Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ! Σύνταξη και επιμέλεια κειμένου: Μίνα Περγαντά. 

O αδάμαστος, αγέστρατος Θεός του Πολέμου απο τις 28 Ιουνίου 2020 εως και 6 Ιανουαρίου 2021 βρίσκεται  στη θέση κυριαρχίας του στον Κριό με αποτέλεσμα οι ποιότητές του και τα αιτηματά του να λειτουργούν στο μέγιστο δυνατό.

Το αρχέτυπο του Αρη είναι ο «πολεμιστής»είναι η χλαμύδα του Σπαρτιάτη πολεμιστή που ήταν πάντα κόκκινη για να μην είναι εμφανές το αίμα στον εχθρό και ενθαρύνεται.Ιερο του μέταλλο ο σίδηρος ,ανθός του η παπαρούνα και εμβλημά του οι αναμμένες δάδες και τα όπλα χειρός.

Μυθολογικά παρακινούσε τους πολέμους,προκαλούσε δυσμενείς καταστάσεις,χαιρόταν με την βία και τις έριδες,ήταν σκληρός κι επιθετικός.Η φύση του είναι αχαλίνωτη,ανταγωνιστική φλογερή και οξύθυμη.Οι διελεύσεις του επι το πλείστον προκαλούν πανικό,εκνευρισμό και ελλειψη αυτοκυριαρχίας.

Το σημείο που είναι τοποθετημένος ο Αρης στον αστρολογικό μας χάρτη,είναι αυτο που συνήθως εξαντλούνται οι ειρηνικές λύσεις και απομένει η «άμεση»σύγκρουση.Συνήθως είναι το κομμάτι της ζωής μας που φοβόμαστε περισσότερο ,λιποψυχήσαμε κάποτε αλλά αναγκαστήκαμε να δώσουμε μάχες και να ανακαλύψουμε την δύναμη μας μέσα απο την αδυναμία μας.Είναι το θυμικό μας ,το αρχέγονο πυρ μέσα μας που αδιαφορεί για τις συνεπειες των πραξεών μας και μας βάζει σε περιπέτειες.

Για έξι ολόκληρους μήνες στο σημείο του χάρτη που θα διελαύνει ο Αρης θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις,θα παθιαστούμε και θα δυσκολευτούμε να συγκρατήσουμε τον εγωισμό και τον θυμό μας.Η ανάγκη μας για ελευθερία και αυτονομία θα είναι ζωτικής σημασίας ,ενώ η τόλμη και η δύναμη που θα νιώσουμε σε προσωπικό επίπεδο θα αγγίξει την έκσταση.Η ορμητικότητα που θα νιώσουμε συνοψίζεται μέσα απο την χαρακτηριστική εκφραση του Σαίξπηρ:’’o κόσμος είναι ένα στρείδι που θ ανοίξει με το ξίφος μου»

Σε κοσμικό επίπεδο,θα δούμε εξεγέρσεις θα εκλείψει η λογική και η ψυχραιμία.Ανθρωποι που κατέχουν κέντρα εξουσίας θα επιβληθούν με την βια.Μέσα σ αυτές τις συνθήκες θα αναδειχθούν  ήρωες,δον κιχώτες  που με την τρέλα και την τόλμη τους θα μπουν μπροστά ν ανοίξουν νεους δρόμους, επιτέλους θα θυμηθούμε αξιες ,ιδανικά δεν μας παίρνει πλεον να συζητάμε για την μεγάλη αλήθεια ,δεν αρκεί ηρθε η ώρα να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ γι αυτήν.

Φτάσαμε σε τέλμα και σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο,συμβιβαστήκαμε με το λίγο το μέτριο ,το αδιαφορο με ψευτοελευθερίες,ψευτοδημοκρατίες και καλπικη ηθική.Υποψιάζομαι οτι η παραμονή του Αρη στο ζώδιο των αληθινών ηρώων μόνο τυχαια δεν είναι.Για εξι ολοκληρους μήνες θα σε τροφοδοτεί με δύναμη με αρετές που εχεις ξεχάσει θα σε φέρει αντιμετωπο με τις δειλές υπεκφυγές σου,τις ευκολίες που επέλεξες ξεπουλώντας την αρχοντιά σου.

Ενας εν δυνάμει ήρωας παιδευεται εντος μας ,και κατα την φαση της αναδρομης φασης του Αρη(11 Σεπτεμβρίου εως 13Νοεμβρίου)θα μας δοθεί η ευκαιρία να αγγίξουμε αυτο το ηρωικο μας κομμάτι,απερίσπαστοι να γνωρίσουμε την άγνωστη ψυχή μας και να κανουμε εναν εσωτερικό διάλογο να δούμε που καταπιέσαμε την οργή μας,ποιες φοβίες δεν μας επιτρέπουν να ρισκάρουμε και να καλυτερέψουμε την ζωή μας,γιατί βολευτήκαμε με το να περνάμε απλά καλά ,ενώ «δεν είμαστε καλά»....Στην τελική αν κατα τη διάρκεια της αναδρομης πορείας του Αρη βρούμε το σθένος να αποδεχτούμε τις αδυναμίες μας αυτόματα θ ανοιχτούν νέοι δρόμοι και τοτε ο ήρωας θα αναδυθεί εντος μας χρόνια περίμενε την ηρωική εξοδο του αλλα εμεις τον πνίγαμε αφήσαμε ανεπάρκειες να καπελώνουν την ακεραιότητα και το θάρρος μας,απενεργοποιησαμε επιθυμίες και όνειρα και προτιμήσαμε να είμαστε σε ανία,πνευματική ακηδία ,άχρωμα ζωντανοί νεκροι.

13 Νοεμβρίου ο Αρης ορθοδρομει στην 15μοιρα του Κριού,σου χει κάνει το πιο σημαντικό δώρο ,το δώρο της ΖΩΗΣ ,σε έφερε σε επαφή με το γνήσιο κομμάτι σου το μαργαριτάρι της υποστασής σου ..το ΑΜΙΜΗΤΟ το ΕΛΕΥΘΕΡΟ..

Ισως κάποιοι σε βρουν τρελό ,απολίτιστο μπορεί να προκαλέσεις και μίσος, ομως εσυ πλεον ξέρεις οτι καλύτερα να σε μισουν γι αυτό που είσαι παρα να σε αγαπούν για κάτι που δεν είσαι..

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙς ΤΟΥ ΑΡΗ:Ως συνήθως εμεις επιλέγουμε πως θα λειτουργήσουμε τις ιδιότητες των πλανητών,σε μια χαμηλή δόνηση ο ΑΡΗς στον κριό αναδεικνυει αυταρχικότητα,κόμπλεξ και αδυναμίες που γεννούν εναν κούφιο ΕΓΩΙΣΜΟ.Σκληρότητα που δήθεν βαπτίζεται ως «ειλικρίνεια».Είναι το είδος των ανθρώπων που με ομώτητα πληγώνουν και ζητούν και συγχαρητήρια για την ντομπροσύνη τους...

Στις ανώτερες δονήσεις ο Αρης στον κριο είναι ενα πλέγμα αρετων που έχουν να κάνουν με το «ΦΙΛΟΤΙΜΟ»την λεβεντιά και την ειλικρίνεια.Εχει μια παιδική αθωότητα και θέλει να ζει την κάθε στιγμή σα να είναι η τελευταία ,θα χρησιμοποιήσει την δύναμη που του έχει δοθεί για να υπερασπιστεί  τους πιο αδύναμους και ποτέ δεν θα ζητήσει ανταλλάγματα.Ο Ρομπέν των δασών ίσως είχε Άρη στον κριό.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΗ:Ο Αρης εχει ήδη πραγματοποιήσει σύνοδο με τον Χείρωνα στην 10°Κριού στις 14 Ιουλίουβοηθώντας παρορμητικούς Κριούς,καρκίνους,ζυγούς,αιγόκερους γεννημένους τέλος του πρώτου δεκαημέρου να βρουν το ¨κλειδι¨που θα τους οδηγήσει να δουν κατάματα τις ανασφάλειες και αδυναμίες της προσωπικότητας τους,και να διεκδικήσουν την αυτονομία τους και το θάρρος να έρθουν σε επαφή με τα αληθινό ¨ΕΓΩ¨τους.

19/10 ο Αρης απο την 19°στον Κριό βλέπει με όψη τετραγώνου τον Δια στον Αιγόκερω επηρεάζοντας παρορμητικούς γεννημένους στην 19ημοίρα(κριοι,ζυγοί, καρκίνοι, αιγόκαιροι), χρησιμοποιήστε με σοφία και όχι έπαρση, την κινητοποίηση της δύναμης σας για χρήμα, δόξα και επιτυχία. Ισορροπήστε την τάση σας να βγάζετε βιαστικά συμπράσματα και να έχετε γνώμη για τα πάντα. 

24/8 και 30/9 ο Άρης πραγματοποιεί όψη τετραγώνου με τον κρόνο από την 26° Κριού. Παρορμητικά τέλος τρίτου δεκαημέρου επιδιώξτε μία ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που mθεωρείτε είναι σωστό και σε αυτό που γνωρίζετε είναι δικαίωμα του άλλου. Προκλητικές όψεις θα πραγματοποιήσει ο Άρης με τον Πλούτωνα 13/8, 9/10 και 23/12. Παρορμητικοί (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) γεννημένοι αρχές τρίτου δεκαημέρου νιώθετε τον κόσμο σαν αρένα όπου η νίκη, είναι το μόνο σημάδι επιτυχίας. Κατευνάστε την ανταγωνιστικότητα σας, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο η νίκη έρχεται πιο εύκολα μέσα από την συνεργασία. Προσέξτε την απόλυτη συμπεριφορά σας προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αισθήσεις και τα πάθη σας.

ΚΡΙΟΙ:Με τον Αρη στον πρώτο ηλιακό σας οίκο λειτουργείτε σαν μια μπαταρία παραγωγής ενέργειας.Μην επιμένετε να βλέπετε τα πράγματα μονο άσπρα η μαύρα και μην γίνεστε αδιάλλακτοι.Να έχετε κατα νου «ότι λυγίζει δεν σπάει».11/9 εως 14/11 κατα την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Αρη δράστε σε εσωτερικό επίπεδο και ανακαλύψτε δημιουργικά κανάλια να εκτονώσετε τον εγκλωβισμένο θυμό σας.

ΤΑΥΡΟΙ:Στον 12ο οίκο σας ο Αρης προκαλεί διαμάχες μέσα απο παρασκηνιακές καταστάσεις και κρυφούς εχθρούς.Θα νιώθετε έντονα την ανάγκη να υπερασπιστείτε αδύνατες ομάδες ανθρώπων.Κατα την ανάδρομη πορεία του Αρη μην αφήσετε τον βουβό θυμό που φωλιάζει μεσα σας να σας δηλητηριαζει.Ουσιαστικά ο θυμός είναι «κατα του εαυτού σας».Βρείτε τα κότσια να υποστηρίξετε το δίκιο σας.Κανείς δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερος εχθρός απο εσάς τους ίδιους.

ΔΙΔΥΜΟΙ:Με τον Αρη στον 11ο οίκο σας αναθεωρείτε στόχους και οτι σχετίζεται με φίλους.Αν έχετε κάνει τα στραβά μάτια σε τοξικές σχέσεις και ιδιαίτερα σε φιλικό επίπεδο έχετε την αίσθηση ότι σας υποτιμούν ,ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσετε  με δυναμικό και ειλικρινή τρόπο.Ευνοείστε σε οτι αφορά συλλογικές δραστηριότητες.Θα νιώθετε την ανάγκη να πετύχετε και να γίνεται καλύτεροι ,ατομα  που δεν εχουν πάθος και ενδιαφέρον για τη ζωή δεν θα έχουν θέση δίπλα σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ:Tίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμποδιο στην ορμή σας να ηγηθείτε,στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα της ζωής σας.Ο Αρης απο τον κριο σας φορτίζει με ειλικρίνεια ,αυθεντικότητα,καινοτόμες δράσεις και διαχειρίζεστε δυναμικά οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει.Βάλτε φρένο στον εγωισμό και στην ασυγκράτητη ανάγκη να είστε αρχηγός ,δείξτε ομαδικό πνεύμα και προσέξτε πάνω στην ορμή σας για κοινωνική άνοδο,μην αποξεχάσετε την «ζωντανή»ζωή σας.

ΛΕΟΝΤΕΣ:6 ολόκληρους μήνες ο Αρης σας επιφορτίζει με διάθεση για περιπέτεια και ταξίδια.Το ταξίδι θα μπορούσε να είναι και μεταφορικό,στην φάση της ανάδρομης πορείας του Αρη.Ενα ταξίδι σε παρελθούσα συσσωρευμένη γνώση οπου με σοφία θα χρησομοποιηθεί για να πλημμυρίσει το πνεύμα σας με ενα καταπληκτικό φως.Χρησιμοποιήστε την ενέργεια του Αρη για να νικήσετε το φανατισμένη και απόλυτη πλευρά σας.Νομικά ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν και ίσως επεκταθείτε δυναμικά σε θέματα σπουδών.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ:Ο Αρης στον μεταμορφωτικό 8ο οίκο σας ξυπνάει βιαια ανασφάλειες και ζήλειες λόγω του βάθους των συναισθημάτων που θα νιώθετε.θα ανακαλύψετε νέους τρόπους να συνδεθείτε ερωτικά και ψυχικά με τον συντροφό σας.Κατα την ανάδρομη πορεία του Αρη αφουγκραστείτε το λιμπιντικό σας κομμάτι και απελευθερωθείτε απο εκρηκτικές παρορμήσεις και σεξουαλικές ανάστολες.Κληρονομικά ζητήματα προκύπτουν και πρέπει να διευθετηθούν με ωριμότητα και ψυχραιμία.

ΖΥΓΟΙ:Εσείς χτίζετε γέφυρες επικοινωνίας και οι «αλλοι»(σύντροφοι ,συνεργάτες)στέκονται απεναντί σας με άγριες διαθέσεις.Κάθε καθαρή και αληθινή προσπάθεια να εναρμονιστείτε με τους άλλους παρεξηγείται.Σας πληγώνει η επιθετικότητα και η καχυποψία που δέχεστε και δοκιμάζονται οι αντοχές σας.Παρολαυτα η δοκιμασία αυτη θα ειναι και ευλογία παράλληλα γιατι θα μπορέσετε να θεραπεύσετε την εξαρτησή σας απο σχέσεις χωρίς ουσιαστική σύνδεση.Θα βρείτε το κουράγιο να πείτε επιτέλους «ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ»

ΣΚΟΡΠΙΟΙ:Με τον Αρη στον 6ο σας οίκο αποφύγετε εριστικές συμπεριφορές με τους συναδέλφους και μην επερφορτώνετε την καθημερινότητα σας.Φροντίστε την φυσική σας κατάσταση,και δράστε οσο το δυνατόν να βελτιώσετε την υγεία σας.προστατέψτε και φροντίστε τα κατοικιδια σας.Μην αμελείτε τσεκ απ και θέματα καθημερινών υποχρεώσεων.

ΤΟΞΟΤΕΣ:Το σενάριο να συναντήσετε τον έρωτα της ζωής σας είναι πολύ πιθανό.Επιθυμείται διακαώς τον έρωτα και ρισκάρετε προκειμένου να αισθανθείτε πρωταγωνιστές μιας παθιασμένης σχέσης.Ο έρωτας σας προκαλεί ταραχή και αμφιθυμία.Επιχειρηματικές ενάρξεις και νέα χόμπυ σας προκαλούν ενθουσιασμό.Δείξτε ψυχραιμία στις σχέσεις σας με τα παιδιά,βοηθήστε τα να σας εκτιμήσουν και να σας εμπιστευτούν.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ:Στον οίκο του σπιτιού και της οικογένειας φιλοξενείται ο Αρης και σας κινητοποιεί να ξεκαθαρίσετε εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με ακινητη περίουσια και το σπίτι.Διατηρείστε την ψυχραιμία σας σε διαφωνίες και αψιμαχίες με γονείς η με μέλη της οικογένειας .Εκτονώστε την ενέργεια του Αρη επισκευάζοντα ςη κάνοντας ανακαίνιση στο χώρο του σπιτιού σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ:Με τον Αρη στον 3ο σας οίκο θα είστε αεικίνητοι στην καθημερινότητα σας .Ο τρόπος σκέψης σας γίνεται παρορμητικός με αποτέλεσμα να βγάζετε βιαστικά και λανθασμένα συμπεράσματα και να νιώθετε άγχος.Γίνεστε εύθικτοι και οι παρεξηγήσεις με τα αδερφια και τους γείτονες φτάνουν στα άκρα.Χαλαρώστε οσο μπορείτε το νευρικό σας σύστημα και προσέξτε τον τρόπο που οδηγείτε

ΙΧΘΥΕΣ:Στον οίκο των υλικών και συναισθηματικών αποκτημάτων ,αλλά και των ηθικών αξιών ο Αρης ειδικά κατα την αναδρομή του θα σας κάνει να ψάξετε απαντήσεις και λύσεις που θα σας  βοηθήσουν να αποκτήσετε το «ευ ζειν». Καταβάλετε προσπάθειες και πετυχαίνετε την απόκτηση υλικών αγαθών αλλά προσέξτε την τάση σας για σπατάλη. Στο συναισθηματικό σας τομέα προσέξτε τάσεις κυριαρχίας και κτητικότητας .


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan