψη, θα θελήσετε να εφαρμόσετε το «όλα ή τίποτα» στις φιλίες σας. Αυτό σημαίνει πως αν νιώθετε ότι δεν λαμβάνετε την ίδια υποστήριξη που παρέχετε στους φίλους σας, τότε η Έκλειψη θα φροντίσει να επανεξετάσετε κάποιες από τις φιλίες σας. Επίσης αν οι ομάδες στις οποίες συμμετέχετε δεν καλύπτουν τις φιλοδοξίες σας οι στόχοι που έχουν, απλά θα αποχωρήσετε από αυτές.   Η λέξη κλειδί είναι η «αξία», είτε την δίνετε είτε την λαμβάνετε, οπότε είναι καιρός να σας δείξουν την αγάπη τους έμπρακτα, ή αν διαπιστώσετε ότι κάποιοι φίλοι σας απλά σας ανέχονται, τότε είναι καιρός να βρείτε καινούργιο κόσμο να περνάτε τον χρόνο σας μαζί τους. 

Επειδή η Σελήνη είναι η κυβερνήτης του ζωδίου σας, κάθε σεληνιακή έκλειψη έχει ισχυρή επιρροή επάνω σας, ασχέτως το πού λαμβάνει χώρα, οπότε και αυτή που συμβαίνει στις 19 του μηνός δεν αποτελεί εξαίρεση. Για αυτό, πάρτε το ψύχραιμα και αποφύγετε κάθε τι που σας αγχώνει. Οι εκλείψεις δεν είναι απαγορευτικές σε βαθμό να μην σας επιτρέψουν να κάνετε αυτά που είναι απαραίτητα, αλλά οτιδήποτε δευτερεύον μπορεί να αναβληθεί για μετά την εκλειπτική περίοδο. 

ΛΕΩΝ

Η επαγγελματική σας ζωή θα βρεθεί στο προσκήνιο με αυτήν την έκλειψη, οπότε όσον αφορά το πώς φαίνεστε ως επαγγελματίες ετοιμαστείτε για σοβαρές προσαρμογές. Καλώς ή κακώς η περίοδος αυτή κλείνει έναν μεγάλο κύκλο στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Μπορεί να σας δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες που να απαιτούσαν από εσάς να μάθετε καινούργιες γνώσεις. Η περίοδος αυτή ναι μεν θα ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο με θετικά αποτελέσματα, αλλά όχι χωρίς να έχει μία δόση αναποφασιστικότητας δε. Θα χρειαστεί να πάρετε σοβαρές αποφάσεις για το πού θέλετε να κατευθύνετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Οι πανσέληνοι, και ακόμη περισσότερο οι εκλείψεις, προκαλούν άγχος και σύγχυση, οπότε να μην είστε τόσο αυστηροί με τους εαυτούς σας. Κάποια σχέδια ή εργασίες μπορεί να λάβουν απροσδόκητο τέλος και να ακολουθήσετε έναν νέο επαγγελματικό δρόμο. Εμπιστευτείτε το Σύμπαν διότι σας προετοιμάζει για σημαντική αναβάθμιση!

Η Σεληνιακή Έκλειψη στα επαγγελματικά σας, θα σας κάνει να νιώσετε ότι εκεί που ήσασταν οι βασιλιάδες τώρα και περισσότερη εξαντλητική δουλειά κάνετε και ακόμη χειρότερα, ότι δεν αναγνωρίζουν την αξία σας. Οπότε σύντομα, είτε θα βρείτε μία θέση που θα σας αναβαθμίσει ή προκειμένου να αναπτυχθείτε επαγγελματικά θα πρέπει να κοιτάξετε να πάτε κάπου αλλού. Επειδή αυτό το σενάριο είναι αποτέλεσμα του έντονου συναισθηματισμού που δημιουργεί η Έκλειψη, καλό θα είναι να αποφύγετε τα δράματα ώστε να μην δημιουργηθεί κρίση εκεί που δεν υπάρχει. Πριν κάνετε το οτιδήποτε πάρτε μία βαθιά ανάσα. Η Έκλειψη δεν θα σας δώσει άμεσα τις πληροφορίες που χρειάζεστε οπότε κι εσείς αντιστοίχως δεν χρειάζεται να πάρετε αποφάσεις άμεσα.     

 ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αυτή η Σεληνιακή Έκλειψη πραγματοποιείται στον Ένατο Οίκο σας, και θα σας βοηθήσει να παγιώσετε την πίστη σας στα Θεία αλλά και στην ανώτερη γνώση. Είναι μία περίοδος που θα σας χαρίσει διαύγεια, τόση που θα μπορείτε να δείτε τα ελαττώματά σας αλλά και του κόσμου. Δεν χρειάζεται να φοβηθείτε αυτήν την διαδικασία καθώς είναι κεκαλυμμένη ευλογία.  

Τι είναι αυτό που θα θέλατε πραγματικά να επιλέξετε αλλά συνεχίζετε να το αναβάλλετε, φίλοι Παρθένοι; Είναι η επιθυμία σας να ταξιδέψετε σε μια ξένη χώρα; Θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιο σεμινάριο ή την ομιλία ενός διαδικτυακού γκουρού; Σκέφτεστε σοβαρά να ξεκινήσετε την εκμάθηση μίας ακόμη ξένης γλώσσας; Ό,τι κι αν είναι, αυτή η ‘Εκλειψη σας ζητά να ακολουθήσετε αυτές τις επιθυμίες και να πείτε ναι στην περιπέτεια και στην δίψα για γνώση. Η ανάγκη σας για πνευματική ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Βέβαια καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε τα παραπάνω, να έχετε εξετάσει πιθανά ζητήματα σχετικά με τα οικονομικά σας. Αν δεν είστε σε θέση να ανταπεξέλθετε, μπορείτε να ζητήσετε κάποιο δάνειο καθώς τώρα είναι πολύ πιθανό να το λάβετε.  Αν η επιθυμία σας για περαιτέρω κατάρτιση και εκπαίδευση έχει να κάνει με την εργασία σας, το πιθανότερο είναι ότι θα καλύψει η εργοδοσία σας τα έξοδα. Ακόμα όμως και να μην συμβεί αυτό εσείς δεν πρέπει να κάνετε πίσω, γιατί η ευκαιρία αυτή θα σας κάνει πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας. Να θυμόσαστε πως οι επόμενοι δεκαοκτώ μήνες θα είναι πολύ σημαντικοί για την επαγγελματική σας εξέλιξη και την σταδιοδρομία σας, οπότε μην φοβηθείτε να είστε τολμηροί και αποφασιστικοί.

ΖΥΓΟΣ

Οι εκλείψεις μπορεί να είναι πολύ αποκαλυπτικές, και αυτό ισχύει τώρα για εσάς τους Ζυγούς. Μπορεί να νιώθετε σαν να έχετε αναπτύξει όραση με ακτίνες Χ που σας επιτρέπει να κοιτάζετε κάτω από την επιφάνεια των στενών σχέσεων, των επενδύσεων και των επαγγελματικών σας συμφωνιών. Είτε σας αρέσει αυτό που βλέπετε είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείτε πλέον να ξεφύγετε από την αλήθεια. Kαι όχι, όσο και αν το ρητό λέει ότι «μακάριοι οι αδαείς», αυτό σπάνια ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!

Κάτι ακόμα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το διάστημα είναι ζητήματα σχετικά με τα χρήματα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με κοινές οικονομικές ευθύνες και συνιδιοκτησίες. Να προσέχετε πολύ τι υπογράφετε τις ημέρες γύρω από την Πανσέληνο. 

Επίσης τώρα και μπορεί να ανακαλύψετε ότι έχετε χάσει την ατομικότητα και τον εαυτό σας ως μέρος ενός ζευγαριού ή ότι είστε εσείς το μέλος που κάνει όλες τις υποχωρήσεις. Ίσως κιόλας να αντιληφθείτε ότι ένα αγαπημένο σας πρόσωπο σας χειραγωγεί και σας χρησιμοποιεί.Ως γεγονός είναι δυσάρεστο, και όσο και να είστε ευγενείς και να μην θέλετε να φερθείτε άσχημα, δεν θα πρέπει να επιτρέψετε να συνεχιστεί. Ξεμπροστιάστε τους και ζητήστε να διορθώσουν την συμπεριφορά τους ή διαφορετικά μην φοβηθείτε ακόμη και να λήξετε την σχέση.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ αυτό το διάστημα, είναι ότι μπορεί να έλθετε σε επαφή με την έννοια του θανάτου. Δεν εννοούμε ότι θα σας συμβεί κάτι κακό, αλλά για παράδειγμα μπορεί να χρειαστεί να παρηγορήσετε κάποιον φίλο που θα βιώσει την απώλεια, ή ένα κοντινό σας πρόσωπο να κινδυνέψει και να σας κάνει να σκεφτείτε πόσο εφήμερα είναι όλα. Μπορεί ακόμα να σας πιάσει φόβος για την υγεία σας ή για την υγεία των αγαπημένων σας προσώπων. Ό,τι και να ισχύει για εσάς, να θυμόσαστε την δύναμη που κρύβετε μέσα σας. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αυτή η Έκλειψη που πραγματοποιείται στον Έβδομο Ηλιακό σας Οίκο, θα κλονίσει συθέμελα τις σχέσεις σας και πρόκειται να βρεθείτε προ εκπλήξεων, κατά πάσα πιθανότητα δυσάρεστων. Ένας χωρισμός είναι παραπάνω από πιθανός αυτό το διάστημα φίλοι Σκορπιοί, και μπορεί να είστε εσείς εκείνοι που θα κηρύξουν το τέλος είτε επειδή ξαφνικά θα  διαπιστώσετε πως τα συναισθήματά σας έχουν αλλάξει, είτε επειδή θα συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε πλέον την ελευθερία σας. 

Επίσης, δεν είναι απαραίτητο οι σχέσεις που θα τελειώσουν να είναι αποκλειστικά προσωπικές ή ερωτικές. Μπορεί να αποφασίσετε να λήξετε μία επαγγελματική συνεργασία επειδή δεν αποδίδει πλέον, ή να σας ανακοινώσει ένας συνέταιρός σας ότι επιθυμεί να αποχωρήσει. Είναι ακόμα πιθανό να χάσετε την δουλειά σας λόγω μείωσης προσωπικού ή επειδή οι εργοδότες σας αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την σύμβασή σας.

Το μυθικό αυτό πλάσμα σχετίζεται με το ζώδιό σας και από αυτό το σύμβολο θα πρέπει να αντλήσετε δύναμη και την πίστη πως μπορείτε να ξεκινήσετε και πάλι από το μηδέν κτίζοντας ξανά ό,τι γκρεμίστηκε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν το τελευταίο διάστημα αποφεύγατε τις καθημερινές σας ευθύνες και υποχρεώσεις, η Έκλειψη του Νοεμβρίου θα σας επαναφέρει στον «σωστό δρόμο» ακόμα κι αν αυτό γίνει με τον δύσκολο τρόπο. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να συγκεντρωθείτε και να βρείτε αποτελεσματικούς τρόπους για να ολοκληρώσετε τις δουλειές σας, να αντιμετωπίσετε ό,τι προκύψει και να διαχειριστείτε το καθημερινό σας άγχος. Τότε και μόνο τότε μπορείτε να χαλαρώσετε λίγο και να βρείτε χρόνο για διασκέδαση και περιπέτεια

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε ισορροπημένη διατροφή, να αρχίσετε να ασκείτε το σώμα σας και να μειώσετε όσο γίνεται τις καταχρήσεις με το αγαπημένο σας αλκοόλ. Αν βάλετε ένα πρόγραμμα και το ακολουθήσετε σταθερά και πιστά, θα αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα σωματικά, θα έχετε περισσότερη ενέργεια και όρεξη για δουλειά, και βέβαια θα φτιάξει και η ψυχολογία σας. 

Θα πρέπει τέλος να δώσετε μεγάλη προσοχή στην υγεία σας και αν έχετε οποιοδήποτε θέμα να μην το αγνοήσετε. Κάντε έγκαιρα τις απαραίτητες εξετάσεις για να αποφύγετε δυσάρεστες εξελίξεις αργότερα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Εκλείψεις σίγουρα είναι αγχωτικές για όλους επειδή φέρνουν γεγονότα που διαταράσσουν την ζωή μας. Σε εσάς τους Αιγόκερους όμως, η συγκεκριμένη Έκλειψη στον Ταύρο επηρεάζει τον ερωτικό και δημιουργικό πέμπτο οίκο σας και πραγματικά θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε χώρο στην ζωή σας προκειμένου να ανθίσουν νέες σχέσεις και δημιουργικές ενασχολήσεις. Εμπιστευτείτε το Σύμπαν, και να θυμόσαστε ότι οι αλλαγές και οι δυσκολίες που ίσως προκύψουν τώρα συμβαίνουν για κάποιον λόγο και αυτός είναι σίγουρα για καλό.

Όλη τη χρονιά έως τώρα, είχατε απορροφηθεί τόσο από τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις που η αγάπη, η διασκέδαση και οι δικές σας ανάγκες και επιθυμίες παραγκωνίστηκαν σημαντικά. Τώρα όμως η Πανσέληνος από τον Ταύρο έρχεται να σας υπενθυμίσει ότι αν δεν φροντίσετε εσείς τον εαυτό σας πάνω από όλα δεν θα το κάνει κανείς για εσάς.

Επίσης, μπορεί αυτό το διάστημα να υπάρξει μια απροσδόκητη εγκυμοσύνη ή να προκύψει κάποιο ασυνήθιστο ειδύλλιο. Αρχικά να ξέρετε πως θα σοκαριστείτε. Όμως, να έχετε πίστη στον εαυτό σας και στους μηχανισμούς του Σύμπαντος που μπορεί να λειτουργεί με μυστηριώδεις τρόπους, αλλά τελικά σχεδόν πάντα είναι για το καλύτερο!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Έκλειψη του Νοεμβρίου επηρεάζει τον τομέα του σπιτιού σας και από ό,τι φαίνεται θα φέρει αναπάντεχα γεγονότα με την οικογένεια, τους συγκατοίκους και τους γείτονές σας. Ενδέχεται να έχετε εντάσεις και τσακωμούς και καθώς δεν φημίζεστε για την υπομονή σας, μπορεί να φτάσετε στο σημείο να αποφασίσετε μέχρι και να μετακομίσετε. Σαφώς και μία τέτοια εξέλιξη θα σας προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια, αλλά θα αποδειχτεί στο μέλλον ότι είναι για το καλό όλων, αρκεί να κοιτάξετε μπροστά χωρίς πισωγυρίσματα. 

Εκτός από τα εξωτερικά γεγονότα, η συγκεκριμένη έκλειψη θα σας προκαλέσει και έντονα συναισθήματα, καθώς ενεργοποιεί όλα τα ευαίσθητα σημεία σας, κάνοντάς σας να νιώσετε ευάλωτοι. Είναι πολύ πιθανό αυτό το διάστημα να αναδυθούν δύσκολες αναμνήσεις, παλιά τραύματα και δυσάρεστα γεγονότα. Το στοίχημα εδώ είναι πώς θα τα αντιμετωπίσετε; Ως αέρινο ζώδιο τιμάτε περισσότερο την λογική και δεν νιώθετε άνετα να εκφράζετε τα συναισθήματά σας, όμως τώρα δεν έχετε άλλη επιλογή. Αν θέλετε να προχωρήσετε μπροστά προς μία καλύτερη ζωή, πρέπει να κοιτάξετε κατάματα τα άλυτα θέματα του παρελθόντος. 

ΙΧΘΥΕΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη είναι περίοδος κλεισίματος, η οποία όμως θα εμφανίσει μηνύματα και πληροφορίες που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστες. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείτε τα προσωπικά σας λάθη με τον ίδιο τρόπο που αναγνωρίζετε τις ελλείψεις στους άλλους.

Η Έκλειψη αυτόν τον μήνα θα είναι μία ισχυρή υπενθύμιση ώστε να σταματήσετε να αναλώνεστε σε έναν αρνητικό εσωτερικό μονόλογο, ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να σας αποκαρδιώνει και να σας αποτρέπει από το να ζήσετε όπως επιθυμείτε. Επίσης, πρέπει να σταματήσετε να αφήνετε τους άλλους να σας ποδοπατούν λόγω της καλοσύνης και της μετριοφροσύνης σας. Αν υπάρχουν άλυτα θέματα μέσα σας, τα οποία είναι απόρροια κάποιου παλαιού τραύματος, τώρα είναι η στιγμή να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια ώστε να μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε. Μία τέτοια απόφαση σαφώς δεν είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να ανακινήσετε μέσα σας ένα σωρό συναισθήματα καταπιεσμένα και καλά κρυμμένα, όμως η Πανσέληνος αυτή με την Ταυρίσια ενέργειά της, θα σας κρατήσει γειωμένους ώστε να μην παρασυρθείτε από αυτά. 

Τα καλά νέα της Εκλείψεως είναι πως ακόμη κι αν υπάρχουν διαφωνίες στο οικογενειακό περιβάλλον, ειδικά με τα αδέλφια σας, υπάρχει αρκετή αγάπη ώστε να μην γίνουν τοξικές. 

Επίσης, η κοινωνική σας ζωή θα σας προσφέρει ένα σωρό ευκαιρίες αυτό το διάστημα, οπότε πρέπει να έχετε αυτιά και μάτια ανοιχτά, και φυσικά να κυκλοφορείτε έξω! Μπορεί σε μία απλή έξοδο να γνωρίσετε εκείνο το άτομο που θα αποδειχθεί ότι είναι αυτό που ζητούσατε εδώ και χρόνια, και με το οποίο να κάνετε μαζί πολλά από όσα έχετε φανταστεί.


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan