Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!

Από τις 2 Δεκεμβρίου ο Δίας αφήνει το θερμό σπίτι του στον Τοξότη, και εισέρχεται στον παγωμένο κόσμο του Κρόνου στον Αιγόκερω, στον οποίον θα παραμείνει μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2020. Στην πορεία του θα συναντήσει τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, τον Πλούτωνα, εμμέσως τον Κρόνο, και βέβαια θα είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην πολυαστρία του Αιγόκερω, η οποία θα κρατήσει μήνες. 


Η βασική αποστολή του Διός στον Αιγόκερω είναι να βοηθήσει να υπάρξει μία ακτίδα φωτός στην μιζέρια που έχουν προκαλέσει οι διελεύσεις του Νοτίου Δεσμού της Σελήνης, του Κρόνου και του Πλούτωνα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να υπάρξει ένα μικρό άνοιγμα στην στενότητα που θα δημιουργήσει η σύνοδος του Κρόνου με τον Πλούτωνα (η περίοδος του μεγάλου περιορισμού). Όλα όσα πρέπει να γίνουν, θα γίνουν με τάξη, πειθαρχία, και προσηλωμένα, καθώς ο Δίας από την φύση του δυσκολεύεται να παραμείνει κάπου μέχρι τέλους.  


Όσοι θέλετε να μάθετε πώς επηρεάζει ο Δίας τα γενέθλια ωροσκόπια, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για τα ζώδια εδώ, και αυτόν εδώ για τους οίκους...


Εμείς θα δούμε πώς θα μας επηρεάσει ο πλανήτης μέχρι την πρώτη του στάση στις 14 Μαΐου 2020.


Η πρώτη περίοδος του Δία στον Αιγόκερω θα αφορά την επαναφορά μοτίβων που θα πρέπει να λυθούν με σχεδόν στρατιωτική πειθαρχία. Στο γενικό επίπεδο, το τρίγωνο με τον ανάδρομο Ουρανό θα μας βοηθήσει να κοιτάξουμε κατάματα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, κυρίως λόγω της ανοχής μας. Οι περισσότεροι επιλέγαμε τόσο καιρό να ξεσπάμε επειδή δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με τους διπλανούς μας ούτε για τα βασικά. Ο Δίας έρχεται να λειτουργήσει ως διπλωμάτης και να μας οργανώσει, όχι πάνω στην ανάγκη της πίεσης αλλά πάνω στην βάση του δικαίου! Για αυτό η τύχη θα αλλάξει και θα έχουμε βλέψεις για κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε τώρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξαφνικά όλα δια μαγείας θα λυθούν. Τουναντίον, ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης θα προσπαθήσει να μας «εφησυχάσει», και να ασπαστούμε τον κόσμο του Αιγόκερω, τον κόσμο όπου το χρήμα και η εξουσία παίζουν σημαντικό ρόλο, και τα οποία διαφθείρουν τις καρδιές και τα μυαλά των κατώτερων ανθρώπων. Για αυτό είναι σημαντικό να μην χάσουμε την πορεία μας, να πιστέψουμε στον αγώνα που θα δώσουμε, όλοι μαζί, ενωμένοι, ενάντια στην καταπίεση, την μιζέρια, και την παρακμή. Διαφορετικά, η πολυδιάσπαση θα είναι αυτή που θα ανοίξει τις κερκόπορτες στην καταστροφή, είτε αυτή είναι ηθική, είτε είναι πνευματική, είτε είναι οικονομική, είτε κυριολεκτική.


Σε πιο προσωπικό επίπεδο, η περίοδος ευνοεί την επαναφορά σχέσεων που είναι προβληματικές και οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής εάν θελήσουμε να τις κάνουμε να λειτουργήσουν. Πρώτα απ’ όλα, εάν θέλουμε να γλιτώσουμε από την κακοδαιμονία που μας κυνηγά, θα πρέπει να σταματήσουμε την πολυδιάσπαση που έχουμε, να ακούμε τους άλλους όταν έχουν μία σωστή συμβουλή να μας δώσουν, και το κυριότερο, εάν θέλουμε να έχουμε κάτι καλό στις ζωές μας θα πρέπει να φιλοδοξούμε για το καλύτερο και να μην μένουμε στα ελαφρά και ανούσια. Στην συνέχεια, λόγω της επαναφοράς πολλών προσώπων, καλό θα είναι να επιλέξουμε με γνώμονα το τι μας γεμίζει πραγματικά και όχι με τι μας βολεύει. Επειδή το Σύμπαν μας δίνει μία δεύτερη ευκαιρία, καλό θα είναι να την αξιοποιήσουμε!Εσείς οι Κριοί πρέπει αυτό το διάστημα να οργανωθείτε επαγγελματικά και οικονομικά. Πρέπει να περάσετε από το φάσμα της απαισιοδοξίας και των περιορισμών που έχουν ενταθεί ειδικά τον τελευταίο χρόνο, στην φάση της της εκπλήρωσης των σχεδίων που θρέψατε στο μυαλό σας τους προηγούμενους δεκατρείς μήνες. Οι ημέρες αυτές απαιτούν συγκέντρωση, προσήλωση στον τελικό στόχο, και θυσίες. Τέλος λοιπόν για εσάς η πολυδιάσπαση, η απομόνωση, οι εξάρσεις θυμού, επειδή τα πράγματα δεν σας πήγαιναν όπως θέλατε. Τώρα το Σύμπαν σας δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Φροντίστε να την αξιοποιήσετε ώστε όταν αναδρομίσει ο Δίας να ασχοληθείτε μόνο με τις λεπτομέρειες του Σχεδίου σας και όχι με προβλήματα.


Σε εσάς τους Ταύρους ο Δίας έρχεται να σας βοηθήσει να ξεφύγετε όσο μπορείτε από το χάος που έχει προκαλέσει ο Ουρανός. Τους τελευταίους μήνες η ζωή σας βρίσκεται σε κατάσταση περιδίνησης και έχετε χάσει κάθε αίσθηση σταθερότητας. Για αυτό έχετε τσακωθεί με πολύ κόσμο, έχετε προβλήματα με τις σχέσεις σας, χάνετε χρήματα κ.ο.κ. Ο Δίας έρχεται να σας αλλάξει την διάθεση, και να σας συμμαζέψει το χάος, προσφέροντάς σας προστασία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Σε προσωπικό επίπεδο, θα σας δώσει μία δεύτερη ευκαιρία να διορθώσετε τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους και να δείτε τα πράγματα πιο θετικά. Σε γενικό επίπεδο, ως γεγονός, μπορεί να έχετε κλεισίματα με σπουδές ή νομικά θέματα που διαιωνιζόντουσαν. Ως πρόσωπο, ένα άτομο θα βρεθεί να μεσολαβήσει ανάμεσα σε εσάς και σε δικαστικές υπηρεσίες, σε καθηγητές, να σας βρει λύσεις σε οικονομικές συμφωνίες που δεν πήγαν καλά, να τα βρείτε ξανά με πρώην συντρόφους σας, ακόμη και να μεσολαβήσουν να τα βρείτε ξανά με συγγενείς σας.  


Εσείς οι Δίδυμοι, την πρώτη περίοδο του Διός στον Αιγόκερω, θα την βιώσετε με μεικτά συναισθήματα. Εδώ και καιρό ταλαιπωρήστε από γεγονότα τα οποία σας έχουν κυριολεκτικά φυλακίσει. Σχέσεις, οικονομικά, επαγγελματικά, οικογενειακά, προσωπικά, όλα έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση που σας απομονώνουν και σας εγκλωβίζουν στον προσωπικό σας κόσμο. Τα ξαφνικά ξεσπάσματα ή οι ξαφνικοί ενθουσιασμοί είναι τα συμπτώματα της «ασθένειας» που περνάτε. Ο Δίας έρχεται με την μορφή γεγονότων ή ανθρώπων, να σας βοηθήσει να βάλετε μία τάξη στο χάος που επικρατεί μέσα σας και να εκφράσετε ορθολογικά όλα αυτά που σας απασχολούν. Η αποσυμπίεση που θα νιώσετε θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τί πρέπει να κάνετε, να κάνετε σωστές κινήσεις (κυρίως στα οικονομικά), και κυρίως να νιώσετε και πάλι ότι μπορείτε να κινείστε ελεύθεροι. Καλώς ή κακώς, χρειάζεστε αέρα, και οι καταστάσεις που ζείτε σας πνίγουν. Είναι επίσης πολύ πιθανή η επαναφορά ενός παράνομου δεσμού, ο οποίος θα σας βοηθήσει να αποσυμπιεστείτε σεξουαλικά.  


Για εσάς τους Καρκίνους, ο Δίας, ο πλανήτης που αγαπάτε όσο τίποτα,  εισέρχεται στο αντικρινό ζώδιο από εσάς, τον Αιγόκερω, το οποίο σημαίνει ότι θα επηρεαστούν κατά κόρον οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας. Για εσάς λοιπόν, η πρώτη περίοδος του Δία στον Αιγόκερω θα χρήζει προσοχής επειδή θα εκδηλωθούν τα θετικά και αρνητικά των όψεων του Διός με τον ανάδρομο Ουρανό και τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Το τρίγωνο με τον Ουρανό και η σύνοδος με τον Νότιο Δεσμό θα σας επαναφέρουν ανθρώπους και καταστάσεις που διακαώς αναζητούσατε να ζήσετε ξανά. Από εκεί και πέρα, το ωροσκόπιό σας θα κρίνει εάν αυτή η επαναφορά θα είναι για καλό ή για κακό, το σίγουρο όμως είναι ότι η ευχή που κάνατε θα πραγματοποιηθεί. Στα θετικά, θα έχετε μία δεύτερη ευκαιρία με το άτομο που επιθυμείτε, και η οποία θα είναι αρκετή να συνταράξει, θετικά πάντα, τον κόσμο σας! Στα αρνητικά, το να ζεις στο παρελθόν είναι σαν να ζει κανείς στην χώρα των Λωτοφάγων. Εώς πότε θα ζείτε κολλημένοι σε μία κατάσταση που πρέπει να μείνει θαμμένη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας; Ο Δίας θα σας δώσει τον χρόνο που χρειάζεστε στην τρίτη φάση του, αρκεί να τον χρησιμοποιήσετε σωστά. Τώρα, απλά θα σας κάνει να ζείτε την Ημέρα της Μαρμότας. 


Εσείς οι Λέοντες, σίγουρα δεν θα έχετε και την καλύτερη περίοδο μπροστά σας αλλά, αν διαχειριστείτε σωστά τα γεγονότα και τους ανθρώπους, θα μπορέσετε να κινηθείτε σωστά  κυρίως σε εργασιακό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο Ουρανός φροντίζει να μην σας αφήνει να εξελιχθείτε επαγγελματικά όπως θα θέλατε εσείς. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας θα σας εμποδίσουν περαιτέρω. Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης σας έχει επαναφέρει σε εργασίες που δεν θέλατε να κάνετε ξανά αλλά έπρεπε. Ο Δίας, λόγω της φύσης του αλλά και λόγω της δικής σας φύσης, μπορεί να σας γυρίσει την μοίρα, μπορεί όμως και να σας κολλήσει σε έναν ατέρμονο κύκλο, από τον οποίον θα κάνετε τουλάχιστον έναν χρόνο για να βγείτε. Στην παρούσα φάση, μπορεί να σας φέρει χρήματα αλλά και σε επαφή με άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν επαγγελματικά. Αν είστε μεθοδικοί, σκληροί, δίκαιοι, και ψύχραιμοι, θα σας βοηθήσει να κάνετε την δουλειά σας σωστά, και αργότερα θα σας αφήνει να αναδείξετε τις φιλοδοξίες σας. Η δυσκολία, πέρα από το γεγονός ότι δεν θα μπορείτε να φύγετε από μία εργασία που δεν θέλετε, θα είναι να χάσετε τον δρόμο προς τις φιλοδοξίες σας. Τα χρήματα, η ανάγκη επιβίωσης και η αίσθηση καθήκοντος, είναι πολύ σημαντικά αρκεί σταδιακά να μην σας «κοιμίζουν».


Εσείς οι Παρθένοι, θα νιώσετε επιτέλους μία νότα αισιοδοξίας, έστω κι αν ο Δίας δεν είναι ο αγαπημένος σας πλανήτης. Όμως, σε όλη αυτήν την κακοδαιμονία που έχει χτυπήσει την ερωτική σας ζωή, την διάθεσή σας για μάθηση, την χαρά που κάθε τρεις και λίγο το Σύμπαν την μετατρέπει σε λύπη, ο Δίας θα σας βοηθήσει να συγκρατήσετε σε πρώτη φάση, την μιζέρια, που σε εσάς εκδηλώνεται με την μορφή γκρίνιας και πλήθος εκρήξεων. Σε δεύτερη φάση, θα σας βοηθήσει να βγείτε από την απομόνωση που έχετε βάλει τους εαυτούς σας και θα σας φέρει σε επαφή με τον κόσμο. Σε κάποιους από εσάς θα φέρει παλαιούς ή ανεκπλήρωτους έρωτες. Σε κάποιους άλλους, θα κλείσει νομικά θέματα που αφορούν την αξία της περιουσίας τους. Μία μικρή μερίδα από εσάς θα επαναλάβετε τις σπουδές που εγκαταλείψατε. Κάποιοι, λίγοι δυστυχώς, θα συνειδητοποιήσετε ότι η κρίση που περνάτε γεννά νέες ευκαιρίες. Απλά, χρειάζεται να τις αναγνωρίσετε, και να τις αρπάξετε. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να σκέφτεστε ότι μπορείτε να φθάσετε πιο ψηλά από εκεί που πιστεύετε ότι μπορείτε να πάτε, αλλά για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να εργασθείτε σκληρά και να μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας. 


Εσάς τους Ζυγούς ο Δίας θα σας βοηθήσει περισσότερο στην καλυτέρευση της ψυχολογίας σας, και δευτερευόντως με θέματα που αφορούν την οικογένεια, το σπίτι, την περιουσία σας, και τα οικονομικά που απορρέουν από αυτά. Ο Δίας έρχεται σε μία περίοδο όπου στην ζωή σας υπάρχει καταπίεση, έλλειψη ενδιαφέροντος, απομόνωση, εκνευρισμός, έλλειψη χρημάτων, και γενικά, ότι ο κόσμος γύρω σας μικραίνει σε βαθμό που σας πνίγει. Ο πλανήτης της χαράς και της αισιοδοξίας, μπορεί να είναι πιο μαζεμένος στον Αιγόκερω αλλά σίγουρα θα μπορέσει να σας χαρίσει κάτι από την θερμή φύση του. Αν δεχθείτε τα δώρα του, τότε η ζωή σας θα κάνει στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών, και είτε με καλύτερη ψυχολογία είτε με την επαναφορά ατόμων που σας κάνουν να χαίρεστε, θα δείτε την ψυχολογία σας να ελαφραίνει. Παράλληλα, η περίοδος ευνοεί να κλείσετε οικονομικά θέματα που χρόνιζαν. Σίγουρα, η λύση που θα έρθει δεν θα είναι και η καλύτερη, αλλά σίγουρα είναι μία λύση που θα σας αποδεσμεύσει από έναν κύκλο αγωνίας.


Εσάς τους Σκορπιούς, ο Δίας θα σας βοηθήσει να σταματήσουν οι διαμάχες που έχουν ξεσπάσει ανάμεσα σε εσάς και συντρόφους, συνεργάτες, γνωστούς. Εσείς βεβαίως από όλη αυτήν την διαμάχη βγαίνετε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι αλλά ήρθε ο καιρός να κυρήξετε εκεχειρία. Αρκετά αναλώσατε χρόνο, διάθεση, ακόμη και χρήμα, προκειμένου να ξεπεράσετε τα κολλήματα ατόμων που κάνουν κακό κυρίως στον εαυτό τους, αλλά η συμπεριφορά και οι αποφάσεις τους έχουν γίνει βούρκος που σας ρουφάει. Το επόμενο διάστημα θα βρείτε την χρυσή τομή που χρειάζεστε προκειμένου να επανέλθει μία σχετική κανονικότητα, αλλά, κάθε μέρα που θα περνάει θα πρέπει να μένετε ψύχραιμοι, κι αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι.


Εσείς οι Τοξότες, μπορεί να χάνετε τον κυβερνήτη σας Δία, ο οποίος σας βοήθησε να ξεπεράσετε τις προσωπικές σας δοκιμασίες και να σας αναδείξει, αλλά το γεγονός ότι εισέρχεται στον Δεύτερο Ηλιακό σας Οίκο, τον Οίκο των Χρημάτων και των Προσωπικών αξιών, είναι σίγουρα από μόνο του κάτι και αυτό. Το επόμενο διάστημα, θα αναγκαστείτε εκ των πραγμάτων να ακολουθήσετε μία πιο σφικτή οικονομική πολιτική, καθώς εργασιακά τώρα συνέρχεστε κάπως. Επίσης, η δουλειά που κάνετε μπορεί να μην σας αρέσει αλλά τουλάχιστον αυτό το διάστημα θα σας κρατήσει οικονομικά. Οι φιλοδοξίες σας μπορεί να μην γίνουν πράξη άμεσα αλλά τουλάχιστον θα έχετε την ευκαιρία, έστω και δύσκολα, να κλείσετε οικονομικές υποχρεώσεις που συσσωρεύτηκαν τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο. Κάποιοι από εσάς θα βιώσετε την άμεση αμφισβήτηση των προσωπικών σας αξιών, κυρίως λόγω της αλλαγής της ιδίας της καθημερινότητας. Μπορεί ξαφνικά να βγείτε και να υπερασπιστείτε με σθένος το δίκαιο, ενάντια σε κάθε τύπο καταπίεσης, μπορεί να αναιρέσετε τις φιλελεύθερες πεποιθήσεις σας και να ασπαστείτε συντηρητικότερες, μπορεί επίσης να σας έλθει επιφοίτηση και να διαπιστώσετε πόσο λάθος κάνατε με τις πεποιθήσεις σας που σας έφεραν στην θέση που βρίσκεστε τώρα. Τουλάχιστον για τώρα μην περιμένετε να βρείτε λύσεις, απλά θα έλθετε για πρώτη φορά αντιμέτωποι κατάματα με την πραγματικότητα. 


Σε εσάς τους Αιγόκερους, ο Δίας εγκαινιάζει μία περίοδο όπου πραγματικά θα πρέπει να προσέχετε, διότι ο Δίας μπορεί να σας βοηθήσει, μπορεί όμως και να σας ισοπεδώσει. Η πρώτη του περίοδος στο ζώδιό σας θα αφορά την ανάγκη να βγείτε από το καβούκι σας, να σταματήσετε την μεμψιμοιρία, να παρατήσετε σχέδια που δεν λειτουργούν, να πάψετε να κοιτάτε τον έρωτα ως πανάκεια. Γενικά, εκεί που ήσασταν συνηθισμένοι να κάνετε μικρά και σίγουρα βήματα, θα πρέπει να κάνετε μεγαλύτερα και λίγο άναρχα. Αν δείτε την περίοδο αυτή ως ευκαιρία, τότε οι φιλοδοξίες σας θα αναζωπυρωθούν και θα αποκτήσετε όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Η παγίδα όμως του Δία βρίσκεται ακριβώς σε αυτό εδώ το σημείο. Με την έλευση του Νοτίου Δεσμού, θα αρχίσει να βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια ο κλασσικός αιγοκερίσιος εαυτός σας,που είναι καλός όταν παλεύει και το χαίρεται, είναι όμως πολύ κακός όταν αναδύεται ο αριβίστας που κρύβεται μέσα σας. Για αυτό λοιπόν χρειάζεται προσοχή, διότι πολύ εύκολα μπορείτε να διαφθαρείτε. Επίσης, είναι πολύ πιθανή η επάνοδος πρώην ερωτικών συντρόφων, για αυτό να προσέξετε πολύ τι εύχεστε.


Για εσάς τους Υδροχόους ο Δίας στον Αιγόκερω μόνο εύκολες ημέρες δεν σας φέρνει, αλλά σίγουρα μπορεί να σας ξεσηκώσει. Ο λόγος που δεν σας περιμένουν καλές ημέρες είναι διότι ο Δίας θα βρίσκεται στον Δωδέκατο Ηλιακό σας Οίκο, των οίκο των δοκιμασιών και των περιορισμών, κάτι που έχετε βιώσει στον μέγιστο βαθμό ήδη με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο. Παράλληλα, ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης σας έχει φέρει σε επαφή τόσο με τα λάθη που έχετε κάνει όσο και με ανθρώπους που παίζουν καρμικό ρόλο στις ζωές σας. Επί πλέον, ο Δίας θα μετέχει στην πολυαστρία του Αιγόκερω μεγαλοποιώντας ακόμη περισσότερο τις καταστάσεις αλλά και τις αντιδράσεις σας. Στην πρώτη του περίοδο, ο πλανήτης θα σας φέρει σε επαφή με τα άτομα που σας εκνευρίζουν περισσότερο, και τα οποία μπορεί να είναι μέλη της οικογενειας σας ή άτομα που νιώθετε ότι σας προκαλούν τρομακτική ανασφάλεια. Τα νεύρα που είχατε έχουν ξεσπάσει σε συγκρούσεις, και ο Δίας έρχεται με τον τρόπο του να φέρει την εκεχειρία. Αν τα καταφέρετε, έστω και δύσκολα, θα υπάρξει μία σχετική ισορροπία. Αν δεν τα καταφέρετε, τότε ετοιμαστείτε να  προσκολληθείτε στις δικές σας πεποιθήσεις και να χάσετε σημαντικές ευκαιρίες για να βγείτε από την θέση που βρίσκεστε. Μία μικρή μερίδα από εσάς, θα νιώσετε το κάλεσμα του Κάρμα, το οποίο θα σας οδηγήσει στην αναζήτηση της βαθύτερης γνώσεως. Η επαφή σας με αντίστοιχους ανθρώπους θα σας «ανοίξει» τα μάτια στην πραγματική ταυτότητα του Σύμπαντος.


Εσάς τους Ιχθύες, ο Δίας μπορεί να σας αγαπάει διότι παραδοσιακά είστε τα παιδιά του μαζί με τους Τοξότες, αλλά από τον Αιγόκερω δεν μπορεί παρά να παίξει του ρόλο του αυστηρού πατέρα. Μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την έλλειψη πίστεως για το μέλλον και την έλλειψη στόχων που σας έχουν καθηλώσει σε μία πολύ μέτρια ζωή. Η τύχη σας για λίγο καιρό θα αλλάξει αλλά δεν είναι σίγουρο ότι μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε σωστά. Οι συγκρούσεις και οι εμμονές σε πράγματα που μέχρι στιγμής μόνο σας έχουν στοιχίσει παρά σας έχουν βοηθήσει, δεν θα σας αφήσουν να ανατρέψετε την κατάσταση που ζείτε, και να ξεκινήσετε και πάλι από την αρχή. Δεν είναι κακό να επιμένετε ώστε να έχετε εργασία και χρήματα, αρκεί να μην βολευτείτε με έναν μισθουλάκο και να  μην ξεχάσετε να αναζητήσετε κάτι περισσότερο μέχρι να το βρείτε. Φροντίστε να διατηρήσετε μία σχετική ισορροπία με τους συντρόφους σας ώστε να μην προξενήσετε στους άλλους τάσεις φυγής ή ανεξαρτησίας. 


Copyright © 2012-. Περί Αστρολογίας. Designed by Black Swan