Οι δύο βαρείς πλανήτες, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας, βρίσκονται σε τροχιά σύγκλισης, ενεργοποιώντας το τετράγωνο που τους ενώνει στον μέγιστο βαθμό.

Το γεγονός αυτό έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς είναι μία όψη που επηρεάζει τον Κόσμο και θα την «κουβαλά» ως φορτίο μαζί της μία ολόκληρη γενιά. Η ακριβής σύγκλιση της όψης πραγματοποιήθηκε στις 17.26 (ώρα Ελλάδος) της 26ης Νοεμβρίου 2015. Η επανάληψη της όψεως από αναδρόμιση θα πραγματοποιηθεί στις 01.22 τα μεσάνυκτα της 18ης Ιουνίου 2016.

neptune

Ας δούμε όμως τι σημαίνουν οι πλανήτες, πρώτα ως αρχέτυπα και μετά στα ζώδια στα οποία βρίσκονται.

Όπως έχουμε γράψει και στο άρθρο «ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Η σημασία τους στην Αστρολογία», ο Κρόνος είναι τα ΟΡΙΑ, ενώ ο Ποσειδών είναι η ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

Στο άρθρο μας για τις «Πλανητικές όψεις», βλέπουμε πως η λέξη-κλειδί για το τετράγωνο είναι η ΔΥΣΚΟΛΙΑ.

Ο Τοξότης συμβολίζει την επέκταση, την ελευθερία, την φιλοσοφία, αλλά και τον Δογματισμό.

Οι Ιχθύες συμβολίζουν την κοσμική αγάπη, την φαντασία, την θρησκεία, αλλά και τις φαντασιώσεις.

Πώς άλλωστε θα μπορούσε να περιγραφεί η σχέση της έννοιας των ορίων με την φαντασία, αν όχι ως δυσκολία να εναρμονιστούν; Οι όψεις αυτών των δύο πλανητών δεν έχουν και το καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς.

Σε ψυχολογικό επίπεδο φέρνουν βάσανα, ταλαιπωρίες, πάθη, άρνηση, παραίτηση. Μπορεί επίσης να φέρουν και επίμονη πνευματική εργασία.

Σε κοινωνικό επίπεδο συμβολίζουν τους φτωχούς ανθρώπους, τους αρρώστους, τους καταπιεσμένους.

Σε βιολογικό επίπεδο συμβολίζουν τις παθήσεις των οστών, την πτώση του μεταβολισμού, την επιδείνωση μίας χρόνιας ασθένειας.

Το συγκλίνον τετράγωνο των δύο πλανητών έχει εμφανιστεί από το 1940 και μετά, άλλες δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 6 Ιουλίου 1944 και η δεύτερη στις 14 Σεπτεμβρίου 1979.

Ιστορικά, το διάστημα του καλοκαιριού του 1944, έδειξε πως η καταπίεση της Ευρώπης από την Γερμανία λάμβανε τέλος. Από τις 6 Ιουνίου η επιτυχημένη απόβαση των Συμμάχων στην Νορμανδία απωθεί τους Γερμανούς προς τα σύνορα της Γερμανίας. Στις 25 Αυγούστου απελευθερώνεται το Παρίσι, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί ουσιαστικά το τέλος της γερμανικής πολεμικής μηχανής. Από εκεί και πέρα αρχίζει και φαίνεται η διαφαινόμενη διαίρεση του κόσμου σε δύο στρατόπεδα, το δυτικό με επικεφαλής τις Η.Π.Α και το ανατολικό με επικεφαλής την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ..

Αυτή η διαίρεση του κόσμου οδήγησε στην επόμενη εμφάνιση της όψεως του συγκλίνοντος τετραγώνου των δύο πλανητών, στις 14 Σεπτεμβρίου 1979. Ο κόσμος είναι χωρισμένος από τους νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1974 αναλαμβάνει Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Αφγανιστάν ο Χαφιζύλλαχ Αμίν, ο οποίος πολύ σύντομα ανατρέπεται από πραξικόπημα οργανωμένο από την ΕΣΣΔ. Η ανατροπή του Χαφιζύλλαχ Αμίν οδήγησε και στην εισβολή του Σοβιετικού Στρατού. Οι Η.Π.Α ανέλαβαν να εξοπλίσουν και να εκπαιδεύσουν την αφγανική αντιπολίτευση, ώστε να καθηλώσουν την σοβιετική στρατιωτική μηχανή. Εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τους ιερούς πολεμιστές, τους Μουτζαχεντίν. Ένας από αυτούς που πολέμησαν τους Σοβιετικούς ήταν και ο Μπιν Λάντεν. Οι Μουτζαχεντίν μετά τον πόλεμο οργανώθηκαν στην Αλ-Κάιντα. Ο κύριος πυρήνας τους είναι αυτός που σήμερα συγκροτεί το Ισλαμικό Κράτος.

Το κυρίως σύνθημα που ακούγεται μέσα από αυτήν την όψη είναι «ελευθερία στους φτωχούς και τους καταπιεσμένους». Καταπιεσμένοι από την Γερμανικοί κατοχή, καταπιεσμένοι από την Σοβιετική κατοχή, καταπιεσμένοι πιστοί του Ισλάμ.

Την πρώτη φορά ήταν Κρόνος στον Καρκίνο σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στον Ζυγό. Η στέρηση της πατρίδας για την διατήρηση των πολιτικο-στρατιωτικών σχηματισμών.

Την δεύτερη φορά είχαμε τον Κρόνο στην Παρθένο, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη. Η προσπάθεια διατήρησης του status quo ενάντια στην ανάγκη για ελευθερία, ενάντια σε κάθε είδους σχέση ή συμμαχία. Ο Ποσειδώνας στον Τοξότη σηματοδοτεί το θρησκευτικό υπόβαθρο της τρίτης εμφανίσεως.

Η τρίτη φορά είναι στις 26 Νοεμβρίου 2015. Ο Κρόνος βρίσκεται στον Τοξότη και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες. Ο Κρόνος στον Τοξότη περιορίζει τις μετακινήσεις, την ελευθερία ιδεών, την προσωπική ελευθερία. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες θέλει να διαλυθούν τα πάντα, ώστε να σχηματιστεί μία ουτοπία θρησκευτική και μη. Πραγματικά, το επόμενο διάστημα θα δούμε την πάλη των Πολιτισμών, του υλιστικού Δυτικού Πολιτισμού ενάντια στον πνευματικό (και φανατικό) Ισλαμικό Πολιτισμό.

Η 8η μοίρα του Τοξότη έχει την εξής επωνυμία: «Μέσα από τα έγκατα της γης νέα στοιχεία σχηματίζονται». Οι δυνάμεις που σχηματίζονται μέσα μας λόγω της αυξανόμενης πίεση από τον θρησκευτικό φανατισμό και την μετακίνηση πληθυσμών, θα βοηθήσουν όλες εκείνες τις δυνάμεις που έχουν όφελος από αυτόν τον μετασχηματισμό μας. Ο Κρόνος, ως αρχή, θα επιβάλει τον δικό του τρόπο σκέψεως, δημιουργώντας τους δικούς του φανατικούς υποστηρικτές (ο Τοξότης γίνεται πολύ εύκολα φανατικός).

Η 8η μοίρα των Ιχθύων έχει σαν σύμβολο μία κοπέλα που σαλπιγγίζει. Είναι το Κάλεσμα που κάνει ο Ποσειδώνας στους απανταχού καταπιεσμένους, φτωχούς και κατατρεγμένους. Η θρησκεία είναι o χώρος, στον οποίο θα στραφούν όλοι αυτοί που έζησαν μέσα σε καθεστώτα, τα οποία γεννήθηκαν μέσα από την τάξη πραγμάτων που δημιούργησαν οι νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πόλεμος είναι ιερός και όλοι οι πιστοί καλούνται γύρω από το υψωθέν λάβαρο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι το μαύρο του Ισλαμικού Κράτους. Θα βρεθούν στην πλευρά των ηττημένων μάλλον όσοι πιστεύουν πως μπορεί να νικηθεί αυτού του είδους ο πόλεμος με την λογική. Ο Ποσειδώνας είναι πανίσχυρος εκεί που βρίσκεται. Για να αντιληφθουμε την δύναμή του αρκεί η επόμενη απλή σκέψη. Είναι δυνατόν κάποιος να δώσει την ζωή του, για να προστατεύσει τα υλικά του αγαθά; Όχι. Είναι δυνατόν να δώσει κάποιος την ζωή του για μία Ιδέα; Ναι! Σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος και μιας ιστορικής φάσης, η οποία θα επαναληφθεί σε επόμενη φάση του το 2052.

 

ΚΡΟΝΟΣ ανάδρομος ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (18/6/2016)

Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας επαναλαμβάνουν το τετράγωνό τους στις 18 Ιουνίου 2016, αυτή την φορά στη 13η Μοίρα Τοξότου-Ιχθύων. Ο Κρόνος είναι σαφέστατα αδυνατισμένος εξαιτίας της αναδρόμισής του ενώ ο Ποσειδώνας μόλις που έχει χάσει λίγη από την δύναμή του επειδή δεν βρίσκεται πλέον στον δεκανό του. 

Ο Κρόνος στην 13η μοίρα του Τοξότη μας δείχνει πως το μόνο που νοιάζει την Εξουσία είναι το Χρήμα! Μπροστά στα πλούτη δεν θα διστάσει να βάψει τα χέρια του με το αίμα αθώων, ούτε εάν στείλει στον τάφο μαζικά ανθρώπους επειδή τους φτωχοποίησε.  

Ο Ποσειδώνας στην 13η μοίρα των Ιχθύων υπό φυσιολογικές συνθήκες δείχνει όλους εμάς που έχουμε την καλή διάθεση να είμαστε καλοί πολίτες, συνεργάσιμοι, και αρωγοί όλων των φτωχών και κατατρεγμένων. Πώς όμως μπορούμε να είμαστε οι καλοί πολίτες όταν η Εξουσία μας στραγγαλίζει, μας πίνει το αίμα; Μέχρι πότε θα αντέξουμε την καταπίεση; Δύο οι δρόμοι που μπορούν να ακολουθηθούν. Ο ένας είναι της αντίδρασης και ο άλλος της συμμετοχής στο "έγκλημα". 

Κάποια σενάρια τα οποία είναι πολλά πιθανόν να συμβούν. Εκείνες τις ημέρες έχουμε το Euro και το δημοψήφισμα για το Brexit. Είναι πολύ πιθανόν να έχουμε ένα κτύπημα σε στάδιο γεμάτο από θεατές. Η δικαιολογία θα είναι "ο αγώνας ενάντια στην καταπίεση των Δυτικών καπιταλιστών-νεοφιλελεύθερων". Ο βασικός στόχος όμως θα είναι η επιρροή του αποτελέσματος του Brexit. Με το Η.Β εκτός Ε.Ε, το ευρώ θα χάσει ονομαστική αξία, δημιουργώντας νέο κύκλο ύφεσης και μέτρων σε όλη την Ευρώπη. 

Ένα άλλο σενάριο είναι η επιβολη νέων, επαχθέστερων μέτρων για όλους τους εργαζόμενους Πανευρωπαϊκά, τα οποία θα οδηγήσουν σε αναταραχή, ειδικά τον Σεπτέμβριο. 

Ένα τρίτο σενάριο, μακροπρόθεσμο, οι αλλαγές στο μοντέλο της οικονομίας θα έχουν έχουν σφοδρή επίπτωση στην υγεία των νεόπτωχων.

Ένα τέταρτο σενάριο,η υστερία από την έλλειψη χρημάτων για τις βασικές ανάγκες θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών.

Το δεόν, και πολύ το εύχομαι να γίνει έτσι, είναι η Εξουσία να αποκυρήξει το Χρήμα και να αρχίσει να δίνει την προσοχή της σις ανάγκες των πτωχών και των καταπιεσμένων. Πρακτικά όμως, είναι ουτοπικό. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan