Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Στις 11.20 το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουλίου, έχουμε Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Υδροχόου-Λέοντος.  

Επηρεάζονται κυρίως τα διαστήματα μεταξύ:

23-25 Απριλίου,

15-17 Μαΐου,

26-28 Ιουλίου,

26-29 Οκτωβρίου,

16-18 Νοεμβρίου,

24-26 Ιανουαρίου.


Επηρεάζει επίσης, εσάς που έχετε πλανήτες, σημεία ή μεσοδιαστήματα στην 5η μοίρα των Σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος), και στην 25η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού από αντισκιά.

 

Lunar eclipse 27 7 2018

Το μήνυμα

Όπως πάντα, σε μία Πανσέληνο πρέπει να βρούμε πώς θα ενώσουμε τις αντιθετικές δυνάμεις και τα θέλω του εσωτερικού μας εαυτού, που αντιπροσωπεύει η Σελήνη, με εκείνα του εξωτερικού μας, που αντιπροσωπεύει ο Ήλιος. Επειδή η Πανσέληνος αυτή είναι ολική Σεληνιακή έκλειψη σημαίνει πως δύσκολα μπορεί να κάποιος να ακούσει την φωνή της Σελήνης.


Η Σελήνη στον Υδροχόο βρίσκεται πολιορκημένη από τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης και τον ανάδρομο Άρη που μόλις έκλεισε όψη μαζί του, το οποίο είναι ότι χειρότερο για την ψυχοσύνθεσή μας. Αυτό σημαίνει πως η εκδήλωση του ψυχισμού μας δεν θα είναι φυσιολογική. Μέρος του ισχυρού συναισθηματικού μας φορτίου θα εγκλωβιστεί και θα βγει στην επιφάνεια είτε ως νοσηρή αγάπη για το άλλο φύλο, είτε ως σεξουαλικές διαστροφές, όπως η επιδειξιομανία, ο ναρκισσισμός, ή ακόμη και διάφορες, χειρότερες διαστροφές. Άλλωστε το ζώδιο του Υδροχόου φημίζεται για τις ποικίλες σεξουαλικές του επιθυμίες.Από την άλλη, ο Ήλιος στον Λέοντα είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού, και όχι μόνο του προσωπικού του, αλλά και του ευρύτερου πεδίου του, καθώς δέχεται την ευνοϊκή επιρροή του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης. Όμως ο Βόρειος Δεσμός μπορεί να εξελιχθεί σε παγίδα αν επιλέξουμε να πραγματώσουμε αρνητικά τα θέλω του. Όσο κυριαρχούμε επάνω στον ίδιο μας τον εαυτό, τότε θα μπορέσουμε να αποφύγουμε κάθε κακοτοπιά και δυσκολία. Επειδή αναγνωρίζουμε αυτό που συμβαίνει μέσα μας, θα μπορέσουμε να το αναγνωρίσουμε και σε άλλους ανθρώπους, τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε έστω κι αν αποκομίσουμε κάποιο όφελος από την προσφερόμενη βοήθεια. Ο νους μας θα αντιλαμβάνεται τα μεγάλα προβλήματα, και τα οποία θα μπορούμε να λύσουμε με χαρακτηριστική άνεση, αποκομίζοντας ευχαριστίες και κολακείες για αυτό. Επίσης, θα μπορέσουμε να ενδώσουμε στην λαγνεία χωρίς όμως να γίνουμε δέσμιοι των παθών μας. Από εκεί και πέρα, το μεγάλο αμάρτημα του Λέοντα είναι η αλαζονεία. Επειδή δεν θα ακουστεί η φωνή της Σελήνης, θα είναι πολύ εύκολο να εμφανίσουμε χαρακτηριστικά όπως αγνωμοσύνη, ειρωνεία, εγωισμό, πονηριά, ζήλια έναντι εκείνων που θεωρούμε ότι τα έχουν καταφέρει ενώ εμείς όχι. Επίσης, αν το κίνητρό μας είναι η δημόσια αναγνώριση, τόσο θα αποτυγχάνουμε, κάτι που θα μας οδηγήσει στον πόνο και στην ανάδειξη όλων των αρνητικών χαρακτηριστικών που περιγράψαμε. Το δέον σε αυτήν την Έκλειψη, είναι να ακουμπήσουμε τα θετικά χαρακτηριστικά του Λέοντα, που είναι η χαρά, ο αλτρουϊσμός, ο έρωτας.   


Η Πανσέληνος και η Ελλάδα

Η γενική πολιτική κατάσταση φαίνεται να συνεχίζει στο μοτίβο που έστησε η ηλιακή έκλειψη της 13ης Ιουλίου, δηλαδή μία μόνιμη αναταραχή που εξελίσσεται μέσα σε κόσμια επίπεδα. Αυτήν την δυσμένεια καλείται η κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει. Το πιθανότερο είναι να εξαγγελθούν νέα οικονομικά μέτρα, που θεωρητικά θα βοηθήσουν στο να «μαλακώσει» κάπως η φοβερή δυσμένεια που αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση.


Η οικονομική δυνατότητα της χώρας είναι σε αθλία κατάσταση (Η Αφροδίτη κυβερνά τον 2ο Οίκο, η οποία βρίσκεται στον Παρθένο, στο εμπεριεχόμενο τμήμα του 6ου Οίκου και σε αντίθεση με τον ανάδρομο Ποσειδώνα). Οι συμφωνίες με άλλα κράτη (η Αφροδίτη κυβερνά και τον 7ο Οίκο) δείχνουν πως όχι μόνο δεν πρόκειται να ευοδωθούν, αλλά θα προκύψει μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο θα προσπαθήσουν να το καλύψουν με κόλπα, όπως τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στο Δημόσιο.Ο Πρωθυπουργός, πραγματικά, είναι ένας κόσμος μόνος του. Εξαφανίζει την θέληση του λαού και πραγματοποιεί το δικό του όραμα. Ξέρει ότι δεν είναι δημοφιλής αλλά αυτό δεν τον νοιάζει. Γνωρίζει ότι για να παραμείνει στην εξουσία ένας είναι ο δρόμος, το Δημόσιο. Όσο τα έχει καλά με τους Δημοσίους υπαλλήλους και υπόσχεται θέσεις στο Δημόσιο, ελέγχει το πολιτικό παιγνίδι. Το σίγουρο είναι πως θα διαλύσει την κυβέρνησή του προκειμένου να αναδείξει δικά του πρόσωπα. Πιθανές ημερομηνίες ανασχηματισμού είναι τέλη Αυγούστου, τέλη Δεκεμβρίου, και ίσως στα τέλη Φεβρουαρίου να ανακοινώσει τις εκλογές (πιθανόν να τις προκηρύξει κιόλας).


Ο Λαός που αντιπροσωπεύεται από την Σελήνη, βρίσκεται σε κακή και άκρως επιθετική κατάσταση (Σελήνη σύνοδος Άρης σύνοδος Νότιος Δεσμός της Σελήνης), χωρίς όμως να εκδηλώνεται  ανατρεπτικά. Το μόνο που θα παρατηρεί να συμβαίνει, είναι τα κόμματα που ψηφίζει, απλά να τσακώνονται μεταξύ τους και να μην παράγουν έργο. Η πιθανή κήρυξη εκλογών τέλος Φεβρουαρίου θα σημάνει και το οριστικό τέλος της Συγκυβέρνησης, και ειδικά των ΑΝ.ΕΛΛ.  


Η Πανσέληνος και τα ζώδια

Εσείς οι Κριοί θα πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψετε στόχους και ελπίδες που πλέον δεν έχουν καμία αξία στις ζωές σας. Είναι καιρός να δημιουργήσετε κάτι το εντελώς καινούριο, είτε αυτό είναι ένα έργο που έχετε στο μυαλό σας, είτε το να μάθετε κάτι νέο, είτε να πάρετε κάποια ρίσκα που χρειάζονται, είτε να κάνετε μία νέα ερωτική γνωριμία, ακόμη και να κάνετε ένα παιδί. Στο χέρι σας είναι να κάνετε αυτό που λέει η καρδιά σας. Και να ξέρετε πως η Τύχη είναι μαζί σας.

 

Εσείς οι Ταύροι, τώρα που τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία και αναπάντεχα στις ζωές σας, είτε είναι σε προσωπικό επίπεδο είτε είναι σε επαγγελματικό, θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν δρόμο που θα σας ενδυναμώσει, με την προοπτική πάντα ότι δεν θα προβάλετε αντίσταση σε αυτόν. Αυτός είναι ο δρόμος της καρδιά σας, και αυτόν πρέπει να ακούσετε. Αν σας οδηγεί στην οικογένειά σας, θα πρέπει να της δοθείτε ολόψυχα! Η οικογένεια θα πρέπει να γίνει η βάση για όλα όσα θέλετε κι επιθυμείτε. Αν δεν είναι η οικογένεια που σας απασχολεί, τότε είναι ο καιρός να κάνετε πράξη όλα όσα δημιουργικά αφήσατε πίσω σας, προκειμένου να αποκτήσετε την πολυπόθητη ασφάλεια.

 

Εσείς οι Δίδυμοι, πρέπει να αφήσετε πίσω σας όνειρα που πλέον δεν σας βγάζουν πουθενά. Μάλιστα η υπερέκθεση σε αυτό το κυνήγι, τελικά το μόνο που κατάφερε είναι σας σας βάλει σε προβλήματα. Με την Έκλειψη αυτή, κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ένας καινούριος, ο οποίος θα σας οδηγήσει στην μερική επιτυχία καθώς ό,τι κάνετε δεν θα έχει την αναγνώριση που θα θέλατε. Τουλάχιστον όμως θα βγείτε από έναν κύκλο που καλώς ή κακώς βασιζόταν σε μία εσφαλμένη αίσθηση ασφαλείας. Είναι εποχή να μάθετε κάτι καινούριο, να δοκιμάσετε να κάνετε μία καινούρια επιχειρηματική δραστηριότητα, να κάνετε ανοίγματα στους στενούς σας συγγενείς.

 

Εσείς οι Καρκίνοι θα έχετε μία δύσκολη περίοδο όχι γιατί θα γίνει κάτι συγκλονιστικό, αλλά διότι πρέπει πια να δείτε την ζωή με θετική ματιά! Αφήστε το φως του Ηλίου να διώξει την ανασφάλεια της Σελήνης και νιώστε την καρδιά σας να γεμίζει με θετική ενέργεια. Αυτή είναι και η δυσκολία, καθώς αφήνοντας τα συναισθήματα να σας κυβερνούν, χάνετε την ουσία της ζωής, η οποία είναι χαρά, αισιοδοξία, δημιουργία. Όταν λοιπόν νιώσετε απελευθερωμένοι από τα βάρη των συναισθημάτων σας θα διαπιστώσετε ότι έχετε πολλές δυνατότητες, τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήστε.

 

Εσείς οι Λέοντες, θα έχετε την ευκαιρία να μεγαλουργήσετε μόνο αν μπορέσετε να ορίσετε τους εαυτούς σας. Όσο σας νοιάζει το τι σκέπτονται οι άλλοι για εσάς, όσο θέλετε να τους ικανοποιείτε προκειμένου να σας κάνουν παρέα ή να σας λένε εύγε, τόσο θα βυθίζεστε σε μία άγονη αλαζονεία. Αν όμως αποφασίσετε ότι είναι καιρός να κάνετε αυτό που θέλετε για εσάς και μόνο για εσάς, τότε ένας νέος κόσμος επιτυχιών σας περιμένει, έστω κι αν δεν λάβετε την αναγνώριση που επιθυμείτε. Σημασία έχει εσείς να νιώθετε καλά, και πλήρεις με τα επιτεύγματά σας.

 

Εσείς οι Παρθένοι θα έχετε μία δύσκολη Έκλειψη, καθώς τα λάθη που έχετε κάνει, θα φωτίσουν μία πλευρά του εαυτού σας που σας τρομάζει, εκείνη που σας δείχνει ότι για τα περισσότερα που σας συμβαίνουν, υπεύθυνοι είστε εσείς. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να αγνοήσετε τις ευθύνες σας υπεροπτικά, και να συνεχίσετε στο ίδιο αδιέξοδο μοτίβο που ακολουθείτε. Αν όμως αναλάβετε τις ευθύνες, τότε θα ανοίξει ένας νέος δρόμος δημιουργίας, καθώς θα αποτινάξετε από επάνω σας το βάρος των φαντασμάτων που είχαν συσσωρευτεί στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

 

Εσείς οι Ζυγοί, θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε πλέον δεν σας προσφέρει συγκίνηση, δημιουργία, χαρά, είτε αυτό είναι έρωτες, είτε είναι κάτι που νομίζατε ότι είναι δημιουργικό, είτε κάτι που σπουδάσατε αλλά τελικά αποδεικνύεται εντελώς άχρηστο. Το Σύμπαν, με αυτήν την Έκλειψη, σας δίνει την ευκαιρία να κλείσετε αυτόν τον κύκλο που εμμονικά διατηρείτε ανοικτό, και να ανοίξετε έναν νέο, που  θα σας οδηγήσει σε νέους δρόμους, μέ νέους σκοπούς και ανανεωμένες ελπίδες. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι απλά να πάρετε την απόφαση.

 

Εσείς οι Σκορπιοί, είναι καιρός να κλείσετε όλους εκείνους τους παρελθοντικούς κύκλους που συνεχίζουν να σας κρατούν εγκλωβισμένους, είτε είναι με την οικογένειά σας, είτε είναι με τους συντρόφους σας, είτε είναι με τους συνεργάτες σας. Αν θέλετε να κάνετε πραγματική επανάσταση θα πρέπει να τα παρατήσετε όλα και να βγείτε μπροστά. Η καρδιά σας θα είναι εκείνη που θα σας οδηγήσει σε μία καλύτερη ζωή, είτε είναι η προσωπική σας είτε είναι επαγγελματική. Αν σας ενδιαφέρει ο περίγυρός σας, θα πρέπει να καταλάβετε πως για είναι κι εκείνοι καλά, θα πρέπει να είστε και να νιώθετε πρωτίστως εσείς καλά.

 

Εσείς οι Τοξότες, πρέπει να σπάσετε τον φαύλο κύκλο της κατήφειας, της γκρίνιας, των λαθών, του περιορισμού, της αρνητικής ενέργειας των άλλων. Για να το καταφέρετε αυτό κυριολεκτικά θα πρέπει να ακολουθήσετε τα όνειρά σας! Η πληθωρικότητά σας δεν μπορεί να εκφραστεί όσο βρίσκεστε μέσα σε αρνητικό κλίμα. Είναι καιρός να ανοίξετε τα φτερά σας και να πετάξετε, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά με το να φύγετε από τις δύσκολες καταστάσεις ή να μετακομίσετε, μεταφορικά με το να μάθετε κάτι καινούριο, να γνωρίσετε καινούριο κόσμο και εμπειρίες, να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.

 

Εσείς οι Αιγόκεροι, θα πρέπει να μάθετε πως όσο κάνετε τους «αντάρτες», τόσο κανείς δεν θα σας παίρνει σοβαρά, ειδικά στον έρωτα. Αν θέλετε πραγματικά να αλλάξει η ζωή σας και να μπει στην καθημερινότητά σας η χαρά, η δημιουργία, ο έρωτας, θα πρέπει να πάψετε να σκέπτεστε με γνώμονα το συμφέρον σας. Ανοίξτε την καρδιά σας σε θετικούς ανθρώπους, και μην κολλάτε στο παρελθόν. Όπως έχετε διαπιστώσει, το μοτίβο που ακολουθείτε δεν σας έχει βοηθήσει, οπότε γιατί πρέπει να το διαιωνίζετε;

 

Εσείς οι Υδροχόοι επηρεάζεστε άμεσα από την Έκλειψη καθώς πραγματοποιείται στο ζώδιό σας. Μπορεί να μην σας αρέσει να σας το υπενθυμίζουν, αλλά όσο μένετε κολλημένοι στις προσωπικές σας ιδεοληψίες τόσο απομονώνεστε από τον κόσμο. Αντί λοιπόν να κάθεστε και να γκρινιάζετε για όλα όσα σας συμβαίνουν, προσπαθήσετε να επαναστατήσετε ενάντια στους ίδιους σας τους εαυτούς. Ελάτε σε επαφή με θετικούς ανθρώπους και τότε θα δείτε την διαφορά από αυτό που είστε τώρα σε αυτό που θα είστε αύριο. Δεν αποκλείται μάλιστα να κάνετε μία υπέροχη σχέση.

 

Εσείς οι Ιχθύες, με την έκλειψη αυτή, θα νιώσετε ότι η αντίδραση σε κάθε τι θετικό προκειμένου να ζείτε τον «πόνο» σταδιακά θα εξαλειφθεί. Η αλλαγή αυτή θα γίνει απότομα για αυτό θα νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς. Στην πραγματικότητα αυτό που θα νιώσετε το κύμμα θετικής ενέργειας να σας πλημμυρίζει και η οποία θα σας οδηγήσει να βάλετε επί τέλους της χαρά στην καθημερινότητά σας. Επίσης, είναι πολύ καλή εποχή να κάνετε το δικό σας εργασιακό ξεκίνημα, χωρίς να περιμένετε από τους άλλους να σας βρουν εργασία ή να σας βοηθήσουν. Ό,τι κάνετε μόνοι σας, για αυτό και θα στεφθεί με επιτυχία.  

 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan