Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Στις 00.38’ τα μεσάνυκτα της Τετάρτης 17 Ιουλίου, έχουμε Μερική Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου. 


Επηρεάζονται κυρίως τα διαστήματα μεταξύ:

14 με 16 Απριλίου, 

26 με 28 Μαΐου,

16 με 18 Ιουλίου,

16 με 18 Οκτωβρίου, 

27 με 29 Νοεμβρίου,

14 με 16 Ιανουαρίου


Επηρεάζει επίσης, εσάς που έχετε πλανήτες, σημεία ή μεσοδιαστήματα στην 25η μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), και στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότου από αντισκιά. 


Το μήνυμα της Εκλείψεως

Το μήνυμα της Εκλείψεως είναι απλό αλλά και σύνθετο ταυτόχρονα. Όλοι μας θα κληθούμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να μαζέψουμε αυτά που έσπειραν οι άλλοι. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, ελεύθεροι από τα δεσμά που έχουν προκαλέσει οι άλλοι. Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη καθώς θα είναι σαν να ζούμε τους στίχους του τραγουδιού της Ρίτας Σακελλαρίου «Μια ζωή πληρώνω αμαρτίες αλλονών», είναι όμως αναγκαία για το καλό του καθενός από εμάς. 

L.E 17 7 2019

Η Έκλειψη και η Ελλάδα


Ο Ωροσκόπος της Εκλείψεως είναι Κριός, δείγμα του ότι ένας κύκλος έκλεισε κι ένας νέος ανοίγει. Μέσα στον Πρώτο Οίκο έχουμε τον Ουρανό στον Ταύρο, δείγμα της ανατροπής που έχει ήδη συντελεσθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ουσιαστικά κάνοντας επαναφορά πιο παραδοσιακών δυνάμεων στην εξουσία. Ο Άρης που είναι ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, βρίσκεται στον 5ο Οίκο και στον Λέοντα, ένα ζώδιο που τον κάνει να νιώθει καλά. Άρα ο κόσμος με την ψήφο του νιώθει πολύ καλά για την απόφασή του να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη και περιμένει πολλά από εκείνον, καθώς ο Άρης κυβερνάται από τον Ήλιο. Όμως, πρέπει να δείξουμε προσοχή σε κάτι που η έκλειψη μας προειδοποιεί, και αυτή είναι η θέση του Ηλίου.

Ο Πρωθυπουργός που συμβολίζεται από τον Ήλιο, βρίσκεται στον 4ο Οίκο, στον Οίκο της Αντιπολίτευσης. Μπορεί να έχει κερδίσει την αυτοδυναμία αλλά αυτή σταδιακά θα αποτελέσει βρόγχο διότι θα βρεθεί εγκλωβισμένος στις πολιτικές του προκατόχου του. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας διατήρησε ένα πολύ υψηλό ποσοστό, δείχνει ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι αρκετά μετρημένη. Θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει κάτι αρκετά σύντομα αλλά, η πρώτη όψη που θα κάνει ο Ήλιος είναι με τον ανάδρομο Ερμή. Ο Ερμής συμβολίζει δύο πράγματα. Πρώτον, τις άμεσες ανάγκες των δομών του κράτους, και δεύτερον, τις επαφές με την Ε. Ε. Όλοι περίμεναν τις εκλογές για να βγει ο κ. Μητσοτάκης. Τώρα όμως και οι δύο πλευρές κοιτούν τόσο την Σελήνη όσο και τον Δία. Άρα, έχουμε και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας αλλά και το γεγονός ότι ο Δίας, κυβερνήτης του 9ου Οίκου, ανάδρομος και μέσα στον 8ο Οίκο, δείχνει ότι το χρέος μας μπαίνει ξανά στην ατζέντα της δανειστών. Τα χρήματα που περιμένουμε απ’ έξω ναι μεν δείχνουν ότι παραμένουν ως δυνατότητα, αλλά, δεν υπάρχει διάθεση να δοθούν αν δεν υπάρξει πρώτα συμφωνία με τους δανειστές (πιστοληπτική γραμμή, 4ο μνημόνιο, ή απλά ολοκλήρωση όλων των όρων του 3ου μνημονίου;). Είναι πολύ πιθανή μία «προδοσία» από τους δανειστές προς την νέα κυβέρνηση. Επίσης, η θέση του Ηλίου στον 4ο Οίκο δείχνει ότι ως πρωθυπουργός θα αναλωθεί στην αναβάθμιση παλαιών πολιτικών, προς χάριν της γενικής ομοψυχίας.

Ο κ. Τσίπρας ως αξιωματική αντιπολίτευση, περνά από τα κυβερνητικά έδρανα σε έναν ρόλο που του «αρμόζει», εκείνου του πολιτικού που παλεύει μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο. Το κύριο όμως μέλημά του θα είναι η δημιουργία ενός νέου ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παράλληλα, αναγνωρίζει και ο ίδιος ότι η κυβέρνηση με την κατάλληλη πίεση αλλά και τις υπαναχωρήσεις που θα υποχρεωθεί να κάνει, θα ανοίξει τον δρόμο για την πιθανή επάνοδό του στην εξουσία.


Η Πανσέληνος και τα ζώδια

Εσείς οι Κριοί, με την έκλειψη αυτή θα δώσετε έμφαση σε δύο θέματα, στα επαγγελματικά και στην οικογένειά σας. Όλα όμως θα ξεκινήσουν από το πόσο νιώθετε μέσα σας καλά, διότι καλώς ή κακώς υπάρχει αφάνταστη πίεση πάνω από τα κεφάλια σας. Άρα, τα επαγγελματικά και τα θέματα της οικογένειας μπορούν να εξελιχθούν θετικά μόνο αν αποφασίσετε ότι πρέπει μόνοι σας να βάλετε τέρμα στην κακοδαιμονία σας. Το Σύμπαν με την έκλειψη θα σας δώσει το κίνητρο, αλλά την τελική απόφαση θα την πάρετε εσείς. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει οι αποφάσεις σας να έχουν ως γνώμονα το καλό της οικογένειας ή την προστασία των καλώς νοουμένων συμφερόντων σας. 


Εσείς οι Ταύροι, για πολλά από αυτά που σας συμβαίνουν δεν είστε υπεύθυνοι εσείς. Στην πραγματικότητα εσείς θέλετε να κάνετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας αλλά, κάποιοι άλλοι έχουν φροντίσει με τις πράξεις τους να σας βάλουν σε έναν δρόμο που αν ήταν στο χέρι σας δεν θα τον επιλέγατε. Επειδή τα πράγματα έχουν όπως έχουν, θα πρέπει να κινηθείτε συντηρητικά και να κάνετε αυτό που πρέπει, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η επενέργεια της εκλείψεως. Από εκεί και πέρα αυτός ο κύκλος κλείνει και ανοίγει ο δικός σας.


Εσείς οι Δίδυμοι, με κάποιον τρόπο πρέπει να κλείσετε τον δρόμο της ανασφάλειας και των οικονομικών σας προβλημάτων. Χρέη αλλά και λάθη που έχουν γίνει με συντρόφους και συνεργάτες, σας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Όμως, μπορεί να μην σας αρέσει αλλά, θα πρέπει να καθίσετε και να ξεδιαλύνετε το κουβάρι. Πρέπει να τακτοποιήσετε τις υποθέσεις που σας έχουν προκαλέσει οι άλλοι και μετά θα μπορέσετε να πάρετε την μεγάλη ανάσα ελευθερίας που επιθυμείτε.


Εσείς οι Καρκίνοι θα νιώσετε για δεύτερη φορά έκλειψη μέσα στο ζώδιό σας, αυτή την φορά σεληνιακή, η οποία σας επηρεάζει περισσότερο, ασχέτως εάν η κυβερνήτης σας Σελήνη θα βρεθεί στον Αιγόκερω. Η θέση της εκλείψεως υποδηλώνει πως όλο το βάρος για άλλη μία φορά θα το ρίξετε στις σχέσεις σας με τους ανθρώπους. Η διαφορά είναι πως με τον τρόπο σας θα ψάξετε να βρείτε την  ελευθερία σας. Αυτήν την φορά είστε σαφώς περισσότερο αισιόδοξοι και έτοιμοι να κλείσετε κάθε μία ιστορία που πλέον δεν έχει μέλλον. Για αυτό με μεγάλη ευχαρίστηση θα πληρώσετε το τίμημα που ζητά το Σύμπαν από εσάς, προκειμένου ελεύθεροι να κάνετε αυτό που θεωρείτε το καλύτερο για τον εαυτό σας.


Εσείς οι Λέοντες, με δεύτερη έκλειψη να πραγματοποιείται μέσα στον πολύ δύσκολο Δωδέκατο ηλιακό σας οίκο, σαφώς και δεν μπορείτε να πείτε ότι χαίρεστε ιδιαιτέρως. Σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του Έκτου ηλιακού οίκου σας, η έκλειψη έρχεται να σας υπενθυμίσει ότι πρέπει να κλείσετε τον κύκλο του φόβου και να βρείτε τον δρόμο προς την πρακτική του αντιμετώπιση. Μπορεί για τα περισσότερα που περνάτε να μην φταίτε μόνο εσείς, αλλά δυστυχώς νιώθετε εγκλωβισμένοι. Εσείς τώρα θα πρέπει να ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις σας, και την κατάλληλη στιγμή να προσπαθήσετε να κάνετε αυτό που θέλετε.

Εσείς οι Παρθένοι, πραγματικά, ό,τι δεν σας σκοτώνει σας κάνει πιο δυνατούς. Αυτή η έκλειψη έρχεται να σας υπενθυμίσει ότι πρέπει να ξεφύγετε από τον φαύλο κύκλο καταστάσεων που σας έχουν δεσμεύσει, και οι οποίες είναι υπεύθυνες που ούτε τον έρωτα χαίρεστε ούτε μπορείτε να πείτε ότι κάνετε κάτι δημιουργικό για εσάς. Όταν θα ενεργοποιείται μελλοντικά η έκλειψη θα θυμάστε ότι δεν πρέπει να χάνετε το κέφι σας για ζωή και ό,τι κι αν συμβεί εσείς πρέπει να σκέπτεστε θετικά. Σταδιακά τα θέματα που αφορούν την παρεμπόδιση της χαράς σας, θα κλείνουν, το οποίο σημαίνει απελευθέρωση για εσάς, απλά θέλουν τον χρόνο τους.

Εσείς οι Ζυγοί, πρέπει επιτέλους να ηρεμήσετε και να σταματήσετε να κατηγορείτε τους πάντες και τα πάντα για την θέση που έχετε βρεθεί. Σαφώς και όντως έχετε εγκλωβιστεί σε καταστάσεις που σας έχουν προξενήσει τρίτα άτομα αλλά αυτός δεν είναι λόγος να στρουθοκαμηλίζετε. Πρέπει να καταλάβετε ότι τα δεσμά που σας έχουν φορέσει μπορείτε να τα αφαιρέσετε αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο από εσάς. Η ζωή σας μπορεί να μπει σε τροχιά ανάπτυξης αλλά πρέπει να κάνετε κι εσείς ανάλογες κινήσεις. Κυρίως μην περιμένετε βοήθεια από την οικογένειά σας. Γενικά, η έκλειψη θα σας βοηθήσει στο να «ενηλικιωθείτε».

Εσείς οι Σκορπιοί, πρέπει να καταλάβετε ότι για τις περισσότερες δυσκολίες σας φταίτε εσείς οι ίδιοι και ο μονοδιάστατος τρόπος σκέψεως που έχετε. Αυτός είναι ο λόγος που τρίτα άτομα σας έχουν εγκλωβίσει στην θέση που βρίσκεστε τώρα. Ευτυχώς όμως που έρχεται αυτή η έκλειψη για να σας κλείσει αυτόν τον κύκλο κακοδαιμονίας, κυρίως απελευθερώνοντας τις πλέον δημιουργικές σας δυνάμεις, και κυρίως εκείνον τον τρόπο σκέψεως που σας οδηγεί στο να ξεπερνάτε επιτυχημένα κάθε είδους πρόκληση. Για αυτό, κάθε είδους δοκιμασία που πιστεύετε ότι περνάτε, ουσιαστικά είναι μία πίεση προς την πραγματική σας απελευθέρωση.


Εσείς οι Τοξότες, είναι καιρός να ξεκολλήσετε από τα χρέη και την οικονομική στενότητα στην οποία έχετε περιπέσει, όχι τόσο από δική σας ευθύνη όσο από την γενική κατάσταση που υπάρχει εκεί έξω. Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις φταίτε κι εσείς διότι εμπιστευτήκατε λάθος άτομα. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν, και η έκλειψη αυτή θα σας βοηθήσει. Είτε με την αλλαγή της τύχης σας είτε με την τακτοποίηση των υποχρεώσεων σας, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρπάζετε τις ευκαιρίες που θα σας δίνει η τακτική ενεργοποίηση της εκλείψεως προκειμένου να κλείσετε τα ανοικτά μέτωπα.


Εσείς οι Αιγόκεροι βιώσατε την πρώτη έκλειψη που επηρέασε το ζώδιό σας στις αρχές του Ιουλίου. Όμως αυτή η έκλειψη επηρεάζει άμεσα το ζώδιό σας διότι η Σελήνη με την ενέργειά της θα σας κάνει να νιώσετε ότι κάτι πρέπει να κάνετε προκειμένου να βγείτε από τον φαύλο κύκλο των όσων σας συμβαίνουν. Με το χαμόγελο στα χείλη, με καλή διάθεση, και όρεξη να αντισταθείτε στην κακοδαιμονία, θα αναζητήσετε εκείνα τα άτομα με τα οποία έχετε εκκρεμότητες, θα τις λύσετε, κι από εκεί και πέρα ελεύθεροι θα βγείτε στον κόσμο αναζητώντας το καλύτερο για εσάς.  


Εσείς οι Υδροχόοι θα έχετε ένα πολύ δύσκολο διάστημα διότι η έκλειψη θα «φωτίσει» τους λόγους για τους οποίους τρίτα άτομα σας έχουν οδηγήσει σε αυτόν τον παρατεταμένο εγκλωβισμό που νιώθετε. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο για το ζώδιο σας να μην αντιδράτε προκειμένου να ανακτήσετε την ελευθερία σας, η μία εσφαλμένη αίσθηση καθήκοντος σας οδηγεί να συνεχίζετε να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε. Η έκλειψη θα σας φέρει ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τον φαύλο κύκλο που βρίσκεστε, αρκεί βεβαίως να κάνετε αυτό που σας πουν.


Εσείς οι Ιχθύες είναι καιρός να αποφασίσετε πως αρκετά αφήσατε τους άλλους να ορίζουν τους στόχους σας, να σας λένε τι πρέπει να κάνετε, και γενικά να σας προκαλούν φοβία. Θα πρέπει να βάλετε ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση και να αφήσετε την χαρά και την δημιουργία να μπουν στις ζωές σας. Καλώς ή κακώς μόνοι σας θα μπορέσετε να βγείτε από την θέση που βρίσκεστε τώρα. Αν τα καταφέρετε, κάτι καλό θα σας συμβεί, από έναν μεγάλο έρωτα μέχρι επιτυχία σε κάτι που θέλετε πολύ. 

Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan