Στις 25 Ιουνίου ο Ποσειδώνας θα είναι στάσιμος, σηματοδοτώντας την πεντάμηνη περίοδο της ανάδρομης πορείας του, η οποία θα τελειώσει την 1η Δεκεμβρίου, όταν ο πλανήτης θα είναι και πάλι στάσιμος και έτοιμος να επιστρέψει στην ορθή φορά.

Οι επιπτώσεις της σκιώδους περιόδου μας επηρεάζουν αρκετούς μήνες πριν και μετά την ανάδρομη πορεία, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί ήδη ατομικά ή συλλογικά να νοιώθουμε την ενέργεια με την μορφή της αυξημένης συν-αίσθησης με το βασίλειο του Πνεύματος, με αυξημένη φαντασία, και με την επιθυμία να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα.   

 

Η περίοδος της ανάδρομης κίνησης του Ποσειδώνα στους Ιχθύες θα ενισχύσει τις ιδιότητες του πλανήτη πάνω στο αιθερικό και υπερφυσικό. Στην υψηλότερη δόνηση, θα βιώσουμε αυξημένη δραστηριότητα σε επίπεδο ονείρων, αυξημένο προαίσθημα, και ένα πελώριο αίσθημα συμπόνιας για την ανθρωπότητα. Αντιστοίχως, η κατώτερη δόνηση, θα αυξήσει την προδιάθεση που έχουμε όλοι μας σε έξεις, σε αίολες σκέψεις, ακόμη και την τάση να  εξαπατούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Όπως και να έχει, όλοι θα βιώσουμε έλλειψη καθαρής σκέψης, σύγχυση, και μία ομιχλώδη κατάσταση στο να διακρίνουμε τι είναι αληθινό τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στον κόσμο γύρω μας. 

 

Κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας, οι μνήμες από τις ικανότητες αλλά και τα τραύματα από προηγούμενες ενσαρκώσεις μπορεί να βγουν στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα επιπλέον επίπεδο στην τάση μας να θυματοποιούμαστε. Η περίοδος αυτή είναι πολύ καλή για να αποδεσμευτούμε από το παρελθόν, και να επιτρέψουμε την συγχώρεση για τις πράξεις που έχουμε κάνει αλλά και τις πράξεις των άλλων. Όσοι συντονιστούμε στην ανώτερη δόνηση θα νιώθουμε ότι ο χρόνος δεν είναι γραμμικός και ότι είναι σαν να είμαστε μόνο με το ένα πόδι στο γήινο επίπεδο. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξασκηθούμε πάνω σε τεχνικές που θα μας κρατήσουν γειωμένους και που θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε την επίγνωση του φυσικού μας σώματος, ώστε να μπορέσουμε να διασχίσουμε την θάλασσα του υποσυνειδήτου. Ας μείνουμε γειωμένοι με το να ασχολούμαστε με την καθημερινή μας ρουτίνα, η οποία θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε να χαθούμε σε άλλες διαστάσεις. Μην ξεχνάτε πως είμαστε όλοι μέρος της Ανθρώπινης Εμπειρίας!

 

Ο Ποσειδώνας θα κάνει όψεις με πλανήτες που είναι προσωπικοί, οπότε θα είναι ευκολότερο για τον εξωτερικό πλανήτη να μας επηρεάσει άμεσα. Στις 24 Αυγούστου, θα κάνει αντίθεση με τον Ερμή, τον πλανήτη της Επικοινωνίας, προκαλώντας μας να εξετάσουμε σοβαρά οτιδήποτε μας πουν ή ακούσουμε. Η ικανότητα να διακρίνουμε την αλήθεια θα εναπόκειται στο κατά πόσο θα μπορούμε να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας. Μία παρόμοια όψη θα κάνει στις 2 Σεπτεμβρίου και με τον Άρη, τον πλανήτη της Δράσης, η οποία θα μας βοηθήσει να μην κάνουμε οποιαδήποτε άκαιρη κίνηση, γεγονός που θα μας επιτρέψει να μην βρεθούμε σε αχρείαστες διενέξεις. 

 

Από τις 5 Σεπτεμβρίου έως την 21η Σεπτεμβρίου, ο Ήλιος θα κάνει αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Κατά την διάρκεια της όψης αυτής τα θέματα που αφορούν την προσωπική μας αυτοέκφραση  θα παρουσιάσουν πρόβλημα, κυρίως με την μορφής της αυτοαμφισβήτησης. Είναι επιβεβλημένο εκείνη την περίοδο να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς μας και να φροντίσουμε τους εαυτούς μας ώστε το πνεύμα μας να παραμείνει ακαίριο. 

 

Η Αφροδίτη και η Σελήνη θα κάνουν ένα έντονο Τ-τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στις 24 Οκτωβρίου, δημιουργώντας σύγχυση στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Κατά την διάρκεια εκείνων των ημερών θα πρέπει να αποφύγουμε να δούμε τα πραγματικά προβλήματα υπό το πρίσμα ροζ γυαλιών.  

 

Ο Ερμής θα κάνει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στις 18 Νοεμβρίου. Η ικανότητά μας να εμπιστευόμαστε αυτό που αισθανόμαστε, θα μας βοηθήσει να δούμε θετικά τους τελευταίους μήνες αυτής της έντονης ψυχολογικά ανάδρομης πορείας. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan