Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

 

Στις 7.13 το απόγευμα της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται Δακτυλιοειδής Ηλιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω. Επηρεάζει όσους και όσες έχουν γεννηθεί:

 

25 με 27 Δεκεμβρίου,

23 με 25 Μαρτίου,

15 με 17 Ιουνίου, 

24 με 26 Ιουνίου,

26 με 28 Σεπτεμβρίου, 

16 με 18 Δεκεμβρίου.

Επηρεάζει επίσης εσάς που έχετε Σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.α.), Μεσοδιαστήματα και Πλανήτες στην 5η μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), και στην 25η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότου από αντισκιά.  

Η Έκλειψη θα επαναδραστηριοποιηθεί μέσα στο 2020, στις 23 Φεβρουαρίου και στις 6 Ιουλίου. 

 

Πώς θα μας επηρεάσει η Έκλειψη;

Η συγκεκριμένη έκλειψη μπορεί να χαρακτηριστεί ως διφορούμενη, καθώς ανοίγονται δύο δρόμοι σε εκείνους που επηρεάζει. Η συμμετοχή του σκληρού, λόγω της φύσης του Αιγόκερω, Διός, μεγεθύνει τις καταστάσεις, κάτι που θα φανεί όταν επαναδραστηριοποιηθεί στο μέλλον. 

Στην θετική εκδοχή, θα υπάρξει ζωντάνια, τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή, και διάθεση για δημιουργία. Με καλή ψυχολογία, θα θελήσουμε να πετύχουμε, κάνοντας τις φιλοδοξίες και τα όνειρά μας πράξη. Με σύνεση, σοφία, και με μετρημένες κινήσεις, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη! Πάνω από όλα, θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, τόσο με τους εαυτούς μας όσο και με τους άλλους, διότι η έκλειψη ξεκινάει κάτι καινούριο, το όποιο δεν χωράει δικαιολογίες. Αν θέλετε να αποκτήσετε χρήματα, κύρος, καλύτερη θέση από αυτήν που έχετε τώρα, καταξίωση, πείτε το ευθέως ώστε και ξεκάθαροι να είστε με τους γύρω σας και να μην δημιουργήσετε λανθασμένες προσδοκίες. Π.χ, αν θέλετε να ακολουθήσετε την σταδιοδρομία σας ενώ το ταίρι σας θέλει οικογένεια, να πείτε ευθέως αυτό που θέλετε να κάνετε και μην δικαιολογηθείτε λέγοντας ότι το κάνετε για να αποκτήσετε αργότερα οικογένεια. Κυριολεκτικά, η περίοδος χαρίζει αντοχή, ειδικά στις κακουχίες και στις ασθένειες!

Στην αρνητική της εκδοχή, η έκλειψη θα πυροδοτήσει μία υπερβολική απερισκεψία, τόσο σε λόγια όσο και σε έργα. Η απροσεξία, η έλλειψη επιφυλακτικότητας, η ανοχή στα λάθη και τα ελαττώματα των άλλων, θα προκαλέσουν προβλήματα. Αυτό που θα δείχνουμε επί της ουσίας είναι ότι όλοι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από εμάς, καθώς με τον τρόπο μας θα υποχωρούμε στις απαιτήσεις τους. Στο γενικό επίπεδο, θα μας προκαλέσει προβλήματα με αυτούς που βρισκόμαστε υπό την ευθύνη τους, μέχρι το να έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τον Νόμο. Στο κυριολεκτικό επίπεδο, η απροσεξία μπορεί να φέρει ατυχήματα, για αυτό προσέχουμε τις ημερομηνίες που η συγκεκριμένη έκλειψη είναι ενεργή.        

 

Πώς θα επηρεάσει η Έκλειψη την Ελλάδα

Η Έκλειψη πραγματοποιείται μέσα στον Όγδοο Οίκο της χώρας, εκεί δηλαδή που είναι τα χρήματα των Άλλων (και τα χρέη μας). Η συγκεκριμένη έκλειψη έρχεται σε μία χρονική περίοδο όπου ο Δίας είναι σχεδόν έτοιμος να έλθει στην γενέθλια θέση του, το οποίο σημαίνει ότι τα γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν τον χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον δωδεκαετίας. Η παρουσία του Νοτίου Δεσμού της Σελήνης (σε συνδυασμό της συνόδους ακριβείας που κάνει με τον προοδευμένο Δία της Χώρας) αφήνει χώρο για δύο ερμηνείες, με ένα όμως χαρακτηριστικό γνώρισμα, τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (Α.Ο.Ζ.) Στην αρχή του δωδεκαετούς κύκλου, υπήρξε μία προσπάθεια οριοθέτησης με την Αλβανία, η οποία δεν τελεσφόρησε λόγω εμπλοκής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας και με φαινομενική εμπλοκή της Τουρκίας (Υπήρξαν τότε σοβαρές ανησυχίες ότι οι Τούρκοι παρενέβησαν στην απόφαση δωροδοκώντας μέχρι και δικαστές. Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι η συμφωνία είχε ενοχλήσει την Τουρκία επειδή θα δημιουργούσε προηγούμενο που κάποια στιγμή θα πρέπει να ακολουθηθεί και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο με την Τουρκία. (Σοφία Παπαϊωάννου. https://www.huffingtonpost.gr/). Θεωρητικά, ο διακανονισμός αυτός θα ήταν ο οδηγός και για οριοθέτηση με την Τουρκία, αλλά απέτυχε λόγω της Ελληνικής διπλωματίας. Έτσι, ο Νότιος Δεσμός επαναφέρει επιτακτικά την ανάγκη να κλείσει αυτό το θέμα και να κινηθούμε άμεσα ώστε να υπάρξουν έσοδα τα επόμενα δώδεκα χρόνια. Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης στον Αιγόκερω μπορεί να φέρει και τον υπόγειο διακανονισμό (στο ωροσκόπιο της εκλείψεως, η έκλειψη πραγματοποιείται σε εμπεριεχόμενο Οίκο) λόγω του φοβικού συνδρόμου απέναντι στον ισχυρότερο (τα καλά του Αιγόκερω). Επειδή ο Νότιος Δεσμός ούτε εξέλιξη φέρνει ούτε τύχη, εκτός κι αν είναι να κλείσουν υποθέσεις, τότε το σενάριο μίας ακόμη ήττας είναι το πιθανότερο. Την Τουρκία η Έκλειψη την επηρεάζει στον Έκτο Οίκο, αλλά Δίας και Νότιος Δεσμός είναι στον Έβδομο Οίκο, το οποίο δείχνει ότι πάμε για μία πολύ κακή συμφωνία, ειδικά εάν ο Έκτος Οίκος μετατραπεί σε Δωδέκατο παράγωγο του Εβδόμου οίκου.

 

Πώς θα επηρεάσει η Έκλειψη τα ζώδια;

Σε εσάς τους Κριούς, η έκλειψη θα σας ανοίξει έναν δρόμο προσωπικής ανάπτυξης, αφού όμως αποφασίσετε τί είναι αυτό που θέλετε πραγματικά. Η επαγγελματική, η οικονομική και η κοινωνική καταξίωση, θα έλθουν μόλις αποφασίσετε ειλικρινά τι θέλετε να κάνετε. Ο λόγος που θα χρειαστεί να γίνει αυτό, είναι διότι θα δεχθείτε σοβαρή πίεση από τα γεγονότα της ζωής και αρκετή υποτίμηση. Αν είστε πιστοί στα θέλω σας, τότε ο δρόμος είναι ανοικτός. Κανείς και τίποτα δεν θα μπορεί να σας ακουμπήσει! Προσοχή όμως, η παρορμητική σας φύση είναι τέτοια, που μπορείτε μέσα από την έλλειψη του μέτρου και την άκρατη εμπιστοσύνη να κάνετε ζημιά στις φιλοδοξίες σας.

Σε εσάς τους Ταύρους, η έκλειψη ανοίγει τον δρόμο να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, ειδικά εάν τα αφήσατε πίσω λόγω υποχρεώσεων. Αντιμετωπίσατε πολλά αυτά τα χρόνια. Τώρα είναι ο καιρός να κλείσετε αυτήν την παρένθεση που σας έφερε στο σημείο από όπου η ζωή σας πήρε μία διαφορετική τροχιά. Αν λοιπόν νιώθετε σοφότεροι από τις εμπειρίες που αποκομίσατε και έτοιμοι να αρχίσετε ξανά, εμπρός, κανείς δεν μπορεί πλέον να σας εμποδίσει. Κάποιοι από εσάς θα βρεθείτε ενώπιον το Νόμου. Οι περισσότεροι από εσάς θα ξεκινήσετε έναν δικαστικό αγώνα ο οποίος θα κλείσει μία υπόθεση που χρόνιζε. Μία μικρή μερίδα από εσάς, μέσα από την προσπάθειά σας να πετύχετε, θα κάνετε σοβαρά λάθη και μπορεί και να βρεθείτε μπλεγμένοι με τον Νόμο. 

Σε εσάς τους Δίδυμους η έκλειψη φέρνει στην επιφάνεια ό,τι πιο φθαρμένο, μουχλιασμένο, και άχρηστο υπάρχει. Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι για να εκτιμήσετε όλα αυτά που έχετε κερδίσει και ότι η ζωή σας έχει αλλάξει, ασχέτως εάν πιστεύετε ότι κάποια πράγματα είναι ίδια. Το Σύμπαν με τον τρόπο του θα σας επαναφέρει το παλαιό μόνο και μόνο για να το ξεπεράσετε. Θα υπάρξουν στιγμές που θα υποπέσετε σε πειρασμούς και να επιστρέψετε σε παλαιά μοτίβα και κακές συνήθειες, αλλά, αν είστε ειλικρινείς με τους εαυτούς σας, θα αντέξετε, ακόμη και τις σκληρότερες επιθέσεις. Προσοχή μόνο αν οδηγείτε. Σε αυτήν την περίπτωση να έχετε πάντα στον νου σας ότι δεν είστε μόνοι στον δρόμο. 

Για εσάς τους Καρκίνους ξεκινά ένας νέος κύκλος στις ζωές σας που αφορά τις σχέσεις με τους ανθρώπους. Όσο κι αν ακουστεί περίεργο, ο κύκλος για να ανοίξει θα πρέπει πρώτα να κλείσετε κάθε ανοικτό θέμα που έχετε. Κάποια πράγματα θα βγουν στην επιφάνεια, κι εσείς θα πρέπει να αντέξετε τις επιθέσεις που θα δεχθείτε. Ό,τι και να γίνει, θα πρέπει να είστε μετρημένοι, συγκρατημένοι, και υπομονετικοί. Να κινηθείτε μόνο όταν είστε σίγουροι 100%, και τότε να κάνετε γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις. Κάποιες υποθέσεις σας για να κλείσουν θα καταλήξουν στο δικαστήριο. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά θα κλείσουν.

Εσείς οι Λέοντες, με αυτήν την έκλειψη έχετε πολύ δουλειά μπροστά σας, καθώς θα σας τύχουν πολλές ατυχίες, θέματα υγείας, και μία αίσθηση ότι ζείτε τα ίδια και τα ίδια. Θα υπάρξουν συγκρούσεις που θα έχουν ως βασική αιτία την αλαζονεία, την υπερηφάνεια, και υπερβολικά απαιτητικές συμπεριφορές. Δεν αποκλείεται να αποκτήσετε θέματα υγείας που θα προκληθούν από κακή διατροφή. Για να γλιτώσετε τις δοκιμασίες, θα πρέπει να απασφαλίσετε δημιουργικά το άγχος σας. Οι δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσετε, εάν έχετε στόχους, φιλοδοξίες και διάθεση για να αλλάξετε την κατάσταση που ζείτε, θα είναι διαχειρίσιμες. Από αυτά που θα ζήσετε θα βγείτε πιο σοφοί, και αυτό είναι το απαραίτητο βήμα για να πάτε παρακάτω.  

Εσείς οι Παρθένοι, με την έκλειψη αυτή θα πρέπει να αποφασίσετε τί ακριβώς θέλετε από τον έρωτα. Όσο παραμένετε σε μοτίβα και επιλογές συντρόφων που επί της ουσίας μένουν ίδια και αναλλοίωτα, τόσο θα μαζεύετε δίπλα σας αντίστοιχες περιπτώσεις. Για αυτό και το Σύμπαν με αυτήν την έκλειψη θα σας φέρει οτιδήποτε παλαιό έχετε βιώσει στην ζωή σας προκειμένου να σας δοκιμάσει πριν σας επιτρέψει να ανοίξετε νέους κύκλους. Αν φθάσετε να νιώθετε ότι έχετε κάποιον μαγνήτη  που σας τραβάει όσα σας συμβαίνουν, τότε να είστε σίγουροι ότι πέσατε στην παγίδα του Σύμπαντος. Να είστε ειλικρινείς στο τι θέλετε από το άλλο άτομο και να μην δημιουργείτε προσδοκίες εκεί που δεν υπάρχουν. Επειδή δεν είναι όλα τα πράγματα αρνητικά, ευνοείται η επανασύνδεση με ένα άτομο που θέλετε πολύ, αρκεί να έχει ξακαθαριστεί πλήρως το τί θέλετε ο ένας από τον άλλον.    

Εσείς οι Ζυγοί, με αυτήν την έκλειψη θα ολοκληρωθεί ένας κύκλος με την οικογένειά σας και θα ανοίξει ένας καινούριος. Το πρόβλημα είναι πως η έκλειψη θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, οπότε θα βγουν στην επιφάνεια όλα όσα έχουν συσσωρευτεί. Αναμενόμενο λοιπόν να υπάρξει έκρηξη. Επειδή όμως το Σύμπαν σας είχε προετοιμάσει καιρό τώρα για αυτήν την στιγμή, ξέρετε ότι δεν θα πρέπει να δώσετε σημασία ή αν δώσετε, να απαντήσετε άμεσα στις προκλήσεις και να τις κόψετε ακαριαία. Από εκεί και πέρα, να ξέρετε πως η οικογένεια είναι το στήριγμα του καθενός μας, για αυτό, τώρα που θα βγουν όλα στην επιφάνεια, κάντε το ξεκαθάρισμά σας, και μετά βρείτε τα. Αν έχετε θέματα με τους γονείς σας, βρείτε τα, διότι οι γονείς δεν θα είναι για πάντα δίπλα μας. 

Εσείς οι Σκορπιοί, ξεκινάτε μία περίοδο επιθέσεων από άτομα που θέλουν να σας δουν να αποτυγχάνετε. Ευτυχώς για εσάς, που το Σύμπαν σας έχει περάσει ήδη από πολλές δοκιμασίες και τώρα θα μπορέσετε να τις αποκρούσετε ευκολότερα. Αν και θα φαίνεται πως η τύχη είναι μαζί σας, δεν είναι. Μπορεί να σας βοηθήσει ως ένα σημείο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είστε μετρημένοι, να εμπιστεύεστε μόνο τα άτομα που έμπρακτα σας έχουν αποδείξει ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη σας, και να μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις. Οι σοφές κινήσεις θα σας βγάλουν από τα αδιέξοδα που θα έλθουν, για αυτό θα πρέπει να είστε τέρατα υπομονής. Προσέξτε να μην υπογράψετε συμβόλαια, εκτός κι αν έχουν διπλοελεγχθεί από δικηγόρο.

Εσείς οι Τοξότες, ξεκινάτε την ολοκλήρωση ενός οικονομικού κύκλου που πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει. Αρκετά κράτησε η κακοδαιμονία σας. Πλέον είναι καιρός να βγάλετε χρήματα, κανονικά και με τον νόμο. Για να γίνει αυτό, ξεκινάτε οικονομία και κλεισίματα όλων των εκκρεμών σας υποθέσεων. Και αυτή δεν είναι φιλολογική πρόταση, αλλά αναγκαιότητα. Πλέον εισέρχεστε στην ανοικοδόμηση των οικονομικών σας αλλά χρειάζεται μέτρο. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε και επιπλέον εργασία, αλλά στο τέλος της περιόδου θα βγείτε οικονομικά ανεξάρτητοι. Επίσης, θα βγουν στην επιφάνεια παρελθοντικές οικονομικές σας υποχρεώσεις. Θα πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά με αυτές ώστε να μην έχετε προβλήματα με τον Νόμο.

Εσάς τους Αιγόκερους, αυτή η έκλειψη πρόκειται να σας πάρει και να σας σηκώσει. Μπορεί να γίνει με θετικό τρόπο, βγάζοντάς σας από τον «βούρκο» της απραξίας και βοηθώντας σας να γίνετε αυτό που είστε πραγματικά, μπορεί όμως να το κάνει και με αρνητικό τρόπο, φέρνοντάς σας ανθρώπους και καταστάσεις που θα σας εγκλωβίσουν στον αέναο κύκλο της κακοδαιμονίας που ζείτε τώρα. Ένα όμως είναι το σίγουρο, ότι οι αποφάσεις που θα πάρετε θα ανοίξουν τον επόμενο μεγάλο κύκλο της ζωής σας, για αυτό και δεν χωρούν δικαιολογίες. Οι ημέρες που σας περιμένουν είναι πονηρές και μόνο όσοι από εσάς έχετε την σοφία και το μέτρο ως πυλώνες σταθερότητας, θα βγείτε νικητές.

Εσείς οι Υδροχόοι, με αυτήν την έκλειψη θα έλθετε κατάματα με αυτά που σας τρομάζουν και παραλύουν την ζωή σας. Ο δρόμος που έχετε μπροστά είναι στρωμένος με αγκάθια αλλά αυτός είναι και ο μοναδικός. Πρέπει να τον διαβείτε μέχρι τέλους ακόμη κι αν ματώσετε. Γύρω σας θα υπάρχουν άνθρωποι και καταστάσεις που θα σας πληγώνουν, που θα σας κρατούν πίσω, που θα σας φυλακίζουν. Εσείς, μέσα από τα δεινά, είτε θα λυγίσετε και θα μείνετε για πάντα εγκλωβισμένοι είτε θα βγείτε σοφοί, οδηγώντας την ζωή σας σε έναν έναν πραγματικό παράδεισο. Τότε είναι που θα μάθετε τί σημαίνει η φράση «ο σοφός κυβερνά τα αστέρια του». Ό,τι και να γίνει, εσείς να είστε πάντα ειλικρινείς. 

Εσείς οι Ιχθύες, θα ξεκινήσετε μία περίοδο όπου θα πρέπει να είστε ειλικρινείς με τις επιθυμίες σας. Αρκετά τις μασκαρέψατε σε κάτι άλλο, δείχνοντας στον κόσμο πόσο ανιδιοτελείς είστε, το οποίο πάντα ήταν ψέμα. Καιρός λοιπόν να πείτε ευθέως ότι επιθυμείτε σταδιοδρομία, χρήματα, επιτυχία, καταξίωση, και ότι είστε πρόθυμοι να κάνετε τα πάντα για να τα κάνετε πραγματικότητα. Η έκλειψη θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να κάνετε τα βήματα εμπρός. Θα βοηθήσει δε εσάς που είχατε αφήσει κάτι που θέλατε πολύ για χάρη κάτι άλλου. Να ξέρετε όμως ότι το Σύμπαν θα είναι σκληρό μαζί σας εάν διστάσετε έστω και μία στιγμή, αν αρνηθείτε να μιλήσετε ευθέως, κι αν είστε υπερβολικά χαλαροί. Σε αυτήν την περίπτωση θα αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα, ακόμη και εμπλοκή με τον Νόμο.     


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan