Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Στις 3.28 τα μεσάνυκτα της Κυριακής 6 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η πρώτη έκλειψη του νέου έτους, στον Αιγόκερω. H εν λόγω έκλειψη είναι ηλιακή και αρκετά σημαντική για τις εξελίξεις στον κόσμο. Επηρεάζει εσάς που έχετε γεννηθεί στα εξής διαστήματα:


5-7 Ιανουαρίου,

4-6 Απριλίου,

4-6 Ιουνίου,

7-9 Ιουλίου,

8-10 Οκτωβρίου,

6-8 ΔεκεμβρίουΕπηρεάζει επίσης, εσάς που έχετε πλανήτες, σημεία ή μεσοδιαστήματα στην 16η μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) και στην 14η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότου από αντισκιά.


PSE 6 1 19

Το Μήνυμα της Ηλιακής Εκλείψεως  

Η Ηλιακή Έκλειψη έρχεται να εγκαινιάσει μία περίοδο όπου τα πάντα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να θέσουμε υπό έλεγχο τα κατώτερα ένστικτά μας. Καλώς ή κακώς δεν δίνεται σε όλους η ευκαιρία να ασχοληθούν με τον εαυτό τους και να τον εξελίξουν. Έτσι οι περισσότεροι παρασυρόμαστε από την κατώτερη ενέργεια στην οποία η συνείδησή μας έχει περιορισμένο ή καθόλου έλεγχο επάνω της. Στα κατώτερα ένστικτα του Αιγόκερω συγκαταλέγονται η τσιγκουνιά, η έλλειψη συναισθηματισμού, η καταπίεση, η με κάθε τρόπο επίτευξη ενός στόχου ή μίας φιλοδοξίας, ακόμη και η λαγνεία. Για αυτό και η Έκλειψη ανοίγει έναν μακρύ κύκλο κατά την οποία οι χαρακτήρες μας θα δοκιμαστούν. Τα ωροσκόπια των ατόμων που άγονται και φέρονται από τα κατώτερα ένστικτα θα βιώσουν αχαλίνωτη και ακόρεστη λαγνεία, συντριβή φιλοδοξιών, και ατυχίες στους τολμηρούς που θα τα βάλουν με το Σύμπαν. Το μάθημα αυτών των ατόμων είναι να μάθουν να χαλιναγωγούν τις επιθυμίες τους και να χρησιμοποιούν την δύναμη της θελήσεώς τους. Έτσι θα πάψουν να κατηγορούν το Σύμπαν για αυτά που τους συμβαίνουν και θα αντιληφθούν την σοφία του. Στα ωροσκόπια των ανθρώπων που έχουν μάθει να χαλιναγωγούν τους εαυτούς τους, η έκλειψη έρχεται να τους ανοίξει την πύλη της Φώτισης. Ανεξαρτήτως αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί, νέοι ή ηλικιωμένοι, η Φώτιση θα οδηγήσει στην Σοφία και από εκεί στον Πεφωτισμένο Διδάσκαλο. Σε αυτά τα άτομα η τύχη θα τους χαμογελάσει και θα τους προσφέρει επιτυχίες!   


Η Ηλιακή Έκλειψη  και η Ελλάδα

Η Ηλιακή Έκλειψη πραγματοποιείται στον Δεύτερο Οίκο του ωροσκοπίου και επηρεάζει την οικονομική κατάσταση του Κράτους, την κίνηση του χρήματος, τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια. Το γεγονός αυτό μας προϊδεάζει ότι τα οικονομικά και κυρίως το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα συνεχίσουν να δέχονται ισχυρή πίεση, καθώς ναι μεν ο Κυβερνήτης Κρόνος είναι μακρυά για τα δεδομένα της εκλείψεως αλλά θα συνεχίσει να πιέζει προς τα κάτω τα οικονομικά μεγέθη, τόσο με την φυσική του παρουσία στον Δεύτερο Οίκο, όσο και από το ότι σχηματίζει όψη παραλληλίας με την έκλειψη.

Από την άλλη και ο Δίας επηρεάζει την έκλειψη με όψη παραλληλίας, ισχυρός και αυτός καθώς βρίσκεται στον Τοξότη, αλλά έρχεται σε σύγκρουση με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες. Η σύγκρουση αυτή θα επηρεάσει τόσο την γενική κατάσταση της χώρας (ο Δίας είναι στον Πρώτο Οίκο) όσο και την αντιπολίτευση (ο Ποσειδώνας είναι στον Τέταρτο Οίκο).

Έτσι θα δούμε τα οικονομικά της χώρας να συρρικνώνονται, με την αγορά να παραπαίει, όχι τόσο την πραγματική όσο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο μπαίνει στην φάση της μεγάλης κρίσης που θα πραγματοποιηθεί με την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα, η οποία όμως θα έχει παγκόσμιες προεκτάσεις.


Με Ωροσκόπο Σκορπιό, σαφώς και κανείς δεν μπορεί να χαίρεται, διότι όταν εμφανίζεται συνήθως υπάρχει κάποια απώλεια με την οποία πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να την ξεπεράσουμε. Έτσι, για άλλη μια φορά, τα οικοδομήματα που έφτιαξαν κάποιοι καταρρέουν προκειμένου να δημιουργηθούν καινούρια και καλύτερα. Απ’ ό,τι φαίνεται το σκηνικό σήψης και διαφθοράς, τόσο στο πολιτικό προσωπικό όσο και στην χώρα συνεχίζεται αλλά, ο ήλιος σύντομα θα ανατείλει ξανά, καθώς οι εξελίξεις θα δημιουργήσουν νέες καταστάσεις ή νέους συσχετισμούς δυνάμεων ανάμεσα στα κόμματα. Η διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού ολοκληρώνεται και ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει μόνος του να κυβερνήσει με μία ασταθή κυβέρνηση (το πιθανότερο είναι να έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας και να υπάρξει μέσα στον Φεβρουάριο προκήρυξη εκλογών). Επίσης, είναι πιθανόν ο πρωθυπουργός να ξεκινήσει επαφές με την Τουρκία ή με την Ρωσσία ή με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο, προκειμένου να υπάρξει εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, θα υπάρξει έντονη κατακραυγή για αθέμιτο, βρώμικο και ανέντιμο πλουτισμό από μερίδα της αντιπολίτευσης, ειδικά με το θέμα της Νοβάρτις, για το οποίο θα υπάρξουν δικαστικές εξελίξεις.  


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΖΩΔΙΑ

Για εσάς τους Κριούς αυτή η έκλειψη είναι πολύ σημαντική καθώς πραγματοποιείται μέσα στον οίκο της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, της δημόσιας εικόνας σας, της σχέσης με τον πατέρα σας, ακόμη και των φιλοδοξιών σας. Έτσι, ένας νέος κύκλος δοκιμασιών ξεκινάει για εσάς, ο οποίος όταν κλείσει θα δείξει κατά πόσο βγήκατε νικητές ή όχι. Στην θετική εκδοχή, θα πατήσετε γερά στα πόδια σας και θα γίνετε οι κύριοι των εξελίξεων των ζωών σας. Θα αντιληφθείτε πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει μία αξιοπρεπής και σταθερή εργασία. Κάποιοι από εσάς θα φτιάξετε την σοβαρή δημόσια εικόνα που πάντα ονειρευόσασταν για εσάς, ενώ κάποιοι άλλοι επιτέλους θα καταλάβετε τι ήθελε πάντα ο πατέρας σας από εσάς. Στην αρνητική εκδοχή, ο εγωισμός σας θα γίνει η καταστροφή σας. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σας θα γίνουν στάχτη κάτω από μία σωρεία λαθών, η δημόσια εικόνα σας θα υποστεί βλάβη, θα χάσετε την εργασία σας, ενώ η σχέση με τον πατέρα σας θα γίνει πολύ κακή.


Για εσάς τους Ταύρους η έκλειψη ξεκινά έναν κύκλο που θα πρέπει να αλλάξετε ιδέες και φιλοσοφία, ειδάλλως θα μείνετε στάσιμοι σε έναν κόσμο που αλλάζει, και όχι προς το καλύτερο. Όσο μένετε προσηλωμένοι σε ιδεοληψίες που δεν έχουν κάτι να σας προσφέρουν, πέρα από το ότι θα είστε απολιθώματα της ιστορίας, θα διαπιστώσετε ότι κυνηγάτε χίμαιρες. Οι θέσεις σας για τις σχέσεις θα είναι εκτός τόπου και χρόνου, το σεξ θα είναι μία ανοικτή πληγή διότι δεν θα ξέρετε πως να το αποκτήσετε, η θέση που έχετε για την πορεία του κόσμου θα είναι αναχρονιστική, ενώ μπορεί και να έχετε νομικές εμπλοκές σε οικονομικά θέματα. Αν αποφασίσετε ότι ήλθε ο καιρός να αφήσετε τα μυαλά σας ανοικτά στις ιδέες που επικρατούν τώρα, θα διαπιστώσετε ότι το σεξ δεν χρειάζεται καταπίεση για να το έχετε, οι σχέσεις των ανθρώπων μπορούν να δημιουργηθούν στην βάση της επικοινωνίας, τα χρήματα δεν είναι σημαντικά για την ευτυχία, και ότι ο κόσμος δεν είναι φτιαγμένος πάνω στην δύναμη του χρήματος αλλά πάνω σε παραδοσιακές αξίες. Είναι καιρός να σπουδάσετε κάτι που σας αρέσει, όχι επειδή θα σας φέρει χρήματα.


Για εσάς τους Δίδυμους η έκλειψη θα κτυπήσει το καμπανάκι στην λαγνεία και στα έξοδά σας. Το μεγαλύτερο μέρος του ζωδίου σας καλώς ή κακώς αποτελείται από τον ρηχό τύπο Διδύμου που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περνάει καλά, παρασυρόμενος πάντα από τα ένστικτά του. Έτσι, οι περισσότεροι από εσάς θα νιώσετε την έλξη της σκοτεινής σας ερωτικής πλευράς και θα ενδώσετε σε κάθε λάγνα σκέψη ή πράξη. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό θα είναι καλό, διότι σε καταπιεσμένες προσωπικότητες το ανέμελο σεξ λειτουργεί ως φάρμακο. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως καταλήγει να σας απορροφά όλες τις δυνάμεις, τόσο τις σωματικές όσο και τις δημιουργικές. Στις λίγες εξαιρέσεις του ζωδίου σας, θα ανήκουν άτομα που θα υπερβούν τα κατώτερα ένστικτά τους και θα γίνουν με τον τρόπο τους Διδάσκαλοι, καθώς θα αντιληφθούν τι πραγματικά τους δένει στην σάρκα. Και με την υπέρβαση που θα κάνουν θα απελευθερώσουν τις δυνάμεις του μυαλού τους, αποδεσμεύοντας τους εαυτούς τους από τον φόβο. Αυτοί θα βιώσουν την τύχη και την επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνουν.


Εσείς οι Καρκίνοι θα επηρεαστείτε εντονότατα από την έκλειψη καθώς πραγματοποιείται στον οίκο των σχέσεών σας. Τα κατώτερα ένστικτά σας είναι αυτά που τελικά σας δεσμεύουν με άτομα που είναι ακατάλληλα για εσάς μόνο και μόνο για να μην αισθάνεστε μοναξιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό που συμβαίνει είναι να μην ελέγχετε τις παρορμήσεις σας, να λειτουργείτε με το ένστικτο και όπου σας πάει. Έτσι, όταν συμβαίνει αυτό βιώνετε άτυχες στιγμές, κακές σχέσεις, γκρίνια και κολλήματα. Η έκλειψη αυτή θα λειτουργήσει σαν την ομοιοπαθητική ιατρική. Πρώτα θα σας εντείνει τον πόνο και μετά θα σας θεραπεύσει. Το πρόβλημα πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αδυναμία να συνεχίζει κανείς την θεραπεία όταν πονάει, με αποτέλεσμα να παραμένει σε αυτό που ήδη γνωρίζει. Όμως, όσοι καταφέρουν και φθάσουν στο τέρμα θα βιώσουν την αποκάλυψη του τί είναι πραγματικά οι σχέσεις, θα βιώσουν την ευτυχία, την τύχη και το τί σημαίνει πραγματικός άνθρωπος.


Εσείς οι Λέοντες, με την έκλειψη αυτή ετοιμαστείτε να ανοίξετε έναν μακροπρόθεσμο εργασιακό κύκλο, ο οποίος όμως δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Για την ακρίβεια το μήνυμα της εκλείψεως είναι: δουλειά, δουλειά, δουλειά. Επειδή είστε από τα ζώδια που σας αρέσει να έχετε φιλοδοξίες αλλά όχι να εργάζεστε, θα πρέπει να είστε έτοιμοι κι έτοιμες να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας, να εργασθείτε πολύ περισσότερο (ακόμη και αν δεν λαμβάνετε τα χρήματα που σας αναλογούν), και να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα. Πολλοί από εσάς θα τα παρατήσετε στην μέση, ειδικά μετά τις πρώτες επιτυχίες. Αυτό όμως θα είναι και το λάθος σας καθώς σύντομα θα χαλαρώσετε και μετά οι φιλοδοξίες σας θα βαλτώσουν. Σκεφθείτε λοιπόν τον τελικό στόχο και όχι τα βραχυπρόθεσμα οφέλη. Όσοι φθάσουν στο τέρμα τους περιμένει η επιτυχία και η αναγνώριση. Για αυτό και μόνο αξίζουν οι θυσίες.


Για εσάς τους Παρθένους η έκλειψη στον οίκο του έρωτα, της χαράς, της δημιουργίας και των παιδιών κανονικά θα έπρεπε να σας φέρει μεγάλη χαρά, καθώς ένας νέος κύκλος ανοίγεται για εσάς. Όμως, το Σύμπαν δεν σας χαρίζεται κι έτσι απαιτεί από εσάς να διατηρήσετε την ψυχραιμία, την σύνεση και την λογική απέναντι στις νέες προκλήσεις. Δυστυχώς, κάποιοι από εσάς θα δείτε την περίοδο που ανοίγεται ως ευκαιρία να απελευθερώσετε τα καταπιεσμένα σας ένστικτα, και να δοκιμάσετε όλα όσα σας έχουν στερηθεί. Όμως αυτή είναι η εύκολη λύση και η πλέον αδιέξοδη. Η εύνοια της τύχης θα δοθεί σε εσάς που θα χρησιμοποιήσετε την συσσωρευμένη πείρα σας στην επιλογή των σωστών συντρόφων. Μόνο τότε θα απελευθερώσετε τις δημιουργικές σας δυνάμεις και θα νιώσετε πραγματική χαρά!


Εσείς οι Ζυγοί, με την έκλειψη να πραγματοποιείται σε έναν δύσκολο ηλιακό οίκο, τον τέταρτο, όπου επηρεάζονται θέματα με την οικογένεια, με την ακίνητη περιουσία σας, τον ψυχισμό και την προσωπική σας ζωή, είναι θέμα η διαχείριση της έντονης ενέργειας που θα εκλυθεί. Καλώς ή κακώς δεν αντέχετε στην πίεση για αυτό και θα αντιδράσετε σε αυτήν. Ο εύκολος δρόμος για να απασφαλίσετε την πίεση είναι να χαθείτε στα σκοτεινά μονοπάτια του ερωτισμού σας. Χωρίς να σκέφτεστε κανέναν και τίποτα, θα ενδώσετε στις πιο κρυφές σκέψεις σας, αυτές που αρνείστε ότι υπάρχουν αλλά πάντα είναι εκεί, κρυμμένες και σας περιμένουν. Όμως, ο δρόμος αυτός θα σας εγκλωβίσει σε έναν φαύλο κύκλο που θα σας κουράσει και θα σας ταλαιπωρήσει. Το δέον είναι να ξεφύγετε από αυτό που σας παρασέρνει και να χαλιναγωγήσετε τα κατώτερα έντιστικτά σας. Ζώντας πραγματικά ανεξάρτητες ζωές, βιώνοντας πραγματικές περιπέτειες που διευρύνουν τον νου και την συνειδητότητα, θα μπορέσετε να πείτε ότι τίποτα και κανείς πλέον δεν μπορεί να σας πιέσει ή να σας καταπιέσει, καθώς θα είστε ελεύθερες ψυχές.


Για εσάς τους Σκορπιούς η ηλιακή έκλειψη σας ανοίγει νέες προοπτικές στις επαφές σας με τους ανθρώπους, με γνώση που απελευθερώνει τον άνθρωπο από τον κατώτερο εαυτό του, και με διάθεση για νέα ανοίγματα. Όμως, για να ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο χρειάζεται να ακούσετε τον αετό, το αρχέτυπο που συμβολίζει τον ανώτερο εαυτό σας, αυτόν που αντιλαμβάνεται την ματαιότητα της λαγνείας, των μεγάλων φιλοδοξιών που τελικά αποδεικνύονται φρούδες, της ανέμελης ζωής που τελικά καταλήγει να συσσωρεύει πίκρες αντί για χαρές. Χαλιναγωγήστε το πάθος που σας διακρίνει και οδηγήστε το εκεί που θέλετε εσείς και όχι όπου θέλει εκείνο. Η τύχη δεν βοηθά τους τολμηρούς αλλά εκείνους που έχουν επίγνωση του τι θυσιάζουν προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο.


Σε εσάς τους Τοξότες η ηλιακή έκλειψη έρχεται να προσθέσει δοκιμασίες σε δύο τομείς, στα οικονομικά και στην αυτοεκτίμησή σας. Εδώ και πολύ καιρό βιώνετε απίστευτη πίεση στα οικονομικά σας. Χωρίς χρήματα δεν μπορείτε να ζήσετε, ασχέτως που όταν τα είχατε τα σκορπούσατε αριστερά και δεξιά. Τώρα όμως ο φόβος σας οδηγεί να μένετε σε καταστάσεις που σας εξασφαλίζουν ένα βασικό εισόδημα. Όμως, επειδή δεν σας αρέσει αυτή η κατάσταση αντιδράτε, συνήθως κυνηγώντας το εύκολο χρήμα, το οποίο δεν υπάρχει και για αυτό απογοητεύεστε. Το ίδιο συμβαίνει με την αυτοεκτίμησή σας. Εδώ και καιρό κάνετε υπομονή και δέχεστε συμπεριφορές από άτομα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τα διώχνατε. Όμως, η γενική ανασφάλεια σας κρατά δέσμιους και δέσμιες σε αυτό που έχετε. Αυτό έρχεται να αλλάξει η έκλειψη. Είναι καιρός να αποκαταστήσετε το ελεύθερο πνεύμα σας, και μην ανησυχείτε, το Σύμπαν θα φροντίσει η τύχη να σας ακολουθεί όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσετε. Προσοχή, η τύχη ευνοεί τα ελεύθερα πνεύματα, όχι τα αντιδραστικά. Τα αντιδραστικά θα διαπιστώσουν με άσχημο τρόπο τον λάθος δρόμο που πήραν με τις πρώτες γερές αποτυχίες.


Εσείς οι Αιγόκεροι, επηρεάζεστε άμεσα και σε προσωπικό επίπεδο καθώς η έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιό σας. Ο μεγαλύτερος φόβος σας είναι να μην μπορείτε να καθοδηγείτε τις ζωές σας εκεί που θέλετε. Για αυτό συσσωρεύετε περιουσία, για αυτό επιλέγετε για συντρόφους σας ισχυρά άτομα, για αυτό λατρεύετε τα υλικά αγαθά, διότι πιστεύετε ότι κατέχοντας χρήμα και δύναμη μπορείτε να είστε οι κύριοι του εαυτού σας. Στην πραγματικότητα αυτή είναι η φυλακή σας. Για αυτό, όταν νιώθετε απίστευτα πιεσμένοι βγαίνει στην επιφάνεια ο πλέον λάγνος εαυτός σας, κάτι που θα συμβεί και τώρα. Όμως, οι αποτυχίες που θα έχετε δεν έχουν σκοπό τόσο την τιμωρία σας, όσο την συνειδητοποίηση ότι όλα είναι είναι τροχός και ότι όλα αλλάζουν. Η λύση των προβλημάτων σας θα έρθει όταν συνειδητοποιήσετε αυτήν την κοσμική αλήθεια και αποδεχθείτε την ζωή όπως είναι και όχι όπως θα θέλατε να είναι. Απελευθερωμένοι από αυτό το βάρος, μπορείτε να μεγαλουργήσετε!


Για εσάς τους Υδροχόους η έκλειψη στον Αιγόκερω είναι αρκετά δύσκολη διότι φωτίζεται μία πτυχή του εαυτού σας που θέλετε να κρατάτε κρυφή, αυτή που σας κάνει να είστε μονίμως επαναστάτες σε κάθε τι που μεταφράζετε ως καταπίεση. Το ότι απλά δαιμονοποιείτε κάτι το οποίο θα έπρεπε να κατανοήσετε, σας οδηγεί στα δεσμά των κατώτερων ενστίκτων σας, στην ισοπέδωση, στην αναρχία, στην άκρατη λαγνεία. Έτσι οι περισσότεροι φθάνετε στο σημείο εκείνο που κατηγορείτε το «σύστημα» χωρίς καν να μπείτε στην διαδικασία να το κατανοήσετε, για αυτό και τελικά έχετε προβλήματα ουσιαστικής ένταξης στην κοινωνία. Αντί λοιπόν να βγάζετε πίκρα, ήλθε ο καιρός να αντιμετωπίσετε κατάματα αυτά που σας φοβίζουν και να μυηθείτε στους πραγματικούς νόμους της ζωής. Μόνο τότε θα πάψετε να είστε αντιδραστικοί, και μονίμως να παλεύετε με δράκους! Η Αλήθεια θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε, και να βοηθήσετε στην εξέλιξη του κόσμου, όχι στην καταστροφή του.


Για εσάς τους Ιχθύες η έκλειψη της Κυριακής δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, έχει όμως τις προκλήσεις της. Ως άνθρωποι έχετε στόχους, ελπίδα για κάτι καλύτερο, διάθεση για κοινωνικούς αγώνες. Επειδή είστε άτομα όπου το συναίσθημα παίζει σημαντικότερο ρόλο στις ζωές σας απ’ ότι η λογική, συνήθως αποτυγχάνετε στις προσδοκίες σας, με αποτέλεσμα να νιώθετε πίκρα και απογοήτευση. Όμως, τώρα με την έκλειψη σας ανοίγεται ένας νέος δρόμος, όπου κυριαρχώντας πάνω στα ένστικτά σας και με την εμπειρία που έχετε αποκομίσει από τις διάφορες αποτυχίες σας, θα βιώσετε τις πιο μεγάλες επιτυχίες. Η τύχη θα είναι μαζί σας, ειδικά στα επαγγελματικά σας ανοίγματα ή στην σταδιοδρομία σας.      


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan