Πώς θα μας επηρεάσει ο Ερμής που πέρασε στον Ζυγό; Με τον Άγγελο Πέτσιο

Ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, έφυγε από την Παρθένο, το ζώδιο στο οποίο έχει έξαρση, και εισήλθε στο Αέρινο ζώδιο του Ζυγού. Η διέλευση του Ερμή θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, καθώς μετά θα μπει στο μυστικοπαθές ζώδιο του Σκορπιού. Η ενέργεια του Ερμή θα αρχίσει να μπαίνει στην φάση της αναδρόμησής του μετά τις 13 του μηνός. Η διέλευσή του από το ζώδιο του Ζυγού αντιπροσωπεύει μία περίοδο αυτοέκφρασης, ακριβολογίας, και μετάδοσης συχνά εναλλασσόμενων αποφάσεων. Όλα αυτά είναι η προετοιμασία της αποκάλυψης κρυμμένων αληθειών που θα εμφανιστούν τους επόμενους μήνες.

 

Ο Ερμής έχει άνεση στο ζώδιο του Ζυγού καθώς είναι ένα ζώδιο εξωστρεφές και εγκεφαλικό. Αυτή η περίοδος είναι καλή για κοινωνικές και φιλικές συναναστροφες, τουλάχιστον για τις δύο πρώτες εβδομάδες της διέλευσης. Αργότερα, μέσα στον Σεπτέμβριο, η σκιώδης πλευρά του Ζυγού μπορεί να εμφανιστεί καθώς ο Ερμής θα κάνει τετράγωνο ακριβείας με τον Δία κατά την διάρκεια της Νέας Σελήνης στην Παρθένο στις 17 του μηνός. Στην συνέχεια θα σχηματίσει τετράγωνα με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο που βρίσκονται στον Αιγόκερω. Η σημαντικότερη στιγμή του Ερμή είναι όταν στις 24 του μηνός θα σχηματίσει αντίθεση με τον πλανήτη του πολέμου, τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Κάτω από αυτήν την όψη η τυπική ισορροπία και γαλήνια πλευρά του Ζυγού θα μεταμορφωθεί σε ανησυχία, ανυπομονησία, εριστικότητα. Όσα απεχθανόμαστε αλλά τα κρατάμε μέσα μας, με αυτήν την όψη, θα βγουν στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια. Για αυτό είναι σημαντικό κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου να φιλτράρουμε όσα λέμε στην επικοινωνία μας με τους Άλλους. Όλες οι σκληρές όψεις αυτού του χρονικού διαστήματος θα λειτουργήσουν ως υπενθύμιση προκειμένου να αναζητήσουμε εποικοδομητικούς τρόπους επικοινωνίας.    

 

Ο Ερμής όταν βρίσκεται στον Ζυγό συνήθως μας προκαλεί αναποφασιστικότητα. Επίσης, η διέλευση αυτή του Ερμή μπορεί να φέρει σύγχυση και παρεξηγήσεις. Για αυτό πρέπει να δώσουμε προσοχή στην επικοινωνία μας γιατί μπορεί να νιώσουμε την ανάγκη να υποχωρήσουμε στα θέλω και στα πιστεύω μας προκειμένου να ευχαριστήσουμε τους άλλους. Το ιδανικό θα είναι και να διαφυλάξουμε τα όριά μας αλλά και να μην πούμε σκληρές αλήθειες με τρόπο που πληγώνει.

 

Η διέλευση του Ερμή στο κοινωνικό ζώδιο του Ζυγού θα φέρει επίσης πνευματική συγκέντρωση και καταιγισμό ιδεών, οπότε τώρα είναι πολύ πιθανό να βρούμε λύσεις σε θέματα του παρελθόντος. Σε αυτό θα συνηγορήσει η όψη που θα κάνει ο Ερμής με το «βαρύ πλανητικό πυροβολικό» που απαρτίζεται από τους Δία, Κρόνο και Πλούτωνα που βρίσκονται ήδη στον Αιγόκερω. Τώρα είναι πολύ καλή περίοδος για να φερθούμε διπλωματικά στις προσωπικές μας συναναστροφές και να κάνουμε επιτυχείς διαπραγματεύσεις προς όφελος όλων. Το γενικό αίσθημα της δικαιοσύνης θα είναι αυξημένο τώρα, οπότε θα μας είναι πιο εύκολο να έχουμε καλή προοπτική των πραγμάτων και να λάβουμε υπόψιν μας και τις απόψεις των άλλων στις όποιες καταστάσεις και αποφάσεις θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.    


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan