Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Ο Κρόνος επιστρέφει ξανά στην ίδια θέση μετά από 30 σχεδόν χρόνια. Την τελευταία φορά που πέρασε από τον Υδροχόο διέλυσε ένα σύστημα που βασιζόταν στον ολοκληρωτισμό, το Σοβιετικό. Έτσι για πρώτη φορά είχαμε πραγματική ελευθερία, που όμως και αυτή για άλλους λόγους οδήγησε στο ίδιο αποτέλεσμα, και αυτό έρχεται ο Κρόνος να διορθώσει. Οπότε, το σύστημα που δημιουργήθηκε μετά την τελευταία του διέλευση θα διαλυθεί και αυτό, αφήνοντας τον πλανήτη να ανασάνει, έστω και για λίγο. Στην Ελλάδα τελείωσε την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, ανοίγοντας την πόρτα στον Κώστα Σημίτη να δημιουργήσει την εποχή του Εκσυγχρονιστικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επειδή ο Κρόνος δεν θα μείνει για πολύ στον Υδροχόο, θα δούμε πώς θα επηρεάσει την χώρα όταν έλθει η στιγμή εκείνη. 

Πέρα από την επιρροή που έχει ο πλανήτης όταν περνάει από κάποιο σημείο του ζωδιακού, ο Κρόνος στον Υδροχόο θα είναι σημαντικός για τις τρεις ηλικίες που επηρεάζει, και η οποία ονομάζεται πρώτη, δεύτερη και τρίτη Κρόνια επιστροφή. Αυτές είναι για τους γεννημένους το 1991-1994, το 1962-1964, και το 1932-1935. Οι πρώτοι για πρώτη φορά θα συνειδητοποιήσουν ποιά είναι η πραγματική ζωή, οι δεύτεροι θα αντιληφθούν όλα όσα κατάφεραν και ότι είναι καιρός να παραδώσουν την σκυτάλη, ενώ οι τρίτοι είναι οι πλέον σοφοί. 

 

Εσείς οι Κριοί, ανάλογα με το ωροσκόπιό σας θα βιώσετε δύο επιρροές. Κάποιοι από εσάς θα νιώσετε ότι είναι καιρός να κάνετε επανάσταση και να αντισταθείτε σε κάθε είδους κηδεμονία ή καταπίεση. Για εσάς η ελευθερία είναι το ύψιστο αξίωμα. Αυτός είναι ο λόγος που θα προσπαθήσετε να απελευθερωθείτε από μία δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Τα οικονομικά και η γενική ανασφάλεια για το τί τελικά επιθυμείτε θα είναι οι αφορμές για να κάνετε την έκρηξή σας. Κάποιοι άλλοι από εσάς θα δημιουργήσετε αρκετές εντάσεις διότι δεν αντέχετε άλλο να μένετε με ανθρώπους που δεν σας γεμίζουν. Ακόμα κι αν στο μυαλό σας υπάρχουν τα μη των κοινωνικών επιταγών, εσείς θα κάνετε τα πάντα για να ξεφύγετε. Για αυτό άλλωστε οι χωρισμοί θα έχουν την τιμητική τους. Δεν αποκλείεται να διαλύσετε συνεργασίες ή συνεταιρισμούς εξαιτίας οικονομικών διαφωνιών. 

Σε εσάς τους Ταύρους ο Κρόνος θα επηρεάσει κυρίως τα επαγγελματικά, αλλά και το πώς βλέπετε την ζωή σας γενικά. Για λίγο χρονικό διάστημα, θα πάρετε μία μικρή γεύση του τι σας περιμένει τα επόμενα χρόνια. Αυτό που θα βιώσετε είναι το πνίξιμο της παρούσας κατάστασης και ότι είναι καιρός να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχετε συνηθίσει. Αναγνωρίζετε πλέον ότι χρειάζεται να γίνει κάτι, αλλά το κακό με εσάς είναι ότι είστε ο ορισμός της σταθερότητας, οπότε όλο αυτό που θα νιώσετε θα εκδηλωθεί άναρχα και με πολλές εντάσεις. Καλώς ή κακώς όμως θα βγει, οπότε να είστε έτοιμοι να υποστείτε τις συνέπειες των επιλογών σας. Σε κάποιους από εσάς μπορεί και να σας κάνει καλό αυτή η διάθεση για ελευθερία. Αν και αυτό που θα βιώσετε θα είναι πρωτόγνωρο, ευτυχώς που θα έχει σχετικά μικρή διάρκεια, οπότε θα έχετε τον χρόνο να προσαρμοστείτε στο κυρίως ρεύμα.  

Σε εσάς τους Δίδυμους ο Κρόνος θα περιορίσει τόσο τα όνειρά σας όσο και την διάθεσή σας για επέκταση. Με τον τρόπο του θα σας επιβάλλει την ορθολογική σκέψη και την υπευθυνότητα σε ό,τι κάνετε. Εάν θέλετε να ξεφύγετε από την θέση που βρίσκεστε τώρα, θα πρέπει με ωριμότητα να σκεφτείτε τί είναι αυτό που θέλετε να αλλάξετε. Αν το βρείτε θα πρέπει να πάρετε όσο χρόνο χρειαστεί για να υλοποιηθεί καθώς οι βιασύνες θα σας οδηγήσουν σε αποτυχία και μετά σε εντάσεις με τους γύρω σας. Κάποιοι από εσάς θα οδηγηθείτε σε διαζύγιο καθώς δεν θα μπορείτε άλλο να μένετε σε έναν γάμο που σας πνίγει. Μία ακραία περίπτωση είναι να έχετε δικαστικές διαμάχες για ιατρικά λάθη. Γενικά, το διάστημα που ο Κρόνος θα είναι στον Υδροχόο, θα είναι σχετικά μικρό, οπότε θα έχετε τον χρόνο που χρειάζεστε προκειμένου να προσαρμοστείτε κι εσείς στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.

Εσείς οι Καρκίνοι, για το επόμενο διάστημα θα προσπαθείτε να βρείτε τα πατήματά σας όσον αφορά το μέλλον σας, τόσο οικονομικά όσο και στο θέμα των σχέσεών σας. Το πρόβλημά σας θα είναι ακριβώς αυτό, ότι σχέσεις-συνεργασίες και οικονομικές υποχρεώσεις θα πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο και για αυτό θα είστε μέσα στα νεύρα. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλετε είναι την οικονομική σας ανεξαρτησία και το δικαίωμα να κάνετε αυτό που θέλετε χωρίς να δίνετε λογαριασμό. Όμως, αυτήν την περίοδο αυτού του είδους οι στόχοι δεν έχουν ελπίδα επιτυχίας, ακριβώς επειδή δεν μπορείτε να ακολουθήσετε ανεξάρτητη πορεία, οπότε οι εντάσεις είναι αναμενόμενες. Λίγη υπομονή διότι ακόμη έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας. 

Εσείς οι Λέοντες θα περάσετε για λίγο χρονικό διάστημα κρίση στις σχέσεις και στις συνεργασίες σας, διότι εσείς αναζητάτε διακαώς να κάνετε κάποιου είδους αλλαγή, τόσο επαγγελματικά όσο και στο πως βλέπετε την ζωή σας γενικά. Ίσως έχετε διαπιστώσει, ότι το ίδιο το Σύμπαν σας ζητάει να αλλάξετε και να αφήσετε πίσω σας παγιωμένες σκέψεις, αντιλήψεις ή φιλοδοξίες, και τώρα θα θελήσετε να απαλλαγείτε από διάφορα φορτία που κουβαλάτε. Πρέπει μόνοι σας να κάνετε ό,τι είναι να κάνετε, και να μην περιμένετε από τους άλλους να κάνουν αυτό που είναι δική σας δουλειά. Σταδιακά θα αρχίσετε να μαθαίνετε να αποδέχεστε τους σοβαρούς ανθρώπους, αλλά έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας μέχρι να συμβεί αυτό.

Εσείς οι Παρθένοι, θα νιώσετε έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, την ένταση που κρύβει η αλλαγή στην καθημερινότητά σας και η οποία θα προκαλέσει αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεστε, στο  πώς θα κάνετε τα όνειρά σας πράξη ή πως θα κάνετε την επέκτασή σας. Με λίγα λόγια, θα ζήσετε αυτό το ζέστη-κρύο-κρύο-ζέστη, που από την μία βλέπετε εδώ και καιρό ότι το Σύμπαν σας λέει να ξεφύγετε από τα τετριμμένα, και από την άλλη έναν Κρόνο που σας λέει ότι πρέπει να κοιτάτε την ρουτίνα σας και ότι δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τα όρια. Επειδή θα είναι μικρό το διάστημα της παραμονής του Κρόνου στον Υδροχόο, θα έχετε τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμάσετε τις απαιτούμενες προσαρμογές. Μέχρι τότε όμως, θα έχετε αρκετή ένταση και η οποία μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

Εσείς οι Ζυγοί, θα βιώσετε την ενέργεια του Κρόνου στα ερωτικά σας, στον τρόπο που χαίρεστε, στην τύχη σας, στον τρόπο που μαθαίνετε. Ο περιορισμός θα έλθει διότι πρέπει να μάθετε ότι τίποτα σε αυτήν την ζωή δεν χαρίζεται εάν δεν παλέψεις για αυτό, εάν δεν ξεφύγεις από τα όρια, όσο δεν παίρνεις αποφάσεις εσύ αλλά κάποιος άλλος για εσένα. Για να χαρείτε λοιπόν μέσα σε μία στενάχωρη περίοδο θα πρέπει να κάνετε την προσωπική σας επανάσταση, κάτι που εύκολα λέγεται και δύσκολα γίνεται διότι είστε το ζώδιο της ισορροπίας, και η λέξη επανάσταση είναι για εσάς αποκρουστική. Το μόνο θεωρητικά που θα σας φέρει το επόμενο διάστημα είναι να ζήσετε «τον έρωτα στα χρόνια της χολέρας». 

Εσείς οι Σκορπιοί, θα περάσετε σε μία περίοδο όπου θα θέλετε να απομονωθείτε από την τρέλλα του κόσμου, των συντρόφων, των συνεργατών σας. Αρκετά έχετε τραβήξει (και θα τραβήξετε), για αυτό θα σας βοηθήσει ο Κρόνος βάζοντας όρια, ακόμα και στον ίδιο σας τον ψυχισμό, που έχει την τάση να βυθίζεται στην άβυσσο όσο τα πράγματα είναι δύσκολα. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να αντιδράσετε ενάντια σε όλους εκείνους που σας προκαλούν άγχος διώχνοντας τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, προμηνύεται διαζύγιο, και ο Κρόνος να σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε στην νέα κατάσταση. Μπορεί επίσης να υπάρξει δικαστική διαμάχη με θέμα την ακίνητη περιουσία σας, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να δείτε καθαρά όλη την εικόνα.

Εσείς οι Τοξότες, επιτέλους, για λίγο καιρό θα νιώσετε να ανασαίνετε κάπως από το βάρος της οικονομική δυσπραγίας και της αίσθησης ανασφάλειας που σας έχει κατακλύσει. Ο Κρόνος θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις εκδηλώσεις άγχους που σας έχουν κάνει άξεστους στην εργασία, μόνιμα νευρικούς, με προβλήματα υγείας, και γενικά με πολύ κακή διάθεση. Όσο θα είναι ο Κρόνος στον Υδροχόο θα έχετε την ευκαιρία να περιορίσετε κάπως τον εκνευρισμό σας, αλλά, εάν στο μυαλό σας έχει κολλήσει κάτι εμμονικά, πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να βάλετε όρια. Αυτό που θα δείτε το επόμενο διάστημα, θα είναι ένα προοίμιο του τι θα ακολουθήσει όταν ο Κρόνος εισέλθει μόνιμα στον Υδροχόο. 

Εσείς οι Αιγόκεροι βγαίνετε από μία περίοδο όπου ο κυβερνήτης σας Κρόνος προσπάθησε, έστω και με πολύ άγαρμπο τρόπο, να σας κάνει ακόμη πιο ώριμους, ακόμη πιο δυνατούς. Δεν είναι λίγα αυτά που περνάτε αλλά τώρα θα σας αφήσει να πάρετε τα ηνία της ζωής, έστω και για λίγο. Τώρα θέλει από εσάς να μεταφέρετε όλη την αντίδρασή σας στην ερωτική σας ζωή, ξεσπώντας όσο το δυνατόν πιο άγρια, διότι διαφορετικά θα σας πνίξει με την αμφιβολία ότι δεν αξίζετε. Ό,τι συμβεί λοιπόν θα είστε άμεσα υπεύθυνοι, οπότε διαλέξτε τι θέλετε να είστε, θύτες ή θύματα!

Εσείς οι Υδροχόοι δεν θα βιώσετε όλοι την ενέργεια του Κρόνου και αυτό διότι θα μείνει για πολύ μικρό διάστημα στο ζώδιό σας. Παρ’ όλα αυτά, θα βιώσετε τους τριγμούς της ενέργειάς του καθώς θα νιώσετε τον θυμό σας να κοχλάζει. Η αιτία είναι ότι με τόσες αλλαγές που γίνονται σε αυτό που θεωρείτε ως βάση σας, νιώθετε μετέωροι, για αυτό άλλωστε νιώθετε ένταση. Ο Κρόνος θα έλθει να λειτουργήσει σαν το καπάκι της χύτρας, άλλους θα τους κάνει να σκάσουν και άλλους θα τους περιορίσει δείχνοντας έναν διαφορετικό δρόμο προς την ωριμότητα, την λεγόμενη επανάσταση μέσα από το Σύστημα. Οπότε, δείτε αυτό το διάστημα ως προάγγελο του τί έρχεται και πράξτε αναλόγως.   

Για εσάς τους Ιχθύες η έλευση του Κρόνου στον Δωδέκατο Ηλιακό σας οίκο, δεν είναι και η καλύτερη. Οι περισσότεροι θα θυμηθείτε την περίοδο 1991-1993, η οποία δεν ήταν και η καλύτερή σας. Στην παρούσα φάση θα νιώσετε έναν απίστευτο θυμό για όλα όσα σας συμβαίνουν και τα οποία σας φυλακίζουν. Σε αυτά θα θελήσετε να αντισταθείτε αλλά, καλώς ή κακώς, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα σε όρια, ειδάλλως θα γίνει άναρχα. Στην περίπτωση που γίνει άναρχα εσείς θα νιώσετε άσχημα. Παράλληλα, ίσως έλθετε σε επαφή με κάποια ασθένεια, που θα φέρει ταλαιπωρία, είτε σε εσάς είτε στους μεγαλύτερους σε ηλικία δικούς σας ανθρώπους. Ευτυχώς που ο Κρόνος θα σας δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να αντιμετωπίσετε ό,τι σας έλθει κατάλληλα και αποτελεσματικά.  


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan