Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Στις 21.21’ το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου, έχουμε Σεληνιακή Έκλειψη Παρασκιάς στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. 


Επηρεάζονται κυρίως τα διαστήματα μεταξύ:

9 με 11 Ιανουαρίου,

8 με 10 Απριλίου, 

30 Μαΐου με 1η Ιουνίου,

11 με 13 Ιουλίου,

12 με 14 Οκτωβρίου, 

30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου 


Επηρεάζει επίσης, εσάς που έχετε πλανήτες, σημεία ή μεσοδιαστήματα στην 21η μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), και στην 9η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότου από αντισκιά. 


hellas m

Το μήνυμα της Εκλείψεως

Η έκλειψη αυτή είναι δύσκολη διότι μας καλεί να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, τα λάθη, και τα μοτίβα που πλέον δεν εξυπηρετούν κανέναν. Το συνειδητό μέρος της προσωπικότητάς μας θα είναι εκείνο που θα προκαλεί την αίσθηση ότι όλα είναι μάταια και ότι δεν μπορεί να υπάρξει χαρά όσο η κατάσταση είναι ζοφερή. Αν επικρατήσει αυτό το σκέλος του εαυτού μας, ακόμη και η νευρική κατάπτωση είναι μέσα στα ενδεχόμενα, ειδικά εάν βιώνουμε κάποιου είδους καταπίεση.  Όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού μας, εκεί που είναι το ένστικτο, κάτι θα μας κεντρίζει που θα μας υπενθυμίζει ότι όλα είναι δυνατά να συμβούν αρκεί να είμαστε έτοιμοι να υπερβούμε την κρίση που θα μας προκαλεί ο περίγυρός μας. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν αρκεί να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, να το ξετυλίξουμε, να μάθουμε από τα λάθη μας, να πάψουμε να φοβόμαστε τον ίσκιο μας, να σταματήσουμε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ό,τι μας λένε, και να αλλάξουμε τα μοτίβα που μας έφεραν στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Είναι καιρός, να αγαπήσουμε ξανά αυτό που είμαστε, τις ρίζες μας, το αίμα μας, τις καταβολές μας, την οικογένειά μας, και μέσα από το βαθύτερο Είναι μας να αντλήσουμε την δύναμη και το καθαρό μυαλό που χρειάζεται προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.     


Η Έκλειψη και η Ελλάδα

Η Έκλειψη πραγματοποιείται στον άξονα Τρίτου και Ενάτου Οίκου. Οι οίκοι αυτοί έχουν να κάνουν με επικοινωνία, ενώσεις κρατών, το εσωτερικό και το εξωτερικό, τα Μ.Μ.Ε. Αυτό που θα ζήσουμε είναι ο περαιτέρω περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης, ειδικά σε θέματα που αφορούν την παράδοση, την θρησκεία, την οικογένεια, το αίμα. Η προπαγάνδα που θα δεχθούμε θα είναι ανηλεής, τόσο για αυτά που θεωρούμε ως πατροπαράδοτες αξίες, όσο ακόμη και για την εθνική μας υπερηφάνεια. Ο Πρωθυπουργός, μέσα από εξαγγελίες για «πολυπολιτισμικές και ανοικτές κοινωνίες», για πλούτο μέσα από την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών μας πηγών, μέσα από συμφωνίες που θα μας προασπίσουν από τυχόν επεκτατικές βλέψεις των γειτονικών μας χωρών, κυρίως της Τουρκίας, και ότι όλα λύνονται αρκεί το Κράτος να έχει χρήματα για συντάξεις και μικροαυξήσεις, θα ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, ενός κόσμου όμως που δεν έχει τα μάτια κλειστά πλέον, ακόμη και αν οι εικόνες στα Μ.Μ.Ε. προσπαθούν να τον πείσουν για το αντίθετο. Εδώ είναι το στοίχημα της εκλείψεως, η αντίσταση στην καταπίεση όλων εκείνων που προσπαθούν να μας φοβερίσουν με διάφορες εκφράσεις όπως «ρατσιστές, ξενοφοβικοί, σωβινιστές» προκειμένου να απεμπολίσουμε αυτό που είμαστε, ή ακόμη και με τον περιορισμό της διακίνησης ιδεών με το πρόσχημα της ρητορικής μίσους. Επίσης, θα δούμε νόμους που δεν θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Λαού και την αύξηση στις επιθέσεις κατά των χριστιανικών τόπων λατρείας. Για αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το μυαλό μας και λιγότερο το τι ακούν τα αυτιά μας. Για αυτό και θα είναι πιο επίκαιροι από ποτέ οι στίχοι του Ανδρέα Κάλβου:


Όσοι το χάλκεον χέρι

βαρύ του φόβου αισθάνονται,

ζυγόν δουλείας ας έχωσι.

Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία.       


Η Πανσέληνος και τα ζώδια

Εσείς οι Κριοί, θα πρέπει να αντλήσετε δύναμη από μέσα σας προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που υπάρχουν στις ζωές σας, τόσο στα επαγγελματικά σας όσο και με άτομα που κατέχουν θέσεις εξουσίας. Παρ’ ότι θα ακούσετε σκληρά λόγια που θα στοχεύουν στην μείωσή σας ως προσωπικότητες ή ως επαγγελματίες, εσείς δεν πρέπει να πτοηθείτε. Αν πιστεύετε στην αξία σας, δείξτε το! Προσοχή, ό,τι κάνετε να το κάνετε με καθαρό μυαλό και όχι με θυμό ή από απόγνωση. Εσείς που έχετε οικογένεια, θα χρειαστεί να υπομείνετε την καταπίεση που θα προέλθει από τον χώρο της εργασίας σας. Αν δεν έχετε άλλο μέσο βιοπορισμού, να σκέφτεστε πως αυτήν την θυσία την κάνετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, οπότε σφίξτε τα δόντια και προχωρήστε.


Εσείς οι Ταύροι, θα αντιμετωπίσετε την καταπίεση των άλλων, οι οποίοι θα σας λένε ότι δεν αξίζετε και πως ό,τι κι αν κάνετε είναι άχρηστο ή ανάξιο. Όσο κι αν φαίνεται ζοφερό το σκηνικό, εσείς θα έχετε την ψυχραιμία και την ψυχική αντοχή όχι μόνο να μην ενοχληθείτε από αυτά που θα ακούσετε αλλά και να μιλήσετε σκληρά σε όσους σας αμφισβητούν. Πάνω από όλα να έχετε καθαρό το μυαλό σας διότι αν χαθείτε στον θυμό, θα αρχίσετε να σπάτε πράγματα και μετά θα πρέπει να τα αποκαταστήσετε, πράγμα το οποίο σημαίνει έξοδα. Όσοι από εσάς θέλετε να υπογράψετε συμβόλαια, καλό θα ήταν να το αποφύγετε. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγετε την επιθετική οδήγηση. 


Εσείς οι Δίδυμοι, θα υποστείτε τόσο την καταπίεση των άλλων όσο και το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων που έχετε δημιουργήσει. Γενικά, ο υπόλοιπος κόσμος θα προσπαθήσει να σας μειώσει και να σας απαγορεύσει να έχετε άποψη για αυτά που πιστεύετε, κάτι που σαφώς δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την πλευρά σας. Όμως, η περίοδος αυτή θα είναι άκρως διδακτική, καθώς αναρωτόμενοι γιατί συμβαίνει αυτό, θα ψάξετε μέσα σας για τα λάθη που έχετε κάνει. Μέσα από την ενδοσκόπηση θα βγείτε πιο δυνατοί και πιο σοφοί. Αυτός ο καθαρμός θα σας βοηθήσει να πιστέψετε περισσότερο στους εαυτούς σας και να δώσετε στους άλλους να καταλάβουν ότι η μικρότητά τους δεν σας αγγίζει. Κάποιοι από εσάς θα νιώσετε το βάρος των χρεών που έχετε δημιουργήσει και τα οποία σταδιακά θα σας πνίξουν. Πριν σας πιάσει απόγνωση, φροντίστε να κάνετε απλές κινήσεις που μπορούν να σας μαζέψουν κάπως τα οικονομικά σας. Επίσης, φροντίστε να ζητήσετε από ειδήμονες να σας βοηθήσουν να κάνετε τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις προκειμένου να βάλετε τάξη στα χρέη σας.  

Εσάς τους Καρκίνους η Έκλειψη θα επηρεάσει βαθύτατα τα θέματα που αφορούν το Εγώ σας και τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους. Μπορεί να φανεί οξύμωρο και αντιφατικό αλλά θα πρέπει να ξεπεράσετε τον συναισθηματισμό σας και να χρησιμοποιήσετε την λογική σας προκειμένου να ξεπεράσετε το τοξικό περιβάλλον των σχέσεών σας, το οποίο δεν σας αφήνει να αναπτυχθείτε όπως θα θέλατε. Τώρα είναι ο καιρός, έστω κι αν χρειαστεί να μιλήσετε σκληρά, να κλείσετε αυτόν τον κύκλο και να ασχοληθείτε μόνο με τους εαυτούς σας, όχι όμως εγωιστικά αλλά για το καλό όλων εκείνων που θεωρείτε ότι αξίζει να ασχολείστε μαζί τους. 


Εσάς τους Λέοντες η Έκλειψη θα σας επηρεάσει στην εργασία και την υγεία σας. Όσον αφορά την εργασία, αυτό που κάνετε τώρα σας κουράζει αλλά δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά. Μπορείτε όμως να αποφύγετε τις διενέξεις που θα προκληθούν μέσα στο εργασιακό σας περιβάλλον, και κυρίως, φροντίστε να βρείτε χρόνο να κοιμηθείτε. Είναι ακόμα πιθανόν, όλα αυτά που θα συμβούν να σας βοηθήσουν να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε άλλη πορεία από αυτήν που ακολουθείτε τώρα, είτε ψάχνοντας για μία εργασία που θα αξιοποιήσει όλες τις ικανότητές σας, είτε ανοίγοντας μία δική σας επιχείρηση. Στο θέμα της υγείας, φροντίστε να ξεκουραστείτε διότι η κόπωση έχει αρχίσει και δείχνει τα δόντια της. Προσέξτε επίσης το θέμα της διατροφής, διότι το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων σας προέρχεται από το τί τρώτε. 


Εσείς οι Παρθένοι δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαιτέρως σε αυτήν την έκλειψη καθώς δεν πιάνει κάποιον σημαντικό τομέα της ζωής σας, αλλά θα βιώσετε προκλήσεις κυρίως στα θέλω σας όσον αφορά τον έρωτα και γενικά τις επιθυμίες σας. Με αυτήν την έκλειψη είναι καιρός να πείτε όχι στα άτομα που εκμεταλλεύονται την αγάπη, την στοργή και την φροντίδα σας, και να τους γυρίσετε την πλάτη. Μην νομίσετε ότι θα είναι κάτι τόσο εύκολο διότι δεν είστε από τους ανθρώπους που λένε όχι στην φροντίδα του άλλου, πόσο δε μάλλον σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Όμως, είναι αναγκαίο να συμβεί διότι μόνο τότε θα απελευθερώσετε τις δημιουργικές σας δυνάμεις και θα μπορέσετε να κάνετε κάτι που θέλετε πάρα πολύ. Επίσης, με τον τρόπο του το Σύμπαν, σας ετοιμάζει να βγείτε από τον μικρόκοσμό σας και να ανοίξετε τα φτερά σας ανάμεσα στους ανθρώπους!


Εσείς οι Ζυγοί, θα νιώσετε ότι με αυτήν την έκλειψη ήλθε ο καιρός να σπάσετε τις αλυσσίδες από το παρελθόν και από την οικογένειά σας. Αρκετά έχετε υπομείνει! Πρέπει να αφήσετε οτιδήποτε σας καταπιέζει και να κοιτάξετε τους εαυτούς σας. Μπροστά σας ανοίγονται νέοι δρόμοι, επαγγελματικής και κοινωνικής καταξίωσης, οι οποίοι θα αναδείξουν αυτό που πραγματικά είστε. Να ξέρετε πως θα αντιμετωπίσετε ισχυρότατες αντιστάσεις, τόσο από τους ίδιους σας τους εαυτούς όσο και από τους δικούς σας, διότι ως ιδιοσυγκρασία είναι πολύ το να κάνετε κάτι μόνοι σας, αλλά αυτό είναι το Θέλω της Εκλείψεως από εσάς. Όταν ξεκινήσετε να διαβαίνετε αυτό το μονοπάτι ρίξτε μαύρη πέτρα και προχωρήστε χωρίς να κοιτάξετε πίσω σας τι συμβαίνει.


Εσείς οι Σκορπιοί, θα πρέπει να ξεχωρίσετε την αλήθεια από το ψέμα, την πραγματικότητα από την φαντασίωση, το γεγονός από την προπαγάνδα. Το σίγουρο είναι πως θα ειπωθούν λόγια σκληρά, για αυτό κι εσείς θα πρέπει να μην σταθείτε σε αυτά που θα ακούσετε αλλά στο νόημα που κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Αυτό θέλει η Έκλειψη από εσάς, να πάρετε το νήμα και να ξετυλίξετε τα μπερδεμένα λόγια. Θα διαπιστώσετε ότι κρύβονται μοτίβα, παράπονα, επιθυμίες, που δεν βγαίνουν στην επιφάνεια παρά μόνο κεκαλυμμένα. Προσέξτε διότι αν σταθείτε στην επιφάνεια, θα χάσετε το μέτρο και θα είστε μονίμως θυμωμένοι ή τα νεύρα σας θα καταρρεύσουν από την πίεση των εντάσεων. 


Εσείς οι Τοξότες, μπορεί να μην σας αρέσει η προοπτική, αλλά θα πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε τους άλλους, κυρίως σε οικονομικά ζητήματα. Τώρα που οικονομικά είστε στριμωγμένοι, να ζητήσετε την βοήθεια εκείνων που μπορούν να σας την προσφέρουν. Μπορεί να είστε υπερήφανοι αλλά τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα και κάθε βοήθεια θα πρέπει να είναι επιθυμητή. Σε κάποιες περιπτώσεις θα αντιληφθείτε, έστω και μετά από έντονους καυγάδες, τα λάθη που έχετε κάνει στην διαχείριση των χρημάτων σας, ειδικά τις εποχές που είχατε χρήματα στα χέρια σας. Τουλάχιστον η συνειδητοποίηση θα σας βοηθήσει να κάνετε βήματα προς την διόρθωση των λαθών αυτών. Μία πολύ μικρή μερίδα από εσάς θα απαιτήσετε να σας δώσουν χρήματα οι άλλοι ή θα φάτε τα χρήματα των συντρόφων σας αντί των δικών σας. Να ξέρετε πως σε αυτήν την περίπτωση, όσο και να τους καταπιέσετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τους κάνετε να κρύβουν τα χρήματά τους από εσάς, δίνοντάς σας απλά ένας μέρος αυτών που έχουν.


Εσείς οι Αιγόκεροι θα έχετε μία δύσκολη περίοδο διότι η Έκλειψη αναδεικνύει όλα τα αρνητικά σας χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους θα νιώσετε ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην δύναμη της θελήσεώς σας, κάτι το οποίο είναι εσφαλμένο. Το ιδανικό θα ήταν να απλώσετε το χέρι σας και να έρθετε σε επαφή με ένα άτομο που μπορείτε να το εμπιστευθείτε συναισθηματικά, αλλά πολύ δύσκολα θα το κάνετε αυτό. Αντ’ αυτού, θα επιλέξετε να καταπιέσετε και να μειώσετε τους άλλους, περιορίζοντας τις ελευθερίες τους και κυρίως το δικαίωμα να έχουν διαφορετική άποψη από την δική σας. Για αυτό θα χρησιμοποιήσετε λεκτική βία προκειμένου να κάνουν αυτό που θέλετε εσείς. 


Και για εσάς τους Υδροχόους η έκλειψη αυτή θα είναι πολύ δύσκολη καθώς θα αντιμετωπίσετε στην πιο σκληρή μορφή της αυτό που φοβάστε περισσότερο από όλα, την Εξουσία. Μπροστά σας θα βρεθούν άτομα και καταστάσεις που θα σας απαγορεύσουν να είστε οι εαυτοί σας, καταπιέζοντάς σας με τους πιο αισχρούς τρόπους που μπορεί κανείς να συλλάβει με τον νου του. Τα πάντα γύρω σας θα σας εμποδίζουν να πάρετε τον «ζωτικό αέρα» που χρειάζεστε, οδηγώντας σας μαθηματικά σε επανάσταση, η οποία όμως μπορεί να σας φθάσει σε επίπεδα νευρικής κατάρρευσης. Αυτό το παιγνίδι με την Εξουσία μπορείτε να το κερδίσετε μόνο εάν διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και δείτε τα λάθη του αντιπάλου σας. Να ξέρετε πως ο θυμός σας μπορεί να σας οδηγήσει σε σοβαρό ξέσπασμα, το οποίο μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε εμπλοκή με τον Νόμο. Προσέξτε επίσης το επόμενο διάστημα διότι η αστάθειά σας μπορεί να σας οδηγήσει να κτυπήσετε σοβαρά και να χρειαστεί να νοσηλευθείτε. 


Εσείς οι Ιχθύες, αναλογικά με τα υπόλοιπα ζώδια, θα έχετε εύκολο σχετικά έργο. Η Έκλειψη ενεργοποιεί τον άξονα των οικονομικών και του αισθήματος ασφαλείας σας. Μέσα από αντίξοες συνθήκες εσείς θα πρέπει να διατηρήσετε τόσο τα προσωπικά σας πιστεύω όσο και την πεποίθηση ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις δυσκολίες. Αν στα οικονομικά πιστεύετε ότι οι Άλλοι κάνουν κακοδιαχείριση, ήλθε ο καιρός να βγείτε μπροστά και να τα αναλάβετε. Αν πιστεύετε ότι σας καταπιέζουν και ότι δεν σας αξίζει η συμπεριφορά που λαμβάνετε, ετοιμαστείτε να παλέψετε για τον εαυτό σας, και αν χρειαστεί, να ακολουθήσετε ανεξάρτητη πορεία.    


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan