Στις 5 Μαΐου ο Ερμής επιστρέφει στο ζώδιο που κυβερνά, τους Δίδυμους, στους οποίους θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουλίου. Η περίοδος των δύο μηνών παραμονής του πλανήτη σε ένα ζώδιο είναι αρκετά μεγάλη, καθώς ο Ερμής μένει σε ένα ζώδιο για δύο περίπου εβδομάδες, αλλά είναι φυσιολογικό διότι θα έχουμε και την ανάδρομη πορεία του. 


Ο Ερμής παίρνει επιπλέον δύναμη στους Δίδυμους και για το μεγαλύτερο μέρος της διέλευσής του, η επικοινωνία, η μάθηση και η σκέψη θα δουλεύουν στο εκατό τοις εκατό! Δεν αποκλείεται μάλιστα για κάποιους ο Ερμής στους Δίδυμους να είναι πολύ γρήγορος, διότι σε αυτό το ζώδιο μεταδίδει την επικοινωνία σε απίστευτες ταχύτητες και πάντα διψά για ακόμη περισσότερες. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία να μην αγχωθούμε ή ακόμη και να πελαγώσουμε από τον όγκο των πληροφοριών. 


Ο λόγος για αυτό είναι ότι ο Ερμής θα παραμείνει στους Δίδυμους για πολύ καιρό λόγω της ανάδρομης πορείας του. Κατά την διάρκεια της περιόδου της αναδρόμισής του, μεταξύ 29 Μαΐου έως 22 Ιουνίου, η σκέψη θα είναι λιγότερο καθαρή από αυτή που αρέσει στους Δίδυμους, ειδικά όταν θα κάνει τα τρία τετράγωνα με τον νεφελώδη Ποσειδώνα. 


Οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο που γενικά δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις, επειδή απλά υπάρχουν πολλές επιλογές κι ευκαιρίες διαθέσιμες. Για αυτό είναι πολύ πιθανό να παγώσουμε από τον φόβο του να πάρουμε την λάθος απόφαση, οπότε και να επιλέξουμε να μην πάρουμε καμμία. Οπότε, όσο ο Ερμής θα είναι στους Δίδυμους και ειδικά κατά την ανάδρομη πορεία του, θα έχει μεγάλη σημασία να είμαστε ανοικτοί μεν αλλά εστιασμένοι δε, και ίσως σε αυτό να βοηθήσει εάν περιορίσουμε κάποιες από τις επιλογές μας. Με την διαδικασία της απάλειψης θα φτάσουμε αργά ή γρήγορα σε ένα σημείο όπου οι επιλογές μας θα είναι πεντακάθαρες.   


Κατά την διάρκεια των τριών τετραγώνων του Ερμή με τον Ποσειδώνα στις 22 Μαΐου, στις 5 Ιουνίου και στις 6 Ιουλίου, η σύγχυση θα βασιλεύει, το ίδιο όμως και η φαντασία και το ένστικτο. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δώρα του Σύμπαντος προκειμένου να διακρίνουμε την αλήθεια από την φαντασίωση, και να δούμε μέσα από τα ψέματα που θα μας λένε. Εκείνες τις ημέρες να είμαστε συνετοί με τα λόγια μας, ειλικρινείς και αληθείς, έτσι ώστε να έχουμε την συνείδησή μας καθαρή.     


Επίσης, εκείνες τις ημέρες δεν θα πρέπει να ενδώσουμε στα κοινωνικά δράματα που θα προβληθούν από τα μέσα ενημέρωσης ή τα κοινωνικά δίκτυα, διότι ο Ποσειδών κυβερνά τις ψευδείς ειδήσεις, οπότε πολλά μπορούν να ακουστούν. Για αυτό είναι σημαντική η βοήθεια του Ερμή στους Διδύμους, ο οποίος είναι οξυδερκής. 


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το δίμηνο για να καταλάβουμε την σχέση που έχουμε με την οικογένειά μας, κυρίως όμως με τα αδέλφια, τα εξαδέλφια, τους θείους και τις θείες μας. Μπορεί να υπάρξει κάποια δυσκολία στην επικοινωνία, αλλά, είναι και καλή ευκαιρία να ανανεώσουμε τις σχέσεις μαζί τους και βρούμε έναν κοινό τόπο συνεννόησης.  

 

Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ

Ήλθε ο καιρός, για άλλη μία φορά, ο Ερμής να γυρίσει ανάδρομος και να αρχίσει τα γνωστά του κόλπα! Και στους Διδύμους, που είναι το ζώδιο που κυβερνά, έχει περισσότερη δύναμη να παίξει τα παιγνίδια του και να μας αναστατώσει τα μυαλά. Από τις 29 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου, θα χρειαστεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω ώστε να παραμείνουμε αντικειμενικοί σε μία περίοδο σύγχυσης.  

Και φυσικά, εάν έχετε πλανήτες μεταξύ της 16ης και της 24ης μοίρας των Μεταβλητών Ζωδίων, τις μοίρες που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, θα νιώσετε εντονότερα την επιρροή του. Και ακόμη περισσότερο εάν έχετε τον Ήλιο, την Σελήνη και τον Ωροσκόπο σας σε αυτές τις μοίρες.  

Όπως κάθε φορά που ο πλανήτης είναι ανάδρομος, ειδικά όταν είναι ανάδρομος στους Διδύμους, θα πρέπει να ελέγξουμε διπλά και τρίδιπλα όλα τα δεδομένα και να μιλάμε αργά ώστε να αποφύγουμε αχρείαστα λάθη. 

Για κάποιους από εσάς, αυτός ο ανάδρομος Ερμής θα είναι ευκολότερος από ότι συνήθως, διότι στους Διδύμους νιώθει άνετα, και πόσο δε μάλλον αν ο γενέθλιός σας Ερμής είναι ανάδρομος στο συγκεκριμένο ζώδιο! Παρ’ όλα αυτά, να είστε σίγουροι ότι θα έχετε τα κλασσικά θέματα με την επικοινωνία, με μηνύματα που θα πηγαίνουν αλλού γι’ αλλού, παρανοήσεις, καθυστερήσεις, και γενικά μία ένταση.

Επειδή οι Δίδυμοι έχουν το χέρι τους στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, στους ιστότοπους, σε πνευματικά δικαιώματα, είναι σίγουρο πως όλο και κάποιο λάθος θα παρουσιαστεί σε αυτούς τους τομείς. Δεν θα ήταν κακό να έχετε ένα αυτόματο διορθωτή στους κειμενογράφους σας ώστε τα κείμενα που στέλνετε να είναι σωστά. 

Με την συγκεκριμένη αναδρόμιση, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να ξεχωρίσουμε και να βάζουμε όρια, ειδικά σε ό,τι διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε, διότι ο Ερμής θα κάνει κοντά στις 5 Ιουνίου συνολικά τρεις φορές τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Η περίοδος αυτή ευνοεί την εξαπάτηση, και μπορεί να δείξουμε κάπως εύπιστοι, το οποίο είναι ιδιαιτέρως παράδοξο για τους Διδύμους που τόσο τους αρέσει να μιλάνε με δεδομένα. Όμως, επειδή ο Ερμής θα είναι αδύναμος εξ αιτίας της ανάδρομης πορείας του, και ο Ποσειδώνας έχει την ικανότητα να μην μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε ορθολογιστικά, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικότεροι στο τί πιστεύουμε. Καλό θα είναι εκείνο το διάστημα του Ιουνίου να αναρωτιόμαστε συχνά αν αυτό που ακούμε, βλέπουμε, διαβάζουμε, είναι πραγματικό ή αναληθές, έτσι ώστε να μετριάσουμε τον αντίκτυπο της σύγχυσης. 

Με τον ανάδρομο Ερμής στους Διδύμους, θα έχουμε κάποια θέματα με τα αδέλφια, τους στενούς μας συγγενείς, τους γείτονες, ακόμη και με φίλους και εραστές. Οι καυγάδες θα είναι συχνότεροι, καθώς θα ζούμε όλοι το δράμα μας. Παρ’ όλα αυτά, είναι καλή περίοδος να επανεξετάσουμε αυτού του είδους τις σχέσεις και να απελευθερωθούμε από κάθε μνησικακία. Επίσης, μην πάρετε ακόμη κάποιου είδους σημαντικής απόφασης, αποκόπτοντας τους συγγενείς σας ή τους αγαπημένους σας πάνω σε μία στιγμή θυμού. Αντ’ αυτού, κάντε πίσω και περιμένετε την αναδρόμιση να περάσει και μετά ασχολείστε ξανά με το θέμα σας. 

Αν είστε σπουδαστής ή θα πρέπει για κάποιον λόγο να ταξειδέψετε, να περιμένετε τις κλασσικές καθυστερήσεις και προβλήματα στην πρόοδό σας. Μπορεί να χρειαστεί να ασχοληθείτε ξανά με κάποιο από τα μαθήματά σας ή να βρείτε διαφορετικό τρόπο να λύσετε τα θέματα με σχέδια που καθυστερούν. Ξανά, ελέγξτε διπλά και τρίδιπλα όλα τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες ώστε να αποφύγετε άσκοπους μπελάδες. 

Η ανάδρομη πορεία του πλανήτη μπορεί να γίνει δώρο πραγματικό εάν στρέψουμε την προσοχή μας στο μέσα μας και κάνουμε δουλειά. Αν θέλουμε να έχουμε καλύτερη και πιο υγιή σχέση με τον νου μας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το διάστημα για ξεκούραση και αναλογισμό. Στο κάτω κάτω, δεν θα είχαμε τόσες ανάδρομες κινήσεις τον χρόνο εάν δεν υπήρχε κάποιος λόγος για αυτές! 

Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan