Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Έφτασε η ώρα του Ουρανού να γυρίσει ανάδρομος. Ξεκινώντας από τις 19 Αυγούστου και τελειώνοντας στις 18 Ιανουαρίου 2022, αυτή η τετράμηνη περίοδος θα μας προσκαλέσει να επεξεργαστούμε τις αλλαγές που έγιναν τους τελευταίους μήνες. 


Με την συζυγία του Ουρανού με τον Ερμή και τον Άρη, οι πρώτες ημέρες της αναδρόμισης θα είναι συναρπαστικές. Εκείνες τις ημέρες θα μπορέσουμε να κάνουμε καινοτόμα σχέδια και να τα θέσουμε σχεδόν αμέσως σε εφαρμογή, ειδικά εκείνα τα σχέδια που αφορούν τα επαγγελματικά.  


Ο ανάδρομος Ουρανός θα επηρεάσει κυρίως εσάς που έχετε προσωπικούς πλανήτες, σημεία και μεσοδιαστήματα μεταξύ της 10ης και 14ης μοίρας των Σταθερών Ζωδίων, ειδικά εάν εκεί βρίσκεται ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ωροσκόπος σας. Όμως, όλοι θα νιώσουμε την ελάττωση της ταχύτητας του επαναστάτη πλανήτη, και με τους Δία, Κρόνο, Ποσειδώνα και Πλούτωνα επίσης ανάδρομους, ας ετοιμαστούμε για μία αργή, ακόμη και εκνευριστική, περίοδο που θα μας επηρεάσει τους περισσότερους από εμάς τους επόμενους λίγους μήνες. 


Οι ανάδρομοι πλανήτες έρχονται για να μας διδάξουν ένα μάθημα. Δεν συμβαίνουν τυχαία, και μιλάνε σε μία περίοδο της ζωής μας που είναι σημαντικό να επεξεργαστούμε και να ενστερνιστούμε οτιδήποτε θέλουν οι πλανήτες να μας πουν. Αυτή η ενσωμάτωση είναι σημαντική για εμάς ώστε να προχωρήσουμε μπροστά όταν ο πλανήτης επιστρέψει σε ορθή φορά. 


Με τον Ουρανό στον υλιστικό Ταύρο, υπήρξαν μεγάλες και χωρίς προηγούμενο αλλαγές σε θέματα που αφορούν τον Ταύρο, όπως τα οικονομικά, την ασφάλεια, τις σχέσεις, την παραγωγή και την διανομή τροφής, και γενικά την σχέση μας με την Γη. Με την πανδημία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι μας πιεστήκαμε στο πως τρώμε, πως ψωνίζουμε, πως διασκεδάζουμε, πως συναναστρεφόμαστε, και πως επιδρούμε πάνω στον πλανήτη που ζούμε. Πλέον δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι στον αντίκτυπο που έχουν οι συνήθειες μας, τόσο στο σώμα μας όσο και στο σώμα της μητέρας Γης.  


Ο Ουρανός έχει φροντίσει να προκαλέσει χάος σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Και με τα συνεχή τετράγωνα με τον Κρόνο κατά την διάρκεια του έτους, οι περισσότεροι από εμάς διαπιστώσαμε ότι αυτά που θεωρούσαμε ως δεδομένα γκρεμίστηκαν.  


Φυσικό επακόλουθο ήταν το άγχος, καθώς όπως είναι γνωστό, του Ταύρου δεν του αρέσουν οι αλλαγές. Όμως αυτές οι αλλαγές απελευθέρωσαν πολλούς από εμάς από έναν τρόπο ζωής που δεν μπορούσαμε άλλο να υποστηρίξουμε, όπως π.χ. οικονομικά ή κάτι άλλο. 


Με τον Ουρανό ανάδρομο θα έχουμε τον χρόνο να δούμε από τι άλλο θα μπορέσουμε να απελευθερωθούμε. Μπορεί να είναι από μία τοξική εργασία, μία κακή σχέση, ή από ένα σπίτι που έχει καταντήσει πνιγηρό. Είναι επίσης καιρός να σκεφτούμε την σχέση που έχουμε με την τροφή μας, και να αποφασίσουμε τί πραγματικά είναι υγιεινό και τί είναι βλαβερό για το σώμα μας. Όσο οι πέντε βαρείς πλανήτες θα είναι ανάδρομοι, θα πρέπει να συνηθίζουμε στην αβεβαιότητα και τις απότομες αλλαγές. Τα πράγματα δεν θα κινούνται τόσο γρήγορα στον έξω κόσμο, αλλά ο εσωτερικός μας κόσμος θα ανθίσει σε αυτήν την περίοδο αναστοχασμού. 


Λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε πρακτικά όσο ο Ουρανός θα είναι ανάδρομος. Κατά την διάρκεια της περιόδου θα φτιάξουμε τον προϋπολογισμό μας, θα κοιτάξουμε ξανά το πώς ξοδεύουμε, το πως κερδίζουμε τα χρήματά μας και πως τα αποταμιεύουμε, θα αναζητήσουμε νέους τρόπους για να στεριώσουμε, θα βρούμε μεγαλύτερη ελευθερία στις σχέσεις μας, και θα αναπτύξουμε νέες και συναρπαστικές ρουτίνες εξάσκησης. Τον Ιανουάριο, όταν θα έχουμε κάνει την προετοιμασία στα σχέδιά μας, θα μπορέσουμε να βάλουμε εμπρός στις μηχανές και να κινηθούμε εμπρός με μεγαλύτερη διαύγεια. 


Θα πρέπει να έχουμε στον νου μας πως ο Ουρανός είναι ο Μεγάλος Απελευθερωτής, οπότε όσο κι αν προσπαθούμε να παραμένουμε σε παλαιούς τρόπους και συνήθειες, θα πρέπει να αφεθούμε και να δεχθούμε τις αλλαγές που θα μας δωρίσει το Σύμπαν.  


ΚΡΙΟΣ

Το πιθανότερο είναι να βιώσετε τις προκλήσεις της αναδρόμισης σχεδόν από την αρχή της. Από την στιγμή που ο Ουρανός κάνει τρίγωνο με τον κυβερνήτη σας Άρη, από της πρώτες κιόλας ημέρες, θα νιώσετε ότι έχετε μία επιπλέον βοήθεια, η οποία θα σας επιτρέψει να αντέξετε τους επόμενους μήνες. Απλά, να θυμάστε ότι τα λάθη που κάνατε μέσα στην βιασύνη σας το προηγούμενο διάστημα θα έλθουν τώρα να πληρωθούν ακριβά. Προσέξετε να μην κάνετε οικονομικές επενδύσεις αυτό το διάστημα που δεν τις έχετε σκεφτεί καλά και να θυμάστε ότι θα πρέπει να είστε ακέραιοι στην εκτέλεση των παρουσών ευθυνών σας.  


ΤΑΥΡΟΣ

Από την στιγμή που ο Ουρανός είναι στο ζώδιό σας, η ανάδρομη πορεία του σας αφορά άμεσα. Αν είστε ανοικτοί και έτοιμοι να ενστερνιστείτε τις αλλαγές, τότε αυτή η περίοδος θα είναι υπέροχη για εσάς. Απλά, να θυμάστε πως δεν χρειάζεται να κολλήσετε σε πεισματώδεις συμπεριφορές, κι επιτρέψετε στον εαυτό σας να δει και να αναγνωρίσει τα αρνητικά μοτίβα που πλέον δεν σας κάνουν. Μπορεί αυτό το διάστημα να σκεφτείτε ξανά την ποιότητα ζωής σας ή τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Ξεκινήστε να εργάζεστε πάνω στις αλλαγές, και μην φοβηθείτε να πείτε «ναι» σε απροσδόκητες ευκαιρίες.  


ΔΙΔΥΜΟΙ

Ως ένα μεταβλητό ζώδιο που είναι φανταστικό στο να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα αλλά και να προσαρμόζεται άνετα, η ανάδρομη πορεία του Ουρανού δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάστε. Όμως, όσο κι αν είστε ευπροσάρμοστοι, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλετε, παρουσιάζονται τα φαινόμενα της υπερδιέγερσης και της ανυπομονησίας. Η ενέργεια του Ταύρου θα σας βοηθήσει όταν τα πράγματα είναι εκτός του ελέγχου σας και να πατήσετε γερά τα πόδια σας στο έδαφος. Η ανάδρομη πορεία του Ουρανού στον Ταύρο σας ζητά να μάθετε να είστε υπομονετικοί και να θυμάστε ότι όλα τα πράγματα γίνονται στον χρόνο τους. 


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καθώς είστε από τα πλέον εμπαθητικά ζώδια, θα νιώσετε αυτήν την ανοδρόμιση τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο μόλις δείτε τα ζόρικα, θα μπείτε στον πειρασμό να κάνετε πίσω και να κρυφτείτε στην άνεση και την θαλπωρή του σπιτιού σας. Ένα σημαντικό μάθημα που πρέπει να μάθετε αυτό το διάστημα, είναι να αναγνωρίζετε πότε πρέπει να απεμπλέκεστε από απροσδόκητα προβλήματα όταν αυτά εμφανίζονται. Από την άλλη, το διάστημα αυτό θα είναι ιδιαιτέρως δημιουργικό, και το Σύμπαν φροντίζει από το μέρος του να σας σπρώχνει να υλοποιήσετε τις ιδέες σας. Με λίγα λόγια φίλοι Καρκίνοι, τώρα με την ανάδρομη πορεία του Ουρανού, βγείτε από το καβούκι σας και αφήστε τον κόσμο να σας δει!  


ΛΕΩΝ

Είστε γνωστοί για την ικανότητά σας να εκφράζεστε, αλλά καλό θα είναι να θυμάστε ότι πρέπει να αφήνετε επίσης και τους άλλους να εκφράζονται. Κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ουρανού είναι σημαντικό να ακούτε και τους άλλους και δεν αποκλείεται να μάθετε κάτι ενδιαφέρον από εκείνους. Αν έχετε συνηθίσει τα φώτα να πέφτουν πάνω στον αστραφτερό εαυτό σας, τότε το γεγονός ότι θα είστε το επίκεντρο σε καταστάσεις που δεν είναι ευχάριστες δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Καλό θα είναι να ακούτε τις συμβουλές των άλλων και αφήστε και την πρακτική πλευρά του εαυτού σας να λάμψει και αυτή! 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είστε πλάσματα της συνήθειας, και ως εκ τούτου καθόλου δεν θα σας αρέσουν οι εκπλήξεις που έρχονται με αυτήν την αναδρόμιση. Όμως τώρα, το σπάσιμο της ρουτίνας σας θα σας κάνει καλό καθώς θα σας ανοίξει νέες προοπτικές. Είναι επίσης κατάλληλη περίοδος για να εξετάσετε την αξία σας και τρόπους που θα σας αυξήσουν το εισόδημά σας. Αν σκέφτεστε να στείλετε βιογραφικά για μία καινούργια εργασία ή να επιστρέψετε στα θρανία, τώρα είναι ο καιρός για να το κάνετε. Σε δημιουργικό επίπεδο, αφεθείτε και πειραματιστείτε. 


ΖΥΓΟΣ

Οτιδήποτε κι αν σας πετάξει η ζωή στον δρόμο σας, εσείς θα πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είστε απρόσβλητοι από το να γίνετε συναισθηματικά φορτισμένοι όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλετε. Η περίοδος της αναδρόμισης του Ουρανού είναι καλή για να ξεκινήσετε ένα καινούργιο πρόγραμμα γυμναστικής ή να ξεκινήσετε διαλογισμό. Ο παραδοσιακός τρόπος που χρησιμοποιείται για να ανταπεξέρχεστε τις δυσκολίες το πιθανότερο είναι να μην σας δουλεύει, αλλά τουλάχιστον η επαφή με την φύση μπορεί να σας βοηθήσει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Θα χρειαστεί επίσης να επανεξετάσετε το πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας ώστε να μην ξοδεύετε αλόγιστα μόλις νιώθετε συναισθηματικά επιβαρυμένοι. 


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τον Ταύρο ως το συμπληρωματικό σας ζώδιο, η ενέργεια του ανάδρομου Ουρανού θα ρεύσει και σε εσάς. Ως εμπαθητικοί εκ φύσεως, θα δείτε τους άλλους να σας βομβαρδίζουν με τα θέματά τους, από τα οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να απεμπλακείτε. Για αυτό, με αυτήν την ανάδρομη κίνηση ελέγξτε πού είναι τα όριά σας, αποφύγετε τα δράματα, και μην φοβηθείτε να απελευθερωθείτε από σχέσεις ή καταστάσεις που δεν σας κάνουν πλέον. Αντί να εξουθενώνεστε με το να μαζεύετε τις ζημιές των άλλων, ασχοληθείτε με το πνεύμα σας και τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες.   


ΤΟΞΟΤΗΣ

Είστε ένα από τα πιο τολμηρά ζώδια φίλοι Τοξότες, και είναι δύσκολο κάτι να αποτελέσει σοβαρή πρόκληση για εσάς! Όμως η αναδρόμηση του Ουρανού, θα σας φέρει αντιμέτωπους με την αδυναμία σας να αναλάβετε σοβαρά τις ευθύνες σας, και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε διάφορους τομείς. Κυρίως, πρέπει να τσεκάρετε λίγο τα οικονομικά σας και  να φτιάξετε ένα ρεαλιστικό πλάνο πληρωμών, πριν σας πνίξουν τα χρέη και δεν έχετε από πού να πιαστείτε. Με μερικές μικρές αλλαγές στον χειρισμό των χρημάτων σας, και εσείς θα νιώσετε καλύτερα αλλά και θα προλάβετε σοβαρότερες καταστάσεις. 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Εσείς οι Αιγόκεροι, μερικές φορές κατηγορείστε ότι είστε ψυχροί έως και αναίσθητοι, όμως αυτό που οι άλλοι δεν ξέρουν, είναι ότι αυτό είναι μόνο το φαίνεσθαι! Για εσάς είναι πολύ σημαντικό να δείχνετε πάντα δυνατοί και στιβαροί. Όμως με την αναδρόμηση του Ουρανού, θα νιώσετε την ανάγκη να χαμηλώσετε την άμυνά σας και να εξωτερικεύσετε λίγο το μέσα σας. Θα νιώσετε πιο αυθόρμητοι και απελευθερωμένοι, και αυτό θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τους κοντινούς σας ανθρώπους. Δεν είναι λοιπόν κακό να το κάνετε συνήθεια αυτό, το χρειάζεστε και εσείς!


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εσείς οι Υδροχόοι, επειδή ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης σας, θα νιώσετε την αναδρόμησή του να σας επηρεάζει ιδιαίτερα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα νεύρα σας θα είναι τεταμένα ή ότι δεν έχετε καθόλου διάθεση και ενέργεια να κάνετε το οτιδήποτε. Δώστε λοιπόν λίγο χρόνο στον εαυτό σας να πάρει ανάσες ξεκούρασης και χαλάρωσης, καθώς είναι απαραίτητες για να τα βγάλετε πέρα. Επίσης, δεν είναι άσχημη ιδέα να έρθετε σε επαφή με την πιο καλλιτεχνική και δημιουργική πλευρά του εαυτού σας, καθώς τώρα οι αισθήσεις σας θα είναι οξυμένες.


ΙΧΘΥΕΣ

Ενώ έχετε την φήμη εσείς οι Ιχθύες ότι είστε κάπως παθητικοί, ο ανάδρομος Ουρανός θα αποδείξει ότι δεν είστε μόνο μικρά ψαράκια που ακολουθούν το ρεύμα. Αυτό το διάστημα θα δείξετε τα δόντια σας, και θα ξεκαθαρίσετε στους άλλους τι σας ενοχλεί και τι δεν θα ανέχεστε από εδώ και πέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με αντιδράσεις και συγκρούσεις που αποφεύγατε εδώ και καιρό. Δεν πειράζει, είναι για καλό, φτάνει πια το να πηγαίνετε με τα νερά των άλλων, ειδικά σε ό,τι αφορά χρηματοοικονομικά και θέματα καρδιάς. Αν νιώσετε καταβεβλημένοι από το εκρηκτικό κλίμα, βρείτε χρόνο να ηρεμήσετε και να ανασυνταχθείτε, χωρίς να κάνετε πίσω όμως. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan